Charlotte Uçak Bileti ile Amerika’ya Eğlenceli Bir Yolculuk

0
696
Charlotte Uçak Bileti ile Amerika'ya Eğlenceli Bir Yolculuk
Charlotte Uçak Bileti ile Amerika'ya Eğlenceli Bir Yolculuk

Charlotte uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz; güzel yeşil alanlardan çok çeşitli müzelere, ücretsiz turlara, etkileyici parklara ve kaliteli restoranlara sahip Charlotte şehri, yıl boyunca ziyaret etmek için çok eğlenceli bir yer. Charlotte gezinizde Kuzey Carolina’daki en eski sanat müzesi olan Mint Müzesi’ni keşfedin, 150.000 metrekarelik NASCAR Onur Salonu’nda gezin ve çarpıcı bir tiyatro gösterisi izleyin.

ImaginOn Çocuk Tiyatrosu da Charlotte şehrinde çocuklarla gidilecek en iyi yerler arasında yer alıyor. Şehir merkezine yakın plajlardan veya şelalelerden birini ziyaret ederek de bu güzel Amerika şehrinin tadını çıkarabilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Charlotte uçak bileti alarak Amerika’nın bu eğlenceli şehrini doyasıya gezebilirsiniz.

Charlotte Şehrinde Gezilecek Yerler

Charlotte Şehir Turları

Charlotte şehir turları; yürüyüş, bisiklet ve Segway turlarından hayalet turlarına; aile maceralarından şehre ilk kez gelenler için tanıtım turlarına kadar çeşitli maceralar sunuyor. Turlar, geniş ve zengin tarihi bilgisine sahip olan güler yüzlü rehberler tarafından yönlendiriliyor.

Charlotte Şehir Turları
Charlotte Şehir Turları

Bu turlar Charlotte şehrini gezmenin en eğlenceli yolu ve tur sonunda şehrin yerlisi gibi hissetmenizi sağlıyor. Turlar, her büyüklükteki gruplar için minibüslerden otobüslere kadar uygun araçlara sahip, ayrıca tur şirketleri doğum günü kutlamaları gibi özel etkinlikler ve özel turlar da sunuyor.

Charlotte Şaron Meydanı

Şehrin merkezi bir noktasında yer alan Charlotte Şaron Meydanı, Charlotte’daki birinci sınıf restoranlar, mağazalar, kafeler ve barları bir araya getiren, modern ve popüler bir meydan. En iyi Charlotte restoranlarından bazıları olan Dogwood Southern Table, Rusty Bucket, Corkbuzz Wine Studio ve Oak Steakhouse bu meydanda yer alıyor. Ayrıca meydanda pek çok güzel bar ve geceleri dans edebileceğiniz eğlence merkezleri bulunuyor.

Wing Haven Bahçeleri ve Kuş Cenneti

1927 yılında Elizabeth ve Edwin Clarkson tarafından kurulan ve daha sonra Wing Haven Vakfı’na bağışlanan Wing Haven Bahçeleri ve Kuş Cenneti, yıl boyunca açık olan güzel bir halk bahçesi ve kuş koruma alanı sunuyor.

Wing Haven Bahçeleri ve Kuş Cenneti
Wing Haven Bahçeleri ve Kuş Cenneti

Bakımlı bahçeler, bir hac şeklini andıracak şekilde tasarlanmış. Geniş yürüyüş yollarında harika bir gezinti yaparak süs ağaçlar, çalılar ve çiçeklerin yanı sıra etkileyici havuzlar, çeşmeler, heykeller ve tarihi 1705 yılına kadar uzanan bir İngiliz güneş saatini görebilirsiniz. Çocuklarla Charlotte şehrinde yapılacak eğlenceli şeyler arıyorsanız, Wing Haven Bahçeleri ve Kuş Cenneti ziyaret etmek için çok güzel bir yer.

Charlotte Norman Gölü

Charlotte’a sadece 24 km uzaklıkta bulunan büyüleyici Norman Gölü, ziyaretçiler için eğlence aktiviteler sunan güzel bir insan yapımı göl. Norman Gölü, 1963’de Duke Energy tarafından yaratıldı ve Amerika’daki en büyük insan yapımı göllerden biri. Norman Gölü ve çevresindeki Cornelius, Davidson ve Huntersville kasabaları; alışveriş olanakları, golf sahaları, balık avlama turları ve çeşitli su aktiviteleri sundukları için çok popüler.

Charlotte Norman Gölü
Charlotte Norman Gölü

Norman Gölü, 55 km uzunluğunda ve muhteşem bir manzaraya sahip, ayrıca Cowans Ford Barajı ve Marshall Buhar İstasyonu gibi çok sayıda cazibe merkeziyle süslenmiş durumda.

Burada gezebileceğiniz Cornelius, çok sakin ve güzel bir göl kenarı kasabası. Huntersville ise tarihi konaklar olan Rural Hill ve Latta Plantation’ın yanı sıra alışveriş ve eğlence için çok çeşitli olanaklarla dolu. Davidson kasabası ise mükemmel yürüyüş ve bisiklet parkurlarından dolayı tercih ediliyor.

Charlotte Keşif Yeri

Keşif Yeri, doğal dünyanın keşfedilmesini teşvik etmeye adanmış bir merkez ve Charlotte şehrinin en gözde yerlerinden biri. Merkezin olağanüstü sergileri ve dinamik göstergeleri her yaştan izleyiciyi bilgilendirir ve onların ilgisini çeker. Ülkenin önde gelen uygulamalı bilim merkezlerinden biri olan Keşif Yeri, Özgürlük Parkı’nın yanında bulunan Charlotte Doğa Müzesi’ni de işletiyor.

Charlotte Doğa Müzesi’nde serbest uçan kelebekler ve diğer böcekleri içeren canlı hayvanları gözlemleyerek doğayı izleyebilirsiniz. Keşif Yeri’nin bir başka merkezi de Huntersville’deki yeni açılan Keşif Yeri KIDS müzesi. Bu eğlenceli müze, çocukların hayal gücünü meşgul eden ve onlara ilham veren zengin bir oyun deneyimi sunuyor.

Charlotte Yemek Turları

Charlotte yemek turları, Charlotte şehrinin en iyi restoranlarını keşfe çıkabileceğiniz harika bir etkinlik. Bu turlarla tarihi Güney Yakası ve Plaza Midwood’tan NoDa’nın sanatsal bölgesine ve şık Uptown’a kadar şehrin her yerini gezebilir ve şehrin en güzel restoranları görebilirsiniz.

Charlotte Yemek Turları
Charlotte Yemek Turları

Charlotte şehrinin en iyi restoranlarından bazılarını görmek, mutfak başyapıtlarının arkasındaki şeflerle tanışmak ve lezzetli yiyeceklerinin tadına bakmak için bu turlara katılmanızı öneririz.

Turlar ayrıca her mahallenin tarihini, kültürünü ve her bir restoranın yerel kaynaklı malzemeler ve sürdürülebilir yiyeceklerle toplumu nasıl desteklediğini de size gösteriyor.

Carolinas Havacılık Müzesi

Carolinas Havacılık Müzesi, Charlotte Douglas Uluslararası Havalimanı’nda yer alıyor ve toplumu havacılığın önemi hakkında eğitmeye adamış bir yer. Floyd ve Lois Wilson tarafından 1992 yılında kurulan müze, 50’den fazla tarihi uçak ve daha pek çok havacılıkla ilgili nesneden oluşan bir koleksiyonla havacılık mirasını korumayı hedefliyor. Müzede ayrıca B-17, B-24, B-29 ve Berlin Airlift C-54 gibi efsanevi uçakları da görebilirsiniz.

Carolinas Havacılık Müzesi, 9.000 kitaba sahip Dolph Overton Havacılık Kütüphanesi ve Bat Mağarası Depolama ve Restorasyon Tesisi gibi kapsamlı bir araştırma kütüphanesine de ev sahipliği yapıyor. Müze ayrıca okullar için eğitim sergileri, programlar ve etkinlikler sunuyor.

ImaginOn Çocuk Kütüphanesi ve Tiyatrosu

ImaginOn, çocukların hayal gücünü geliştiren çok eğlenceli bir çocuk kütüphanesi ve tiyatro. Çocuklara ilham veren ve onları eğiten merkez; iki tiyatroya, bir multimedya prodüksiyon stüdyosuna, 11 yaşın altındaki çocuklar için özel bir kütüphaneye ve gençlere yönelik bir kütüphaneye ev sahipliği yapıyor. Merkezde ayrıca dört adet çok kullanımlı sınıf ve etkileşimli bir sergi alanı bulunuyor.

ImaginOn’daki kütüphane hizmetlerine ve açılan programlara katılım ücretsiz, ancak gösteriler için bilet isteniyor.

 Charlotte Mint Müzesi

Uluslararası üne sahip olan Mint Müzesi, Charlotte’un sanat ve kültür dünyasının ön saflarında yer alıyor ve rakipsiz bir sanat koleksiyonuyla yaratıcılığa ilham veriyor. Mint Müzesi, Kuzey Carolina’daki en eski sanat müzesidir ve çığır açan eserlerden oluşan bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor.

 Charlotte Mint Müzesi
Charlotte Mint Müzesi

Mint Müzesi Randolph bölümü; Avrupa ve Afrika sanatının, antik Amerikan sanatının, seramik ve dekoratif sanatların inanılmaz koleksiyonlarına sahip. Mint Müzesi Uptown ise dünyaca ünlü zanaat ve tasarım sergisinin yanı sıra Amerikan, Avrupa ve çağdaş sanatın çarpıcı koleksiyonlarını size sunuyor. Mint Müzesi’nde hem binalardaki kalıcı koleksiyonlar hem de yıl boyunca özel sergiler ve sunumlar için rehberli turlar düzenleniyor. Yağmurlu bir günde çocuklarınız ile Charlotte şehrinde ne yapacağınızı merak ediyorsanız bu güzel müze ziyaret etmek için harika bir yer.

Bechtler Modern Sanat Müzesi

Bechtler Modern Sanat Müzesi’nin içinde yer alan modern sanata adamış eserler, sanat sevenlerin çok ilgisini çekecektir. Mario Botta tarafından tasarlanan 36.500 metrekarelik güzel bir alanda yer alan müzede 1.400’den fazla sanat eserinden oluşan bir koleksiyon bulunuyor. Şehir merkezindeki müze; Leger, Matisse, Degas, Warhol, Miro, Picasso ve Le Corbusier gibi ünlü sanatçıların eserlerini toplayan Andreas Bechtler ailesinin adını almış.

Müze gezinizde yedi binden fazla ayna mozaikten oluşan ve sanatçı Niki de Saint Phalle tarafından yapılan 17 metrelik Firebird (Le Grand Oiseau de Feu sur l’Arche) eserini de görebilirsiniz.

Blumenthal Sahne Sanatları

Blumenthal Sahne Sanatları, Charlotte’un sahne sanatları sahnesinin kalbidir, ayrıca Charlotte Bale ve Senfoni, Sanat Topluluğu Topluluk Okulu ve Carolina Operası gibi seçkin organizasyonlara ev sahipliği yapar. Blumenthal’ın yönetiminde altı tiyatro bulunuyor.

Booth Playhouse, Belk Tiyatrosu ve Stage Door Tiyatrosu merkez binada; Duke Power Tiyatrosu ve McGlohon Tiyatrosu da Ruh Meydanı’nda yer alıyor. Charlotte’da romantik bir gece geçirmek istiyorsanız, Blumenthal Sahne Sanatları programına mutlaka bakmalısınız. Blumenthal, yıl boyunca sahne sanatları dersleri ve özel etkinlikler de sunuyor.

Charlotte Tarih Müzesi

Charlotte Tarih Müzesi, Doğu Charlotte ormanlık alanlarının sekiz dönümlük bir bölümünü kapsayan birçok tarihi yapıdan oluşuyor. Bu yapıların en eskisi ise 1774 yılında inşa edilmiş, 5.000 metrekarelik bir kaya evi olan Hezekiah Alexander Evi’dir. Alexander Evi, Tarihi Yerler Ulusal Kayıt Defteri’nde yer alıyor ve bölgedeki en eski ev olmasıyla ünlü.

Charlotte uçak bileti alarak gezeceğiniz müzenin sergileri üç galeriye ayrılarak, 18. ve 20. yüzyıllar arasındaki Charlotte tarihini ve mirasını belgeliyor. Müzenin rehberli turları günlük olarak düzenleniyor ve gruplar için özel turlar planlanabiliyor.

Charlotte Botanik Bahçeleri

Charlotte Botanik Bahçeleri, üniversite ve halk için bir eğitim merkezi olarak hizmet veriyor. Bahçeler üç ayrı alandan oluşuyor: 7 dönümlük Van Landingham Glen, 3 dönümlük Susie Harwood Bahçesi ve McMillan Sera kompleksi.

Bakımlı alanlar, Glen’deki doğal kır çiçeklerinden Harwood Garden’daki süs bitkilerine kadar pek çok farklı bölüme sahip. Charlotte Botanik Bahçeleri, doğa severler için Charlotte şehrindeki en güzel yerlerden biri ve çok popüler.

Charlotte Uçak Bileti ile NASCAR Onur Salonu’nu Gezin

Uptown Charlotte’da bulunan NASCAR Onur Salonu, dünyaca ünlü araba yarışları olan NASCAR’ın tarihini ve mirasını belgeliyor. Şehrin en popüler cazibe merkezlerinden biri olan 150.000 metrekarelik son teknoloji ürünü salon; çeşitli etkileşimli alanlara, bilgilendirici gösterilere ve efsanevi yarış arabalarına sahip.

Çocuklarla ziyaret etmek için harika bir yer olan NASCAR Onur Salonu, 278 kişilik Yüksek Oktan Tiyatrosu’nda NASCAR’ın tarihini heyecan verici bir filmle aktarıyor. İndüksiyon törenleri ise açık hava tören meydanında gerçekleşiyor. Glory Road bölümü ise tarihi otomobillerle kaplı ve burada harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Charlotte Uçak Bileti ile NASCAR Onur Salonu'nu Gezin
Charlotte Uçak Bileti ile NASCAR Onur Salonu’nu Gezin

Race Week de NASCAR ekibinin yarış gününden önce geçirdiği hazırlıkları yakından görmenizi sağlayan etkileşimli bir alan. NASCAR Onur Salonu gezinizde yarış simülatörlerinde siz veya çocuklarınız NASCAR arabalarının sürücü koltuğuna oturabilir ve unutulmaz bir yarış deneyimi yaşayabilirsiniz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden kolayca Charlotte uçak bileti alarak size çok eğlenceli zamanlar geçirtecek bu güzel Amerika şehrini keşfe çıkabilirsiniz.