Hawaii uçak bileti ile cennette görülesi 11 turistik yer

0
3263
Hawaii uçak bileti ile cennette görülesi 11 turistik yer
Hawaii uçak bileti ile cennette görülesi 11 turistik yer

Hawaii uçak bileti ile cennette görülesi 11 harika turistik yeri sıraladık. Tarihi M.Ö. 1000 yıllarına dayanan bu coğrafî oluşumlar, dünyadaki cennet olarak ifade ediliyor. Amerika’ya 1959 yılında bağlanmış olan adalar, ülkedeki tek eyalet ada olma özelliğini taşıyor. Pek çok turistin ve gezginin öve öve bitiremediği bu cenneti gördüğünüzde, siz de bu övgülere hak vereceksiniz. Harika denizi ve altın kumları ile Hawaii Adaları, Pasifik Okyanusu’ndaki adalar içinde en fazla yeri kaplayan adalar aynı zamanda. Hawaii gezilecek yerler listemizi oluştururken, görmeniz gereken 11 turistik noktayı seçtik. Bir Hawaii uçak bileti alarak seyahatinizi planlamadan önce bu noktalara mutlaka göz atın.

Hawaii gezisi blog yazımızın başında, bu adaların nasıl oluştuğuna değinmeliyiz. Zira bu adaların oluşumu ilginç coğrafî olaylara dayanıyor. Hawaii Adaları içinde en büyüğü olan ve Büyük Ada adı verilen Hawaii Adası’nda yedi yanardağ bulunuyor. İşte bu yanardağların bazıları aktifken bazıları değil. Bunların yanı sıra, okyanus altında da aktif olan ve olmayan yanardağlar var ki, Hawaii Adaları oluşumlarını onlara borçlu. Öyle ki bu takımada, yanardağlardan lavların çıkarak katılaşması ve sonuçta kayalar oluşturmasıyla var olmuş. Ancak bu adalar, yer üstündeki yanardağların faaliyetleriyle de yayıldıkları alanda genişlemeyi sürdürüyorlar. Yanardağlar püskürdükleri zaman çıkan lavlar, bu kez okyanusa ulaşarak burada katılaşıp kara parçasına katılıyorlar. Bu da cennetin, biraz zahmetli bir şekilde olsa da büyümeye devam ettiği anlamına geliyor.

Yeryüzündeki cennet Hawaii Adaları, tropik ve ılıman iklimiyle o kadar güzel ki, sörfçülerden tatilcilere, araştırmacılardan gezginlere kadar her yıl çok sayıda ziyaretçi, bir Hawaii uçak bileti alarak buraya geliyor. Nitekim ziyaretçilerin sayısının fazla olması Hawaii’nin ekonomisine yarıyor ve onu aktif tutuyor. Sadece ziyaretçilerle değil, buraya göç eden insanlarla da Hawaii kalabalıklaşıyor. Bu yüzden Hawaii’nin Amerika’daki en kalabalık eyaletler arasında olmasına şaşırmamalı.

Hawaii Adaları gibi harika güzelliklerin en ilginç niteliklerinden biri, eyaletin bayrağında gizli. Hawaii bayrağına baktığınızda sol üst köşede Birleşik Krallık bayrağını görürsünüz. Birleşik Krallık bayrağının, ABD eyaleti olan bir bölgenin bayrağında nasıl yer aldığı sorusu aklınıza gelebilir. Bu sorunun cevabını Hawaii gezisi blog yazımızda, eyaletin tarihinden söz ettiğimiz kısımda bulacaksınız.

Hawaii’ye Nasıl Gidilir?

Bu cennete bir Hawaii uçak bileti alıp, ABD vize işlemlerinizi tamamladıktan sonra gidebilirsiniz. 25 saate yakın, uzun bir yolculuk olsa da yolculuğun sonunda bir cennette adım atacağınızı aklınızdan çıkarmayın. İstanbul’dan bir ya da iki aktarmayla ulaşacağınız Hawaii; California, Los Angeles ve Houston üzerinden uçuşlarla ziyaretçilere seçenekler de sunuyor. Ada içinde gezmek için turistlerin genellikle araç kiraladığını da buraya not edelim.

Hawaii'ye nasıl gidilir?
Hawaii’ye nasıl gidilir?

Hawaii’ye Ne Zaman Gidilir?

Hawaii genellikle yıl içinde yağışların çok görüldüğü kasım ayı ve mart ayı haricinde, turistlere yıl boyunca hemen hemen her ay ılıman ve tropikal iklim sunuyor. Ancak Hawaii uçak biletinizi alırken adada düzenlenen renkli festivallere de tanık olmak için seyahat tarihinizi buna göre ayarlayabilirsiniz.

Hawaii Festivalleri

Hawaii tatilinizi planlarken sizin için listelediğimiz festival tarihlerine bakmanızda yarar var. Tatil planınızı yaparken sizin için oluşturduğumuz listedeki aylara göre festivalleri planınıza ekleyebilir ve tatilinizi çok daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.

Hawaii Book & Music Festival

Hawaii’de ünlü olan bu festival, mayıs ayında düzenleniyor ve Hawaii kültürünün bir parçası olan kitaplar ve müzikler herkese tanıtılıyor.

Kauai Festival of Lights

Işık Festivali olarak bilinen ve 1 Aralık’ta Kauai’de düzenlenen festivalde, cennet harika bir şekilde ışıklandırılıyor ve Noel ruhu yaşanmaya başlıyor.

Hawaii Coconut Festival

Hindistan cevizine doyacağınız bu festival, ocak ayında yapılıyor ve herkes müzikler eşliğinde eğleniyor.

Kauai Marathon

Dünyanın pek çok yerinden maratona katılmak için gelen sporcularla kalabalıklaşan Hawaii, Eylül ayında herkese bu etkinliğe katılma fırsatı sunuyor.

Hawaii Festivalleri
Hawaii Festivalleri

Waipa Music & Mango Festival

Tropikal meyvelerin tadına doyacağınız bu festivale katılmak isterseniz, Hawaii uçak bileti alırken ağustos ayı ortasında bir tarih belirlemelisiniz.

Hawaii Sand Festival

Altın rengi kumları ve muhteşem plajlarıyla ünlü Hawaii’de Kum Festivali düzenlenmesi pek şaşırtıcı değil. Ağustos ayının başında yapılan bu festival, kumdan kale ve benzeri yapılar oluşturma yarışmasıyla çok ilgi çekiyor.

Made in Hawaii Festival

Ağustos ayının ortası ve sonuna denk gelen tarihlerde düzenlenen ve Hawaii’nin yerel ürünlerinin tanıtıldığı bu festivalde yemekler, el işi ürünler, el sanatları, hediyelikler, takılar, kitaplar ve daha pek çok ürün bulabilirsiniz.

Huliau Food & Film Festival

Bu festivale katılmak için, Hawaii uçak bileti alırken temmuz ayının sonuna denk gelen bir tarih seçmelisiniz. Festivalin odağında yerel şeflerin Hawaii’de üretilen tarım ürünleriyle pişirdiği yemekler mevcut.

Hawaii Kültürü

Hawaii insanları Polinezyalılardan ve göçmenlerden oluşuyor. Burada İngilizcenin yanı sıra Polinezya dili de konuşuluyor. Yani iki resmî dil kullanılıyor. İnsanlar Protestan ve Katolik olabildiği gibi, Mormonluğa ve Budizm dinine mensup kişiler de bulunuyor. Adada tapınaklara da rastlamanız mümkün.

Hawaii Tarihi

Hawaii gezisi blog yazımızın bu bölümünde takımadanın tarihine yer vereceğiz. Buraya gelen ilk insanlar Polinezyalılar olmuş ki adada M.Ö. 1000 yıllarından bulgulara rastlanıyor. İngiliz kaptan James Cook buraya gelene kadar Polinezyalılar 800 yıl boyunca yaşamlarını sorunsuz şekilde sürdürmüşler. Burada bir Hawaii Krallığı oluşturulduktan sonra Moloka, Oahu, Maui, Lana, Kauai ve Niihau adaları krallığa katılmış. Hawaii’ye Avrupalıların ve Amerikalıların gelişi bu dönemlere rastlamış. Uzun yıllar bağımsızlığın tadını çıkaran krallık, bir dönem Amerika yönetimi altına girmiş ve sonra 1959’da Amerika’nın bir eyaleti olmuş.

Hawaii Bayrağında Neden Birleşik Krallık Bayrağı Bulunuyor?

Hawaii bayrağına baktığınızda sekiz yatay çizgi görülüyor ki bu çizgiler Hawaii, Maui, Kahoolawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai ve Niihau olmak üzere sekiz adayı temsil ediyor. Ayrıca çizgilerin rengi yukarıdan aşağıya doğru beyaz, kırmızı, mavi, beyaz, kırmızı, mavi, beyaz, kırmızı şeklinde sıralanıyor. Ancak bayraktaki en önemli unsur Birleşik Krallık bayrağı ki, bu bayrak tarihte Hawaii üstünde İngilizlerin etkisinin olduğuna işaret ediyor. Bunun sebebini anlamak için, bayrağın oluşum sürecine bakmak gerekiyor. Bu konuda çeşitli söylentiler var.

İlk söylentiye göre, İngiliz kâşif Kaptan George Vancouver, Hawaii lideri King Kamehameha’ya onun Kral George’la dostluğunun bir göstergesi olarak, bir Kızıl Bayrak vermiş. Ancak bayrak ülkeyi Birleşik Krallık’ın müttefiki olarak gösterebileceği ve Hawaii’yi uluslararası çatışmaya çekebileceği için, Birleşik Krallık bayrağı indirilmiş. Diğer söylentiye göre, ABD bayrağı, 1812 Savaşı sırasında ABD’yi sakinleştirmek için ve sadece İngiliz subayları duruma itiraz ettiği zaman indirilecek şekilde göndere çekilmiş. Bu son söylenti Hawaii bayrağının neden bu şekilde olduğunu açıklıyor.

Hawaii lideri Kamehameha şu andaki bayrağı bir çatışmayı önlemek için 1816’da Hawaii bayrağı olarak tasarlatmış. Kaptan Adams bu bayrağı ilk kez 1817’de Çin – Hawaii ticaretinde kullanmış.

Hawaii’de Gezilecek 11 Harika Yer

Hawaii gezisi blog yazımızın bu kısmında, seyahatiniz için sizi sabırsızlandıracak, görülesi 11 yer var.

1- Waikiki Plajı

Başkent Honolulu’da bulunan bu plaj, turistlerin Hawaii gezilecek yerler listesinde ilk sırada bulunuyor. Plaj sörfçüler için eşsiz bir nokta ve aynı zamanda harika gün batımı manzaraları ile ünlü. Hawaii’nin fotoğraf tutkunları için 15 muhteşem seyahat rotasından biri olmasına şaşırmamalı.

Waikiki Plajı, Hawaii
Waikiki Plajı, Hawaii

2- Hanauma Bay

Eğer yapılacaklar listenizde su kaplumbağaları ile yüzmek varsa, bu koyu gezi rotanıza mutlaka eklemelisiniz. Çünkü buradaki harika canlılar, şnorkel ile yüzen insanlara alışmış durumdalar. Su kaplumbağaları ile yüzmek için en ideal aylar yaz ayları ve bunun için bir Hawaii uçak bileti almaya kesinlikle değer. Hanauma Bay sadece şnorkel ile yüzmek isteyenlerin değil, Koko Krateri’ne çıkmak isteyenlerin de gezi rotalarına ekledikleri bir yer.

Hanauma Bay, Hawaii
Hanauma Bay, Hawaii

3- Lyon Arboretum and Manoa Valley

Bu vadiler bol oksijeniyle ve yeşiliyle ünlü ve cennetten bir parça olarak tanımlanıyorlar. Dünyanın başka yerinde kolay kolay göremeyeceğiniz harika botanik bahçelerini ve çeşitliliği görmek için, bu vadileri Hawaii gezilecek yerler listenize ekleyin.

4- Ala Moana Park

Hawaii’nin plajlarına doyduktan sonra, 100 dönüm büyüklüğünde bir alanı kaplayan bu huzurlu parkı gezebilirsiniz. Üstelik burada yüzmek de mümkün. Honolulu’da bulunan ve 1950 yılından beri ziyaretçilerin güzel bir tatil geçirmesini sağlayan bu park görülmeye değer.

Ala Moana Park, Hawaii
Ala Moana Park, Hawaii

5- Foster Botanik Bahçesi

Hawaii gezisi blog yazımızda, adalarda görülesi yerler listemize eklemeye değer bulduğumuz bu park, 1853 yılına uzanan bir geçmişe sahip. Terasları ve tarih öncesi vadisiyle yeşile doyacağınız parkta, 170’ten fazla bitkiyi görmeniz mümkün.

6- Iolani Sarayı

Hawaii sadece plajları, botanik bahçeleri, yanardağları, kraterleriyle değil; yapılarıyla da dikkat çeken bir yer. Bu saray, Hawaii’nin krallık olduğu dönemlerden kalması ve güzel bir mimariye sahip olmasıyla turistlerin ilgisini çekiyor. Şu anda müze olan ve tarihi eserler barındıran bu saray, taşıdığı özelliklerle Hawaii gezilecek yerler listemize giriyor.

Iolani Sarayı, Hawaii
Iolani Sarayı, Hawaii

7- Diamond Krateri

Hanauma Koyu’ndaki Koko Krateri’nin yanı sıra, Diamond Krateri de hem yapısı hem de manzarasıyla turistlerin görmek istediği bir oluşum. 500 bin yıllık olduğu söylenen ve İngiliz denizcilerin bulduğu bu krater aynı zamanda tırmanış sporları için de uygun.

Diamond Krateri, Hawaii
Diamond Krateri, Hawaii

8- Pearl Harbor

Japonların 2. Dünya Savaşı sırasında, şu anda turistlerin en çok ilgisini çeken Oahu Adası’nı bombalamasıyla hatırlanan Pearl Harbor, üç geminin büyük hasar gördüğü ve 2500 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği tarihî bir olay. İşte bu üzücü olayın ardından Amerika bu üç gemi için anıtlar ve müzeler yaptırmış ve Pearl Harbor Limanı’nı Hawaii ziyaretçilerine açmış.

Pearl Harbor, Hawaii
Pearl Harbor, Hawaii

9- USS Arizona Anıtı

Pearl Harbor’da ziyaret edebileceğiniz bu anıt, hasar alan gemilerden USS Arizona için inşa edilen yapılardan biri. Burada bu üzücü olaya ait belgeselleri izleyebilir, batığı görebilirsiniz.

USS Arizona Anıtı, Hawaii
USS Arizona Anıtı, Hawaii

10- Maui

Hawaii gezilecek yerler listemizde 10. sırada yer alan Maui Adası’nda, güzel vakit geçirebileceğiniz sahiller ve koylar bulunuyor. Buradaki Kihei, Lahaina ve Wailea gibi tatil yerlerinde güzel içecekler ve yiyecekler eşliğinde harika bir tatil yapabilirsiniz. Maui’de en iyi bilinen koylar olan Makena ve Big Beach koylarına da mutlaka uğrayın. Çıplaklar Kampı adı verilen Little Beach de Big Beach’in arkasında bulunuyor.

Maui, Hawaii
Maui, Hawaii

11- Kauai

Hawaii’nin turistleri kendine bu kadar çok çekmesinin bir nedeni de pek gelişmemiş olması ki, Kauai işte o gelişime kapalı adalardan biri. Dünyada cenneti yaşamak için Kauai’ye gezi rotanızda yer verin. Zira burada görmeniz gereken el değmemiş güzellikler ve pek çok doğal oluşum var. Onlardan biri de Waimea Kanyonu.

Kauai, Hawaii
Kauai, Hawaii

Bu kanyonun özelliği Pasifik Okyanusu’ndaki en büyük kanyon olması. Öyle ki burası 16 kilometre uzunluğa ve 900 metre derinliğe sahip. Buradaki yürüyüş yolunda yapacağınız güzel bir gezinin ardından, ünlü Kauai kahvesini içebilirsiniz. Kauai’de ayrıca Hanakapiai şelalesini görebilir, Kalalau Beach’te kamp yapabilirsiniz.

Hawaii Mutfağı

Hawaii geziniz sırasında adaların güzel yemeklerini yiyerek, harika kokteyllerinden içmelisiniz. Hawaii mutfağında Polinezya mutfağının etkisi görülüyor. Burada daha çok balık ızgara yemekleri bulunuyor. Ayrıca tropikal meyveler ve bunlardan yapılan kokteyller, turistlerin çok tükettiği lezzetli içecekler olarak öne çıkıyor.

Hawaii Mutfağı
Hawaii Mutfağı

Hawaii’den Alabileceğiniz Hediyelik Eşyalar

Hawaii’de el işi ürünleri turistlerin en çok ilgilendikleri eşyalardır. Elbette çiçeklerden yapılan ve görüldüğü anda Hawaii’yi hatırlatan kolyeler hediyelik eşyaların başında geliyor.

Bir Hawaii uçak bileti alarak cennet adalara uçmak için Aerobilet ana sayfasına girin ve İstanbul – Honolulu uçak bileti fiyatlarına bakın. Geziniz için belirlediğiniz tarihlerde size en uygun uçuşları seçerek işlemlerinizi kolayca yapın. Biletinizi daha hızlı almak için Aerobilet mobil uygulamasını indirin.