Washington Uçak Bileti ile Amerika’nın Başkentine Uçun

0
1000
Washington Uçak Bileti ile Amerika'nın Başkentine Uçun
Washington Uçak Bileti ile Amerika'nın Başkentine Uçun

Washington uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti, çok düzenli ve etkileyici bir şehir. Geniş caddelerin kesiştiği çarpıcı sokak ızgarası düzenini Washington gezinizde açıkça görebilirsiniz. İki ikonik binasıyla sokakları birbirine bağlayan Pennsylvania Caddesi, Beyaz Saray ve etkileyici kubbeli Capitol Binası, Washington şehrinde en çok ziyaretçi çeken yerler.

Washington, açık ve ferah bir şehir vizyonunu sürdürüyor ve şehirde müzelerden, anıtlardan ve çarpıcı parklardan oluşan çok büyük bir koleksiyon var.

Washington uçak bileti ile gezeceğiniz bu etkileyici şehir yazları oldukça sıcak ve nemli olabiliyor, bu yüzden Washington’u ziyaret etmek için en iyi zamanlar ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Bu aylarda şehrin en güzel manzaralarını görebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlara Washington uçak bileti alabilir ve Amerika’nın başkentine unutulmaz bir seyahat yapabilirsiniz.

Washington’da Gezilecek Yerler

Beyaz Saray

Washington uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın resmi konutu. George Washington dışındaki her başkanın evi olan Beyaz Saray, 1792’de James Hoban tarafından inşa edildi ama 1814’de İngiliz kuvvetleri tarafından yakıldıktan sonra 1818’de yeniden yapıldı.

Beyaz Saray
Beyaz Saray

Mavi, Yeşil ve Kırmızı bölümleri içeren turlarla Beyaz Saray’ı gezebilirsiniz. Washington’a gelen her turist en azından dışarıdan da olsa bu ikonik binayı görmek istiyor.

Beyaz Saray Ziyaretçi Merkezi, Beyaz Saray ve başkanlık aileleri hakkında ayrıntılı bilgi veren etkileşimli sergilere sahip. Geçmişteki başkanların mobilyalarını, tarihi değişiklikleri ve başkanların orada yaşadıkları zamanla ilgili öngörülerle ilgili videoları burada bulabilirsiniz.

Anayasa Bulvarı’na uzanan 54 dönümlük bir çim alan olan Elips, ABD Ordusu Bandosu tarafından yaz konserlerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Beyaz Saray’ın bitişiğinde 1833 yapımı Hazine Binası ve Washington’daki en çarpıcı eski hükümet binalarından biri olan 1871 yapımı İcra Dairesi Binası de bulunuyor.

Washington Capitol Tepesi ve Binası

Amerika Birleşik Devletleri’nin bir sembolü olarak dünya çapında tanınan Capitol Tepesi, Temsilciler Meclisi ve Senato’nun evidir. Roma’daki St. Peter kubbesinin tasarımına dayanan bu devasa kubbeli tepe, diğer tüm Washington binalarının üzerinde göze çarpıyor.

Washington şehri, Capitol Tepesi ve Capitol Binası 1793 ve 1812 yılları arasında inşa edilmesinden bu yana geçen yıllar içerisinde çok büyüdü ama günümüzde hala Capitol Binası’nın mermer terasları muhteşem Washington manzaralarını sunuyor.

Washington Capitol Tepesi ve Binası
Washington Capitol Tepesi ve Binası

Washington uçak bileti alarak gezeceğiniz Capitol Binası’nın iç mekanları; freskler, kabartmalar ve resimlerle, özellikle de Constantino Brumidi’nin tavan boyaması ile süslenmiştir. Bunun yanında önde gelen tarihi figürlerin heykelleriyle eski Temsilciler Meclisi Odası da gezmeniz gereken bir yer.

Çevrimiçi olarak rezervasyon yaptırabileceğiniz ücretsiz turlar alt kattaki ziyaretçi merkezinde başlıyor ve sizi ihtişamlı odaların hepsinde gezdiriyor. Tarihi sergilere sahip bir yeraltı geçidi sizi Washington’ın az bilinen yerlerinden biri olan Kongre Kütüphanesi’ne götürecek. Paris Opera Binası’nda modellenen bu dünyanın en büyük kütüphanesi sizi büyüleyecektir.

Ulusal Hava ve Uzay Müzesi

Ulusal Hava ve Uzay Müzesi, 1903 yılında Wright kardeşlerin ilk uçağından son model uçaklara kadar çok zengin bir koleksiyon sunan dünyanın en popüler müzelerinden birisidir. İlk insanlı ay iniş görevinin bir parçası olan Apollo 11 komut modülünü bile burada görebilirsiniz.

Kalıcı ve değişen sergilerde dünya savaşlarında hava gücünün kullanımı, uzay yarışı, uçuş öncüleri, en yeni uçuş ve uzay teknolojisi gibi konuları kapsayan havacılık ve uzay uçuşu bilimini gelişimleri gösteriliyor. Çoğu etkileşimli olan sergilerde dokunabileceğiniz bir ay taşı gibi gerçek tarihi nesneler de bulunuyor.

Ulusal Hava ve Uzay Müzesi
Ulusal Hava ve Uzay Müzesi

Kalıcı sergiler sadece tarihi göstermekle kalmaz, uçuş ve uzay bilimlerinin nasıl ve niçin olduğunu, jet motorlarının nasıl çalıştığını ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yörüngede nasıl tutulduğunu da açıklar.

Sergilere ek olarak müzede bir Albert Einstein Planetaryumu, Kamu Gözlemevi, ay kraterlerini ve gezegenleri görebileceğiniz dev teleskoplara da bulunuyor. Uçuş simülatörleri (ücretli) çocuk ve yetişkinlerin 360 derecelik ekranlarda uçak sürmelerini ve hava manevraları yapabilmelerini sağlıyor.

Jefferson Anıtı ve Gelgit Havzası

Üçüncü ABD Başkanı Thomas Jefferson’un kubbeli beyaz anıtının tasarımı, 54 İyonik sütun tarafından desteklenen düşük kubbesi ile Roma Panteon tasarımından esinlenmiştir. Anıtın içinde sütunların arasında 19 metrelik bir Jefferson heykeli var ve heykelin çevresinde Bağımsızlık Bildirgesi’nin bölümleri yer alıyor.

Jefferson Anıtı ve Gelgit Havzası
Jefferson Anıtı ve Gelgit Havzası

Jefferson Anıtı, büyük bir havuzunu başında duruyor ve havuzun kenarında Japonya’dan hediye olarak gelen kiraz ağaçları bulunuyor. Kiraz ağaçları her bahar çiçek açtıklarında, havuz pembe çiçek bulutuyla harika bir manzara oluşturuyor ve burada şehrin en sevilen festivallerinden birisi olan Cherry Blossom Festivali düzenleniyor.

Ulusal Alışveriş Merkezi (National Mall)

Geniş bir alanda bahçeler ve havuzlarla süslü Ulusal Alışveriş Merkezi; Capitol Binası ve Lincoln Anıtı gibi Washington’un dönüm noktası olan binalarına ve anıtlarına ev sahipliği yapıyor. Alanın merkez noktasında öne çıkan anıt ise Washington Anıtı’dır ve diğer savaş anıtları arasında II. Dünya Savaşı, Kore Savaşı ve Vietnam Gazileri anıtları çok ilgi çeker.

Hayatlarını kaybeden askerlerin isimlerinin yazılı olduğu bir duvar olan Vietnam Gazileri Anıtı, Washington’un en çok ziyaret edilen anıtlarından biri. Yakındaki Vietnam Kadın Anıtı ise yaralı bir askere yardım eden üç askerden oluşan bir bronz heykel.

Ulusal Alışveriş Merkezi (National Mall)
Ulusal Alışveriş Merkezi (National Mall)

Bir Washington DC haritasına bakarsanız yolların çoğunun Ulusal Alışveriş Merkezi’ne gittiğini göreceksiniz, bu yüzden burada çok fazla zaman geçireceksiniz.

Alışveriş yapmak, koşmak ve piknik yapmak için geniş bir parkın bulunduğu alanda pek çok kutlama ve festival de yapılıyor. Bunlardan en iyi bilinenleri Washington Anıtı çevresindeki havai fişeklerle yapılan yıllık Bağımsızlık Günü kutlamasıdır. Yine temmuz ayında düzenlenen Smithsonian American Folk Life Festivali’nde bu park; müzik etkinlikleri, el sanatları ürünleri, çeşitli performanslar, kültürel programlar ve ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen yiyeceklerle doluyor.

Lincoln Anıtı

Tüm Washington anıtları arasında en sevilen anıt olan Lincoln Anıtı, Ulusal Alışveriş Merkezi’nin en sonunda, Washington Anıtı’nın yanında yer alıyor. Anıtın merkezinde Lincoln’ün ölümü sırasında var olan her bir devlet için birer tane olmak üzere 36 sütun ve Abraham Lincoln’ün 19 metrelik mermer bir heykeli yer alıyor.

Göreceğiniz Lincoln heykeli, ünlü heykeltıraş Daniel Chester French tarafından tasarlandı ve dünya çapında bir üne sahip. Anıtın çevresindeki ünlü ressam Jules Guerin’in Lincoln’ün hayatındaki önemli olayları gösterdiği duvar resimleri de görülmeye değer.

Lincoln Anıtı
Lincoln Anıtı

1922’de tamamlanmasından bu yana, Lincoln Anıtı bir dizi tarihi etkinliğe sahne oldu. Martin Luther King Jr 1963’teki anıtın merdivenlerinde “Bir hayalim var …” isimli tarihi konuşmasını yaptı.

Lincoln Anıtı’nı ve çevresindeki diğer anıtları ziyaret etmek, Washington DC’de özellikle gece yapılacak en iyi şeylerden biri. Anıtların hepsi çok iyi aydınlatılıyor ve çoğu Lincoln Anıtı gibi 24 saat açık.

Washington Anıtı

Washington Anıtı’nın 555 metrelik beyaz gövdesi, şehrin tanıdık bir ikonudur ve özellikle de ayağının yanındaki uzun havuzdan yansıttığı güzel manzara ile ünlüdür. Ülkenin ilk başkanını onurlandırmak için yapılan bu dikilitaş inşaatı oldukça sorunlu geçti. Plan, 1783’de kongre tarafından onaylandı, ancak zemin 1848’e kadar kırılmadı. Anıt, 1854’de yüksekliği 156 metreye ulaştığında, siyasi tartışmalar ve fon eksikliği projeyi birkaç yıl durdurdu. Anıt, 1885 yılında ordu mühendisleri tarafından tamamlanabildi.

Washington Anıtı
Washington Anıtı

Washington Anıtı’nın ayrı evrelerini, cephe taşlarının rengindeki değişiklikten kolayca anlayabilirsiniz. Anıtın içinde çeşitli eyaletlerden, şehirlerden ve yabancı ülkelerden gelen oyulmuş taşlar bulunuyor. Ulusal Alışveriş Merkezi’nin ve Washington’un büyük kısmını yukarıdan izlemek için anıtın en üst katına asansörle çıkabilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Newseum

Newseum’da, modern Amerikan tarihi boyunca yürüyebilir ve tarihsel olayları yeniden yaşayabilirsiniz. Gazetecilik tarihinin çok ötesine geçen Newseum, halkın olayları nasıl öğrendiğini göstermek için filmleri, etkileşimli sergileri ve statik gösterileri birleştiriyor. Bu gezinizde Berlin Duvarı’nın yıkılışını görecek ve ilk haberleri okuyacaksınız. Aynı zamanda Başkan John F. Kennedy’nin suikast haberlerini görecek ve Başkan Lincoln’ün suikastinden sonra çıkan gazeteleri inceleyeceksiniz.

9/11 olaylarını kapsayan bir film gösterimiyle birlikte mutlaka görmeniz gereken Pulitzer ödüllü fotoğraf koleksiyonu da geçen yüzyılın en çekici ve çarpıcı görüntülerini sergiliyor. Haber kavramı Newseum’da tam anlamıyla hayat buluyor ve çoğu ziyaretçi burada unutulmaz bir deneyim yaşıyor.

Uluslararası Casus Müzesi

Washington uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz, 007 casuslarına adanan bu ilgi çekici müze; casusluğun teknikleri, teknolojisi, tarihi ve çağdaş rolünü kapsıyor. Sergilerin çoğu etkileşimli ve bina boyunca birbirinden ilginç gerçek casusluk ekipmanlarını (KGB tarafından tasarlanan bir zehir dart şemsiyesi dahil) ve James Bond film serisinde kullanılan film aksesuarlarını göreceksiniz.

Fotoğraflar, görsel programlar ve özel efektler, gizli casusluk görevlerinin arkasındaki stratejileri ve yöntemleri gösteriyor. Koleksiyonlarda, Amerikan Devrimi ve Amerikan İç Savaşı döneminden kalma tarihi casus eşyaları ve II. Dünya Savaşı’nın Nazi kodlarını kıran ünlü Enigma şifreleme makinesi gibi araçları da inceleyebilirsiniz.

Washington Uçak Bileti ile Ulusal Katedrali Görün

Washington uçak bileti alarak yakından göreceğiniz, dünyanın en büyük katedrallerinden biri olan ve Neo Gotik tarzda tasarlanmış bu ulusal katedralin yapımı 1907’den 1990’a kadar tam 83 yıl sürdü. Uçan payandalar ve Indiana kireç taşı ile kaplı duvarlar, Gotik yapı tarzını ve tekniklerini kullanarak yapıldı. Katedral boyunca vitray pencerelerinden, savaş kahramanlarını ve tarihi olayları anımsatan el işlemeli dekorasyonlara kadar pek çok sanatsal detay var.

Washington Uçak Bileti ile Ulusal Katedrali Görün
Washington Uçak Bileti ile Ulusal Katedrali Görün

Önceden rezervasyon yaptırarak katılabileceğiniz özel turlar, katedralin ve buradaki sanatın gizli kısımlarını keşfetmenizi sağlayacak. Katedral aynı zamanda Başkan Woodrow Wilson ve Helen Keller’in mezar yeridir. Katedralin 300 metrelik kulesi de Washington’daki en yüksek noktası olarak ilgi görüyor.

Katedralin güney tarafındaki Piskopos Bahçesi, Orta Çağ bahçelerinden gelen bitkileri ve bölgeye özgü diğer çiçekleri bir balık göletiyle birlikte sunuyor. Ünlü peyzaj mimarı Frederick Law Olmsted tarafından 20. yüzyılın başlarında tasarlanan 59 dönümlük Cathedral Close ise Orta Çağ katedrallerinin duvarlarıyla yeniden modellenmiş benzersiz bir kentsel park olarak görülmeye değer bir yer.

Her cumartesi saat 12:30’da katedralde Carillon resitalleri ve salı akşamları çan konseri düzenleniyor. Pazartesi ve çarşamba günleri saat 12: 30’da ise katedralde bulunan devasa kilise orguyla yapılan resitale de katılabilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Washington uçak bileti alabilir ve benzersiz anıtlarla sizi büyüleyecek bu güzel şehri doyasıya gezebilirsiniz.