Amerika Uçak Bileti Alarak Unutulmaz Maceralar Yaşayın

0
498
Amerika Uçak Bileti Alarak Unutulmaz Maceralar Yaşayın
Amerika Uçak Bileti Alarak Unutulmaz Maceralar Yaşayın

Amerika uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu ülke oldukça geniş ve çoğu insan belirli bir bölge için seyahatlerini planlıyor. New York gibi büyük şehirlerin yanında Florida ve Kaliforniya’nın güneşli plajları da ülkede en çok turist çeken yerler arasında.

Ülkeye yayılmış inanılmaz manzaralar, zamanı olan ve bu büyüleyici ülkeyi gezmek isteyen insanlara birçok seçenek sunuyor. ABD, dünyadaki en görkemli manzaralardan bazılarına ve dünyanın en tanınmış ikonik yapılarına ev sahipliği yapıyor. Bu yolculuğunuzda her eyalet size başka bir macera sunacak.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlarla Amerika uçak bileti alabilir ve bu ilginç ülkenin en güzel yerlerini yakından görebilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Görülmesi Gereken Yerler

Özgürlük Anıtı (New York)

Özgürlüğün evrensel bir sembolü olan New York şehrindeki Özgürlük Anıtı, Amerika’nın en bilinen simgesi ve dünyadaki en büyük heykel. New York Limanı’na 150 metre uzaklıkta bulunan heykeli şehrin çeşitli noktalarından, özellikle de Battery Parkı’ndan rahatça görebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz. İsterseniz heykele doğru feribotla keyifli bir yolculuk da yapabilirsiniz.

Özgürlük Anıtı (New York)
Özgürlük Anıtı (New York)

Özgürlük Anıtı’na çıkmayı planlayanlar için seçenekler arasında ise farklı seviyelerde erişim sağlayan biletler, kaide biletleri veya taç biletleri bulunuyor. Özgürlük Anıtı’nın içine girmeyi planlıyorsanız önceden bilet rezervasyonu yaptırarak buradan da manzarayı izleyebilirsiniz.

Niagara Şelalesi (New York Eyaleti)

Kanada-ABD sınırı arasında yer alan Niagara Şelalesi, dünyadaki en ünlü şelalelerden biri olarak görülmeye değer bir yer. Erie Gölü’nden gelen su, dikey bir düşüşle düzenli olarak bu devasa şelaleden Ontario Gölü’ne dökülür. Hidroelektrik enerji üretmek için fazla su kullanıldığı zamanlarda yani kış aylarında şelaleden dökülen su miktarı azalıyor ama çoğu ziyaretçi bunu fark etmiyor.

Niagara Şelalesi (Ontario)
Niagara Şelalesi (New York Eyaleti)

Amerika uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Niagara Şelalesi, aslında Horseshoe Şelalesi olarak bilinen yapının en büyük parçası. Amerika tarafında, Amerikan Şelalesi olarak bilinen ikinci bir bölüm ve daha küçük üçüncü bir şelale daha var. Havanın açık olduğu günlerde Niagara Şelaleleri’nden manzaraya baktığınızda Ontario Gölü’nün karşı kıyısındaki Kanada’nın Toronto kent merkezindeki CN Kulesi’ni bile görebilirsiniz.

Büyük Kanyon (Colorado)

Bu inanılmaz doğa güzelliği, Amerika Birleşik Devletleri’nde en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Colorado Nehri tarafından oyulmuş Büyük Kanyon, görkemli uçurum duvarları ve çıkıntıları yaratarak nehir manzarasını derinden keser. Kanyonun kenarında durursanız yaklaşık 2 km aşağıdaki kanyonun tabanını görebilir ve göz alabildiğince uzanan sırtlara ve kayalıklara bakabilirsiniz.

Büyük Kanyon (Colorado)
Büyük Kanyon (Colorado)

Güney Rim, büyük bir ziyaretçi merkezi ve yüksek sezonda Rim boyunca düzenli otobüs seferleri yapılır, ayrıca burada çok sayıda görüntüleme noktası ve kanyon boyunca uzanan bir yürüyüş yolu da bulunuyor. Büyük Kanyon Ulusal Parkı’nın en çok ziyaret edilen bölümü de yine Rim’dir. Gözetleme alanlarına da sahip olan Kuzey Jant ise size daha farklı bir bakış açısı sunuyor. Parkın bu bölümüne kar ve kış koşullarından dolayı kasım ayından mayıs ayına kadar erişimi sınırlı.

Amerika uçak bileti alarak başlayacağınız Büyük Kanyon gezinizde Amerika’nın en önemli doğa harikalarından birini yakından görebilir ve muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Yellowstone Milli Parkı (Idaho)

Yellowstone Milli Parkı, dramatik manzaraları ve muhteşem doğa olayları ile ünlü büyük bir antik volkanın evi. Yellowstone Nehri boyunca uzanan şelalelerin yanı sıra büyüleyici gayzerler ve kaplıcalar, her yıl çok milyonlarca turistin buraya akın etmesine neden oluyor.

Yellowstone Milli Parkı (Idaho)
Yellowstone Milli Parkı (Idaho)

ABD’deki en eski milli park olan Yellowstone Milli Parkı’da serbest dolaşım bizonlar, bighorn koyunları, antiloplar, kara ayılar ve boz ayılar görerek unutulmaz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Golden Gate Köprüsü (San Francisco)

San Francisco Körfezi’nin karşısında, San Francisco ve Marin ilçesini birbirine bağlayan Golden Gate Köprüsü, 1930’larda inşa edildiğinden beri bir Kaliforniya ikonu oldu.

Golden Gate Köprüsü (San Francisco)
Golden Gate Köprüsü (San Francisco)

Mavi suya zıt olan Golden Gate Köprüsü’nün turuncu-kırmızı rengi, San Francisco şehrine eşsiz bir nitelik kazandıran estetik bir vurguyu yansıtıyor. Ayrıca bulutlarla sarılı ana kulelerin dorukları sisle kaplandığında Golden Gate Köprüsü, kartpostallara konu olan muhteşem manzaralar sunuyor. Köprü yaklaşık 3 km uzunluğunda ve Amerika gezilerinde mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Times Meydanı (New York)

Yanıp sönen reklam panolarıyla ünlü Times Meydanı, yüz binlerce insanın katıldığı yeni yıl kutlamalarıyla ünlü ve her zaman çok hareketli bir yer.

Times Meydanı (New York)
Times Meydanı (New York)

Midtown Manhattan’ın kalbinde yer alan Times Meydanı, dünyanın en tanınan meydanlarından biri olarak görülmeye değer. 24 saat hareketli olan bu ışıltılı meydanda pek çok güzel restoran, kafe ve alışveriş merkezi bulabilir, ayrıca burada unutulmaz bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Central Park (New York)

Harita üzerinde Manhattan caddelerinin karmaşası içinde küçük bir yeşil yama gibi görünse de aslında Central Park, keşfetmesi günlerce sürecek manzara zenginliğine sahip, çok geniş bir alan. Central Park, etkileyici mimarilerden huzurlu bahçelere kadar çok çeşitli cazibe merkezlerine ev sahipliği yapıyor.

Central Park (New York)
Central Park (New York)

Amerika uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Bethesda Terası, 1860’larda üretilen Minton çinileriyle kaplı çarpıcı çarşısı ile ünlü ve asırlık Amerikan kara ağaçları arasında büyüleyici bir manzaraya sahip. Geniş bir patika olan Mall da bu teras alanında başlıyor. Resmi Konservatuar Bahçesi, Shakespeare Bahçesi veya ünlü Chess & Checkers House gibi dinlenebileceğiniz pek çok huzurlu yeri park gezinizde görebilirsiniz.

Çocuklar deniz aslanları, penguenler ve diğer hayvanların bulunduğu Central Park Hayvanat Bahçesi’nin tadını çıkarabilir ya da tarihi bir atlıkarıncaya binerek eğlenebilirler. Central Park, çok geniş bir yeşil bir alan olarak çeşitli etkileyici göletlere de sahiptir ve romantik bir gezi için bu göletler çevresinde dolaşarak harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Miami Plajı (Miami)

Bariyer bir adada bulunan ve bir dizi köprü ile ana karaya bağlanan Miami Plajı; sessiz mahallelerin, canlı eğlence alanlarının ve uzun yumuşak kumlu plajların bir karışımını size sunuyor.

1930’lu yılların ve 1940’ların başındaki klasik neon tabelalarının süslediği pastel binaların yer aldığı South Beach ve Art Deco Tarihi Bölgesi, buradaki en önemli gezi noktaları arasında. Pahalı bir turizm bölgesi olarak çok sayıda sahil restoranı, mağaza, otel ve bol miktarda güneşlenme imkanı sunan Miami Plajı ve çevresi, ülkenin en sevilen tatili destinasyonlarından biri.

Miami Plajı (Miami)
Miami Plajı (Miami)

Bu bölgedeki en popüler cadde ise Ocean Drive. Burası Miami’nin okyanus kıyısında yer alan ve bazı güzel Art Deco yapılara ev sahipliği yapan ünlü yürüyüş yolu. Ocean Drive ile paralel ilerleyen iç kısımda ise ünlü Collins Bulvarı yer alıyor. Collins Bulvarı aslında Miami Plajı’nı çok sayıda mahalleye bağlayan ana sahil caddesi ve güzel bir gezi için ideal bir yer.

Walt Disney Dünyası (Orlando)

Orlando’daki bu mega eğlence parkı, Amerika’nın en iyi aile eğlence merkezi ve onlarca yıldır her yaştan insanı kendine çekmeye devam ediyor. 1971’de açılan Walt Disney Dünyası, yıllar boyunca çocuklar ve yetişkinler için cazibesini korumayı başardı.

Walt Disney Dünyası (Orlando)
Walt Disney Dünyası (Orlando)

Amerika uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Walt Disney Dünyası, sadece çeşitli tema parklarını değil, aynı zamanda su parklarını, mağazalar ve tiyatrolarla dolu Downtown Disney’i ve kaliteli restoranlardan golf sahalarına kadar pek çok olanağı içeriyor. Birçok ziyaretçi burada birkaç gün geçirmeyi planlasa da yapılacak o kadar çok etkinlik var ki bunları tamamlamak haftalar sürebilir.

Waikiki (Hawaii)

Hawaii Adaları’ndaki en popüler turizm merkezine ve muhtemelen Pasifik’teki en ünlü plaja ev sahipliği yapan Waikiki, bir asırdan fazla bir süredir çok sevilen turistik bir destinasyon. Bugün bu bölge tropik bir cennet ve modern şehir arasında bir geçiş noktası.

Waikiki (Hawaii)
Waikiki (Hawaii)

Rüzgarda sallanan palmiye ağaçları ile bu güzel sahil şeridi, tropik atmosferiyle harika bir tatil fırsatı sunuyor. Ancak sahilin arkasında yüksek binalar ve işlek caddeler size uygarlıktan çok uzak olmadığınızı hatırlatıyor. Alışveriş, yemek, sörf ve güneşlenme olanaklarının zenginliği, Hawaii Adaları’ndaki bu küçük bölümü dünyanın her yerinden gelen her yaştan turist için hala çok popüler yapıyor.

Las Vegas Şeridi ( Las Vegas)

Las Vegas Şeridi, Vegas’ın mega otellerinin arasından şehrin içine uzanan bir ana cadde ve burada gezmek yetişkinler için bir eğlence parkında gezinmek gibi. New York silüeti, Eyfel Kulesi, Venedik kanalları ve daha birçok farklı bölgenin rekreasyonları bu ünlü caddeyi sarıyor.

Piramit şeklinde tasarlanan Luxor Hotel’in bir ucundan başlayarak caddede yapacağınız bir yürüyüş, patlayan bir volkan ve dans eden fıskiyeleri göreceğiniz benzersiz manzaraları size sunacak.

Las Vegas’taki cazibe merkezlerinin çoğunu burada yapacağız keyifle bir yürüyüşle ücretsiz olarak yakından görebilirsiniz. Las Vegas ayrıca şovlarıyla ünlü ve dünyaca ünlü şarkıcılar Las Vegas’a düzenli olarak sahne alıyor. Las Vegas Şeridi boyunca uzanan pek çok eğlence merkezinde konserlerden komedi ve akrobasi gösterilerine kadar pek çok eşsiz performans izleyebilirsiniz.

St. Louis Kemeri (St. Louis)

St Louis’deki bu eşsiz kemer hem sembolik hem de çok göz alıcı. Şehrin yukarısında yükselen, öğlen güneşinde parıldayan ve geceleri aydınlatılan kemer, düz bir çevrede kilometrelerce uzaktan görülebilir.

St. Louis Kemeri (St. Louis)
St. Louis Kemeri (St. Louis)

1960’lı yılların başında inşa edilen St. Louis Kemeri, Jefferson Ulusal Genişleme Anıt Parkı’nda yer alıyor. Hızlı asansörler sizi şehir ve çevresinin harika manzaralarını sunan kemerin üst kısmına ulaştırıyor ve burada bir kahve eşliğinde muhteşem manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Beyaz Saray (Washington)

Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın evi ve Washington’da görülecek yerler listesinin en üstünde yer alıyor. Bu tarihi yapı, George Washington hariç her başkanın evi oldu. Aslen Beyaz Saray, 1792’de James Hoban tarafından yaptırılmış ve 1814’de İngiliz kuvvetleri tarafından yakıldıktan sonra 1818’de yeniden inşa edilmiştir.

Beyaz Saray (Washington)
Beyaz Saray (Washington)

Beyaz Saray turları ücretsiz ancak rezervasyonlar en az üç hafta önceden yapılmalı, ayrıca burada sıkı güvenlik kuralları uygulandığını unutmayın.

Boston Özgürlük Yolu (Boston)

Boston Özgürlük Yolu, şehrin en önemli tarihi cazibe merkezlerini kapsayan 6 km uzunluğunda bir yürüyüş rotası sunuyor. Kaldırıma yerleştirilen kırmızı tuğlalardan oluşan bir çizgi rotayı işaretler ve turistlerin yollarını bulmalarını kolaylaştırır.

Yol boyunca göreceğiniz yerler hakkındaki bilgileri, gezinize başlamak için de iyi bir yer olan Boston Common’daki ziyaretçi merkezinde bulabilirsiniz. Boston Özgürlük Yolu boyunca göreceğiniz yerler arasında Devlet Evi, Eski Belediye Sarayı, Faneuil Salonu, Paul Revere Evi ve çok daha fazlası var.

San Antonio Nehri Yürüyüş Yolu (San Antonio)

Amerika uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız San Antonio Nehri’nin kıyıları; ailecek dolaşmak, yerel lezzetler tatmak veya hediyelik eşya almak için ideal. Şehrin kalbindeki San Antonio Nehri boyunca uzanan bir yaya bölgesi, yerel yemeklerden şık dünya mutfağı restoranlarına kadar her tür restoran ve açık hava yemek alanları ile dolu, bu nedenle de çok popüler bir yer.

San Antonio Nehri Yürüyüşü (San Antonio)
San Antonio Nehri Yürüyüşü (San Antonio)

Nehir boyunca uzanan küçük tekneler ve doğal kemerli köprüler, sakin manzarayı tamamlıyor ve büyük yaşlı ağaçlar nehir kenarını sarıyor. San Antonio Nehri yürüyüş yolu, kalabalık müzik festivallerine ve mevsimlik etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Amerika Uçak Bileti ile Glacier Ulusal Parkı’nı Gezin (Montana)

Montana’daki Glacier Ulusal Parkı, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en güzel dağ manzarasını size sunacak. Dağlar, göller, buzullar, vadiler ve şelaleler muhteşem bir dağ manzarası oluşturmak için burada birleşiyor. Araziyi gerçekten görmenin en iyi yerlerden biri ünlü Güneşe Giden Yol’dur. 1932’de açılan bu yol, 2361 metrelik Logan geçidinden yukarıdaki dağlara doğru uzanan dar bir yürüyüş yolu.

Yüksekliği ve iklimi nedeniyle yol sadece yaz aylarında açık. Parkı gezme fırsatınız olursa bu yoldaki manzaraları görme şansını kaçırmayın. Glacier National Park’ta eşsiz tarihi alanlar ve daha kolay yürüyüş parkurları da bulunuyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Amerika uçak bileti alabilir ve size pek çok ilginç manzara ve deneyim sunan bu geniş ülkeyi keşfe çıkabilirsiniz.