Dünyanın en güzel doğa manzaraları ucuz uçak bileti ile sizlerle

1
6715
Dünyanın en güzel doğa manzaraları
Dünyanın en güzel doğa manzaraları

Dünyanın en güzel doğa manzaraları, elbette dünyada en çok sevdiğiniz insanla bir araya gelip, birlikte aynı manzaraya baktığınız zaman bu kadar güzel olabiliyor. Bu nedenle, siz de gittiğiniz gördüğünüz yerlerden daha fazla keyif almak ve oraların sizin için dünyanın en güzel yerleri haline gelmesi için sevdiğiniz kişiyle birlikte seyahat etmeyi tercih edebilirsiniz. Siz de sık sık seyahatlere çıkan ve çıktığınız seyahatlerde, mutluluğunuzu ve paylaştığınız anları ölümsüzleştirmekten keyif alanlardansanız, o halde pek çok anılar biriktirmiş olmalısınız. Elbette hiçbir seyahatiniz son değil; seyahatler siz çıkmak istediğiniz sürece devam edecek. Keşfetmekten keyif alıyorsanız, henüz yolculuklarınız bitmemiş demektir. O halde birlikte keşfedeceğiniz yepyeni yerler, birlikte izleyeceğiniz muhteşem manzaralar için yeni bir seyahat planına ne dersiniz? Üstelik ucuz uçak bileti bulabileceğiniz, birbirinden güzel destinasyonlar, dünyanın dört bir yanında sizi bekliyor olacak. Siz de sevdiğiniz kişiyle birlikte rotanızı çizip, dünyanın en güzel doğa manzaralarını görebileceğiniz, uzun doğa yürüyüşlerine çıkabileceğiniz yerleri bir an önce belirlemeye başlayın.

Doğanın cömert davrandığı öylesine büyüleyici destinasyonlar var ki bu destinasyonlar var ki etkilenmemek mümkün değil. Bir de sevdiğiniz kişiyle birlikte bu destinasyonları dolaşmak ve onunla doğanın bu güzelliklerini paylaşmak oldu mu; işte bu paha biçilemez. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, birlikte gezip gördüğünüzde daha da güzelleşecek o manzaralar ve anlar için elinizi çabuk tutun ve uygun uçak bileti fiyatlarını gözden geçirmeye başlayın. Üstelik birer fotoğraf tutkunu olsanız da olmasanız da bu doğa harikası yerler karşısında kesinlikle fotoğraf tutkunuz zirveye çıkacaktır.

Her anını ölümsüzleştirmek isteyeceğiniz onlarca açıdan dünyanın en güzel doğa manzaraları, sosyal medyada da beğeni yağmuruna tutulmanızı sağlayacak. Dilerseniz seyahat planınızın tüm detaylarını organize etmeye başlayabilir, yalnızca uçak bileti değil, otel ve havalimanı transferleri için de seçeneklerinizi değerlendirebilirsiniz. Özellikle sevgilinizin de çok hoşuna gidecek, onu mutlu edecek alternatiflere göz atmayı unutmayın. Bu unutulmaz sürprizle adeta Sevgililer Günü’nü her gün yeniden yaşıyor gibi hissedebilirsiniz. Çünkü zaten bu kadar çok seviyorken, sizin için her gün Sevgililer Günü değil mi? Hele ki birlikte böylesine güzel anları paylaşıyor, dünyanın en güzel manzaraları karşınızda duruyorken…

Peki dünyanın en güzel manzaraları nerede olabilir? Hangi destinasyonlarda nasıl doğa harikalarıyla karşılaşabilirsiniz? Eğer tüm bunları merak ediyorsanız, size birkaç önerimiz olacak. Asya’dan Avrupa ve Amerika’ya kadar dünyanın dört bir ucunda belki de varlığından haberinizin olmadığı doğal güzellikleri yerinde görmek ve seyahat edeceğiniz birbirinden güzel destinasyonların kültürlerini keşfetmek için daha fazla beklemeyin. Romantik ve unutulmaz seyahat tecrübeleri biriktirmek, ileride hatırlayıp, fotoğraflarınıza tekrar tekrar baktıkça o anları yeniden yaşamak harika olacak. Haydi hemen başlayalım ve dünyanın en güzel doğa manzaraları arasından birkaçını tanıyalım…

Ay Köprüsü, Taipei, Tayvan

Doğu Asya’da yer alan ve kendine özgü kültürüyle seyahat tutkunlarının yoğun ilgisini toplayan Tayvan, köklü tarihi ve doğal güzellikleriyle de göz kamaştırıyor. Tayvan’ın başkenti ve aynı zamanda idari bölümlerinden biri olan Taipei, özellikle dünyanın en uzun gökdelenlerinden biri olan Taipei 101 ile adından sıkça söz ettiriyor. 

Ay Köprüsü, Taipei, Tayvan
Ay Köprüsü, Taipei, Tayvan

Bununla birlikte Taipei’nin kuzey bölgesi olan Neihu sınırları içerisinde yer alan Dahu Park, her ne kadar bu bölge bir sanayi bölgesi olsa ve büyük teknoloji dükkanlarıyla bilinse de bölgenin aynı zamanda doğal güzelliklerle de karşılaşabileceğiniz bir yer olduğunu hatırlatıyor. Çünkü Dahu Park dışında kalan pek çok yerde yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı dağlar, göz alıcı tapınaklar da bulunuyor.

Ancak Dahu Park’ta bulunan Ay Köprüsü, göz alıcı bir manzaranın aynı zamanda suya yansımasıyla iki görüntü halinde birbirini tamamlamasını gözler önüne seriyor. Köprünün ışıklandırılmadığı, yalnızca Ay’ın aydınlattığı akşamlar, gölgelerin su üzerindeki dansını izlemekse olağanüstü! Siz de Taipei seyahatinizde Dahu Park’ı ziyaret edebilir ve bu güzellikleri görme fırsatı bulabilirsiniz.

Trolltunga, Odda, Hordaland, Norveç

İskandinav Yarımadası’nın güzel ve yeşil ülkelerinden, kıyıları boyunca eşsiz fiyordlarıyla çevrili Norveç, dünyanın doğal güzelliklerle örülü cennet köşelerinden biri. Özellikle kış seyahatleri için tercih edebileceğiniz ve kışın büyüsünü yaşamanızı, aynı zamanda muhteşem manzaralarla karşılaşmanızı sağlayacak, birbirinden güzel destinasyonlara sahip olan ülke, sıradışı bir deneyim için de sizlere cazip bir imkan sunuyor.

Trolltunga, Odda, Hordaland, Norveç
Trolltunga, Odda, Hordaland, Norveç

Norveç’in yüzölçümü bakımından en büyük yönetim birimlerinden biri olan Hordaland’da bir belediye olan Odda, Ringedalsvatnet Gölü’nün kuzey tarafını, eşsiz dağ ve gökyüzü manzarasını da içine alacak şekilde kuşbakışı izlemenizi sağlayacak, bu manzaraya dil şeklinde uzanan kayalık bir yapıya sahip.

Adını da bu dil şeklinden alan ve İngilizce’de ‘tongue’ (dil) kelimesiyle de benzerlik gösteren bir kelimenin yer aldığı Trolltunga, Norveç’in en popüler seyahat rotalarından biri. Eğer yükseklik korkunuz yoksa ve üstüne üstlük yeterince cesaretiniz varsa, bu noktadan benzersiz bir manzara izleme ve elbette muhteşem fotoğraflar çekme şansınız var. Siz de o korkusuz aşıklardan mısınız? O halde çift olarak burada bir fotoğraf çekilmeniz kaçınılmaz!

Isle of Skye, Hebridler, İskoçya

Kuzey İrlanda, Galler ve İngiltere ile birlikte Birleşik Krallığı oluşturan ülkelerden biri olan İskoçya, Kuzey Denizi ve Atlantik Okyanusu’na kıyısı bulunan, aynı zamanda kendisini çevreleyen yüzlerce adadan oluşan bir ülke. Orta Çağ’dan kalma yerleşim alanları ve kaleleriyle göz kamaştıran, aynı zamanda doğal güzelliklerle çevrili, yemyeşil bitki örtüsünün bu tarihi yapıları sardığı bir masal ülkesine benzeyen İskoçya, mutlaka görülmeye değer.

Isle of Skye, Hebridler, İskoçya
Isle of Skye, Hebridler, İskoçya

İskoçya’yı çevreleyen yüzlerce adadan Hebridler takımada grubunun İç Hebridler takımadasında yer alan Isle of Skye (Skye Adası), yine üzerinde bir Orta Çağ kalesi, göz alıcı, yemyeşil alanlarıyla göz kamaştırıyor. Denizin ve yeşilin bir araya geldiği, ancak şimdiye kadar gördüğünüz pek çok doğa manzarasından bambaşka bir güzellik sunan bu görüntüyü siz de fotoğraflayabilir, sevgilinizle birlikte burada romantik zaman geçirme fırsatı bulabilirsiniz. Üstelik kış aylarında, adadan kutup ışıklarını bile seyredebilirsiniz. Bu inanılmaz doğa olayı, sizi adeta büyüleyecek. Siz de Isle of Skye’ı mutlaka ziyaret edin ve unutulmaz anlara tanıklık etme fırsatını kaçırmayın.

Pfeiffer Plajı, California, ABD

ABD’nin Kaliforniya eyaleti, özellikle muhteşem kıyılarıyla öne çıkan, Kuzey Amerika’nın gözde tatil destinasyonlarına ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte dünya sinemasının kalbi Hollywood ve dünya teknolojisinin nabzı Silikon Vadisi de yine Kaliforniya eyaletinde bulunuyor. Dolayısıyla dünyanın en büyük ekonomilerinden birini elinde bulunduran Kaliforniya, buna karşılık doğal güzellikleriyle göz kamaştırmayı da başarıyor.

Pfeiffer Plajı, California, ABD
Pfeiffer Plajı, California, ABD

Bu göz kamaştıran doğal güzelliklerden biri de dünyanın en güzel doğa manzaralarından birini oluşturan Pfeiffer Plajı. Özel bir kumsala sahip olan plajın özel bir renge ve içeriğe sahip olan kumu, güneş ışınlarını ve denize vuran gökyüzü renklerini hapsederek, muazzam renkler halinde yansıtıyor. Dolayısıyla mavi, mor, turuncu renklerde sabah ve akşamüstü manzaraları oluşuyor. Aynı zamanda Gökkuşağı Plajı olarak da adından söz ettiren bu sahilde fotoğraf çekilmek sizce de büyüleyici olmaz mıydı? O halde ucuz uçak bileti seçeneklerini değerlendirebilir ve unutulmaz bir kaçamak yapabilirsiniz.

Seljalandsfoss Şelalesi, İzlanda

Kuzey Avrupa’da Atlas Okyanusu ile çevrili bir ada ülkesi olan, kutup ışıklarını izleyebileceğiniz ve bunun dışında daha pek çok doğal güzellikleri görebileceğiniz İzlanda, yemyeşil doğasında pek çok göz alıcı manzaralar saklıyor. Bunlardan biri de kuşkusuz ki arkasından dolaşarak küçük bir mağaradan da manzarayı izleyebileceğiniz bir şelale olan Seljalandsfoss Şelalesi.

Seljalandsfoss Şelalesi, İzlanda
Seljalandsfoss Şelalesi, İzlanda

Ülkenin tek uluslararası havalimanına ev sahipliği yapan ve ülkenin aynı zamanda başkenti olan Reykjavik’e son derece yakın olması, şelaleye ulaşımı kolaylaştırıyor. 60 metre yükseklikten dökülen bir şelale olan Seljalandsfoss Şelalesi’nin geldiği Seljalandsfoss Nehri’nin kaynağı ise İzlanda’nın meşhur volkanik dağı Eyjafjallajökull’da bulunuyor. Siz de Seljalandsfoss Şelalesi’nin masal diyarını andıran görüntülerini sevgilinizle birlikte izleyebilir, burada muhteşem fotoğraflar çekme fırsatı bulabilirsiniz. İzlanda’nın muhteşem doğasını keşfetmekten daha romantik ne olabilir ki?

Melissani Mağarası, Kefalonya Adası, Yunanistan

Dünyanın popüler turizm destinasyonları haline gelen adalarıyla yaz tatillerinin gözdesi Yunanistan, dünyanın en güzel doğa manzaraları arasında yer alan bir doğal güzelliğe de sahip. Yunanistan’ın birbirinden güzel adalarından biri olan ve efsanevi İyon Denizi’nde bulunan Kefalonya Adası, Perilerin Mağarası olarak anılan Melissani Mağarası’nı saklıyor.

Melissani Mağarası, Kefalonya Adası, Yunanistan
Melissani Mağarası, Kefalonya Adası, Yunanistan

Yunan Mitolojisi’nin periler diyarı olan Melissani Mağarası, bir mağara ve gölden oluşuyor. Bu nedenle Perilerin Gölü olarak da anılıyor. Botlarla mağaranın içine turlar düzenleniyor. Yani mağaranın içindeki gölde botla gezme imkanınız da bulunuyor. Gün ışığının göle düşmesi, mağara içerisinde muhteşem görüntüler oluşturuyor. Sevgilinizle romantik bir bot gezintisine çıkmayı düşünmez miydiniz? Üstelik de ‘Perilerin Gölü’nde… Siz de bu fırsatı değerlendirin ve bu masalsı gezintiye çıkmak için planlarınızı bir an önce yapın!

Dünyanın her yeri, elbette sevdiğiniz kişi yanınızda olduğu sürece bir başka güzel. Ancak dünyanın en güzel doğa manzaralarını da kaçırmayın ve birlikte keşfetmenin siz de tadını çıkarın. www.aerobilet.com.tr adresi üzerinden tüm bu destinasyonlara ulaşım için ucuz uçak bileti seçeneklerine ulaşabilir, gideceğiniz destinasyonlarda otel ve havalimanı transferi hizmetlerinizi de aynı kanal üzerinden planlayabilirsiniz. Dünyanın en güzel doğa manzaraları fotoğraflanmayı bekliyor. Sevgilinizle paylaşacağınız birbirinden özel anlar ve unutulmaz tecrübeler için acele edin. Anılarınıza yenilerini eklemek için harekete geçin!

1 YORUM

Comments are closed.