Bahamalar Uçak Bileti ile Beyaz Kumsalların Tadını Çıkarın

0
920
Bahamalar uçak bileti ile beyaz kumsalların tadını çıkarın
Bahamalar uçak bileti ile beyaz kumsalların tadını çıkarın

Bahamalar uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız bu adalar grubu, plaj severlerin hayalini kurduğu masmavi sulara ve mükemmel kum sahillere sahip. Atlantik Okyanusu ve Karayip Denizi’ne serpiştirilmiş 700 adayı ve 2.000’in üzerinde küçük çayı kapsayan bu tropik cennet, Florida’ya sadece 80 kilometre uzaklıkta. Bir zamanlar korsanlar için bir cennet olan Bahamalar şimdi zenginler ve ünlüler için bir tatil bölgesi. Birinci sınıf balık tutma olanakları, tekne gezileri, dalış olanakları ve yelken etkinlikleri ile Bahamalar ideal bir tatil yeri.

Bahamalar uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Nassau, Bahamalar’ın başkenti ve New Providence Adası’nda en çok turist çeken şehir. Bu hareketli kruvaziyer limanı; mega tatil köyleri, mağazalar, restoranlar ve eğlence komplekslerinin bir karışımını size sunacak. Grand Bahama ise ülkenin en çok turist çeken ikinci yeri.

Dış adalar olarak adlandırılan diğer adalar ise gruplar halinde toplanıyor ve her birinin kendine özgü karakteri ve çekiciliği var. Sığ kıyılara sahip Abacos ve Exumas adaları, bot ve yelkencilik için dünyanın en iyi sularına sahip. Huzurlu adaların pek çoğu balıkçı köyleriyle ve tenha plajlarla çevrili, ayrıca büyüleyici mercan resiflerine ev sahipliği yapıyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlara Bahamalar uçak bileti alabilir ve bölge adalarının her birinde sizi bekleyen farklı güzelliklerin ve etkinliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Bahamalar’da Gezilecek Yerler

Nassau Şehri

Karayipler’deki en popüler yolcu gemisi limanlarından biri olan Nassau şehri, turist kalabalığına rağmen hala ziyaretçileri çekmeyi başarıyor. Turistler buraya Cable Plajı’nın beyaz kumlarının tadını çıkarmanın yanı sıra, şehir merkezindeki dükkanları, restoranları, müzeleri, şeker renkli koloni binalarını ve Bay Street’i keşfetmek için geliyor.

Nassau Şehri
Nassau Şehri

Bahamalar uçak bileti ile keyifle gezeceğiniz Nassau’da kısa katamaran yolculuklarına çıkabilir ve yunuslarıyla ünlü Blue Lagoon Adası’nı ziyaret edebilirsiniz. Ardastra Bahçeleri, Nassau Hayvanat Bahçesi ve Koruma Merkezi de tropik bahçelerle çevrili 4 dönümlük arazisinde nesli azalmış hayvan türlerini koruyor ve aile gezileri için ideal. Cennet Adası da Nassau’dan yaklaşık 5 kilometre ötede yer alıyor.

Bahamalar Hazine Plajı

Abaco’nun doğu sahilinde muhteşem Hazine Plajı, pek çok kez dünyanın en güzel plajlarından biri seçildi. Bu un kadar yumuşak kum ve masmavi deniz, hilal şeklindeki sahilde güneşlenmeye gelen turistleri büyülüyor.

Bahamalar Hazine Plajı
Bahamalar Hazine Plajı

Plajda, Bahamalar’daki en popüler balıkçılık turnuvalarından birine ev sahipliği yapan lüks Treasure Cay Resort’da bulunuyor.

Exuma Cays Kara ve Deniz Parkı

Bahamalar’ın doğu ucunda yer alan Exuma Cays Kara ve Deniz Parkı, Karayipler’de türünün ilki olan “yoksun bölge” ve deniz koruma alanı. Park, Bahamalar’daki en çarpıcı deniz manzaralarından bazılarına, ayrıca da elektrik mavisi denize ve kemik beyazı kumlara sahip. Bölge, kaliteli tekne demirleme alanları, zengin deniz yaşamı ve berrak suları için buraya gelen dalgıçlar ve tekneciler arasında da çok popüler.

Exuma Cays Kara ve Deniz Parkı
Exuma Cays Kara ve Deniz Parkı

Havanın iyi olduğu bir günde, dalgıçlar ve şnorkelciler, 30 metrelik artı görüş alanından yararlanabilirler. Çoğu insan bu su altı harikalar diyarını özel teknelerle ya da limanlardan kalkan günlük gemilerle ziyaret ediyor. Park sınırları içerisinde balık tutmaya izin verilmiyor.

Exuma Cays bölgesi ise Johnny Depp ve David Copperfield gibi yıldızların ise özel tatil villalarına ev sahipliği yapıyor. Exumas bölgesinin en büyük adası olan Büyük Exuma, Küçük Exuma ve Staniel Adası, keyifli restoranların tadını çıkarmak için buraya gelen turistlerle çok popüler. James Bond filminde yer alan Staniel Adası’nın ünlü doğal yüzme havuzlarını ve büyüleyici Thunderball Mağarası’nı da kaçırmayın.

Bahamalar Mavi Lagün Adası

Bir zamanlar korsanlar için bir saklanma yeri ve daha sonra İkinci Dünya Savaşı sırasında bir dalgıç eğitim alanı olan Mavi Lagün Adası (resmi olarak Salt Cay olarak bilinir), Bahamalar’daki en iyi aile tatil merkezlerinden biri olarak çok seviliyor.

Bahamalar Mavi Lagün Adası
Bahamalar Mavi Lagün Adası

Burada göreceğiniz güzellikler arasında kıyıları çevreleyen muhteşem beyaz kum şeritleri, Karayip Denizi’nin nefes kesici manzarasını sunan taşlık McCutcheon Kulesi, kıyıyı çevreleyen hurma bahçelerinin yürüyüş yolları, yaban hayatı ve su sporları ile dolu bir iç lagün yer alıyor.

İç lagün aynı zamanda ünlü “Yunuslarla Yüzme” programının da ev sahipliği yapıyor. Mavi Lagün Adası gezinizde çocuklarınızla yunusları besleme ve bu zeki memelilerle yüzme fırsatını kaçırmayın.

Bahamalar Pembe Kum Plajı

Büyüleyici tatil beldeleri ve Nassau’nun şahane kumarhane komplekslerinden uzakta yer alan küçük Pembe Kum Plajı, muhteşem bir Karayip deneyimi sunuyor.

Pembe Kum Plajı, Dunmore Kasabası’nın kuzeyinde, bir gezinti limanı olan Harbour Adası’nın doğu kıyısında bulunur. Plajın kıyı şeridi, yumuşakçalardan ve su altı mercan bahçelerinin duvarlarından kırılan parçalardan dolayı biraz çakıllıdır.

Bahamalar Pembe Kum Plajı
Bahamalar Pembe Kum Plajı

Burada güzel butik otellerin yanı sıra, plajın arkasından geçen kum tepeleri ve çiçek bahçelerinin arasında küçük şemsiyeler ve şezlonglar bulunuyor. Bir şezlong kiralayın ve Bahama güneşinin altında yumuşak bir gül renginde parlayan pembe renkli kumların tadını çıkarın.

 Cennet Adası Su Parkı

Devasa Atlantis Bahamas Resort’un geniş bir alana yayılan arazisinin ortasına gizlenmiş çok sayıdaki turistik merkezden biri olan Cennet Adası Su Parkı; kolayca erişilebilir konumu, eğlenceli ve aile dostu aktiviteleriyle çocuklu aileler için ideal. Parkta sarma su kaydırakları ve dev dalga havuzları ile harika zamanlar geçirebilirsiniz.

Cennet Adası Su Parkı
Cennet Adası Su Parkı

Adrenalin arayanlar için ise suya çarpmadan önce 15 metrelik bir kara delik içinden geçen korku verici Abysler kayağını mutlaka denemeliler. Cennet Adası Su Parkı’nda gerçeğiyle aynı boyutta tasarlanmış bir Aztek tapınağının tepesinden hızlıca aşağı kayabileceğiniz bir kaydırak bile bulunuyor.

Yetişkinlere özel barlar ve mağaralarla dolu havuzlar, sakin bir nehir ve Bahamalar’ın sembolü olan parıltılı beyaz kumsallar da burada tadını çıkarabileceğiniz güzellikler arasında.

Bahamalar Harbour Adası

Büyük kızkardeşi Eleuthera’nın kuzeydoğusunda yer alan güzel Harbour Adası, Bahamalar’daki en eski yerleşim yerlerinden biri ve ilk Bahama parlamentosunun bulunduğu yer. İngiliz göçmenler 1700’lerde buraya yerleşti.

Bahamalar Harbour Adası
Bahamalar Harbour Adası

Harbour Adası’nın ünlü pembe kum plajları ve şık tatil köyleri çok ünlüdür ve ada uzun süre zengin ve ünlüler için gizlenme alanı olmuştur. Golf arabaları buradaki caddeleri dolduruyor ve ziyaretçiler, Dunmore kentinin sokaklarını çevreleyen şirin, pastel renkli evler arasından geçerken zaman içinde geri adım atmış gibi hissediyorlar. Harbour Adası’nda yapılacak popüler şeyler arasında dalış, şnorkelle yüzme, balık tutma ve güzel pembe kumlu plajların tadını çıkarmak yer alıyor.

Büyük Bahama (Grand Bahama)

Bahama adalarının en kuzeyindeki Büyük Bahama, turistler ve yolcu gemileri için popüler bir destinasyon. Freeport, Bahamalar’daki en büyük ikinci şehir olmasına rağmen, şehrin limanı şimdi ticaret yerine alışveriş, yemek ve eğlence amaçlı turistik bir merkeze dönüşmüş durumda.

Burada harika hediyelik eşyaların yanı sıra mücevherler de satılıyor. Yat limanı da turistler ve tekneciler için sosyal bir cazibe merkezi. Adanın her şey dahil büyük tatil köylerine ve otellerine rağmen, kalabalıklardan kaçmak hala mümkün. Büyük Bahama, dünyanın en uzun su altı mağara sisteminden birine ev sahipliği yapıyor ve doğa severler burada bulunan üç milli parkta birçok kuş türünü keyifle izleyebilirler.

Bahamalar Andros Adası

Bahamalar’daki en büyük kara kütlesi olan Andros, dünyanın en büyük üçüncü bariyer resifine, birçok tatlı su deliğine ve su altı mağarasına sahip. Buranın dalgıçlar için popüler bir yer olması şaşırtıcı değil. Adanın en geniş sulak alanları, tekne gezileri ve balıkçılık için kanallar oluşturuyor.

Andros ayrıca beş milli parkıyla Bahamalar’daki en büyük koruma alanlarına ev sahipliği yapıyor. Doğa severler, adanın eko-tatil yerlerinin yanı sıra çamur banyoları, mangrov bataklıkları ve ormanlardaki zengin vahşi yaşamın da tadını çıkarabilirler. Tüm bu doğal mekanlara ek olarak Androsia El Yapımı Batik Fabrikası da turistlerin ilgisini çeken bir diğer popüler yer.

Elbow Cay Adası

Abaco Denizi’nin karşısında yer Elbow Cay Adası, New England tarzı bir balıkçı köyünün tüm güzelliğini size sunacak. Rengarenk evler adanın ana yerleşimi olan Hope Town’un ana caddelerinde bulunuyor ve şehir merkezi köy hissi vermesi için araç trafiğine sınırlandırılmış durumda.

Bahamalar Elbow Cay Adası
Bahamalar Elbow Cay Adası

Şeker çizgili deniz feneriyle ünlü olan Hope Town, adanın palmiye ağaçlarıyla çevrili plajlarında önemli bir göçmen topluluğuna da ev sahipliği yapıyor. Ülkenin en büyük üçüncü şehri olan Marsh’a yakınlığı ve mükemmel konaklama olanaklarıyla Elbow Cay Adası, mutlaka uğranması gereken bir yer.

Elbow Cay Adası’nda gezerken Wyannie Malone Tarihi Müzesi’ni ziyaret etmek neredeyse bir zorunluluktur. Müzenin yakınındaki Guana Cay ve Tilloo Cay Koruma Alanı da 11 dönümlük bir kuş habitatı ile günlük geziler için çok popüler. Hope Town ayrıca gelişmiş bir yat limanına da sahip. Marsh Limanı’ndan düzenli olarak Elbow Cay’a giden feribotların birisine binerek bu güzel adayı kolayca ziyaret edebilirsiniz.

Bahamalar Yeşil Kaplumbağa Adası

Abacos’taki Yeşil Kaplumbağa Adası’nın sokaklarında dolaşmak, zaman içinde bir yolculuk yaparak eski Bahamalar’a geri adım atmak gibidir. Büyük Abaco’nun doğusunda yer alan bu huzurlu beş kilometrelik ada, huzur arayanlar için ideal bir yer.

Yeşil Kaplumbağa Adası
Bahamalar Yeşil Kaplumbağa Adası

Adada golf alanları, birkaç küçük dükkan ve müze bulunuyor, ayrıca yemyeşil çitlerle çevrili pastel kır evlerinin bulunduğu küçük New Plymouth yerleşim yeri de ilgi görüyor. Balıkçı tekneleri limandan hareket ediyor ve burada yerel halkın kerevit ve deniz kabuğu toplamasını izleyebilirsiniz.

Adanın güzel kayalıklarla çevrili plajları ve berrak suları; mükemmel yüzme, dalış, şnorkelle dalış ve botla gezi yapma olanakları sunar.

Bimini

Bahamalar uçak bileti ile güzelliklerini yakından göreceğiniz Bahamalar’ın “Balıkçılık Başkenti” olarak bilinen Bimini Adası, Amerika Birleşik Devletleri’nin yaklaşık 88 kilometre doğusunda bulunan ve bu ülkeye en yakın ada. Olta kancası şeklindeki adalar kümesi; Kuzey Bimini, Güney Bimini, Pigeon Adası ve Güney Cat Adası gibi pek çok muhteşem ada içeriyor.

Bimini, mart ayından eylül ayına kadar süren derin deniz balıkçılığı turnuvalarına ev sahipliği yapıyor. Popüler köpek balığı ve yunus dalışlarının yanı sıra Rainbow Reef, Sapona Wreck ve Victory Reef gibi ilgi çekici yerlerde de dalışlar yaparak unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. Ernest Hemingway, Bimini’de birçok yaz geçirdi ve romanları için buradan ilham aldı.

Bahamalar Long Island

Bahamalar’daki en güzel adalardan biri olan Long Island, adalar bölgesinin güney yarısında yer alıyor. Neredeyse 130 kilometre uzunluğunda olan ama 7 kilometreden geniş olmayan bu ada, batı kıyısında kumlu plajları ve doğuda sarp kayalık uçurumları olan bir zıtlıklar adası.

Long Island
Bahamalar Long Island

Bahamalar uçak bileti ile tadını çıkaracağınız Long Island; balıkçılık, dalış ve kayıkçılık için tam bir cennet, ayrıca birçok bozulmamış pembe ve beyaz kumlu plaja sahip. Ada aynı zamanda dünyanın bilinen en derin tuzlu su deliği olan Dean’s Blue Hole’a da ev sahipliği yapıyor. Adaya erişim çoğunlukla Nassau’dan feribot seferleriyle yapılıyor.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Bahamalar uçak bileti alabilir ve dünyanın tatil cennetinde unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.