Kingston Uçak Bileti ile Jamaika’yı Keşfe Çıkın

0
850
Kingston Uçak Bileti ile Jamaika'yı Keşfe Çıkın
Kingston Uçak Bileti ile Jamaika'yı Keşfe Çıkın

Kingston uçak bileti alarak Karayip güzelliklerini keşfe çıkacağınız Jamaika’nın başkenti ve en büyük şehri olan Kingston’a unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz. Kingston, 1692 yılında kuruldu ve bu güzel şehir, 1962’de ülkenin pek çok şehrini yok eden büyük bir deprem sonrası bir sığınak olarak hızla büyüdü. Jamaika’daki en büyük şehir ve ana liman olan Kingston, adanın güney doğu kıyısında yer alıyor ve 500 binden fazla nüfusa sahip.

Kingston, Jamaika’nın sadece kültür merkezi değil, aynı zamanda adanın ticaret ve turizm merkezi olarak da kabul ediliyor. Jamaika’nın en çok turist çeken şehri olarak muhteşem turistik tesislere, büyüleyici plajlara, zengin alışveriş ve yemek olanaklarına sahip olan Kingston, aynı zamanda tüm büyük elçiliklerin ve konsoloslukların yanı sıra büyük hastanelerden dev medya ve iletişim kuruluşlarına kadar pek çok önemli kuruma da ev sahipliği yapıyor.

Jamaika, beyaz kumlu kıyıları ve neredeyse inanılmaz derecede berrak turkuaz suları ile tanınıyor ve Kingston’da da bu harika plajlardan bulacaksınız. Kingston uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Jamaika tropik cennetinin güzellikleri sizi büyüleyecek.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Kingston uçak bileti alabilir ve dünyanın en eğlenceli şehirlerinden birisinde unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Kingston’da Gezilecek Yerler

Bob Marley Müzesi

Jamaika denince akla gelen ilk şeylerden biri Reggae müziğinin doğduğu yer olmasıdır. Bu yüzden Kinsgton gezisine başlamak için en iyi yer de Bob Marley Müzesi. Bu müze, Bob Marley’nin hayatını, Reggae müziğine katkılarını ve buna ek olarak Jamaika / Rastafari kültürünün popülerleşmesini belgeliyor.

Kingston uçak bileti ile ziyaret edeceğiniz, Bob Marley’in eski evinden inşa edilen müze, sanatçının Siper kasabasındaki çocukluğunu, The Wailers grubu ile başlayan müzikal kariyerini, kişisel yaşamını ve Jamaika’nın içindeki ve dışındaki etkilerini, çarpıcı bir şekilde anlatıyor. Bob Marley’in kişisel eşyalarını da bu güzel müzede görebilirsiniz.

Kingston Lime Cay

Sakin ve pırıl pırıl sular Lime Cay’de sizi bekliyor. Bu küçük ada hem Kingston’da hem de yakındaki Portmore’da yaşayan insanlar için pazar günü geleneğinin bir parçası. Kingston şehir merkezine en yakın plaj olan Lime Cay, 360 derecelik manzaraya sahip harika bir yer. Burada güzel beyaz kumların tadını çıkarabilir, sörf yapabilir veya sadece oturup mavi ufka bakarak dinlenebilirsiniz.

Kingston Lime Cay
Kingston Lime Cay

Lime Cay’e gelmenin tek yolu tekneye binmek. Küçük Port Royal kasabasında sizi tekneyle bu plaja götürecek birçok balıkçı bulabilirsiniz. Bir başka popüler kalkış noktası da Morgan’s Harbour Hotel’in hemen yanında bulunan küçük bir rıhtım barı olan Y Knot.

Bu küçük adacıkta herhangi bir tesis bulunmadığından yiyecek ve içecekler dahil her şeyi yanınızda getirmelisiniz.

Kingston Hellshire Plajı

Hellshire Plajı; yüzmek, güneşlenmek ve eğlenmek için harika bir yer ve hem yerliler hem de turistler arasında çok popüler. Açık hava konserleri ve festivalleriyle tanınan Hellshire Plajı, ücretli ve ücretsiz iki bölüm sunuyor. Ücretli bölümde tuvaletler, oturma alanları, soyunma odaları, duşlar ve piknik masaları bulunuyor.

Kingston Hellshire Plajı
Kingston Hellshire Plajı

Plajda cankurtaranların devriye gezdiği kapalı bir alan ve yüzmek için sakin bir deniz var. Hellshire Plajı boyunca ızgara balık satan pek çok tezgah da bulabilirsiniz.

Kingston Black River Tekne Turu

Kingston’da Jamaika güzelliklerini görebileceğiniz pek çok tur bulacaksınız. Bunlar arasında en sevilenlerinden biri olan Black River Tekne Turu, size ak balıkçıllar da dahil olmak üzere 100’den fazla egzotik kuş türüne ev sahipliği yapan Black River boyunca muhteşem bir gezi sunuyor. Rehberli teknelerin üzerinde nehri gezebilir, bölgenin ekolojisi ve tarihi hakkında bilgi edinerek bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Tekne gezinizde göreceğiniz Black River ile birleşen güzel YS Şelalesi, Jamaika’nın en gözde yerlerinden biri. Yedi şelaleden bazıları, sıcak bir güne dalmak için ideal olan muhteşem doğal havuzlara akıyor.

Kingston William Grant Parkı

Kingston Meydanı’nda yer alan ve daha çok ‘Parade’ olarak bilinen William Grant Park, şehir merkezinin hareketli kalbi ve 1694’de limana dönük toplarıyla bilinen devasa bir kaleye ev sahipliği yapıyor. Kale, 1870 yılında Victoria tarzında değiştirildi, ayrıca bir yüzyıl sonra milliyetçi ve işçi lideri Sir William Grant’ı onurlandırmak için yeniden adlandırıldı. Kuzey ve güney girişlerini sırasıyla siyasi rakipler Norman Manley ve Alexander Bustamante’nin heykelleri süslüyor ve park merkezinde etkileyici çeşme yer alıyor.

William Grant Parkı’nda 1911 yılında inşa edilen seçkin Ward Tiyatrosu, isyankar bir sosyal hiciv olan yıllık Boks Günü Pantomisi’ne ev sahipliği yapıyor. Parkın güneydoğu köşesine bakan pırıl pırıl beyaz yapı ise 1907 depreminde yıkılmış eski bir kilisenin yerini alan Kingston Parish Kilisesi. Burada göreceğiniz 18. yüzyılın başlarında Batı Hint Adaları’ndaki İngiliz Kraliyet Donanması komutanı Amiral Benbow’un mezar anıtı da görülmeye değer güzellikte.

William Grant Parkı’nın doğu köşesine bakan etkileyici Crenelated Redbrick binası, Karayipler’deki Metodist kiliselerinin kurucusu Thomas Coke’un adını taşıyan 1840 tarihli Coke Anma Salonu’yla ilgi çekiyor. Sokak satıcıları ve Reggae gruplarıyla dolu olan Kuzey Parade ise şehirde en ilginç hediyelik eşyaları bulabileceğiniz yer olarak öne çıkıyor.

Kingston Macca Sahili

Macca sahili, sörf toplulukları arasında çok popüler bir yer, ayrıca bu büyüleyici sahil eğlenceli partileriyle ünlü. Macca sahilindeki dalgalar, Doğu Hint Adaları’na, Hawaii’ye veya Kaliforniya’ya rakip olamasa da yine de sörf yapmak için ideal.

Kingston Macca Sahili
Kingston Macca Sahili

Macca sahilinde düzenlenen etkinlik günlerinde yerel halk ve turistler, Jamaika’daki spor yarışmalarını izliyor, güneşleniyor, partilere katılıyor ve bol bol yüzüyor.

Bob Marley Plajı

Bob Marley Plajı ismini Reggae kralının burayı çok sevmesinden ve sık sık ziyaret etmesinden alıyor. Sabahları ve öğleden sonraları dalış yapmak için Kingston’da en çok tercih edilen yer de Bob Marley Plajı. Plaj çoğu zaman oldukça sakin ve kolay derinleşmeyen güzel ve berrak denizi ile çocuklu aileler için ideal.

Kingston Özgürlük Parkı

İki kölenin heykeli ile işaretlenmiş olan Özgürlük Parkı, Kingston’da mutlaka gezilmesi gereken bir yer, çünkü burada her zaman ilginç bir etkinlik bulabilirsiniz. İronik olarak Kingston’ın en yoğun bölgelerinden birinde bulunan park, sakin bir ortamda harika manzaralar arasında doğa güzelliklerinin keyfini çıkarmanızı sağlayan bir alan.

Çok kullanışlı olan egzersiz parkuruyla çevrelenmiş parkın yıl içinde pek çok konsere, fuarlara ve yoga seanslarına ev sahipliği yapan bir de sahnesi var. Kingston merkezinde bir etkinlik gerçekleşiyorsa hemen her zaman Özgürlük Parkı’nda gerçekleşiyor.

Jamnesia Sörf Kulübü

Atletizm, futbol ve netball, Jamaika’daki spor sahnesine egemen ama sörf de Jamaika’da oldukça sevilen bir spor. St. Thomas sınırına yakınında bulunan Jamnesia Sörf Kulübü hem amatör hem de profesyonel sörfçüler için harika bir mekan.

Jamnesia Sörf Kulübü
Jamnesia Sörf Kulübü

Bull Bay’daki güzel bir plajda sörf yapmayı öğrenmek, lezzetli yöresel yemekleri tatmak veya canlı müzik dinlemek istiyorsanız bu ünlü sörf kulübüne uğrayabilirsiniz. Sörf yapmak istemiyorsanız bile plaj partilerinin ve çeşitli su sporlarını tadını çıkarmak için de Jamnesia Sörf Kulübü’ne gidebilirsiniz.

Kingston Devon Evi

Bir ev müzesi, Jamaika’nın önde gelen ulusal anıtlarından birisi olarak ülkenin kültürel çeşitliliğinin bir simgesi. Kingston şehrinin kalbinde bulunan bu 11 dönümlük mülk, zihni ve ruhu rahatlatan bir ambiyans sağlayan yemyeşil bir bahçeye ve ayrıca sizi çok etkileyecek bir alışveriş ve yemek deneyimine sahip.

Pek çok kişi Devon Evi’nin tarihinin Britanya’nın Jamaika’yı İspanyollardan aldığı 17. yüzyılın ortalarına uzandığı öğrendiğinde şaşırıyor. Bu tarihi evde Jamaika, Karayipler, İngiliz ve Fransız antikaları ile döşenmiş güzel odaları gezeceksiniz. Evin çevresinde yer alan muhteşem restoranlar da Jamaika’ya özgü lezzetleri harika bir manzara eşliğinde denemenize imkan sağlıyor.

Kingston Port Royal

Kingston uçak bileti alarak mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri olan Port Royal, tarih boyunca dünyanın en zengin ve en kötü şehri olarak anıldı. Zenginliği ve eğlenceli ortamı ile ünlü olan Port Royal, korsanların yağmaladıkları hazineleri getirip harcadıkları popüler bir yerdi ve yüz yıllar boyunca Jamaika’da deniz ticaretinin merkezi olarak kabul edildi.

17. yüzyılda İngilizler, Port Royal’da bulunan korsanlara İspanyol ve Fransız gemilerine saldırmaları için aktif olarak cesaret verdiler ve hatta para ödediler. 7 Haziran 1692 günü meydana gelen bir deprem ise Port Royal’i büyük ölçüde tahrip ederek kentin üçte ikisinin Karayip Denizi’ne batmasına neden oldu.

Bugün 16. ve 18. yüzyılları araştıran arkeologlar için “Gizli Şehri” olarak bilinen bu bölge, batı yarım kürede bulunan en önemli su altı arkeolojik alanı olarak kabul ediliyor ve kalıntılardan tonlarca korsan altını çıkarılıyor.

Kingston Umut Bahçeleri

Tasarımlı yollarla, egzotik bitkilerle ve güzel çiçeklerle dolu bu 18 hektarlık bahçelerin tarihi hükümetin eski Hope Estate bölgesinde deneysel bir bahçe kurduğu 1881 yılına dayanıyor.

Kingston Umut Bahçeleri
Kingston Umut Bahçeleri

Geniş çimler ve çiçek kokulu yürüyüş yolları bu şehir ormanlarında güzel bir soluk almanızı sağlayacak. Burada gezebileceğiniz diğer ilgi çekici yerler arasında bir orkide evi, seralar, süs havuzları ve özel çit labirenti sayılabilir.

Siper Kasabası Kültürü Avlusu

1930’larda İngilizler tarafından tasarlanmış değerli bir konut projesi olarak hayata başlayan Siper kasabası; Ska, Rocksteady ve Reggae müziğinin doğduğu yer olarak biliniyor. Burada Marley’in akıl hocası Vincent ‘Tata’ Ford tarafından kaleme alınan şahane marş, Bob Marley’nin ‘No Woman No Cry’ gibi pek çok Reggae şarkılarında ölümsüzleştirildi.

Bahçenin müzesinde The Wailers grubunun hatıraları, 1960’larda The Wailers’e ait VW otobüsünün parçaları ve Bob Marley’nin küçük bir evi bulunuyor. Bob Marley ile ilgili pek çok şeyde olduğu gibi ziyaretçiler burada hediye dükkanına akın ediyor ve bu turlar çok eğlenceli geçiyor.

Kingston John Crow Milli Parkı

Kingston uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz John Crow Milli Parkı, zengin doğal ve kültürel mirası nedeniyle 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kabul edildi. Eski kölelerin ve kölelikten kaçan yerli halkın evi olan Taino’da bulunan bu bozulmamış doğal alanı size nefes kesen manzaralar sunacak.

Kingston John Crow Milli Parkı
Kingston John Crow Milli Parkı

Mili park sınırları içinde orman kaplı dağları keşfedebilirsiniz. Parkın şelalelerinin, yemyeşil yağmur ormanlarının ve kahve tarlalarının yanı sıra 800 çeşit endemik bitki türünü, 200’den fazla kuş türünü ve dünyanın en büyük kelebeğini göreceğiniz bahçeler de büyüleyici güzellikte.

Buradaki ziyaretin en önemli özelliği ise Jamaika’nın en yüksek tepesi olan 2,256 metre yüksekliğindeki Mavi Dağ Tepesi’nden manzarayı izlemek. Bu iki günlük gezi pek çok heyecan verici manzara sunuyor ve havanın açık olduğu bir günde Mavi Dağ Tepesi’nden Küba’ya kadar tüm bölgeyi rahatça görebilirsiniz.

Kingston Uçak Bileti ile Ulusal Galeriyi Gezin

Jamaika Ulusal Galerisi, sahip olduğu muhteşem Jamaika sanat koleksiyonu ile sanatseverlerin kendine çekiyor. Kingston uçak bileti alarak görebileceğiniz bu zengin koleksiyon, Jamaika’nın uluslararası sanat trendlerini belirgin bir şekilde ele almasının yanı sıra ülkenin sanatsal mirasının ve günümüzdeki ülke sanatının canlılığını da gösteriyor.

Geçici sergi mekanları, aralık ayı ile mart ayının ortası arasında pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor ve çağdaş Jamaika sanatının en iyi örneklerini size sunuyor.

Aerobilet IOS veya Android mobil uygulamalardan veya web sitesi uçak bileti sayfasından kolayca Kingston uçak bileti alabilir ve size unutulmaz Karayip manzaraları sunacak bu güzel Jamaika şehrini doyasıya gezebilirsiniz.