Belem Uçak Bileti Alarak Brezilya’nın Kalbine Uçun

0
692
Belem Uçak Bileti Alarak Brezilya'nın Kalbine Uçun
Belem Uçak Bileti Alarak Brezilya'nın Kalbine Uçun

Belem uçak bileti alarak unutulmaz bir yolculuk yapacağınız bu güzel şehir, Brezilya’nın görülmesi gereken kültürel mücevherlerinden biri. Brezilya’nın kuzeyindeki Para eyaleti, Amazon yağmur ormanlarının büyük bir kısmına ve heybetli Amazon, Tapajos, Xingu ve Tocantins nehirlerine ev sahipliği yapıyor. Belem şehri bu güzel eyaletin başkenti ve en çok ziyaret edilen şehri.

Portekiz’in 16. ve 17. yüzyıllarda yerleştiği Belem, 19. ve 20. yüzyıllardaki lastik patlamasıyla gelişti. Bu güzel şehir Brezilya tarihinin öyküsünü etkileyici bir şekilde anlatıyor ve Belem’e olan seyahatinizde keşfedilecek eğlenceli aktiviteler, doğa güzellikleri, Güney Amerika pazarları, restoranlar, müzeler ve etkileyici manzaralar bulacaksınız.

Belem uçak bileti ile keyifle gezeceğiniz bu Brezilya şehri, Güney Amerika kıtasının en iyi mutfaklarından birine de sahip. Sadece bu bölgede yetiştirilen ürünlerle hazırlanan bu lezzetleri, özellikle de tatlı ve tuzlu su balık çeşitlerini gezinizde tatmayı unutmayın.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Belem uçak bileti alabilir ve Brezilya’nın kalbine yolculuğa çıkabilirsiniz.

Belem’de Gezilecek Yerler

Amazon Gezileri

Brezilya’daki en çarpıcı ekosistemlerden biri olan Amazon yağmur ormanlarına Belem’den unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz. Ormansızlaşma ve bölgedeki yasa dışı madenciliğe rağmen Amazonlar hala etkileyici ve gizemli bir orman olmaya devam ediyor.

Amazon Gezileri
Amazon Gezileri

Belem uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu karmaşık ekosistem, dünyadaki hiçbir şeye benzemeyen bir yapıda bulunan yüzlerce flora ve fauna türünü içeriyor. Bölgedeki turlar, tehlike altındaki hayvanları avlamak yerine yerlilere turizme bağımlı bir gelir sağladığı için gerçekten çok faydalı.

Amazon ormanları gezinizde nehir yunuslarını, maymunları ve parlak renkli ağaç kurbağalarını görerek dünyanın muhteşem bir bölümünü keşfe çıkacaksınız.

Mercado Ver-o-Peso Pazarı

Ünlü şef ve yemek yazarı Anthony Bourdain, yeni bir şehri ziyaret ederken yaptığı ilk şeyin şehrin pazarını gezmek olduğunu söyler. Bir kentin alışkanlıkları, kültürü ve yaşam tarzı hakkında gerçek bir fikir edinmek istiyorsanız, yerel pazarlarda zaman geçirin ve yöresel ürünleri keşfedin.

Belem’in ünlü Mercado Ver-o-Peso pazarının tarihi 1625 yılına dayanıyor ve Latin Amerika’daki en büyük açık hava pazarı olarak kabul ediliyor. Balık pazarı, kasap pazarı, el sanatları tezgahları, meyve, sebze, egzotik baharatlar, şifalı otlar ve antikalar, satıştaki ürünlerden bazıları. Bu dev pazarı gezerek saatler geçirebilir ve harika bir alışveriş yapabilirsiniz.

Hafta sonları öğle yemeği yemek için de Mercado Ver-o-Peso’ya gidebilir ve sayısız yiyecek büfesinden birinde Brezilya lezzetlerini tadabilirsiniz. Taze deniz ürünleri için sabahın erken saatlerinde pazara inebilir ve kıyıya ulaşan balıkçı teknelerinin tutuğu balıkları ızgara olarak tadabilirsiniz.

Estaçao das Docas

Hareketli Mercado Ver-o-Peso pazarının şık ve lüks bir gezinti yeri olan güzel Estaçao das Docas, Belem’de mutlaka uğramanız gereken yerlerden bir diğeri. Burası; barlar, restoranlar, dondurma dükkanları, butik mağazalar ve canlı müzik mekanları ile Belem’in eğlence merkezi.

Bakımlı ve iyi aydınlatılmış rıhtımlar, öğleden sonralarını geçirmek veya mükemmel yerel Amazon biralarını yudumlarken körfezin üzerinde güneşin batışını izlemek için ideal. Şehirdeki en iyi Kuzey Brezilya mutfağını denemek için de buraya gelebilirsiniz. Estaçao das Docas ayrıca Guajara Koyu’na yapılan tekne turları için de bir çıkış noktası.

Belem Paz Tiyatrosu (Theatro da Paz)

Belem, 19. yüzyılın başlarında Brezilya’nın lastik patlaması sırasında en önemli şehirlerden biriydi. O zamanlar ABD ve Avrupa çılgınca bir hızla sanayileşiyordu ve lastik, imalat için çok değerli bir maldı. 1910’lara kadar kauçuk yalnızca Amazon’da yetişiyordu.

Belem, lastik yatırımcıları için Amazon’un kapısı oldu ve modernize edilen ilk Brezilya şehirlerinden biri haline geldi. Zengin Avrupa ailelerin akın ettiği Belem şehri Paris gibi süslü mimariler ile görkemli şehir dönüştürüldü. Belem’in kauçuk zenginliklerinin en büyük sembolü, 1870’lerde inşa edilmiş lüks bir Neo Klasik tiyatro olan Paz Tiyatrosu’dur.

Mermer zemini, dramatik freskleri ve bozulmamış avizeleri ile Paz Tiyatrosu’nu gezebilir, ülke tarihinin izlerini burada görebilirsiniz. Tiyatronun iç kısım çok iyi korunmuş durumda ve ziyaretçiler girişinden doğrudan içeri girerek tiyatroyu keyifle gezebilir. Tiyatroda hafta içi 09:00-17:00 ve hafta sonları 09:00-12:00 arası rehberli turlar da düzenleniyor. Paz Tiyatrosu, öncelikle opera ve konser olmak üzere pek çok güzel etkinliğe sahne oluyor.

Belem Se Katedrali

Yıllar süren yavaş ve hüzünlü düşüşün ardından Belem’in tarihi katedrali, büyük bir yenileme çalışması sayesinde günümüzde yine parlıyor ve turistleri kendine çekiyor.

Belem Se Katedrali
Belem Se Katedrali

Bu ünlü katedralin dış kısım parlak bir beyaz renkle ışıl ışıl parlıyor, ayrıca iç duvarlarda ve tavanda bulunan mermer döşemeler ve karmaşık geometrik tasarımlar, Meryem Ana ve diğer azizlerin altın kaplama büyük boy tablolarıyla eşsiz bir atmosfer yaratıyor. Etkileyici Se Katedrali, Belem seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Belem Feliz Lusitania Kompleksi

Belem’in eski kentinde Mercado Ver-o-Peso pazarına kısa bir yürüyüş mesafesinde, dar sokakları ve sömürge mimarisi ile kentin kauçuk patlamasından önceki dönemini anlatan tarihi bina kümesi Feliz Lusitania Kompleksi yer alıyor. Burada göreceğiniz yapıların en çarpıcı olanı Guajara Koyu’na bakan ve 400 yıllık bir kale olan Presepio Kalesi. Bugün bu ihtişamlı kale, Brezilya’nın kuzeyindeki sömürgeleştirmeyi sergileyen küçük ama büyüleyici bir müzeye de ev sahipliği yapıyor.

Feliz Lusitania Kompleksi; süslü bir konak ve sanat müzesi olan Casa das Onze Janelas, geç Rönesans tarzı Kutsal Sanat Müzesi ve etkileyici Se Katedrali’ne de ev sahipliği yapıyor. Feliz Lusitania Kompleksi’ni Belem seyahatinizde mutlaka görmeli ve burada harika fotoğraflar çekmelisiniz.

Mangal das Garças Hayvanat Bahçesi

Belem’in güzel ve güneşli günlerinden birinde şehrin güneybatısında bulunan küçük bir hayvanat ve botanik bahçesi olan çarpıcı Mangal das Garças’ı ziyaret edebilirsiniz. Bahçelerin yemyeşil alanları egzotik kuşlar ve göl kenarında güneşlenmeyi seven büyük iguanalarla dolu.

Mangal das Garças Hayvanat Bahçesi
Mangal das Garças Hayvanat Bahçesi

Parka giriş ücretsiz, ancak 3 dolar giriş ücreti öderseniz kelebek evine, büyük kuş kafesine ve deniz fenerine de erişebilirsiniz. Buraya yapacağınız geziden en iyi şekilde faydalanmak için su üstünde kurulmuş, mükemmel yerel yiyecekler ve içecekler sunan Mormaço Bar’a da uğrayabilir ve güzel bir öğle yemeği yiyebilirsiniz.

Belem Emilio Goeldi Müzesi

Mangal das Garças’ı ziyaret ettikten sonra vahşi yaşama doymadıysanız, Nazare’nin lüks semtinde bulunan mükemmel bir hayvanat bahçesi ve müze olan Emilio Goeldi Müzesi’ne uğrayabilirsiniz. Dev su samurları, karınca yiyenler ve jaguarlar dahil çok çeşitli hayvan türlerini burada göreceksiniz. Emilio Goeldi Müzesi’ndeki tüm hayvan popülasyonu ormansızlaşma veya yasa dışı ticaretten kurtarıldı, ayrıca günlük olarak veteriner ve biyologlar tarafından kontrolden geçiriliyor.

Emilio Goeldi Müzesi aynı zamanda bir bilim müzesi ve bir araştırma kurumu. Bu kombinasyon nedeniyle burada öğrenebileceğiniz şeylerin sayısı sınırsız. Kurum, Amazon’daki biyolojik çeşitliliği araştırıyor ve müzeyi halkı botanik bilimi, zooloji ve daha pek çok şey konusunda eğitmek için bir araç olarak kullanıyor. Müzeyi ziyaret edenler 100.000’den fazla korunmuş omurgalı türünü ve 6000’den fazla paleontolojik türü görebiliyor. Arkeolojik ve etnografik koleksiyonlarda ziyaretçilere insan tarihi ve bilimi hakkında bilgi veren yaklaşık 100.000 eser bulunuyor.

Belem Meu Garoto Barı

Daha önce Brezilya’ya geldiyseniz Cachaça hakkında bazı şeyleri bilirsiniz. Şeker kamışı suyundan yapılan lezzetli ulusal içecek olan Cachaça, çok ünlü bir yöresel kokteyl. Brezilya’nın kuzeyindeki mutfak kültürü hakkında bilginiz varsa tüketildiğinde ağızda karıncalanma ve uyuşukluk hissine neden olan çiçekli bitki Jambu’yu da duymuş olabilirsiniz. Muhtemelen duymadığınız şey ise otla yapılan ünlü kokteylin bir çeşidi ve Para eyaletinin yerel bir uzmanlığı olan Cachaça de jambu’dur.

Jambu Cachaça içeceği Leo Porto tarafından icat edildi, bu kişi Belem şehir merkezindeki dünyaca ünlü Meu Garoto barının sahibi. Bu ünlü bar, Cachaça severlerin ve klasik Brezilya Boteco hayranlarının akın ettiği bir mekan. Keyifli bir atmosfere sahip olan Meu Garoto, 1980’lerden kalma televizyonlarda gösterilen videolar ve ünlü Jambu da dahil olmak üzere farklı Cachaça çeşitleriyle size eğlenceli bir gece sunacak.

Cirio de Nazare ve Nazare Bazilikası

Belem’i ekim ayında ziyaret ediyorsanız, yerel halk tarafından “hiç duymadığınız en büyük parti” olarak anılan ve Cirio de Nazare olarak bilinen büyüleyici dini festivaline tanık olacaksınız.

Cirio de Nazare , eski şehirden etkileyici Nazare Bazilikası’na kadar, mucizeler gerçekleştirdiğine inanılan Nasıralı Our Our Our heykelini taşıyan büyük bir insan grubunu içeriyor. Festival süresince tüm şehir sokakları, partilerle ve geçit törenleriyle dolarak çok etkileyici bir manzara çıkarıyor.

Ilha do Combu

Eğlenceyle dolu kısa bir günlük gezi için Belem merkezinin güneyinden Guama Nehri boyunca bir tekne gezisine çıkarak yerel olarak kakao ve Açai ülkesi olarak bilinen güzel bir ada olan Ilha do Combu’yu ziyaret edebilirsiniz.

Tekne sürücünüzden sizi adada toplanan kakaodan yapılan çikolata üretimini görebileceğiniz ve bu lezzetli çikolataları tadabileceğiniz etkileyici bir çikolata fabrikası olan Dona Nena’ya bırakmasını isteyin. Burada eve götürülecek birçok lezzetli ürün ve ücretsiz numune bulabilirsiniz. Ilha do Combu’ya giden tekneler, Princesa Isabel rıhtımlarından kalkıyor.

Belem Presepio Kalesi

Presepio Kalesi’ni gezmek tarih meraklıları için mutlaka yapılması gereken bir etkinlik. 1600’lü yıllarda ahşaptan yapılmış ve daha sonra taşla güçlendirilmiş bu etkileyici kale, askeri gözetleme ve koruma amaçlı kullanılmıştır.

Hiçbir zaman güçlü bir kale olmayan, esas olarak körfezin ve nehrin konumunun izlenmesi için kullanılan Presepio Kalesi, artık muhteşem manzarasıyla turistleri kendine çekiyor. Bu eşsiz manzaranın fotoğraflarını çekmek ve sessiz bir ortamda biraz dinlenmek için her zaman açık olan Presepio Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Amazon Zoobotanico Bahçesi

Brezilya’nın cazibesinin çoğu, büyüleyici Amazon ormanlarından geliyor. Maalesef belirli şehirlerde bulunmadığınız veya birkaç günlük rehberli turlara katılmadınız sürece Amazonları görmek zor. Neyse ki Belem’deki Amazon Zoobotanico Bahçesi, Amazon yağmur ormanlarını şehrin tam ortasında gezmenizi sağlıyor.

Amazon Zoobotanico Bahçesi
Amazon Zoobotanico Bahçesi

Bu devasa park, 19. yüzyıldan beri korunuyor ve size doğal ortamlarında çok çeşitli bitki ve hayvan türlerini görme fırsatı sunuyor. Amazon Zoobotanico Bahçesi, 15 dönüm (37 hektar), bu yüzden bahçelerin sunduğu her şeyi görmek için bir gününüzü ayırmanız gerekecek.

Belem Grace Meryem Ana Katedrali

Belem’deki Grace Meryen Ana Katedrali, sizi hem iç mekanlarında hem de dış cephesinde güzel mimarisiyle etkileyecek tarihi bir katedral. Mevcut yapı 1782 yılında yenilendi ve katedral mimarisi, iki ikiz kule ve parlak beyaz bir dış cephe içeriyor.

Belem uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Grace Meryem Ana Katedrali aynı zamanda 1882’de yapılan Latin Amerika’daki en büyük kilise orguna da ev sahipliği yapıyor. Katedral, Belem şehrinin önemli bir parçası ve Batı dünyasının en büyük alayı olan Nasıra Mumları Alayı’nın merkezi olarak hizmet veriyor. Grace Meryem Ana Katedrali, her gün 07:00-12:00 ve 14:00-17:30 saatleri arasında açık.

Belem Uçak Bileti ile Rezidans Parkı’nı Gezin

Belem uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Rezidans Parkı, 1934’ten beri eyalet valisinin resmi ikametgahı olarak hizmet veriyor. Parkta farklı etkinlikler için kullanılan bir amfitiyatro ve tarihi bir köşk gibi çeşitli ilgi çekici yerler bulunuyor. Sahip olduğu tarihi önemi ve kültürel anlamı nedeniyle hiçbir etkinlik olmasa da bu güzel parkı ziyaret edebilir ve güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Belem uçak bileti alabilir ve Brezilya’nın tarihi ve doğal güzellikleri arasında unutulmaz bir macera yaşayabilirsiniz.