Kosta Rika Uçak Bileti ile Dünyanın En Mutlu Ülkelerinden Birisini Keşfedin

0
1758
Kosta Rika Uçak Bileti ile Dünyanın En Mutlu Ülkelerinden Birisini Keşfedin
Kosta Rika Uçak Bileti ile Dünyanın En Mutlu Ülkelerinden Birisini Keşfedin

Kosta Rika uçak bileti ile gezeceğiniz dünyanın en mutlu ve aynı zamanda en ilginç ülkelerinden biri olan Kosta Rika sürprizlerle dolu bir yer. Kosta Rika’da yapılacak şeyler destinasyona göre farklılık gösterdiğinden, hangi etkinliğin ilginizi çekeceğine karar vermek, rüya tatilinizi planlamak açısından önemlidir. Doğanın içinde bir aile gezisi, sörf dersleri, ormanlarda kovboylarla binicilik, tropik bir plajda romantik bir kaçamak, bir dağ bisikleti veya kano macerası… Seçenekler neredeyse sınırsızdır.

Aerobilet mobil uygulamalarından veya web sitesinden Kosta Rika uçak bileti alarak yağmur ormanından okyanusa, Arenal Volkanı’nın tepesinden yanardağ kaplıcalarına kadar sizi bekleyen pek çok eşsiz deneyimi yaşama fırsatı bulacaksınız. Aktiviteler herhangi bir kombinasyon halinde bir günlük veya birkaç günlük olarak planlanabilir. Özel planlanmış bir tatilin neşesi, gerçekten her şeye değecek. Konaklama yerinden günlük turlara kadar her seçim size kalmış.

Kosta Rika uçak bileti aldıktan sonra kendi benzersiz maceranızı planlamanıza yardım edecek yazımıza göz atabilirsiniz. Kosta Rika misafirperverliği ve yeni deneyimlerin heyecanı arasında bu tropik maceranız harika olacak.

Kosta Rika’da Yapabileceğiniz Romantik Şeyler

Bu muhteşem ülkeyi ziyaret ederken macera turları tek seçenek değildir. Kosta Rika’nın ortak algısı, el değmemiş ormanlar ve ıssız beyaz kumlu plajları içeriyor olsa da ülkenin romantik deneyimlerini, macera turları ve 5 yıldızlı misafirperverliklerin bir bileşimiyle yaşama şansınız da var.

Kosta Rika'da Yapabileceğiniz Romantik Şeyler
Kosta Rika’da Yapabileceğiniz Romantik Şeyler

Örneğin, Arenal Volkanı’nı ziyaret etmek, görkemli Tabacon Thermal Resort’ta bir konaklama içerebilir. Burada bir dizi doğal kaplıca ve tesis, orman manzarası eşliğinde size keyifli bir gün sunar. Pasifik Okyanusu kıyı şeridinin muhteşem manzarasına sahip size özel bir balkon jakuzisi ve şampanya gezinize renk katacaktır.

Gün batımını lüks bir yelkenliyle seyretmeye ne dersiniz? Kişiye özel bir şef tarafından hazırlanan romantik özel akşam yemeğini, yağmur ormanlarından sadece birkaç adım ötede yiyebilir ya da plajda bir kulübede masajının keyfini çıkarabilirsiniz. Kosta Rika’da olasılıklar neredeyse sınırsız. Kosta Rika uçak bileti alarak başlayacağınız bu geziniz size ömür boyu sürecek anılar bırakacak.

Kosta Rika’nın En Popüler Gezi Yerleri

Kosta Rika’nın çok çeşitli aktivitelere sahip olmasının nedenlerinden biri de ülkenin kendisine özgü çeşitliliğidir.

Kosta Rika tropikal bir ülke olarak kabul edilir, ancak kendi mikro iklimlerini barındırır. Sadece birkaç saatlik sürüşle ayrılabilen bu destinasyonların her biri kendine özgü ve unutulmaz atmosferlere sahiptir. Yemyeşil yağmur ormanlarında saklanan sıcak su kaynakları, sisli bulut ormanları üzerinde asılı köprüler, palmiye ağaçlarıyla çevrili beyaz kumlu plajlar, dramatik deniz kayalıkları, Guanacaste’nin kurak tepeleri bu güzel ülkede göreceklerinizden sadece bazıları.

Kosta Rika’nın En Popüler Gezi Yerleri
Kosta Rika’nın En Popüler Gezi Yerleri

Arenal Volkanı’nı ziyaret edin ve muazzam volkanın etrafındaki yemyeşil yağmur ormanlarının güzel manzarasını seyredin. Ertesi gün sadece birkaç saat uzaklıktaki Papagayo’nun beyaz kumlu plajlarında dinlenebilirsiniz.

Çocuklarınızla Tortuguero’nun Mangrov ormanları nehirlerinde kanoyla gezerek unutulmaz bir tropik manzara yaşayabilirsiniz. Favori aktiviteler sorulduğunda, ülkenin ziyaretçilerinin her biri farklı bir cevabı verir.

Kosta Rika’da Ne Görmeli?

Kuzey ve Güney Amerika kıtaları arasında mükemmel bir şekilde oturmuş Kosta Rika, meraklı gezginler için pek çok bir avantaj sağlıyor, burada çok çeşitli flora ve faunaları görebilirsiniz.

Yaklaşık 3-5 milyon yıl önce, Güney ve Kuzey Amerika kıtaları bir araya geldi, aralarındaki köprüyü de Kosta Rika oluşturdu. İki kıtadaki büyük, farklı bitki ve vahşi hayvan toplulukları karışmaya başladı ve bugünkü Kosta Rika zenginliklerinin temelini attı.

Kosta Rika, sadece ABD’nin Batı Virginia eyaletinin büyüklüğüdür ama kelimenin tam anlamıyla yüzlerce endemik tür içerir. Dünyada başka hiçbir yerde bulunamayan hayvanları burada görebilirsiniz. Kuşları ve nefes kesen vahşi hayatı görmek için turlara katılın. Penas Blancas Nehri’nden aşağıya doğru yapılacak bir safari tembel hayvanlar, maymunlar, timsahlar ve daha fazlasını görmenizi sağlayacaktır.

Kosta Rika'da Ne Görmeli?
Kosta Rika’da Ne Görmeli?

Kosta Rika’da muhteşem Kelebek Bahçesi’ni ziyaret ederek yüz binlerce rengarenk kelebeğin bir arada fotoğraflarını çekebilirsiniz. Milli Park’ta bir yürüyüş doğal güzellikleri görmenin harika bir yoludur ve burada deneyimli bir doğa bilimci rehber, zor görülebilen hayvanları tespit etmenize yardımcı olacaktır.

Büyük timsahlarla tanışmak için Tarcoles Nehri turlarına katılabilirsiniz. Belirli bir tur olmasa bile, Kosta Rika’da gezerken her yerde vahşi yaşamını göreceksiniz. Bu şehirde çevrenizi renkli tukan kuşları, geveze papağanlar, meraklı maymunlar ve rahat iguanalar saracak.

Kosta Rika’da Mutlaka Yapmanız Gereken 9 Şey

1) Doğayla İletişim Kurun

Kosta Rika, dünyanın bitki ve hayvan türlerinin %6’sı ile dünyanın bir numaralı ekoturizm destinasyonudur. Ülkenin toprak kütlelerinin %27’si milli parklara ayrılmıştır ve turizm endüstrisinin çoğu sürdürülebilir ekolojik sistemlere sahiptir. Çarpıcı eko-localar ve çevre dostu turlar doğanın güzelliklerini bir kez daha keşfetmenizi sağlayacak.

Doğayla İletişim Kurun
Doğayla İletişim Kurun

Finca Rosa Blanca isimli organik kahve çiftliği, Kosta Rika’da hem doğayla bütünleşebileceğiniz hem de muhteşem kahveler tadabileceğiniz bir yerdir. Gezdiğiniz yerlerde ayırt edici ‘beş yaprak’ derecelendirme sistemine dikkat edin. Bu simge işletmenin çevreye ve çevre dostu projelere olan desteğini belirten bir simgedir ve işletmenin hükümet tarafından işletilen CST’nin (Sürdürülebilir Turizm Sertifikasyonu) parçası olduğunu gösterir.

2) Nicoya Yarımadası’ndaki Gençlik İksirini Keşfedin

Nicoya Yarımadası dünyanın en düşük orta yaş ölüm oranına ve en uzun yaşam sürelerine sahip yeridir. Mısır ve fasulye, yerli Chorotega kabilesinden miras alınan bir diyetin parçasıdır. Nicoya Yarımadası yaşlıları birbirine sıkı sıkıya bağlılar ve nesiller arası bir toplumda bir arada yaşarlar.

Manzanillo ve Malpais’in Pasifik kıyısındaki tatil beldelerine gidin, bu insanlarla tanışın ve onların gençlik sırlarını sorun.

Nicoya Yarımadası'ndaki Gençlik İksirini Keşfedin
Nicoya Yarımadası’ndaki Gençlik İksirini Keşfedin

Nicoya Yarımadası 1990’lardan bu yana sörfçülerin akınına uğruyor ve onlarla birlikte yarımadaya bohem konaklama noktaları ve yenilikçi barlar açıldı. Yarımadanın yerlileriyle tanışıp gençlik sırlarını öğrendikten sonra bu yarımadanın ucundaki muhteşem kumsallarda şnorkelli veya tüplü dalış etkinliklerine katılabilir ve isterseniz sörf yapabilirsiniz.

3) Yanardağları Keşfedin

Kosta Rika uçak bileti ile gezeceğiniz bu ilginç ülke birkaç tane aktif olan da dahil olmak üzere birçok etkileyici yanardağa ev sahipliği yapıyor. Arenal Volkanı ve çevresindeki milli parkta, 1968 patlamasından fışkırmış bir lav akıntısına doğru bir yürüyüş yapmak ve volkanın dağ bisikleti sürmek için ideal tabanı etrafında yer alan parkurlarında gezmek ülkedeki en popüler şeylerden birisidir. Yanardağların çevresinde tukan kuşlarını, papağanları ve tanager kuşlarını görme şansınız da var.

Yanardağları Keşfedin
Yanardağları Keşfedin

Arenal Volkanı 2010’dan beri çok sessizdir, bu nedenle özellikle Tabacon’da herhangi bir doğal sıcak su havuzuna girmekten çekinmeyin. Volkan fotoğrafları için mükemmel bir şekilde konumlanmış olan Arenal Gölü, aslında elektrik üretmek için tasarlanmış insan yapımı bir lagündür.

Bölgedeki diğer cazibe merkezleri arasında La Fortuna’nın güneybatısında yer alan çarpıcı La Fortuna Şelalesi de bulunuyor.

4) Kosta Rika Kovboylarıyla At Sürün

Liberya, Kosta Rika’nın sabanero kültürünün başkenti ve bölgeyi çevreleyen savanada yaşayan kovboyların yurdudur. Turizm burada artık yerel ekonomiyi ayakta tutan sığır eti üretimine rakip oluyor. Liberya’nın kendi uluslararası havalimanı ve çok sayıda at çiftliği var.

Kosta Rika Kovboylarıyla At Sürün
Kosta Rika Kovboylarıyla At Sürün

Kosta Rika uçak bileti ile vahşi hayvanları seyretmek için at sırtında keyifli bir maceraya katılabilir ve Liberya tepelerinde kovboylarla dört nala at sürebilirsiniz. Gezeceğiniz bölge orkideler, 300’den fazla kuş türü, örümcek maymunlarının yanı sıra utangaç pumalar, tapirler ve jaguarlar ile bilinir.

5) Tortuguero Kanalları Boyunca Yolculuk Edin

Kosta Rika’nın kuzeydoğu kıyısında yer alan Tortuguero’ya araba ile ulaşması imkansızdır, oraya sadece tekneyle seyahat edebilirsiniz. Modern altyapının eksikliği, bölgenin harika doğal ortamını korumuş ve burayı vahşi yaşamın bolluğu için bir sığınak haline getirmiştir.

Tortuguero Kanalları Boyunca Yolculuk Edin
Tortuguero Kanalları Boyunca Yolculuk Edin

Trenle nehir kenarlarından geçerken dev sürüngenlerin ve timsahların yanı sıra ağaçların üstlerinde gizlenen çeşitli maymunları da görebilirsiniz.

Tortuguero ayrıca deniz kaplumbağalarını görmek için dünyanın en iyi yerlerinden biridir. Buradaki plajlar bu ender görülen kaplumbağa türünün yuvalama alanlarıdır.

6) Tembel Hayvanlarla Arkadaşlık Edin

Jaguarların sinsi ve utangaç olduğu doğrudur veya kırmızı gözlü ağaç kurbağası oldukça etkileyicidir ama Kosta Rika’nın gerçek vahşi yaşam süper starı tembel hayvanlardır. Kosta Rika uçak bileti alarak başlayacağınız bu unutulmaz gezinizde tembel hayvanlarla zaman geçirecek ve bol bol fotoğraf çektireceksiniz.

Ülke iki tür tembel hayvana ev sahipliği yapıyor. Bunlar iki parmaklı ve üç parmaklı tembel hayvanlardır. Vejetaryen olan üç parmaklı tembel hayvanlar aslında ne yedikleri konusunda çok seçicidirler. Araştırmalar 96 bitki türü tükettiklerini ancak her bireyin kişisel olarak en sevdiği bitkilerin beş veya altı türünü yediğine işaret ediyor.

Tembel Hayvanlarla Arkadaşlık Edin
Tembel Hayvanlarla Arkadaşlık Edin

İki parmaklı tembel hayvanlar ise kuzenlerinden daha aktif ve genellikle daha büyük boyuttadır. Popüler inanışın aksine, gerektiğinde hızla hareket edebilirler ve inanılmaz derecede güçlü yüzücülerdirler. Bu güzel beceri, tembel hayvanların dengelerini kaybedip yağmur ormanları gölgesinden aşağı akan nehirlere düştüklerinde hayatlarını kurtarır.

7) Yerel Kuş Hayatını Gözlemleyin

Kosta Rika, dünyada sinek kuşlarının gözlemlenebileceği en iyi yer olarak bilinir. Bugüne kadar ülkede kaydedilen 57 tür var. Birkaç sinek kuşu bahçesinin olduğu Monteverde gibi yerlerde, bu türlerin bir günde 15-20 noktasını tespit etmek çok doğaldır.

Kosta Rika, tukan kuşlarını gözlemlemek için de iyi bir yerdir. Dünyada bilinen 42 tür tukandan altı tanesi, yağmur ormanlarında ve Kosta Rika dağ eteklerinde bulunur.

Yerel Kuş Hayatını Gözlemleyin
Yerel Kuş Hayatını Gözlemleyin

Kosta Rika’nın en güzel ve zorlu kuşlarından biri olan Quetzal’ı gözlemlemek ise oldukça zor olabilir. San Jose’nin güneyindeki merkezi dağlara ve bulut ormanına giden yol, Quetzal gözlemlemek için en iyi yerdir ve bu gizemli türleri bulamazsanız bile yol boyunca pek çok güzel ve büyüleyici kuşa rastlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

8) Puerto Viejo de Talamanca’yı Gezin

Kosta Rika’nın Karayip sahilinde bulunan Puerto Viejo de Talamanca köyü, reggae müziği, funky bambu barları ve eğlenceli gece hayatı ile bilinir. Sörfçülerle dolu hindistan cevizi saçaklı Cocles Plajı görülme değer güzelliktedir. Doğa severler, yağmur ormanlarını keşfetmek için burada iç bölgelere girebilirler.

Puerto Viejo de Talamanca’yı Gezin
Puerto Viejo de Talamanca’yı Gezin

Bu eğlenceli köyde yemekler, şehir merkezindeki nefis yemekleri aratmayacak kadar güzeldir. Köyün çevresini saran yol, tropik çiftlikler arasından geçen bisiklet ve yürüyüş parkurlarıyla doludur. Puerto Viejo de Talamanca’da kıyı boyunca yapacağınız yürüyüşlerde ise bungalovları, boş ve uzun kum sahilleri keşfedeceksiniz.

9) İki Farklı Okyanusta Şnorkelle Dalış Yapın

Cano Adası Biyolojik Rezervi, şnorkelli ve tüplü dalış için Latin Amerika’nın en iyi yerlerinden biridir. Pasifik kıyısının berrak ılık sularında, 15 farklı tür taşlı mercanın bulunduğu 5 mercan resif platformunda dalışlar yaparak bu muhteşem deniz rezervini ve bölgenin zengin deniz yaşamını keşfedebilirsiniz.

İki Farklı Okyanusta Şnorkelle Dalış Yapın
İki Farklı Okyanusta Şnorkelle Dalış Yapın

Manta balıkları, deniz kaplumbağaları, küçük beyaz uçlu köpek balıkları gibi çok çeşitli balık ve deniz memelileri dalışlarınızda size eşlik edecek. Tekneden sahile doğru yol alırken kambur balinalar ve yunuslarla bile karşılaşabilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından istediğiniz tarihler için kolayca Kosta Rika uçak bileti alabilir ve okyanus kıyısında bembeyaz kum sahillere sahip tam bir tatil cenneti olmasının yanında dünyanın en zengin vahşi yaşam alanlarına da sahip olan bu ilginç ülkeyi keyifle gezebilirsiniz.