Panama Uçak Bileti Sizi İki Okyanusun Kavuştuğu Ülkeye Götürüyor

0
1477
Panama Uçak Bileti Sizi İki Okyanusun Kavuştuğu Ülkeye Götürüyor
Panama Uçak Bileti Sizi İki Okyanusun Kavuştuğu Ülkeye Götürüyor

Panama uçak bileti alarak Pasifik ve Atlantik Okyanusu’nu deniz seviyesinden 28 metre yukarıda olmasına rağmen birleştiren Panama Kanalı ile ünlü bu tropik tatil cennetini gezebilirsiniz. Gezinizde 1900’lü yılların başında yapılan, mühendislik harikası Panama Kanalı’nı yakından görebilirsiniz. Bir Kuzey Amerika ülkesi olan Panama, aynı zamanda tatil olanakları ve elverişli iklimi ile turistlerin gözde merkezlerinden biridir. Orta Amerika’daki bu güzel ve tropik ülke, Kuzey Amerika’nın tümünden daha fazla kuş ve ağaç türüne ev sahipliği yapmaktadır. Güzel manzaraları, zengin kültürü ve turistik aktiviteleri ile Panama uçak bileti alarak ülkeyi keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Panama uçak bileti ile çıkacağınız tatilde sizi yağmur ormanı turları, sörf, şnorkelli yüzme, dalış, yürüyüş, kamp, ​​kuş gözlemciliği, akarsu raftingi daha fazlası bekliyor. Panama City’nin lezzetli yemekleri, şık restoranlarını gezerek Panama gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz.

Panama, modern ve gelenekselin neşeli ve rahat bir atmosfer yaratması için bir araya geldiği kozmopolit ve dinamik bir şehir. Burada, modern şehrin güzelliğini düşünürken kıyı şeridinde yürüyebilir ve başkentin Eski Kenti’nde geçmişi ve eğlenceyi keşfedebilirsiniz.

Panama’nın şehirleri arasında en dikkat çeken Bocas del Toro, Portobelo, Colón, Los Santos, Veraguas, Boquete ve Panamá City’dir. İspanyolca konuşulan ülkenin nüfusunun çoğunluğu da Katolik Hristiyanlardan oluşur.

Panama Uçak Bileti İle Tropikal Ülkeye Yolculuk

Panama uçak bileti alarak tropikal iklimin hüküm sürdüğü ülkeye her mevsim gidebilirsiniz. Bunun için Aerobilet uçak bileti sayfamızdan ya da mobil uygulamamızdan en ucuz Panama uçak bileti araması yaptırabilir ve biletinizi kolaylıkla satın alabilirsiniz. İstanbul’dan Panama’ya yaklaşık 13 saat 30 dakikalık direkt bir uçuşun ardından ulaşabilirsiniz.

Panama Uçak Bileti İle Tropikal Ülkeye Yolculuk
Panama Uçak Bileti İle Tropikal Ülkeye Yolculuk

Konaklamak için otel ve hatta havalimanı transfer hizmetlerimizden de faydalanabilirsiniz. Başta Panama City otelleri olmak üzere tüm şehirlerdeki konaklama imkânlarını ve otel fiyatlarını görmek için Panama otelleri sayfamıza bakabilirsiniz.

Panama’da Gezilecek Yerler

Başkent Panama City

Panama City, ülkenin kalbinin attığı yerdir ve Panama Körfezi’nde Pasifik sahili boyunca uzanır. Şehirde yer alan Tocumen Uluslararası Havalimanı, Orta Amerika’daki diğer yerlerden daha fazla uçuş trafiğine sahiptir. “Dünyanın kavşakları” olarak adlandırılan Panama Kanalı’nda ise geçmek için bekleyen gemilerin hiç bitmeyen trafiğini görebilirsiniz. Panama şehri modern görünümü, gökdelenleri, şık restoranları, gece kulüpleri ve alışveriş merkezleri ile tipik bir kozmopolit şehir görünümündedir.

Başkent Panama City
Başkent Panama City

Her büyük şehirde olduğu gibi Panama City’de de konaklamak için en lüks otellerden en mütevazı olanlara kadar pek çok seçenek bulabilirsiniz. Lüks oteller genellikle merkezde yer alırken orta sınıf otellerin çoğu, şehir merkezinin hemen yakınında, El Cangrejo ve Vía Argentina civarındadır. Şehir merkezinin kuzeyindeki tepede yer alan Parque Natural Metropolitano, şehirden tropikal bir ormana kaçış hissi verir. Burada bulunan iki ana yürüyüş yolu, doğa yolu ve Tití yolunun birleştiği noktada bulunan gözetleme kulesinden eşsiz Panama şehri, körfez ve kanalın panoramik manzarasını seyredebilirsiniz. Şehirden birkaç kilometre uzaklıkta bulunan Soberanía Ulusal Parkı doğa alanında balık tutabilir, tropikal kuşlarını gözlemleyebilir ya da doğa sporları yapabilirsiniz.

İki Okyanusun Kavuştuğu Panama Kanalı

Panama Kanalı, 1881 yılında yapılması planlanmış ancak ilk inşaat çalışması 1094 yılında başlatılabilmiştir. Yapımında çeşitli sebepler ile yaklaşık 22.000 işçinin öldüğü Fransızların başarısız bir girişimi olan Panama Kanalı nihayetinde 1914’te Amerika Birleşik Devletleri tarafından tamamlanmıştır. Gerçek bir mühendislik harikası olan kanal Panama’nın Pasifik kıyısı boyunca 80 km uzanır. Şehrin dışında yalnızca on beş dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan kanal gezi alanları, dört katlı görüntüleme platformları, müze, hediyelik eşya dükkânı ve restoran ile geniş bir ziyaretçi merkezine sahiptir. Casco Antiguo’daki Kanal Müzesi ve Miraflores Locks’ta bulunan müzeyi gezebilirsiniz. Ayrıca Casco Viejo’nun güneyinde yer alan Plaza de Francia anıtı kanal yapımında ölen 22.000 işçinin anısına adanmış önemli bir anıttır.

İki Okyanusun Kavuştuğu Panama Kanalı
İki Okyanusun Kavuştuğu Panama Kanalı

Karayip Kıyılarında Portobelo Şehri

Panama Şehri ile Portobelo’yu birbirine bağlayan yol boyunca, ormanlar ve Karayip kıyılarının muhteşem manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Portobelo’da, şehrin 1700’lerden kalma kaleleri kentin en popüler tarihî alanlarından. Bu kaleler, bir zamanlar İspanyolların en önemli limanlarından biri olan Portobelo’yu korumak amaçlı yapıldıysa da bugün pek iyi durumda değiller. Portobelo ayrıca, Iglesia de San Felipe’de bulunan Kara Mesih Heykeli’ne (El Cristo Negrode) ev sahipliği yapmaktadır. Her yıl binlerce Panamalı, Kara Mesih Festivaline katılmak ve Kara Mesih’e dua etmek için Portobelo’ya seyahat eder. İyileştirici güçlere sahip olduğuna inanılan heykel oldukça ilgi çekicidir. Burada ayrıca su kayağı, dalış ve balık avlama, mangrov gezileri ve Embera kabilesine yapılan ziyaretler oldukça ilginç ve iyi vakit geçirmek için idealdir.

Karayip Kıyılarında Portobelo Şehri
Karayip Kıyılarında Portobelo Şehri

İnci Adalarında Tropik Bir Tatil

İnci Adaları (El archipiélago de las Perlas), berrak mavi sularda 100’den fazla küçük ve ıssız adadan oluşuyor. Panama şehrinden 15 dakikalık bir uçak yolculuğu veya feribot yolculuğu ile adalara ulaşmak oldukça kolay. Buradaki adalar deniz ekosistemi için büyük önem taşıyan bir sığınak gibidir. Adalar, beyaz kumlu plajları ve su sporu aktivitelerinin yapıldığı sahilleri ile cennetten bir köşe gibi görünüyor. İnci Adaları, balık tutkunları, şnorkelle yüzme, balina izleme aktiviteleri ve deniz kaplumbağaları ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Özellikle her şeyden uzak sessiz skin tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği bu adalar arasında katamaran kiralayarak ya da yerel sallara binerek gezmez harika bir tatil anısı olabilir.

Eski Kent Panama Viejo

UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’ne alınan, 1519 yılında kurulmuş kente Old City (Eski şehir) de deniliyor. Old City, İspanyol sömürge döneminde Pasifik Okyanusu kıyısında inşa edilen ilk şehirdi ve 1671’de bölgenin zenginliğine göz diken korsan Henry Morgan tarafından yok edildi. Bugün, efsanevi korsanların izlerini görmek için gelinen şehirde gün boyunca müzelerini, sanat galerilerini, kiliseleri, el sanatları dükkânlarını gezebilir, pintao şapkası denilen tipik Panama şapkalarını satın alabilir, Las Garzas Sarayı’nı görebilir ve günü güzel bir restoranda yemek yiyerek noktalayabilirsiniz.

Eski Kent Panama Viejo
Eski Kent Panama Viejo

Adaların Büyüsü Bocas Del Toro

Kusursuz plajları, turkuaz suları ve farklı bir Afro-Karayip kültürü insanları ile tam bir kültür ve tatil merkezidir. Bocas del Toro, özellikle sörf ve tüplü dalış için en çok tercih edilen bölgelerden biri olan Panama’nın en popüler yerlerinden biridir. Ülkenin kuzeybatı kesiminde yer alan il, ünlü La Amistad Uluslararası Parkı’nı oluşturan dokuz ada ve anakaradan oluşmaktadır. Bocas del Toro ilin başkenti Colón’da yer alır.

Adaların Büyüsü Bocas Del Toro
Adaların Büyüsü Bocas Del Toro

Ülkenin kuzeybatı kesiminde Karayip kıyıları boyunca uzanan Bocas del Toro, güzel adaları, dalış alanları ve su aktiviteleri ile tam bir tatil cennetidir. Burada yer alan renkli kolonyal evler, sıcak halkı ve farklı kültürü ile adalarda gezerek değişik yerleri görebilirsiniz. Panama uçak bileti alırken burada bir otel araştırması yaparak güzel bir tatil planlayabilirsiniz. Yakında bulunan Bastimentos Adası, Colón Adası, Old Bank birbirine yakın adalar olup hepsi farklı özelliklerdedir.

San Blas Takımadaları

Beyaz kumlu plajları ve berrak suları, Karayip kıyı şeridinin bozulmamış doğası burada görülmeye değer özelliklerdir. Adalar, bölgeyi koruyan, renkli yaşam biçimiyle kültürel olarak zenginleştiren Guna yerlilerinin zengin tarihine ev sahipliği yapmaktadır. San Blas doğal güzellikleri ve tatil olanakları ile Panama’da görülmesi gereken yerlerdendir.

Los Santos Sahilleri

Los Santos’da hazirandan ekime kadar balinaları gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca deniz, kum, güneş tatili arayanlar için Los Santos gerek sahilleri gerek ise konaklama imkânları ile son derece elverişlidir. Burada okyanusta sörf yapmanın yanı sıra sahilde tüm gün bir hamakta uyuyabilirsiniz. Los Santos’dan yakınında bulunan Iguana, Venao, Cañas ve Tonosí’ye geçebilir, tüm plajların keyfini çıkarabilirsiniz.

Los Santos Sahilleri
Los Santos Sahilleri

Coiba Ulusal Parkı

Chiriquí Körfezi’nde yer alan Coiba Ulusal Parkı (Parque Nacional Coiba), Panama’nın Pasifik kıyısındaki bir deniz rezervidir. Coiba Milli Parkı, Coiba Adası ve onları çevreleyen sularda bulunan diğer adalar dahil toplam 38 adadan oluşan bir grup adadan oluşumudur. Toplamda 430.825 dönümlük bir alanı kapsayan bölge UNESCO tarafından 2005 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınmıştır. Coiba Milli Parkı, zengin ve iyi korunmuş doğal kaynakları ile eşsiz bir canlı çeşitliliğine sahip Panama’da gezilecek yerler arasındadır.

Coiba Ulusal Parkı 
Coiba Ulusal Parkı

Kahve Tarlalarının İçindeki Boquete

Panama’nın batı kesiminde güzel bir dağ kasabasıdır. Panama’nın Chiriquí ilindeki Kosta Rika sınırına yakın bir vadide yer almaktadır. ¨Valley of Flowers” lakaplı bu rahat dağ köyü, sakin ortamı, sebze tarlaları, meyve bahçeleri ve kahve tarlaları ile gezmekten keyif alacağınız bir yerdir. Bölgeyi renklendiren sakin bir volkan olan Barú da burada bulunur. Boquete’de şelaleler, kaplıcalar, doğal yürüyüş alanları, nehir raftingi ve kaya tırmanışı dahil bu yemyeşil vadinin güzelliğini vurgulayan aktivitelerin keyfini çıkarabilirsiniz. Burada at çiftlikleri ve çilek tarlalarını gezebilir, organik kakao çiftliğini gezebilir, bir tekneyle Chiriqui Gulf Adaları’nı keşfederek şnorkelle dalış yapabilirsiniz. Boquete’ye 1 saatten daha kısa bir sürede Las Lajas’da plaja ulaşabilir ya da Río Chiriquí’de dar kanyonlar arasında rafting yapabilirsiniz.

Kahve Tarlalarının İçindeki Boquete
Kahve Tarlalarının İçindeki Boquete

Panama’da Gece Hayatı

Panama’da gece hayatı özellikle Panama City’de son derece canlıdır. Haftanın hangi günü olursa olsun eğlenmek için barlar, kulüpler bulabilir, tiyatro, dans özellikle Flamenko gösterilerine katılabilirsiniz. Ülkede yaygın olan kumarhaneler de oldukça talep gören yerlerden.

Amerika Köprüsü

Amerika Birleşik Devletleri tarafından yaptırılan köprünün 14 ayağı bulunuyor ve toplam uzunluğu 1.654 metredir. Panama’da Büyük Okyanus girişi ile Panama Kanalı’nı birbirine bağlayan bu köprü, Centennial Köprüsü’nün açılışına kadar Kuzey ve Güney Amerika kıtalarını birbirine bağlayan tek köprüydü. Gece ve gündüz farklı güzellikte görünümü olan köprü, Panama Kanalı’na girmek veya ayrılmak için sayısız deniz taşıtının altından geçmesiyle farklı manzaralara tanık olabileceğiniz bir yer.

Panama Yemekleri Farklı Kültürlerin İzlerini Taşıyor

Panama lezzetli yemekleri ülkede yaşayan farklı etnik kökenlerden gelen insanlar sayesinde çeşitli ve bir o kadar da lezzetlidir. Geleneksel olarak, Panama birçok Orta Amerika ülkesinin benzeri yemeklere sahipse de onu özel kılan farklı lezzetleri de vardır. Panama’da bulunan başlıca yiyeceklerin çoğu, yerli İspanyol yemekleri ile geleneksel tariflerini birleştiren Avrupalı ​kolonistlerin oluşturduğu mutfak comida criolla olarak adlandırılır.

Panama Yemekleri Farklı Kültürlerin İzlerini Taşıyor
Panama Yemekleri Farklı Kültürlerin İzlerini Taşıyor

Geleneksel yemekleri genellikle pirinç ağırlıklıdır ayrıca pancar, patates, mısır ve kabakta sık kullanılan malzemelerdir. Ülkede çok sevilen çorbalar da buna dahil. Bazı geleneksel yemekleri ise tavuk ve pirinç ile yapılan sancocho çorbası, deniz mahsulleri ile yapılan ceviche, pirinç ve ananas suyu, pirinç pudingidir. Bunların haricinde tüm dünya mutfaklarından yemekler bulabileceğiniz Panama’da taze balık yemek her zaman mümkün. Ayrıca ülkede sık rastlayacağınız kahve dükkanlarında yerel kahveleri tatmayı unutmayın. Dünyanın en fazla muz üreten ülkelerinden olan Panama’da yemeklerde sıkça muz başta olmak üzere pek çok egzotik meyve kullanılır.

Panama Uçak Bileti Alarak Panama’yı Keşfedin

Karayip sahillerinin berrak sularında sessiz sakin bir adada tatil yapmak, yağmur ormanlarında dolaşmak isterseniz hemen bir Panama uçak bileti alarak vizesiz tatilinizi planlamaya başlayabilirsiniz. Mercan resiflerine dalmak, balinaları yakından görmek, tembel hayvanlarla tanışmak ve devasa Panama kanalını gezmek için uçuşunuzu Aerobilet üzerinden organize ederek indirimlerden ve fırsatlardan yararlanabilirsiniz. Üstelik Aerobilet fiyat alarmını kurarak Panama uçak bileti fiyatlarını da takip etmeniz mümkün.