Adelaide Uçak Bileti ile Kangurular Diyarına Uçun

0
497
Adelaide Uçak Bileti ile Kangurular Diyarına Uçun
Adelaide Uçak Bileti ile Kangurular Diyarına Uçun

Adelaide uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, Güney Avustralya’nın başkenti olan Adelaide şehri, düzinelerce cazibe merkezi sayesinde tarih, yemek ve kültür sevenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer haline geldi.

Avustralya’nın büyüleyici kültürel ve tarihi destinasyonlarının yanı sıra Adelaide şehrinde lezzetli yemekler sunan pek çok restoran, canlı bir kafe ve bar kültürü de bulacaksınız. Etkileyici doğa manzaralarından her yaşa hitap eden eğlence merkezlerine kadar Adelaide size unutulmaz bir Avustralya macerası sunacak bir şehir.

Aerobilet mobil uygulamaları veya web sitesi üzerinden en iyi fiyatlara Adelaide uçak bileti alarak Avustralya’nın büyüleyici manzaraları arasında unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.

Adelaide’de Gezilecek Yerler

Adelaide Botanik Bahçesi

51 hektar büyüklüğünde bir araziyi kapsayan Adelaide Botanik Bahçesi, ilk 1857’de açılmış ve hem İngiltere hem de Versay Sarayı kraliyet bahçelerinden esinlenmiş. Botanik bahçenin nefes kesen alanları arasında ise tarihi 19. yüzyıla kadar uzanan bir Victoria tarzı sera olan Palmiye Evi ve Ulusal Gül Deneme Bahçesi bulunuyor.

Adelaide Botanik Bahçesi
Adelaide Botanik Bahçesi

Ulusal Gül Deneme Bahçesi, Avustralya’da türünün ilk örneğidir ve dünyanın her yerinden çeşitli gül ırklarını test etmek için kullanılır. 200 yıllık Adelaide Botanik Müzesi de Adelaide Botanik Bahçesi’nde ziyaret etmeye değer dikkat çekici yerler arasında.

Adelaide’nin En İyi Yemek ve Şarap Turları

Adelaide yemek ve şarap turları ile kendinize en uygun turu bulabilir, bu güzel şehrin lezzetlerin keşfetmeye başlayabilirsiniz. Turlar kentin bazı şarap imalathanelerini ve restoranlarını ziyaret ederek tatilinize renk katmaya adanmış.

Adelaide'nin En İyi Yemek ve Şarap Turları
Adelaide’nin En İyi Yemek ve Şarap Turları

Bu tur grubu ile keşfedilecek yerler arasında ise Barossa Vadisi, Clare Vadisi ve McLaren Vale bulunuyor. Avustralya’daki en eski Alman yerleşim bölgesi olan Hahndorf’tan geçen bir tur bile var. Mutlaka uğramanız gereken yer ise büyüleyici Adelaide Tepeleri’dir. Bu lokasyonların tümü dünyadaki en iyi taze yerel ürünlerden bazılarına sahip oldukları için uluslararası övgüler alıyorlar.

Adelaide Yunus Korunağı

Adelaide uçak bileti alarak gezeceğiniz Adelaide’daki en popüler cazibe merkezlerinden biri olan Adelaide Yunus Korunağı, burada geçici olarak yaşayan 400 yunusu ile gurur duyuyor. Adelaide Yunus Korunağı’nda ayrıca burayı daimi yuva olarak benimseyen 30 şişe burunlu yunus var.

Adelaide Yunus Korunağı
Adelaide Yunus Korunağı

Hayvan severler için yunus alanı, vahşi yunusları doğal ortamlarında görmek için mükemmel bir yer. Merkezi ziyaret ederek vahşi yunuslar besleyebilir ve yunuslarla sosyalleşerek onlarla oyunlar oynayabilirsiniz. Adelaide Yunus Korunağı’nın diğer şaşırtıcı özellikleri arasında ise 10.000 yıllık bir mangrov ormanı, gelgit daireleri ve deniz otlarıyla süslü bir dere bulunuyor. Korunağın alanı aynı zamanda Aborjin kültürünün ve tarihinin önemli bir parçası.

Adelaide Carrick Tepesi

Carrick Tepesi’ne adım atmak en sevdiğiniz masallar diyarına girmek gibi hissettirecek. Ülkede neredeyse tamamen sağlam kalmış birkaç evden biri olan Carrick Evi, konuklarına zamanda geriye yolculuk yapma fırsatı sunuyor. Bölgedeki en iyi düğün mekanlarından biri olmasının yanı sıra Carrick Tepesi, şehirdeki en iyi kültürel cazibe merkezi olarak da bilinir. Eski bir miras binası olan Sir Edward ve Lady Ursula Hayward’ın evi burada en ilgi çeken yer. 26 dönümü muhteşem doğal çalılıklar olan 40 hektarlık bir alanı kaplayan Carrick Tepesi’nde harika fotoğraflar çekeceksiniz.

Adelaide Merkez Pazarı

Yerel yemek meraklıları için Adelaide’nın merkez pazarı mutlaka uğranması gereken bir yer. Hepsi tek bir çatı altında 80 tezgahı ile Adelaide’nın merkez pazarı, ülkenin taze ürün pazarlarının en büyüğü. Harika taze meyve ve sebze çeşitleri, ağız sulandıran pastane ürünleri, kafeler, gurme peynirler, el işi tatlıların yanı sıra muhteşem bir şarküteri çeşitliliğini bu pazarda bulacaksınız.

Adelaide Merkez Pazarı
Adelaide Merkez Pazarı

Cuma günleri merkez pazarda halkın eğlenmesi için düzenlenen yemek kursları ve atölye çalışmalarının yanı sıra her türlü etkinliğin ve canlı müziğin keyfini çıkarabilirsiniz.

Adelaide Hayvanat Bahçesi

Adelaide Hayvanat Bahçesi, tüm ziyaretçilerin doğa ile bağlantı kurmasını ve nesli tükenmekte olan türlerin neslinin kurtarılmasında yer almayı amaçlayan bir koruma kuruluşu. Aile dostu ve heyecan verici sergilerle dolu bahçe bölümlerinde çocuklarınızla unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz.

Adelaide Hayvanat Bahçesi
Adelaide Hayvanat Bahçesi

Adelaide Hayvanat Bahçesi; Koala Buluşması, Sarı Ayaklı Kaya Wallaby Deneyimi, Zürafa Yemi ve Vahşi Gecesi adı verilen kamp bölümleri ile de size harika aktiviteler sunuyor.

Güney Avustralya Sanat Galerisi

Ülkenin en önemli sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Güney Avustralya Sanat Galerisi, 1881 yılında kurulmuş ve eşit derecede muhteşem bir binada yer alıyor. Adelaide’nin kültürel bulvarının kalbinde harika bir konuma sahip olan Güney Avustralya Sanat Galerisi, 42.000 sanat eserine sahip.

Güney Avustralya Sanat Galerisi
Güney Avustralya Sanat Galerisi

Galerinin kalıcı koleksiyonunda seramik, heykel, resim, çizim, fotoğraf, metal işi, mücevher ve daha birçok şey bulunuyor. Güney Avustralya Sanat Galerisi’nin kalıcı koleksiyonunun bir başka güzel özelliği de günümüz Avustralya’sından sömürge dönemine kadar uzanan etkileyici bir Avustralya mobilya koleksiyonu sunması.

Adelaide Belair Milli Parkı

Belair Milli Parkı’nda Adelaide şehrinin çarpıcı doğal ormanlık alanlarını keşfedin. Şehir merkezine kısa bir sürüş mesafesindeki milli park; eğlence sporlarının tadını çıkarmak, temiz havada yürümek ve Avustralya’nın açık havada sunduğu en iyi şeyleri keşfetmek için ideal bir alan.

Belair Milli Parkı, Adelaide’deki en eski yerlerden biri ve tarihi miras alanı olarak korunuyor. Bölgedeki en eski bitki fidanlıklarının yanı sıra ormanlık alanları, göllerı ve daha pek çok doğal güzelliği bu gezinizde görebilirsiniz. Çeşitli yaş seviyelerine uygun yürüyüş ve dağ bisikleti parkurları da bulunan milli parkta spor severler kriket sahalarının ve tenis kortlarının da tadını çıkarabilirler.

Cleland Koruma Parkı

Adelaide Tepeleri’de bulunan muhteşem Cleland Koruma Parkı, şehirdeki en sevilen yeşil alanlardan biri. Gerçekten de burada mutlaka görmeniz gereken büyüleyici güzellikler var. Parkın tamamı bisiklet ve yürüyüş parkurlarıyla gezilebilecek durumda ve her köşe başında karşınıza başka bir güzel manzara çıkacak.

Cleland Koruma Parkı
Cleland Koruma Parkı

Kültürel noktaların ve tepelerin panoramik manzarasının tadını çıkarırken bölgeye özgü vahşi yaşam ile de karşılaşacaksınız. Bölgedeki popüler parkurlar arasında ise Cleland Link Trail, Wine Shanty Trail ve Chambers and Adventure (motosikletler için) bulunuyor. Cleland Koruma Parkı’nın en yüksek noktası olan Waterfall Gully ile Mt. Yüce Zirvesi’ne çıkarak benzersiz manzarayı izlemeyi de unutmayın.

Adelaide Gorge Doğal Yaşam Parkı

Hayvan krallığına adım atın ve Gorge Wildlife Parkı’nda dünyanın en egzotik türlerini yakından görün. Park; wombatlar, dingolar, Tazmanya şeytanları, karıncayiyenler ve kangurular gibi Avustralya’nın en ünlü hayvanlara ev sahipliği yapıyor.

Adelaide Gorge Doğal Yaşam Parkı
Adelaide Gorge Doğal Yaşam Parkı

Burada kangurular arasında yürüyebilir ve en sevdikleri yiyeceklerden bazılarıyla bu sevimli hayvanları besleyebilirsiniz. Gorge Wildlife Parkı, ülkedeki ücretsiz olarak bir koala ile kucaklaşmanıza izin veren az sayıdaki hayvanat bahçesinden biri olduğu için de çok popüler. Egzotik hayvanlar hakkında bilgiler almak veya çocuklarınızla harika zaman geçirmek için Gorge Wildlife Park’ın ziyaret edebilirsiniz.

Adelaide Göç Müzesi

Adelaide Göç Müzesi’nde her zaman ilginç bir şeyler oluyor. Eğitim sınıflarından, muhteşem sergilerden ve galerilerden dolayı çok sayıda turisti kendine çeken Adelaide Göç Müzesi, her yaştan ziyaretçi için tonlarca etkinliğe sahip.

Müze, Rundle Alışveriş Merkezi’ne kısa bir yürüyüş mesafesinde bulunuyor ve müzenin kalıcı koleksiyonları arasında “Yirmi Birinci Yüzyıl Göç”, “20. Yüzyıl Göç”, “İngiltere’yi Terk Etmek ve Güney Avustralya’yı Kurmak” ve “Etki” başlıklı birçok şaşırtıcı sergi var.

Morialta Koruma Parkı

Morialta Koruma Parkı’nda dünyanın doğal güzelliklerine hayran kalacaksınız. Bu devasa doğa koruma alanı size mevsimlik şelaleler, engebeli tepeler ve nefesinizi kesecek muhteşem manzaralar sunuyor. Bu gezinizde dereler boyunca uzanan ve parkın en büyük güzellikleri olan üç büyüleyici şelale göreceksiniz.

Morialta Koruma Parkı
Morialta Koruma Parkı

Açık hava etkinliklerini sevenler için ise parkta kaya tırmanma bölgesi, muhteşem yürüyüş parkurları ağı, etrafa dağılmış kaya havuzları ve harika bir vahşi yaşam zenginliği var. Morialta hakkında harika olan başka bir şey de yılın herhangi bir zamanında burayı ziyaret edebilmeniz, ancak parkın sonbahar ve kış aylarında en güzel zamanlarını yaşadığını unutmayın.

Lofty Dağı

Adelaide’de Lofty Dağı’ndaki gibi görkemli manzaralara sahip az sayıda yer var. Lofty Dağı’nı ziyaret edenler Adelaide şehir silüetinin ve muhteşem ormanlık çevrenin nefes kesici manzaralarını seyredebilirler. Hem yerel halk hem de turistler için çok popüler bir destinasyon olan Lofty Dağı, her yıl 350.000’den fazla ziyaretçi görüyor ve dağın ormanlarına girmek isteyenler için rehberli turlar sunuluyor.

Lofty Dağı’nda görülmesi gerekenler arasında ise Discovery Trail, Waterfall Gully Summit Trail ve Cleland Doğal Yaşam Parkı gezileri bulunur.

Lofty Dağı Botanik Bahçesi

Birçok insanın bilmediği bir şey de Adelaide’de üç tane büyüleyici botanik bahçesi bulunmasıdır ve bunlardan biri de Lofty Dağı’nda yer alıyor. Lofty Dağı Botanik Bahçesi, Adelaide Tepeleri’nde ziyaret edilebilecek en güzel yerlerden biri ve 97 hektarlık yeşil bir alana sahip.

Çok çeşitli iklim bitkilerine ev sahipliği yapan Lofty Dağı Botanik Bahçesi, sonbaharda ağaçların ve bitkilerin renklerinin kırmızı tonlarına dönmeye başladığı dönemde muhteşem görünüyor. Bahçelerde mutlaka görülmesi gereken yerler arasında ise Fern Gully, Spring Gully ve bahçenin doğal ormanlık alanlarını gezen Doğa Yolu bulunuyor.

Onkaparinga Nehri Ulusal Parkı

Gücünüzü ve dayanıklılığınızı Onkaparinga Nehri Ulusal Parkı’ndaki teste edebilirsiniz. Doğa yürüyüşü alanları ve trekking parkurları bakımından çok zengin olan bu milli park, aynı zamanda Adelaide’nin çarpıcı manzaralarını sunan mükemmel bir yer. Milli park, tüm bölgede görebileceğiniz kaya havuzlarında bulunan vahşi yaşam zenginlikleriyle de görülmeye değer.

Onkaparinga Nehri Milli Parkı’nda sık sık karşınıza çıkacak canlılar arasında ise kanguru, koala, egzotik kuş türleri ve dikenli karıncayiyengiller bulunuyor. Onkaparinga’nın mutlaka görülmesi gereken doğal özelliği ise yörenin muhteşem dar nehir vadisini ve göz alıcı engebeli tepeleri saran eşsiz bitki örtüsü.

Tandaya Ulusal Aborjin Kültür Enstitüsü

Adelaide uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz, 1989 yılında kurulan Tandaya Ulusal Aborjin Kültür Enstitüsü, Aborjinlere ait ülkedeki en eski ve Aborjinler tarafından yönetilen tek sanat merkezi. Adelaide ormanlarının koruyucusu olarak görev yapan geleneksel Aborjinler olan Kaurna halkının yönettiği enstitü hem geleneksel hem de çağdaş Aborjin ve Torres Boğazı sanatlarının canlı ve vizyoner bir deneyimiyle sizi büyüleyecek.

Tandaya Ulusal Aborjin Kültür Enstitüsü
Tandaya Ulusal Aborjin Kültür Enstitüsü

Tandaya Ulusal Aborjin Kültür Enstitüsü’nde büyüleyici müzik, dans, tiyatro ve sirk gösterilerini izleyebilir, yerli kökler arasındaki bağları yeniden güçlendirmek için tasarlanmış topluluk sanatlarına katılabilir veya Aborijin sanatçıların muhteşem gösterimlerini canlı olarak izleyebilirsiniz.

Adelaide Uçak Bileti ile Güney Avustralya Müzesi’ni Gezin

Güney Avustralya Müzesi’ni ziyaret ettiğinizde, dünyadaki en büyük Avustralya sanat eserleri koleksiyonunu görme şansı bulacaksınız. Müze, nadir nesnelere ev sahipliği yapıyor, ayıca Avustralya’nın zengin doğal ve kültürel mirasını ilgi çekici ve eğlenceli bir şekilde size sunuyor.

Müzede gezerken Biyolojik Bilimler, Beşeri Bilimler, Maden Bilimleri ve Paleontoloji gibi çeşitli temalar içeren beş katlı etkileşimli ve ilgi çekici sergileri keşfedebilirsiniz. Müzede ayrıca Müze Arşivi, Kütüphane ve Ara Irititja Projesi gibi geniş bir bilgi kaynakları da var.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Adelaide uçak bileti alabilir ve bu uzak kıtanın en güzel şehirlerinden biri olan Adelaide’e keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.