Aerobilet Uçak Bileti ile Afrika’nın Güzelliklerini Keşfedin

0
665
Aerobilet Uçak Bileti ile Afrika'nın Güzelliklerini Keşfedin
Aerobilet Uçak Bileti ile Afrika'nın Güzelliklerini Keşfedin

Aerobilet ayrıcalıklarıyla alacağınız uçak biletleri ile keşfe çıkacağınız Afrika kıtası, size balta girmemiş ormanlarda inanılmaz bir vahşi yaşam zenginliği sunacak. Birbirinden ilginç yerel kültürler, sayısız doğa harikası ve pek çok vahşi hayvanla dolu olan Afrika destinasyonları, doğa sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerleri içeriyor.

Hayatınız boyunca unutamayacağınız bir macera yaşamak için Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla uçak bileti alabilir ve Afrika’nın mutlaka görülmesi gereken muhteşem yerleri arasında keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Aerobilet Ayrıcalıklarıyla Afrika’yı Keşfe Çıkın

Büyük Giza Sfenksi (Kahire, Mısır)

Kahire uçak bileti alarak göreceğiniz, tüm dünyadaki en ikonik turistik yerlerden biri olan Giza’nın Büyük Sfenks’ini filmlerden, tarih derslerinden ve seyahat dergilerinin sayfalarından hemen hatırlayacaksınız. Bu dev kalker strüktürü, yarı insan ve yarı aslan olan efsanevi bir yaratık olarak tasvir edilmiş bir sfenkstir.

Büyük Giza Sfenksi (Kahire, Mısır)
Büyük Giza Sfenksi (Kahire, Mısır)

Sfenks, rüzgardan ve kumdan kaynaklı binlerce yıl süren erozyona rağmen birçok belirgin özelliğini hala koruyor. Orijinal boya izleri bile yüzünün bazı kısımlarında görülebilir. Sfenks’i kimin yaptığı hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Giza Piramit Kompleksi’nin hemen yanında yer alan Sfenks’e yapacağınız bir gezi hayal gücünüzü canlandıracak ve sizi bambaşka diyarlara götürecek.

Nairobi Ulusal Parkı (Nairobi, Kenya)

Kenya’nın ilk milli parkı olan Nairobi Ulusal Parkı, vahşi yaşam için bir cennet ve Nairobi’nin şehir merkezindeki gökdelenlere sadece yedi kilometre uzaklıkta. Park aynı zamanda tehlike altındaki hayvanlardan 50’den fazlasını koruyan bir gergedan tapınağı. Gergedanlara ek olarak aslanları, ceylanları, bufaloları, yaban domuzlarını, çitaları, zebraları, zürafaları ve deve kuşlarını da burada görebilirsiniz. Nairobi Ulusal Parkı’nın sulak alanlarda 400’den fazla kuş türü tespit edildi.

Nairobi Ulusal Parkı (Nairobi, Kenya)
Nairobi Ulusal Parkı (Nairobi, Kenya)

Nairobi uçak bileti alarak gezeceğiniz Nairobi Ulusal Parkı aynı zamanda ünlü bir fil alanı. Nairobi safari yürüyüşlerine katılarak yaban hayatının içine dalabilir ve hipopotam havuzların harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. Parkın ana kapısında David Sheldrick Yaban Hayatı Vakfı’nda yetim bebek filler ve gergedanlar ile tanışabilir ve onları sevebilirsiniz.

Togo Voodoo Patikası (Togo)

Togo uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde Batı Afrika topraklarında unutulmaz bir macera yaşayın ve Voodoo kültürünü keşfedin. Batı Afrika’nın ‘Voodoo Patikası’nı oluşturan tepelere, ormanlara ve köylere unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.

Bu gezide Afrika kraliyet ailesiyle tanışacak, kabile dansçılarını izleyecek, benzeri olmayan otantik bir kültürel deneyim yaşayacaksınız. Bu yolculukta uzman bir rehber size muhteşem manzara boyunca rehberlik ederek kültürel ve dilsel engelleri aşmanızı sağlar.

Afrika’nın mistik Animist dinlerinin kökenlerini muhteşem manzaralar görerek kabilelerin kendisinden öğrenmek için bu fırsatı kaçırmamanızı öneririz.

Kazablanka Sahil Bölgesi (Kazablanka, Fas)

Kazablanka uçak bileti ile güzelliklerini görme şansı bulacağınız Ain Diab banliyösünde Kazablanka’nın sahil bölgesi, mutlaka görülmesi gereken şehrin en güzel yerlerinden biri.

Kazablanka Sahil Bölgesi (Kazablanka, Fas)
Kazablanka Sahil Bölgesi (Kazablanka, Fas)

Kıyı şeridinin büyük kısmı lüks otellere ve restoranlara ev sahipliği yapıyor. Gün boyunca buradaki birçok plaj kulübü güneşin tadını çıkarabileceğiniz mekanlar. Kıyı boyunca pek çok halk plajı da bulunuyor. Güneşli hafta sonları, piknik yapmak ve gezinmek için sahil bölgesine uğrayabilir ya da yaz aylarında denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Cape Town Masa Dağı (Cape Town, Güney Afrika)

Yaklaşık 600 milyon yaşında olan ve Cape Town çiçeklerinin zengin çeşitliliği ile süslenmiş bu ünlü dağ, Masa Dağı ‘Doğanın Yeni 7 Harikası’ndan birisi olarak kabul ediliyor. İster karamsar yağmur bulutlarıyla sarılı olsun ister bulutsuz mavi gökyüzüne karşı yükselsin Masa Dağı her zaman muhteşem bir manzaraya sahip. Cape Town yerlileri, kendi şehirlerinin üzerinde yükselen bu dağa oldukça düşkündür çünkü Masa Dağı dünyanın en zengin çiçek koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapıyor.

Cape Town Masa Dağı (Cape Town, Güney Afrika)
Cape Town Masa Dağı (Cape Town, Güney Afrika)

Şeytanın Tepesi ve Aslan Başı tarafından kuşatılmış olan Masa Dağı, Cape Fold Dağı’nın kuzey ucunu oluşturur. Dağın ayırt edici düz tepesi, üç kilometrelik bir düzlük alan oluşturur ve inanılmaz bir manzara sunar.

Cape Town uçak bileti ile yakından göreceğiniz ünlü Masa Dağı’nın zengin biyolojik çeşitliliğinden çok etkileneceksiniz. Masa Dağı’nı içeren 57 kilometrekarelik alan, birçoğu bölgeye özgü 1470’den fazla çiçek türü ile süslüdür. Eskiden bu dağda Leoparlar dolaşıyordu ama 1920’lerden beri göreceğiniz en büyük kedi Rooikat (Caracal) türü küçük kedilerdir. Dağ ayrıca yılanlar, kaplumbağalar ve hayalet kurbağa olarak bilinen nadir türleri barındırıyor. Masa Dağı zirvelerinde Afrika kartalları ve şahinleri de sizleri bekliyor.

Kruger Ulusal Parkı (Güney Afrika)

Kruger Ulusal Parkı içindeki çeşitlilik ve hayvan yoğunluğu, onu dünyanın en büyük parklarından biri yapıyor. Tüm safari türlerini burada bulabilirsiniz. Leoparlar, aslanlar, çitalar, gergedanlar, mandalar, zürafalar, filler ve zebralar arasında gezeceğiniz bu safari turlarında Afrika gezinizin en iyi fotoğraflarını çekeceksiniz.

Kruger Ulusal Parkı (Güney Afrika)
Kruger Ulusal Parkı (Güney Afrika)

140 memeli ve 500 çeşit kuş bu ulusal parkta koruma altında bulunuyor ve Kruger Ulusal Parkı, 20.000 kilometre karelik devasa bir alanı kapsıyor.

Zanzibar Gün Batımları (Zanzibar, Tanzanya)

Zanzibar uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız büyüleyici Zanzibar, çarpıcı kırmızı gün batımları ile de eş anlamlı ve bu manzarayı izleyebileceğiniz çok sayıda benzersiz yer var. Stone Town, adadaki günün son ışığına şahitlik etmek için en muhteşem yer. Burada özellikle Africa House Hotel’e uğrayabilir ve açık bir ufuk manzarasıyla bu alçak gönüllü otelin arkasındaki Sunset Lounge’da harika zaman geçirebilirsiniz. Stone Town’da gün batımını veya güneşin doğuşunu yakalamak için bir başka harika alternatif sağlayan pek çok kafe de bulacaksınız.

Zanzibar Gün Batımları (Zanzibar, Tanzanya)
Zanzibar Gün Batımları (Zanzibar, Tanzanya)

Nungwi ve Kendwa’nın kuzey sahilleri de her ikisinin de batıya dönük olması nedeniyle eşsiz bir gün batımı izlemek için ideal. Kendwa Plajı’ndaki gün batımı kokteyllerinin veya Nungwi’deki iki plajın yumuşak kumlarında uzanarak manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Alternatif olarak küçük bir ücret karşılığında, tamamen dolu bir bara sahip olan geleneksel bir Dhow yelkenli teknesinde gün batımı gezisine çıkabilirsiniz. Bir tarafta uzun kum sahil ve manzarayı engelleyecek hiçbir şey olmadan Hint Okyanusu üzerinden batıya düşen kırmızı gün batımını seyretmek Zanzibar’da güneşin batışını izlemek için en iyi yollardan bir diğeri.

Cezaevi Adası ve Dev Kaplumbağalar (Stone Town, Zanzibar)

Cezaevi Adası, mutlaka görülmesi gereken bir Zanzibar turizm merkezi. Changuu olarak da bilinen Cezaevi Adası, Stone Town’un yaklaşık 6 kilometre kuzeybatısında bulunan 800 metrelik bir ada. Cezaevi Adası, çevresinde şnorkelle yüzebileceğiniz harika mercan alanları bulunsa da buradaki asıl ilgi çeken şeyler dev kaplumbağalar ve son derece ilgi çekici bir Köle Ticaret Müzesi.

Cezaevi Adası ve Dev Kaplumbağalar (Stone Town, Zanzibar)
Cezaevi Adası ve Dev Kaplumbağalar (Stone Town, Zanzibar)

Cezaevi Adası, Zanzibar’ın en berrak sularına sahip ve Hint Okyanusu’nun bu bölümünde yaşayan birçok yunusu bu gezinizde yakından görme şansınız var. Ada gezinizde dev kaplumbağaları ziyaret etmek için eşsiz bir fırsata da sahip olacaksınız hatta öğleden sonra bu sevimli kaplumbağaları besleyebilirsiniz. Nazik ve saygılı olmanız şartıyla, kaplumbağalara dokunmaya da izin veriliyor, bu devasa kaplumbağaların bazıları 180 yaşında.

Cezaevi Adası’ndan Zanzibar’da baharat plantasyonlarını ziyaret etmek ya da bir günlük mavi yolculuk için kırmızı Colobus maymun ormanlarını da içeren Jozani Ulusal Parkı’na bir gezi yapabilirsiniz.

Katchikally Timsah Havuzu (Banjul, Gambiya)

Banjul uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde Katchikally timsah havuzunda bir timsaha dokunmaya cesaret edin. Bu benzersiz havuz, çeşitli yaş ve boyutlarda 80 timsaha ev sahipliği yapıyor. Bir eğitmenin rehberliğinde, dev timsahların bazılarına yaklaşabilir, onları sevebilir veya bereket ritüelleri için kullanılan kutsal göletleri gezebilirsiniz.

Katchikally Timsah Havuzu (Banjul, Gambiya)
Katchikally Timsah Havuzu (Banjul, Gambiya)

Popüler bir turistik yer olan bu 3,6 hektarlık komplekste harika bir hediyelik eşya mağazası ile bir etnografya müzesi de bulunmaktadır. Ayrıca tesis bünyesinde kısa bir yürüyüş yolu ve bir bar bulacaksınız. Banjul uçak bileti alarak yaşayacağınız bu macerada timsah sevmeyi ve onlarla fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

Senegal Nehir Gezileri (Senegal)

Saint-Louis’ten başlayan Senegal Nehri güzergahı, Batı Afrika’nın en büyük ikinci su yolu üzerinde yüzlerce kilometre boyunca uzanıyor. Erken sömürge döneminin kalıntıları, geleneksel kültürler ve mimari yapılar arasına unutulmaz bir macera için nehir gezilerine katılmanızı öneririz.

Senegal Nehir Gezileri (Senegal)
Senegal Nehir Gezileri (Senegal)

Senegal uçak bileti alarak gezeceğiniz bu ülke, Batı Afrika’nın Gine dağlık bölgelerinde yükselen ve Atlantik Okyanusu’na boşalmadan akan en uzun nehrinin adını almış bir ülkedir. Kurak bir arazinin geniş bir alanı boyunca kıvranan nehirler, çok sayıda küçük köy ve yarım düzine kadar önemli kasabayı sarıyor.

Nehir boyunca göreceğiniz insanlar; renkli kıyafetlerinde sergiledikleri tozlu ovaların manzarasıyla çarpıcı bir kontrast sağlayan banco tarzıyla komşu ülke Mali’yi andırıyor. İslam, burada 10. yüzyıldan bu yana büyük bir güç olmuştur, çoğu kasabada ve köyde en az bir büyük cami görebilirsiniz.

Sri Sri Radha Radhanath Tapınağı (Durban, Güney Afrika)

Durban uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Sri Sri Radha Radhanath Tapınağı, Afrika’daki en büyük Hare Krishna tapınağı olmasıyla ünlü. Lotus şeklindeki güzel bir bahçeyle çevrili olan tapınak; altın renkli kubbelerin, yaldızlı heykellerin, avizelerin, mermer fayansların ve tavan fresklerinin etkileyici bir konfeksiyonunu size sunuyor.

Sri Sri Radha Radhanath Tapınağı (Durban, Güney Afrika)
Sri Sri Radha Radhanath Tapınağı (Durban, Güney Afrika)

Gösterişli mimariye hayran kalmanın yanı sıra burada görülmeye değer bir yer olan vejeteryan restoranı Govinda’da da bir yemeğin tadını çıkarabilirsiniz. Turistler hem çok çeşit olmadı hem de ucuz olmasından dolayı Hint vegan yemekleri ve taze sıkılmış meyve sularını çok seviyorlar.

Nairobi Vahşi Yaşam Gezileri (Nairobi, Kenya)

Nairobi gezinizde tam günlük David Sheldrick Fil Yetimhanesi ve Zürafa Merkezi Turu’na katılarak zürafaları besleyebilir ve bebek fillerle tanışabilirsiniz. Hayvan severler merkezlerin bu savunmasız türleri koruma konusundaki büyük çabaları hakkında pek çok şey öğrenebilirler.

Nairobi uçak bileti alarak katılacağınız turlar ayrıca Karen Blixen Müzesi ve Kazuri Boncuk Fabrikasını ziyaret etmeyi de içeriyor. Yaban hayatı ziyaretinize safari deneyimi de eklemek istiyorsanız Zürafa Merkezi, Fil Yetimhanesi ve Nairobi Ulusal Parkı’nı kapsayarak gergedan, zebra ve bufalo gibi hayvanları görebileceğiniz Nairobi Ulusal Parkı’na üç saatlik bir tura da katılabilirsiniz.

Nairobi Vahşi Yaşam Gezileri (Nairobi, Kenya)
Nairobi Vahşi Yaşam Gezileri (Nairobi, Kenya)

Her iki tur da ulaşım, rehberler, otelden alma ve bırakma ve tüm parklara girişlerini kapsıyor. Daha aktif bir vahşi yaşam deneyimini tercih ediyorsanız Cehennem Geçidi ve Naivasha Gölü gezilerine de katılabilirsiniz. Bu tam günlük gezide parkın içinden geçerek zebra ve ceylan gibi vahşi hayvanları yakından görebileceğiniz iki saatlik bir bisiklet turu yapabilir veya parkın engebeli geçitlerinde bir saatlik bir yürüyüş yaparak bir Maasai köyünde mola verebilirsiniz. Ek bir ücret karşılığında su aygırlarını ve kuş yaşamını tespit etmek için Naivasha Gölü üzerinde bir gezinin tadını da çıkarabilirsiniz.

Nairobi Maasai Pazarı (Nairobi, Kenya)

Çok hareketli ve popüler olan Masai pazarı, haftanın gününe göre şehir etrafında hareket eder ve turistlere mükemmel bir alışveriş deneyimi sunar. Sürekli yeri değişen pazar her salı günü Ngong Rd’daki Prestige Meydanı’nda; çarşamba, perşembe, cuma ve cumartesi günleri ise şehrin diğer meydanlarında kuruluyor.

Maasai Pazarı’nda yerel süslemeler olan boncuklu takılar, su kabakları, sepetler ve diğer Masai sanat eserlerini bulabilirsiniz.

Aerobilet Uçak Bileti ile Suakin Adası Mercan Şehrini Gezin (Sudan)

Sudan uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde terk edilmiş bir mercan şehri kalıntılarını gezme fırsatını kaçırmayın. 3000 yıl boyunca Suakin adasındaki liman, güçlü imparatorluklar için stratejik öneme sahipti. Kuzey Sudan’daki Kızıldeniz’de bulunan eski Suakin limanı, şimdi mercan duvarlarından dünyanın dört bir yanından geçen servetin parçalanmış bir kalıntısını saklıyor.

III. Ramses M.Ö. 10. yüzyılda Suakin limanını geliştirdi ve o dönemde Suakin, ticaret ve keşif için Kızıldeniz’e önemli bir çıkış noktası haline geldi. 1000 yıl sonra İslam medeniyetleri bölgeyi ele geçirdiğinde liman yeni bir öneme sahip oldu ve Afrikalılar için Mekke’ye hac ziyaretinde bir çıkış noktası haline geldi.

Suakin sürekli evrim geçirirken, Sudan kıyılarına büyük zenginlikler getirerek varlığı boyunca refah içinde kaldı. Yerel efsane, eski şehir dışına çıkan ve eski şehirde 360 ​​eş ve cömert mahalleye sahip olan bir kralı anlatıyor. Büyük servetinden yola çıkan Suakin, zengin ve kapılı bir ada limanı haline geldi. Her bina çarpıcı mercanlardan yapılmış ve duvarlar ayrıntılı ahşap ve taş kaplamalarla dekore edilmişti. Suakin, Kızıldeniz’deki Orta Çağ lüksünün yüksekliği yer olarak bugün binlerce turisti kendine çekiyor.

19. yüzyıl boyunca, Suakin son bir kez gelişti ve Doğu Afrika’dan köle ticareti için bir merkez haline geldi. Köle ticareti azaldıkça, liman giderek daha gereksiz hale geldi. Bir zamanlar büyük mercan kentinin kalıntıları hala muhteşem manzaralar sunuyor ve turizm endüstrisinin bir parçası olarak dikkatle korunuyor. Turistik bir destinasyon olmasının yanı sıra liman, halen Suudi kıyılarına feribot seferleri sunuyor ve her yıl Haj’ı tamamlayan binlerce hacı için kıtalar arasında erişim sağlıyor.

Aerobilet mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden en iyi fiyatlarla uçak biletlerinizi alabilir ve Afrika kıtasında hiçbir zaman unutamayacağınız bir macera yaşayabilirsiniz.