Ucuz uçak bileti ile Doğu Karadeniz’de mutlaka görmeniz gereken 11 turistik yer

0
2908
Doğu Karadeniz’de mutlaka görmeniz gereken 11 turistik yer
Doğu Karadeniz’de mutlaka görmeniz gereken 11 turistik yer

Doğu Karadeniz’de mutlaka görmeniz gereken pek çok turistik yer bulunuyor. Karadeniz Bölgesi’nin üç bölümünden biri olan Doğu Karadeniz’in, başta muhteşem doğası olmak üzere kültürel ve tarihi zenginlikleri, ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği bu bölgede, farklı turizm alanlarına yönelik ziyaretler yapılabiliyor. Kültür turizmi, spor turizmi ve yayla turizminin önemli merkezleri, bu bölgede bulunuyor. Birbirinden güzel Doğu Karadeniz şehirlerini keşfetmek, buralarda yeni yerler görmek, günlük yaşantısının içine karışmak paha biçilemez. Üstelik bu bölgeye her an ucuz uçak bileti ve otobüs bileti bulma şansı varken, neden daha fazla bekleyesiniz ki?

Eğer henüz Doğu Karadeniz turunuza nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız ve şehirler hakkında çok da fazla bilginiz yoksa, sizler için Doğu Karadeniz şehirlerinde birbirinden cazip, turistik 11 yerden bahsetmek istiyoruz.  İşte doğanın oldukça cömert davrandığı Doğu Karadeniz’de mutlaka görmeniz gereken o 11 yer…

1- Uzungöl, Trabzon

Trabzon’a yılın hemen her dönemi uygun uçak bileti bulabilirsiniz. Doğu Karadeniz’e yapacağınız seyahatlerde bu size büyük kolaylık sağlayacaktır. Ancak doğrudan Trabzon’da gezilip görülecek yerleri keşfe çıktıysanız, dünyaca ünlü Uzungöl mutlaka görmeniz gereken yerler listesinde ilk sıralarda yer alsa hiç de fena olmaz. Uzungöl’e seyahat ettiğinizde bunu siz de çok net bir şekilde anlayacaksınız.

Uzungöl, Trabzon
Uzungöl, Trabzon

Doğu Karadeniz turlarının da vazgeçilmez rotaları arasında yer alan Uzungöl’de sizi göz alıcı, yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı dağların arasında, yine yemyeşil bir vadi ve bu vadinin ortasında bu eşsiz tabloyu tamamlayan bir göl sizi karşılıyor. Uzungöl’ün, yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi’nin önünü kapattığı ve dağlar arasında bu muhteşem gölü oluşturduğu biliniyor. Sakin, romantik ve doğanın huzuruyla çevrili bir seyahat hayal ediyorsanız, Uzungöl sizleri bekliyor.

2- Çal Mağarası, Trabzon

Dünyanın en uzun ikinci mağarasının Trabzon’da olduğunu biliyor muydunuz? Çal Mağarası, Trabzon’un gizli doğa harikalarından biri. Mağaranın aslında bir sualtı kanalı olduğu biliniyor. Çal Mağarası’na giriş oldukça geniş bir ağızdan yapılıyor, ancak derinlere indikçe genişliği ve yüksekliği farklılıklar gösteriyor. Girişten sonra mağaranın 200’üncü metresi civarına gelindiğinde, mağara burada iki kola ayrılıyor. Sol taraftan gitmeye karar verirseniz yaklaşık 150 metre daha ilerlenebiliyor. Eğer sağ koldan giderseniz de 400 metrelik bir mağaraya çıkıyor.

Çal Mağarası, Trabzon
Çal Mağarası, Trabzon

Her iki kolda da yol boyunca akarsular görebilirsiniz. Hatta sağ koldan gittiğinizde küçük bir göl ile karşılaşabilirsiniz. Muhteşem fotoğraf kareleri elde edebileceğiniz Çal Mağarası’nı siz de keşfe çıkmak istemez misiniz?

3- Ayder Yaylası, Rize

Uygun fiyatlı uçak bileti bulup Trabzon’a seyahat ettikten sonra, buradan da yine ucuz online otobüs biletinizle Rize’yi de ziyaret etmeyi unutmayın. Trabzon’un ardından bir başka tarih, kültür, doğa ve yayla turizmi merkezi olan Rize, keşfetmenizi bekleyen birçok turizm noktasına ev sahipliği yapıyor.

Ayder Yaylası, Rize
Ayder Yaylası, Rize

Bunların başında da Ayder Yaylası geliyor. Ayder Yaylası yerli ve yabancı seyahat tutkunlarının Doğu Karadeniz’deki gözde turizm merkezlerinden biri.  Yemyeşil, huzurlu doğasında geleneksel Karadeniz mimarisini yansıtan işletmeleri ve yayla evleri, göz kamaştıran manzaralar oluşturuyor. Bin 350 metre rakımda yer alan Ayder Yaylası’nda Karadeniz kültürünü keşfetme şansı bulabilir ve burada yer alan işletmelerde eşsiz Karadeniz mutfağından örnekleri tatma fırsatına sahip olabilirsiniz.

Rize’nin bu meşhur yaylasında dönem dönem çeşitli festivaller ve etkinlikler düzenliyor. Yerli ve yabancı turistler özellikle yaz aylarında bu etkinlere katılarak, Karadeniz’in yöresel eğlencelerinde keyifli zaman geçiriyorlar. Siz de Ayder Yaylası’nı Doğu Karadeniz keşif turunuzda mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler listenize ekleyin ve uygun uçak bileti ve otobüs bileti fiyatlarını sorgulamaya bir an önce başlayın.

4- Sümela Manastırı, Trabzon

Trabzon’un Maçka ilçesinde dağ yamacına kurulu bulunan ve inşası hakkında çeşitli rivayetler anlatılan Sümela Manastırı, Hristiyan dünyasının inanç turizmi merkezlerinden biri olarak dünyada nam salmış bir yer. Manastırın III. Alexios zamanından kalma ana kilise ve çevresindeki küçük hücrelerin günümüze kadar gelmeyi başardığı görülüyor. Manastırın içindeki freskler, yapının içinden vadi boyunca uzanan manzara, oldukça etkileyici.

Sümela Manastırı, Trabzon
Sümela Manastırı, Trabzon

Sümela Manastırı’na Osmanlı döneminde de çok önem verildiği biliniyor. Birçok padişahın bu manastıra zaman zaman bağışlarda bulunduklarına dair belgeler bulunuyor. Siz de dünyanın cazibe merkezlerinden Sümela Manastırı’nı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

5- Karagöl, Borçka, Artvin

Kolaylıkla ucuz uçak bileti bularak gidebileceğiniz Doğu Karadeniz seyahatinizde, muhteşem doğasıyla büyüleyen bir başka şehir Artvin’e de uğramadan geçmeyin. Artvin’in güzel ilçelerinden Borçka’da bulunan Karagöl, dünyanın en güzel göl manzaralarından birine sahip. Gölün çevresinde ladin ve çam ağaçlarından oluşan sık ormanlar, gölün çevresinde ve yüzeyinde göz alıcı kareler oluşturuyor.

Karagöl, Borçka, Artvin
Karagöl, Borçka, Artvin

Muhteşem fotoğraf karelerini yakalayabileceğiniz Karagöl’de gölün çevresinde yapacağınız yürüyüşlerden de çok keyif alabilirsiniz. Üstelik Karagöl’ün kuzeydoğusunda kalan bir alanda çim kayağına katılabilir ve çim kayağı yapabilirsiniz.

6- Karaca Mağarası, Gümüşhane

Doğu Karadeniz’de gezip görülecek harika destinasyonlar o kadar çok ki saymakla bitmiyor. Doğu Karadeniz’in güzeller güzeli şehirlerinden biri olan Gümüşhane de göz alıcı doğasıyla doğaseverlerin uğrak noktalarından biri haline geldi.

Karaca Mağarası, Gümüşhane
Karaca Mağarası, Gümüşhane

Gümüşhane’de bulunan Karaca Mağarası da tam bir doğa harikası. Mağara, dikitler, sarkıtlar, sütunlar, buzullar ve mağara bitkileriyle çarpıcı görüntüler oluşturuyor. Karaca Mağarası’nın toplam uzunluğu yaklaşık 256 metreye ulaşıyor. Mağara girişinde yaklaşık 15 metre kadar aşağıya doğru gidiliyor ama sonrasında tamamen yatay bir mağara oluştuğu görülüyor. Birbirine bağlı 5 oyuktan oluşan Karaca Mağarası’nın her oyuğunda yeraltı şekillerinin hemen her türüne rastlamak mümkün. Gümüşhane’de bulunan bu ender güzellikteki mağarayı siz de keşfe çıkabilirsiniz.

7- Boztepe, Trabzon

Trabzon’a hemen her dönem ucuz uçak bileti bulabileceğinizden bahsettik. Ancak gezip görülecek güzellikleri saymakla bitmiyor. Enfes Karadeniz çayı eşliğinde, göz alıcı Trabzon manzarasını izlemek, hatta belki yanında yöresel eşsiz lezzetlerden tatmak sizce de harika olmaz mı? O halde Trabzon’da merkeze bağlı olan Boztepe’ye mutlaka uğramalısınız.

Boztepe, Trabzon
Boztepe, Trabzon

Boztepe’ye çıktığınızda harika bir seyir terasına geldiğinizi fark edeceksiniz. Boztepe’deyken Trabzon’un o güzel şehir manzarasının yanında Karadeniz ayaklarınızın altında olacak. Keyifli, huzurlu ve sakin bir şekilde biraz zaman geçirmek, sevdiklerinizle birlikte uzun bir sohbete dalmak, yalnız kalmak ya da manzaraya karşı biraz romantizm yaşamak için muazzam bir yer olan Boztepe’ye sizin de yolunuz düşmeli. Uygun uçak bileti sorgulamanızı yapmayı unutmayın.

8- Zilkale, Rize

Doğu Karadeniz’in doğasıyla göz kamaştıran şehirlerinden Rize’nin her ilçesi ayrı birer doğa harikası. Çamlıhemşin de onlardan biri. Çamlıhemşin’de bulunan Zilkale ise bu muazzam doğayla çevrili tarihi bir kale.

Zilkale, Rize
Zilkale, Rize

Kalenin Osmanlı dönemindeki adı “aşağı kale” anlamına gelen Zir Kale olarak bilinirken, günümüze kadar Zilkale olarak aktarılmış. Buraya ilk kez 5’inci yüzyılda ahşaptan bir kale olarak inşa edildiği tahmin edilen, ancak 13’üncü yüzyılda ise bugünkü taş zeminli inşasının gerçekleştirildiği düşünülen Zilkale’nin Bizans ve Osmanlı dönemlerinde doğudan gelebilecek saldırılara karşı ve ticaret yollarının güvenliği açısından aktif olarak savunma ve konaklama amaçlı kullanıldığı belirtiliyor. Siz de Çamlıhemşin’in göz alıcı doğasının kucakladığı bu tarihi değeri mutlaka ziyaret edin.

9- Sera Gölü, Trabzon

Trabzon’a ucuz uçak bileti bulup yola koyulurken, şehrin birbirinden cazip turistik noktalarını göz önünde bulundurun ve seyahatinizin süresini ona göre planlamayı unutmayın. Çünkü Doğu Karadeniz’in bir başka doğa harikası daha yine Trabzon’da bulunuyor. Trabzon’un güzel ilçesi Akçaabat’ta yer alan Sera Gölü, Trabzon’a seyahat edenlerin mutlaka gezip görmek istediği, büyüleyici yerlerden biri.

Sera Gölü, Trabzon
Sera Gölü, Trabzon

Sera Gölü, bir heyelan set gölü. 1950’li yıllarda Derecik Vadisi yamaçlarından kopan kayaların vadinin tabanını kapatmasıyla meydana gelen gölün oluşturduğu manzaralara siz de hayran kalacaksınız. Fotoğraf tutkunları için de enfes karelerin yakalanabileceği, adeta bir masal diyarına benzeyen Sera Gölü’nün çevresinde keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. Siz de bu benzersiz seyahat fırsatını kaçırmayın.

10- Anzer Yaylası, Rize

Dünyaca ünlü Anzer balının anavatanı, Rize’de bulunan Anzer Yaylası, bu balı aroması ve faydaları açısından eşsiz kılan tüm özellikleri 500’e yakın çeşit çiçeğe ev sahipliği yapıyor. Üstelik bu çiçeklerin 90 tanesi sadece Anzer Yaylası’nda yetişiyor. İşte böylesine benzersiz bir doğaya sahip olan Anzer Yaylası, her mevsim bambaşka güzellikleriyle göz kamaştırıyor.

Anzer Yaylası, Rize
Anzer Yaylası, Rize

Anzer Yaylası Rize’nin yayla turizminin önemli bir parçası. Uygun uçak bileti ile Trabzon’a, buradan otobüs ya da transfer araçlarıyla Rize’ye ulaşım sağlayabilirsiniz. Rize’den Anzer Yaylası’na kolaylıkla gidebilmeniz mümkün. Siz de Rize’de bu muhteşem manzaraya karşı güne başlamak, doğanın kucakladığı bir benzersiz bir seyahat tecrübesi yaşamak için siz de Anzer Yaylası’nda bir tatil planlayabilirsiniz.

11- Rize Kalesi, Rize

Rize’ye kadar gitmişken, Rize’nin tarihi zenginliklerinden biri olan Rize Kalesi’ni görmeden dönmek olur mu? Çünkü iç kalesinin 6’ncı yüzyıl ve aşağı kalesinin ise 13’üncü yüzyılda inşa edildiği düşünülen Rize Kalesi, merkezi kuş bakışı olarak görüyor. Etrafı yeşilliklerle kaplı kaleden bu muhteşem Rize manzarası, ayaklarınızın altına seriliyor.

Rize Kalesi, Rize
Rize Kalesi, Rize

Kalenin çevresinde pek çok çay bahçesi bulunuyor. Siz de mis gibi Rize çayını keyifle yudumlarken Rize Kalesi’nin etkileyici atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz. Haydi şimdi siz de Rize seyahatiniz için harekete geçin.

Doğu Karadeniz yolculuğunuza hazırlanın

Ne güzeldir Karadeniz… Çayın en lezzetlisi, müziğin en tutkulusu, denizlerin en hırçını, yeşilin en güzeli, lezzetli ve sağlıklı yöresel yemekleriyle her zaman seyahat tutkunları için Karadeniz’in ayrı bir yeri olacak. Doğanın son derece cömert davrandığı bu benzersiz destinasyonlar ve ören yerler için siz de hazırlığınızı yapın ve keşfetmek için daha fazla beklemeyin. Birbirinden güzel Doğu Karadeniz şehirleri sizleri bekliyor. Hemen Trabzon için uygun uçak bileti seçeneklerini Aerobilet.com.tr adresinden sorgulayabilir, bununla birlikte en ucuz uçak bileti alternatifleriyle seyahatinizin devamını da planlayabilirsiniz. Unutulmaz anlar ve tadı damağınızda kalacak bir yolculuk için acele edin; bugün Doğu Karadeniz seyahatinizi planlamak için sizce de harika bir gün değil mi?