Ucuz uçak bileti ile dünyanın en ilginç 10 havalimanı

0
8312
Dünyanın en ilginç 10 havalimanı
Dünyanın en ilginç 10 havalimanı

Dünyanın en ilginç yerlerini keşfetmek, farklı kültürleri tanımak, tarihi ve doğal güzellikleri artık sosyal medyadan değil, yerinde görmek için siz de sık sık seyahat ediyor musunuz? Eğer siz de böylesi bir seyahat tutkunuysanız, sıklıkla soluğu havalimanlarında alıyorsunuz demektir. Özellikle ucuz uçak bileti için arada sorgulama yapıyor ve yepyeni rotalar belirlemeyi hobi haline getirmişseniz, iflah olmaz gezginlerden biri haline geldiğiniz çok açık.

Peki seyahatlerinizi gerçekleştirirken, bulunduğunuz ve seyahat ettiğiniz destinasyonlarda hava trafiğini yöneten, yolcu transferlerini sağlayan havalimanlarına hiç dikkat ettiniz mi? Bu havalimanlarında gözünüze çarpan ilginç detaylar oldu mu? Eğer aklınıza pek bir şey gelmiyorsa, henüz dünyanın en ilginç havalimanları üzerinden seyahat etmemişsiniz demektir.

Evet, yanlış okumadınız; dünyadaki bazı havalimanları o kadar ilginç ki bazen sadece onları görmek için bile seyahat edenler olabiliyor. Yeterince ilginizi çekebildiysek, bir de bu havalimanları hakkında size biraz bilgi verelim o halde. İşte dünyanın en ilginç 10 havalimanı…

1- Courchevel Havalimanı, Fransa

Orta Avrupa’nın önemli bir kısmında kilometrelerce uzanan Alpler’in bir bölümü de Fransa’dan geçiyor. Fransa’nın dünyaca ünlü kış sporları merkezlerinden biri olan Courchevel de yine Alpler’de bulunuyor. Bu merkeze dilerseniz uçakla seyahat edebilirsiniz.. Dünyanın en büyük kayak merkezi olarak bilinen Courchevel’deki havalimanı, kış sporları tutkunlarının ulaşımını kolaylaştırıyor. Bununla birlikte havalimanına iniş, yolcuları epey heyecanlandırıyor.

Courchevel Havalimanı, Fransa
Courchevel Havalimanı, Fransa

Courchevel Havalimanı yaklaşık 18,5 derece bir eğime ve sadece 525 metre uzunluğa sahip. Yani dünyanın en kısa pistlerinden biri diyebiliriz. Yalnızca kış sporları değil, macera tutkunları için de son derece keyifli bir yolculuk ve unutulmaz bir tatil imkanı sunan Courchevel için siz de uygun uçak bileti fiyatlarını sorgulayabilir, farklı bir seyahat tecrübesi yaşayabilirsiniz.

2- Kansai Havalimanı, Japonya

Amerikalı mühendislerin “milenyumun harikası” dedikleri Kansai Havalimanı da dünyanın en ilginç havalimanları arasında yer alıyor. Öyle bir havalimanı düşünün ki denizin ortasında dev bir yapay ada üzerine kurulu olsun. Japonlar, Osaka Körfezi’nde havalimanı yapacak yer bulamayınca denizin ortasına bir ada ve üstüne de bir havalimanı inşa etmişler.

Kansai Havalimanı, Japonya
Kansai Havalimanı, Japonya

Kansai Havalimanı yaklaşık 4 kilometre uzunluğa ve 2,5 kilometre genişliğe sahip. Havalimanının inşası 1987 yılında başlamış ve 1994 yılında tamamlanmıştır. Yaklaşık 20 milyar dolar bir maliyetle yapıldığı sanılıyor. Ama tam bir Japon mühendislik harikası olan havalimanının yakınında bir deprem olmasına karşın yapay adada herhangi bir hasar yaşanmadığı görülüyor. Ayrıca şaşırtıcı bir istatistik ama Kansai Havalimanı’nda, havalimanı açıldığından beri hiçbir yolcunun bavulu kaybolmamış.

Siz de dilerseniz bu ilginç havalimanı üzerinden seyahatinizi planlayabilirsiniz. Bakalım, siz Kansai Havalimanı’nı nasıl bulacaksınız…

3- Princess Juliana Havalimanı, Saint Martin Adası

Karayipler’i oluşturan adalardan biri olan ve Hollanda’ya bağlı olduğu bilinen Saint Martin Adası’ndaki Princess Juliana Havalimanı da sizi fazlasıyla şaşırtabilir. Princess Juliana Havalimanı’nı farklı kılan özellik ise konumundan kaynaklanıyor. Havalimanı adanın plajlarına öylesine yakın ve iniş pisti yaklaşık 2 bin 100 metre gibi öylesine kısa ki havalimanına inecek uçaklar olabildiğince çabuk tekerleklerini piste değdirmek zorunda kalıyorlar. Bu durumda da adanın plajında güneşlenenlerin sadece birkaç metre yükseğinden uçaklar piste yaklaşarak inişe hazırlanıyor.

Princess Juliana Havalimanı, Saint Martin Adası
Princess Juliana Havalimanı, Saint Martin Adası

Bir uçağı iniş yaparken hiç bu kadar yakından görmemiş olabilirsiniz. Üstelik merak etmeyin; daha hiç adada bir uçak kazası yaşanmamış. Bu harika deneyimi gözlemlemek ve Saint Martin Adası’nda keyifli zamanlar geçirmek için ucuz uçak bileti seçeneklerine siz de göz atabilirsiniz.

4- Gisborne Havalimanı, Yeni Zelanda

Yemyeşil doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Yeni Zelanda’da da çok ilginç bir havalimanı bulunuyor. Gisborne’un batı yakasında bulunan Gisborne Havalimanı aslında oldukça küçük hatta tabiri caizse butik bir havalimanı. Bu havalimanında üç adet çim pist ve bir adet ana pist bulunuyor. Onu ilginç kılan özelliği ise uçakların iniş yaptığı ana pistinin, bir demiryolu ile kesişiyor olması. Yani Gisborne Havalimanı’nda ana pistin üzerinden trenler geçiyor.

Gisborne Havalimanı, Yeni Zelanda
Gisborne Havalimanı, Yeni Zelanda

Tabii insan, “Treni geçirecek başka bir yer bulamamışlar mı” diye düşünmeden edemiyor. Ama bu enteresan karışıklığı uçak iniş saatleri ile tren geçiş saatlerini doğru bir şekilde yöneterek çözmüşe benziyorlar. Yine de bazen özel uçakların pistin üzerinde, trenin geçmesini beklediği de olabiliyor. Ne dersiniz; sizce de çok ilginç değil mi? Belki bir sonraki seyahatiniz için bu ilginç ana siz de tanıklık edebilir, belki fotoğraflama şansı bile bulabilirsiniz. Uygun fiyatlı yurt dışı uçak biletleri arasından Gisborne için siz de sorgulamanızı yapın ve anılarınıza yepyeni unutulmaz anlar ekleyin.

5- Savannah Hilton Head Uluslararası Havalimanı, ABD

Çok uygun uçak bileti kampanyalarına sıklıkla rastlanan ABD’nin Georgia eyaletinde bulunan Savannah Hilton Head Uluslararası Havalimanı’nın hikayesi de oldukça ilginç. Havalimanının bulunduğu arazi 2’nci Dünya Savaşı öncesinde aslında bir mezarlıkmış! 2’nci Dünya Savaşı sırasında ise mezarlık olan bu arazi stratejik nedenlerden dolayı havalimanına dönüştürülmüş. Tabii alandaki mezarlar başka bir yere taşınmışlar.

Savannah Hilton Head Uluslararası Havalimanı, ABD
Savannah Hilton Head Uluslararası Havalimanı, ABD

Ancak Savannah Hilton Head Uluslararası Havalimanı’nı asıl ilginç kılan detay ise uçakların iniş pistinin ortasında iki adet mezar taşı bulunması. Bu iki mezar taşı ise bu arazinin sahipleri olan ve 1880 civarında vefat eden Catherine ve Richard Dotson anısına yapılmıştır. ABD’deki bu ilginç vefa örneğini görmek için siz de Savannah Hilton Head Uluslararası Havalimanı’na seyahat etmek için uygun uçak bileti bulabilirsiniz.

6- Cebelitarık Havalimanı, Cebelitarık

Dünyanın en şaşırtıcı havalimanlarından birisi de Cebelitarık’taki Cebelitarık Havalimanı. Birleşik Krallık’a bağlı olan bu havalimanı, Cebelitarık Boğazı’nda bulunuyor. Şehre çok yakın olan Cebelitarık Havalimanı’nın ilginç özelliği ise uçakların iniş pistinin şehrin ana yollarından biriyle kesişiyor olması. Şöyle ki uçaklar iniş yaptığı sırada ana yolda araçlara kırmızı ışık yanıyor ve uçağın inişi bekleniyor.

Cebelitarık Havalimanı, Cebelitarık
Cebelitarık Havalimanı, Cebelitarık

Günde yaklaşık 7 – 8 uçağın indiği Cebelitarık Havalimanı’nın bu özelliği nedeniyle günde toplam yaklaşık 2-2,5 saat kadar araçlara kırmızı ışık yanıyor. Aklınıza hemen “Acaba hiç kaza olmuyor mu?” sorusu gelmiş olabilir. Ancak henüz hiç kaza yaşanmamış.

Sonuç olarak seyahatinizde Cebelitarık’ta caddede gezerken önünüzden bir uçağın inişini rahatlıkla izleyebildiğinizi hayal edin ve haydi siz de bu hayali gerçeğe dönüştürün. Uygun uçak biletleri Cebelitarık’a seyahat için sizleri bekliyor.

7- Juancho E. Yrausquin Havalimanı, Saba Adası

Karayipler’deki bir başka büyüleyici ada da Saba Adası. Ada hakkında birçok güzel şey söyleyebiliriz. Örneğin muhteşem denizi, sualtı turizmi ve yemyeşil doğasından bahsedilebilir. Ancak öyle bir havalimanı var ki hem iniş hem kalkış tam bir cesaret gösterisi gibi.

Juancho E. Yrausquin Havalimanı, Saba Adası
Juancho E. Yrausquin Havalimanı, Saba Adası

Adanın tek havalimanı olan Juancho E. Yrausquin Havalimanı, pilotlar arasında da oldukça ünlü bir piste sahip. Bu havalimanındaki pist dünyanın en kısa pisti olmasıyla beraber her iki ucunda da deniz bulunuyor. Bu sebeple de Juancho E. Yrausquin Havalimanı ile uçuş yapacak pilotlar da zor hava koşullarında bile çalışabilen tecrübeli pilotlardan seçiliyor. Siz de hayatınızdaki en heyecan dolu uçak seyahatiniz için Saba Adası’nı tercih edebilirsiniz. E haydi şimdi ucuz uçak biletleri bulmak için tam zamanı!

8- Vancouver Uluslararası Havalimanı, Kanada

Kanada’nın en yoğun ikinci havalimanı olan Vancouver Uluslararası Havalimanı da mutlaka görülmesi gereken, farklı bir havalimanı. Havalimanını değişik kılan özellik ise içerisinde iki büyük akvaryum barındırıyor olması. Özellikle çocukların bayıldığı bu akvaryumlarda 70 bin çeşit üzerinde su canlıları bulunuyor.

Vancouver Uluslararası Havalimanı’nda yer alan bu akvaryumların adı da Vancouver Akvaryumu olarak geçiyor. Yerel saate göre akşam 9’a kadar akvaryumlar ziyarete açık oluyor.

Vancouver Uluslararası Havalimanı, Kanada
Vancouver Uluslararası Havalimanı, Kanada

Vancouver Akvaryumu’nda çeşitli hediye, oyuncak ve hatıra eşyaları satan dükkanlar da bulunuyor. Vancouver Uluslararası Havalimanı ve içindeki bu muhteşem akvaryumlar görülmeye fazlasıyla değer.

9- Ice Runway Havalimanı, Antarktika

Dünyanın en heyecan verici havalimanlarından birine sıra geldi. Ice Runway Havalimanı’na inebilen pilotları ne kadar kutlasak az. Çünkü Antarktika’da yer alan Ice Runway Havalimanı’ndaki iniş pisti tamamen buzlarla kaplı. Ancak merak etmeyin; burası genelde Antarktika’daki McMurdo Station’da çalışan yaklaşık binin üzerindeki bilim adamına erzak ulaştırabilmek için kullanılıyor.

Ice Runway Havalimanı, Antartika
Ice Runway Havalimanı, Antartika

Ice Runway Havalimanı’nda yaz aylarında ise pisti kaplayan buz üzerinde erimeler görülebiliyor. Bu da buzulların bazı uçakları taşıyabilmesini zorlaştırıyor. Bu nedenle yaz aylarında bu piste inmek daha da zor olabiliyor. Ne dersiniz; sizce de havacılık son derece zor değil mi?

10- Barra Havalimanı, İskoçya

İskoçya’da sahile uçakla gidebileceğinizi biliyor muydunuz? Barra Havalimanı’nın iniş pisti kumsaldan oluşuyor. Bu nedenle pilotların denizin gel git hareketlerini de takip etmesi gerekiyor. Zira Barra Havalimanı, aynı zamanda deniz yükseldiğinde pisti ortadan kaybolan bir havalimanı! Sahil boyunca uçakların gelebileceği, aktif uçak hareketi olduğunda dikkat edilmesi gerektiği ve uçaklar inerken yoğun bir kum hareketi olabileceği gibi çeşitli uyarı tabelaları bulunuyor

Barra Havalimanı, İskoçya
Barra Havalimanı, İskoçya

Sahili de havalimanı da aynı kumsalda yer alan İskoçya’daki Barra, bu ilginç özelliğiyle turistleri çeken bir destinasyon. Siz de bugün Barra Havalimanı’na kolayca ucuz uçak bileti bulabilirsiniz.

Enteresan havalimanlarına seyahat edin

Seyahat etmenin farklı birçok nedeni olabilir. Bir şehri gezmek, bir kültürü öğrenmek, bir mutfaktan yöresel lezzetleri tatmak ya da sadece eğlenmek ve dinlenmek istiyor olabilirsiniz. Veya bazı seyahatseverler gibi dünyadaki ilginç havalimanlarını deneyimlemek isteyebilirsiniz. Böylece bir taşla iki kuş vurabilirsiniz. Seyahat amacınız her neyse hem onu gerçekleştirebilir hem de bambaşka havalimanlarını görme fırsatınız olabilir. Bu nedenle şimdi Aerobilet.com.tr adresine girin ve uygun uçak bileti fırsatlarını değerlendirmeye başlayın. Hiç vakit kaybetmeden dünyanın en ilginç havalimanlarına ucuz uçak bileti kampanyalarını yakalayın. Benzersiz seyahat tecrübeleri yaşamaya, siz de havalimanlarından başlayın!