Ucuz uçak bileti ile Sevgililer Günü’nde sıradışı sürprizler için ideal 6 destinasyon

0
3435
Sevgililer Günü'nde sıradışı sürprizler için ideal 6 destinasyon
Sevgililer Günü'nde sıradışı sürprizler için ideal 6 destinasyon

Sevgililer Günü’nde sıradışı sürprizler yapmak ve sevgilinizi şaşırtmak için siz de çoktan planlar yapmaya başlamış olabilirsiniz. Örneğin ucuz uçak bileti seçenekleri arasından, sevgilinizle birlikte yepyeni bir maceraya atılmak, bu sıradışı sürprizlerden biri olabilir. Çünkü bir düşünün; satın alacağınız herhangi bir obje, belki elle tutulur bir hatıra olarak kalabilir. Ancak hafızalara kazınacak bir tatil, orada çekeceğiniz benzersiz fotoğraflar ve gittiğiniz yerlerden alacağınız hediyelik eşyalar, hatta bir sahilden cebinize atacağınız bir deniz kabuğu bile herhangi bir hediye satın alıp vermekten çok daha özel ve unutulmaz olacaktır. Çektiğiniz fotoğraflardan bir 14 Şubat Sevgililer Günü albümü yapabilir, gittiğiniz yerden aldığınız bu tür hatıraları da albüme iliştirebilirsiniz. Ve elbette yalnızca 14 Şubat Sevgililer Günü’nde değil, ilk fırsatta yeni yerler keşfetmek için yeniden yola çıkabilirsiniz.

Sevgililer Günü için eğer henüz seyahat planınızı yapmadıysanız, sevgilinizi şaşırtacak, o sıradışı tatilde elbette sıradışı bir destinasyon da seçmeniz gerekecek. Tercih edebileceğiniz ve onun da tahmin edebileceği bir destinasyondansa, asla tahmin edemeyeceği ve benzersiz bir tatil deneyimi yaşayabileceği bir yer tercih etmeniz daha etkili olacaktır. Elbette ilk etapta aklınıza böyle yerler gelmeyebilir; ancak nasıl bir tatil düşlediğinizle birlikte, ona ne hissettirmek istediğiniz de bu noktada büyük önem taşıyor. Sevgilinizin, seyahat edeceğiniz destinasyonda ziyaret edeceğiniz yerlerde nasıl hissetmesini istersiniz? Şaşkınlık mı? Büyülenme mi? Duygulanmasını mı istersiniz? Peki kendini krallar/kraliçeler gibi hissetmesine ne dersiniz?

Tüm bunlar hayal gibi görünse de aslında mümkün. Belki de gideceğiniz destinasyonda nasıl bir yer görüp de bunları hissedebileceğini şu an hayalinizde tam olarak canlandıramamış olabilirsiniz. Ancak emin olun dünyada öyle yerler var ki birini gerçekten şaşırtmak, heyecanlandırmak, duygulandırmak ya da kendini bir masal diyarının kahramanı gibi hissetmesini sağlamak mümkün. Eğer böyle bir tatil tecrübesi tam da sevgilinize yapmayı düşündüğünüz sürprizi karşılıyorsa, siz de acele edin ve bu destinasyonlar için araştırmalarınızı başlatın. Çünkü en kısa zamanda ucuz uçak bileti bulup seyahatinizin detaylarını planlamanız gerekecek. Bu nedenle dilerseniz hemen bu tür etkiler bırakabilecek, dünyanın ilginç, göz alıcı ve cazip yerlerinden 6’sına göz atalım. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilinize unutulmaz bir sürpriz yapabileceğiniz o 6 ilgi çekici yer…

1- Hidden Beach, Meksika

Kuzey Amerika’nın güneyinde kalan ve Karayip Denizi’ne kıyısı bulunan Meksika, dünyanın en cazip tatil destinasyonlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor. Kendine özgü kültürü ve tarihi değerleriyle dikkati çeken, dünyanın dört bir yanından seyahat tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği kıyılara sahip olan Meksika’ya bağlı Marieta Adaları, tam da 14 Şubat Sevgililer Günü için hayal ettiğiniz o sıradışı tatilde görmek isteyeceğiniz bir cenneti saklıyor.

‘Saklı Cennet’ olarak da adlandırılan ama ‘Saklı Plaj’ (Hidden Beach) olarak yaygın olarak bilinen bu yer, Marieta Adaları’nın tropik ikliminin ortasında, doğal yollarla meydana gelmiş, adanın ortasında oluşan bir mağaranın kendi plajını oluşturması sonucu bu üne kavuşmuş.

Gözlerden uzak ve saklı olması nedeniyle ‘Aşıklar Plajı’ olarak da anılan Saklı Plaj, çok sonradan keşfedilmiş bir yer. Ve elbette böylesi bir güzelliğe ulaşımda da bazı zorlukları göze almak gerekiyor. Meksika’nın Jalisco eyaletinin bir şehri olan Puerto Vallarta için ucuz uçak bileti seçeneklerini gözden geçirebilir ve buradan helikopterle ya da turlara katılarak onların sağladıkları imkanlarla Saklı Plaj’a varabilirsiniz. Sevgilinizin bu benzersiz oluşumdan ne kadar etkileneceğini söylemeye gerek var mı?

Saklı Plaj’ın civarındaki sualtı habitatının da kendisi kadar etkileyici olduğunu da belirtmekte fayda var. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan bu bölge manta, kambur balina gibi canlılara ev sahipliği yapıyor. Siz de bu bölgeyi ziyaret edebilir ve bu sıradışı tatilinizle sevgilinize büyük bir sürpriz hazırlayabilirsiniz.

2- Kerela, Hindistan

Dünyanın yüzölçümü en büyük ülkelerinden biri olan ve Asya’nın, kültürüyle en çok etkileyen, mistik ve büyüleyici ülkeleri arasında yer alan Hindistan, rengarenk günlük yaşamı, fotoğraf tutkunlarını etkileyen gezilecek – görülecek yerleri ve yine dünyaca ünlü Holi festivaliyle her yıl milyonlarca seyahat tutkununu ağırlıyor. Ancak Hindistan’ı cazip bir rota haline getiren özellikler arasında elbette yalnızca ilgi çekici kültürü yer almıyor. Doğal güzellikleriyle öne çıkan pek çok destinasyon da Hindistan’ın güzelliğine güzellik katıyor. Bu yerlerin başında da belki de yalnızca seyahat tutkunlarının çok iyi bildiği yerlerden biri olan Kerala yer alıyor.

Kerala, Hindistan’ın doğal güzelliklerle örülü, çarpıcı bir eyaleti. Bu eyalet, toprakları boyunca yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı dağları, vahşi yaşam alanları, bu alanların içerisinde yer alan büyüleyici göl ve nehirleri, göz kamaştıran kıyılarıyla cennetten bir köşe gibi. Hindistan’ın en yüksek okuma yazma oranına sahip olması ve refah düzeyi en yüksek bölgesi olarak bilinmesi de cabası… Bu da kuşkusuz ki insanların ömürlerine yansımış durumda. Doğayla iç içe, sağlıklı, huzurlu bir şekilde yaşamak, buradaki insanların ömürlerini de uzatmış ve Hindistan’ın yaşam süresi en uzun yeri olarak da dikkati çekmeyi başarmış durumda.

Kerela, Hindistan
Kerela, Hindistan

Sevgililer Günü’nde siz de Kerala’ya bir seyahat planlayarak, sevgilinize sıradışı bir sürpriz yapabilir ve bu uçsuz bucaksız bitki örtüsünün içinde, insanların huzurlu ve sakin yaşamlarını gözlemleyebilir, fantastik bir dünyanın içindeymiş gibi hissetmesini sağlayabilirsiniz. Çünkü buradaki halk kendilerini günlük streslerden, dünyanın karmaşasından son derece soyutlamış bir şekilde yaşıyorlar. Belki de bu nedenle dünyanın en eski sağlık sistemlerinden biri olan ayurvedanın da anavatanı. Sağlık, huzur ve mutluluğun merkezi, tapınaklar ve doğal güzellikler diyarı Kerala, size unutamayacağınız bir tatil tecrübesi yaşatacak.

Kerala’ya gitmek için eyaletin üç şehrinden birine gidebilir ve bu yerler için ucuz uçak bileti seçeneklerini sorgulayabilirsiniz. Cochin, Kozhikode veya Trivandrum şehirleri arasından sizin için en uygun olabilecek seçeneği değerlendirebilirsiniz.

3- Tunnel of Love, Klevan, Ukrayna

Avrupa’nın doğusunda yer alan ve özellikle tarihi zenginlikleriyle göz kamaştıran Ukrayna’nın, 14 Şubat Sevgililer Günü için yapacağınız tatilde amacınızı onikiden vuracak, benzersiz bir yeri olduğunu biliyor muydunuz? Ukrayna’nın batısında yer alan Rivne Oblastı’nın bir şehri olan Klevan’da yer alan bir demir yolu hattı üzerinde, belki de hayatınızın karesini yakalayabilir ve sevgilinizle birlikte yaşayacağınız romantik anları ölümsüzleştirebilirsiniz. Yeterince sıradışı, öyle değil mi?

Tunnel of Love, Klevan, Ukrayna
Tunnel of Love, Klevan, Ukrayna

Klevan’da bulunan ve Tunnel of Love (Aşk Tüneli) adı verilen demiryolu hattı, 5 kilometre boyunca yemyeşil asmalarla çevrili, adeta bir hayal dünyasına giden yol izlenimi uyandırıyor. Kovel-Rivne hattı üzerinde, Klevan’dan Orzhiv’e kadar uzanan bu yolda siz de sevgilinizle yürüyüşe çıkabilir, dünyanın dört bir yanından gelen aşıkların yürüdüğü bu yolda siz de muhteşem kareler çekebilirsiniz.

Klevan’a dilerseniz Lviv için uygun uçak bileti seçeneklerine bakarak, buradan otobüsle gidebilirsiniz. Siz de bu yolu ve Ukrayna’nın diğer tüm güzelliklerini keşfe çıkmak için daha fazla beklemeyin.

4- Skatafell Buz Mağarası, İzlanda

Kuzey Avrupa’da bulunan ve bir ada ülkesi olan İzlanda, İskandinav Yarımadası ve Britanya’nın kuzeybatısında yer alıyor. Doğal güzelliklerin göz kamaştırdığı ülkede, yemyeşil bir doğayı yer yer buz ve karlar kaplıyor; bunların ortasında göllere rastlanabiliyor. Masmavi gökyüzünde zaman zaman kutup ışıklarının dansını izleme fırsatı bulabiliyorsunuz. İşte böylesine benzersiz bir coğrafyada, sizi ve elbette sevgilinizi de çok heyecanlandıracak, kendinizi gerçek olamayacak bir dünyanın içinde hissedeceğiniz bir buz mağarasını keşfe çıkmaya ne dersiniz? Üstelik başınızı kaldırıp, mağaranın tavanına baktığınızda su altında olduğunuzu düşünebilirsiniz! Sizce de çok sıradışı değil mi?

Skatafell Buz Mağarası, İzlanda
Skatafell Buz Mağarası, İzlanda

Skatafell Buz Mağarası, aslında bir buzul altında sıkışmış olan bir mağara. Bu nedenle pek de aydınlanmıyor. Ancak tam da 14 Şubat’ı da içine kapsayan ocak ve şubat ayları içerisinde yağmur sularının buzulu yıkaması sayesinde, buzul içeriye gün ışığını sızdırıyor. Buz üzerine düşen ve mağaranın tavanından mağaraya sızan gün ışığı, tavanda mavi beyaz, tam da masmavi, berrak bir denizin dibinden gökyüzünü izliyormuşsunuz hissini uyandırıyor. Bu 14 Şubat Sevgililer günü sürprizi, resmen tarihe not düşülecek türden olacak. Siz de başkent Reykjavik’te bulunan ve Skatafell Ulusal Parkı sınırlarında yer alan Skatafell Buz Mağarası’nda unutulmaz anlar yaşayabilir ve benzersiz bir seyahat tecrübesi yaşama fırsatı bulabilirsiniz. Bir mağaranın içinde denizin altında gibi hissetmek, bu ana tanıklık etmek benzersiz bir Sevgililer Günü hediyesi olacak.

5- Hillier Gölü, Middle Adası, Avustralya

Siz de sevgilinizle birlikte, gelecekle ilgili pembe düşler kuruyor musunuz? Bu düşlerinizin yeryüzündeki bir yansıması belki de vardır! Hillier Gölü, Okyanusya kıtasının güzeller güzeli ülkesi, kanguruların anavatanı Avustralya’nın açıklarında, bu ülkeye bağlı bir ada olan Middle Adası’nda yer alan ve görenleri hayrete düşüren, pespembe bir göl! Evet yanlış okumadınız; bu göl o kadar ama o kadar pembe ki kuşbakışı bakıldığında adanın ortasında bir çilekli süt damlası gibi görünüyor.

Hillier Gölü, Middle Adası, Avustralya
Hillier Gölü, Middle Adası, Avustralya

Aslında bunun oldukça basit bir açıklaması var. Tuz oranı son derece yoğun olan Hillier Gölü’nde bulunan bir tür yosun, aşırı tuz nedeniyle pembe pigmentler salgılıyor. Bu da gölün pembeleşmesine neden oluyor. Ancak elbette sevgililer için son derece romantik olması yine de bu açıklamanın ardından bile kaçınılmaz oluyor. Siz de sevgilinizle birlikte 14 Şubat Sevgililer Günü’nü bu pembe gölün kıyısında, aşkınızın pembesini arkanıza alıp fotoğraflar çekerek geçirmek istemez misiniz?

Avustralya’nın batısındaki bir şehir olan Perth’e en uygun uçak biletleri için sorgulamanızı yapabilir ve buradan turlarla Hillier Gölü’ne ulaşımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Bu sıradışı sürpriziniz elbette unutulmazlar arasına girecek.

6- Neuschwanstein Kalesi, Füssen, Almanya

Madem 14 Şubat Sevgililer Günü için seyahate çıkıyorsunuz, bir Romantik Yol’a girmişsiniz demektir değil mi? Almanya’nın Bavyera eyaletine bağlı Füssen şehrinden kuzeyde Würzburg’a kadar giden Romantik Yol’un sonu, sizi bir masal şatosuna kavuşturuyor! Üstelik bu bir abartı değil; gerçekten de Neuschwanstein Kalesi, Paris’te ve Hong Kong’da bulunan Disneyland’lardaki Uyuyan Güzel’in şatosuna ilham veren şato.

Neuschwanstein Kalesi, Füssen, Almanya
Neuschwanstein Kalesi, Füssen, Almanya

19’uncu yüzyıldan kalan bu şatoyu siz de sevgilinizle birlikte ziyaret edebilir, tam anlamıyla bir masalı gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Neden kendi aşk hikayenizin kahramanları olarak böylesine görkemli bir şatoda romantik anlar yaşamayasınız ki? İşte tam da bu nedenle hemen Münih için ucuz uçak bileti fiyatlarına göz gezdirin ve Füssen’e yine bir o kadar romantik tren yolculuğunuzun ardından şatonuza varın. Bu sıradışı seyahatiniz elbette asla unutamayacağınız türden bir seyahat olacak.

Siz de 14 Şubat Sevgililer Günü’nde bu kez bambaşka bir seyahat tecrübesi yaşamak, elbette sevgilinizi çok ama çok şaşırtmak ve ona unutamayacağı duygular yaşatmak için seyahatinizi bir an önce planlamaya başlayın. Aerobilet.com.tr adresi üzerinden ucuz uçak biletlerinizi cepte bilin. Sıradışı yolcuğunuz ve sıradışı sürprizlerinizle aşkınızı siz de taçlandırın.