Uygun uçak bileti ile evlilik teklifi edebileceğiniz 7 romantik rota

0
3846
Evlilik teklifi edebileceğiniz 7 romantik rota
Evlilik teklifi edebileceğiniz 7 romantik rota

Evlilik teklifi edebileceğiniz romantik rotalardan birini tercih etmekte zorlanıyor musunuz? O, sizin kalbinizi pır pır ettiren tek kişi… Gözlerinin içine baktığınızda mutluluk, huzur ve heyecan duyuyorsunuz. Birlikteyken de çok eğleniyorsunuz ve iyi anlaşıyorsunuz. Dolayısıyla kararsız kalmakta ve o unutulmaz an için doğru yeri seçerken zorlanmakta çok haklısınız. Ancak bir an önce, ömrünüzün geri kalanını birlikte geçirmek üzere ilk adımı atmakta da sabırsızlanıyorsunuz. O halde bu zor tercihi, bazı ipuçlarını takip ederek kolaylaştırabilir, rotayı belirledikten sonra evlilik teklifi üzerine yoğunlaşmaya başlayabilirsiniz. Elbette nasıl evlilik edeceğiniz sizin özeliniz olsun ki onu en iyi tanıyan ve neyin mutlu edeceğini bilen sizsiniz zaten. Ama bu yazımızda evlilik teklifinizi edebileceğiniz 7 romantik rotayı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kolaylıkla çok uygun uçak bileti bulabileceğiniz bu romantik yerlerde evlilik teklifinizi unutulmaz kılabilirsiniz. Üstelik o, buna fazlasıyla değer. Buyurun evlilik teklifi için en romantik 7 rotayı birlikte inceleyelim.

1- Whitsundays, Avustralya

Sevdiğiniz kişiye yapacağınız evlilik teklifini, kalp şeklinde bir resifte etmek çok romantik olmaz mı? Avustralya’da Whitsundays’de bulunan Heart Reef (Kalp Resifi) olarak bilinen bu yer, doğanın göz alıcı mucizelerinden biri. Elbette kalp şeklinde olması ve doğal yollarla bu şekli almış olması, Heart Reef’i evlilik teklif etmek için dünyaca meşhur bir yer haline getirmiş durumda.

Whitsundays, Avustralya
Whitsundays, Avustralya

Masalsı bir evlilik teklifi için siz de Heart Reef’i tercih edebilir ve sevgilinize teklifinizle unutulmaz anlar yaşatabilirsiniz. Whitsundays’e ucuz uçak bileti bularak gidebilirsiniz. Heart Reef’e geçişiniz içinse bir helikopter veya deniz uçağı kiralayabilmeniz mümkün. Resife doğru bu uçuşunuzda da berrak sulardan geçen balina veya yunus sürülerini de görme fırsatınız olabilir. Dilerseniz teklifinizi bu sırada da gerçekleştirebilirsiniz. Ne dersiniz; sizce de son derece romantik değil mi?

Unutmadan söyleyelim ki Kuzey Yarımküre’de kış mevsimi yaşanırken Whitsundays’de yaz mevsimi yaşanıyor olacak. Bir yaz günü romantik bir evlilik teklifi için hemen Whitsundays’e seyahat planınızı yapmaya başlayın ve uygun uçak bileti kampanyalarını yakalayın.

2- Paris, Fransa

Paris, Avrupa’nın aşıklar ve romantizm şehirlerinden birisi… Dolayısıyla sevgilinize evlilik teklifi edebileceğiniz en güzel ve romantik destinasyonlardan biri olarak sizin de aklınıza Paris gelmiş olabilir.

Aslında Paris denince akla Eiffel Kulesi gelir ve artık aşıkların sembolü haline geldiği de söylenebilir  Tabii siz de dilerseniz Eiffel Kulesi’nde evlilik teklifinizi yapabilirsiniz. Ama bizim size farklı ve daha az bilinen bir önerimiz var.

Paris, Fransa
Paris, Fransa

Sevgilinize Lüksemburg Bahçesi’nde hayatınızın sorusunu sormaya ne dersiniz? Buranın neden romantik bir yer olduğunu ve evlilik teklifi için neden burayı önerdiğimizi merak ediyor olabilirsiniz. Bunun sırrı Paris’teki Lüksemburg Bahçesi’nin içindeki Medici Çeşmesi’nde saklı. 17’nci yüzyıl eseri olan Medici Çeşmesi’nde güçlü Polyphemus, iki genç aşık olan Acis ve Galatea’yı korurken resmedilir. Siz de birbirine deliler gibi aşık bir çiftin şahitliğinde, o romantik evlilik teklifini gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik Paris’e sıklıkla uygun uçak bileti kampanyaları ve indirimler de bulunabiliyor. Siz de şimdi o kampanyalardan birini kaçırmadan ucuz uçak bileti sorgulamanızı yapın.

3- Taj Mahal, Agra, Hindistan

Dünya üzerinde gerçek aşkı anlatan böylesi bir eser bulmak kolay değil. Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri sayılan ve Hindistan’ın Agra şehrinde yer alan Taj Mahal’den bahsediyoruz.

Taj Mahal’i elbette duymuşsunuzdur ama arkasında yatan aşk hikayesi çok fazla dillendirilmez. Hikaye ise şöyledir:

Babür İmparatoru Şah Cihan’ın büyük bir aşk beslediği eşi Mümtaz Mahal 14’üncü çocuğunu doğurduğu sırada vefat eder. Şah Cihan da bunun üzerine sevdiği kadın için mimarlarına şöyle bir emir verir: “Cennet’in tasvirini yapılaştırın!”

Taj Mahal, Agra, Hindistan
Taj Mahal, Agra, Hindistan

Bunun üzerine Taj Mahal’in, yaklaşık 2 bin mimari tasarım arasından seçildiği söyleniyor. 1632 yılında başlanıp 1653 yılında yapımının tamamlandığı biliniyor. Söylenenlere göre 22 bin işçi ve taşların taşınması için bin fil, Taj Mahal için tam 21 yıl çalışmışlardır. Taj Mahal’in mimarisi de İslam, Osmanlı, Türk, Hint ve İran mimarisinden esintiler taşır.

Özetle, o dönemin en güçlü imparatorlarından Şah Cihan’ın aşkının anısına hiçbir zaman unutulmayacak dev bir eser yaptırmıştır. Böylesi büyük bir aşkın simgesinin önünde hayatınızın aşkının “Evet” dediğini duymak istemez misiniz? Üstelik Agra’ya hemen her dönem uygun uçak bileti bulabilirsiniz. Hatta şimdi bile ucuz uçak bileti için alternatiflere bakabilirsiniz.

4- Viyana, Avusturya

Avusturya’nın başkenti Viyana’da şık bir evlilik teklifine ne dersiniz? Masallardaki gibi bir evlenme teklifi için prens ve prensesin elbette bir balo salonunda olması gerekir. En güzel kıyafetleriyle bir araya gelecekleri bu balo salonu neden Viyana Balo Salonu olmasın?

Viyana’da hemen her dönem dünyanın dört bir yanından kültürlere özel çeşitli balolar düzenlenir. Viyana’da yılda yaklaşık 450 farklı dans gösterisi ve balonun düzenlendiği biliniyor. Siz de romantik teklifinizi bu balolardan veya gösterilerden birinde gerçekleştirebilirsiniz.

Viyana, Avusturya
Viyana, Avusturya

Bu arada elbette Viyana için uygun uçak bileti seçeneklerine de kolaylıkla ulaşabileceğinizi hatırlatalım. Haydi acele edin ve Viyana’ya ucuz uçak bileti kampanyalarını kaçırmayın.

5- Vancouver, Kanada

Yoksa siz de doğasever çiftlerden misiniz? Hayatınızın aşkıyla doğayla baş başa seyahatlerden daha çok keyif alıyor ve onun yüzünün bu seyahatlerde daha çok güldüğünü mü gözlemliyorsunuz? O zaman evlilik teklifiniz için Kanada’nın en büyük ve turistik kentlerinden biri olan Vancouver harika bir tercih olabilir.

Vancouver, muhteşem dağ manzaraları, göz alıcı bir deniz ve yeşilin hemen her tonunu görebileceğiniz doğa harikası parklarıyla size çok keyifli bir seyahat ve elbette unutulmaz bir evlilik teklifi hatırası vadediyor.

Vancouver’da evlilik teklifiniz için iki farklı nokta önerebiliriz. Bunlardan birisi 530 dönümlük dev bir yeşil alan olan Queen Elizabeth Parkı. Yılda ortalama 6 milyon ziyaretçi çeken Queen Elizabeth Parkı, doğayla iç içe masalsı bir atmosfer sunuyor.

Bir diğer alternatif ise şehrin batısında yer alan Point Atkinson Lighthouse (Point Atkinson Deniz Feneri). Deniz fenerinin arkasında yer alan yeşil alanlar ve uçsuz bucaksız muhteşem deniz manzarasıyla sizi büyüleyecek bir başka atmosfer de burada bulunuyor.

Vancouver, Kanada
Vancouver, Kanada

Dünyanın en ilginç havalimanlarından biri olan Vancouver Havalimanı’na uygun uçak bileti bulmanız zor olmayacaktır. Bugün doğayla baş başa evlilik teklifinize hazırlanmak için ucuz uçak biletlerini inceleyin.

6- Venedik, İtalya

Gondollar ve kanallar şehri Venedik, dünyanın dört bir yanından aşıkları ağırlıyor ve her yıl bu aşıkların evlilik tekliflerine şahit oluyor. Siz de o çiftler arasında yer alabilirsiniz. Aşkın kanallar boyunca gezip dolaştığı, gondollar arasında gidip geldiği bu kent, sizin anılarınızda da kendine özel bir yer edinebilir.

Peki Venedik’in neden sular altında olduğunu biliyor musunuz? Venedikliler tarihte de denizcilikte üstün medeniyetlerden biri olarak biliniyor. Yaklaşık 6 yüzyıl önce de Venedikliler bu üstünlüklerini kullanabilecekleri bir yöntem bulmuşlar. Venedik şehrine karadan herhangi bir saldırı gelemesin diye akarsuların yönünü değiştirerek şehrin sular altında kalmasına izin vermişler. Venedik’te yer alan evler ise Slovenya’dan getirilen ahşap kazıklar üzerine inşa edilmiş. Suyun altında oksijen olmadığı ve kanallarda akmakta olan suyun yüksek mineral içeren yapısı ahşabı çürütmek bir yana, onu taşlaştırıyormuş. Sizce de mucizevi değil mi?

Venedik, İtalya
Venedik, İtalya

Siz de bu mucizevi şehri gondollarla dolaşırken, sevgilinize o çok özel soruyu sorabilir ve sonsuza dek birlikte mutlu yaşamak üzere ilk adımı atabilirsiniz. Venedik’e çok uygun uçak biletleri bularak, siz de bugünden planlarınızı uygulamaya başlayın. Şimdi bile Venedik’e ucuz uçak bileti vardır; haydi baksanıza!

7- San Francisco, ABD

ABD’nin en güzel eyaletlerinden biri olan San Francisco, evlilik teklifi edebileceğiniz birçok alternatif mekanlarla dolu. Mesela bunlardan biri, fotoğraf tutkunlarının da ilk tercihleri arasında olan ve dünyada en çok fotoğrafı çekilmiş köprülerden biri olarak bilinen Golden Gate Köprüsü.

Golden Gate gibi mühendislik harikası bir köprüde, güneş batarken deniz manzarası eşliğinde aşkınıza bir ömür beraber olmayı teklif edebilirsiniz. Bu sırada kendinizi o Hollywood filmlerinden birinde gibi hissedebileceğinizi söylemeye gerek var mı?

Şehirde evlilik teklifinizi yapabileceğiniz bir diğer nokta ise Coit Kulesi. Coit Kulesi yaklaşık 65 metre yükseklikte bir yapı. En tepesine çıktığınızda göz alıcı bir San Francisco manzarası sizi karşılar. Özellikle gün doğumunda Coit Kulesi’nden görünüm muhteşemdir.

San Francisco, ABD
San Francisco, ABD

Bununla beraber Legion of Honor Sarayı ise bir başka alternatifiniz olabilir. Fransız tarzı mimarisiyle dikkat çeken saraydayken Golden Gate Köprüsü’nün ve körfezin harikulade manzarasına hakim, unutulmaz bir evlilik teklifi gerçekleştirebilirsiniz. Bu arada Legion of Honor Sarayı evlilik törenleri için de oldukça meşhur bir yerdir. Sizce de bu bir işaret değil mi?

San Francisco’da hayatınızın en değerli “evet”ini almak istiyorsanız, uygun uçak bileti fırsatlarını kaçırmayın. Hatta San Francisco’ya şu anda bile süreli ucuz uçak bileti kampanyaları olabilir. Acele edin ve uçak bileti için online işlemlerinizi gerçekleştirmeye bir an önce başlayın.

Evlilik teklifiniz unutulmaz olsun!

Yıllarca aranızda mutlu ve unutulmaz bir anı olarak tekrar tekrar konusunu açacağınız, ileride çocuklarınıza, torunlarınıza miras olarak kalacak bir evlilik teklifi hikayesi hayal edin ve onu gerçeğe dönüştürün. Hayatınızın aşkına bir ömür beraberlik için o çok önemli soruyu sorarken, heyecanlanabilirsiniz. Ancak kim böylesi romantik bir teklif karşısında olumsuz cevap verebilir ki?

Evlilik teklifi edebileceğiniz 7 romantik rota
Evlilik teklifi edebileceğiniz 7 romantik rota

Bu yazımızdaki rotalardan birisi muhteşem evlilik teklifiniz için iyi bir tercih olacaktır. Hayatınızın geri kalanını etkileyecek o “evet” için seçeceğiniz destinasyona uygun uçak biletini de Aerobilet.com.tr adresinden kolaylıkla bulabilirsiniz. Şimdi Aerobilet’e girin ve ucuz uçak bileti kampanyalarını kaçırmayın. Bu seyahatiniz diğerlerinden çok başka, hayat değiştirici olacak!