Göz kamaştıran bir efsaneler mabedi: Sümela Manastırı

0
1410

Karadeniz, kendine özgü kültürü ve doğal güzellikleriyle dünyanın dört bir yanından her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan bir bölge. Karadeniz Bölgesi’nde bu özelliklerinin yanı sıra tarihi eserleriyle de dikkati çeken Trabzon, özellikle inanç turizminde öne çıkarak dünya çapında Hristiyanların oldukça ilgi gösterdiği illerin başında geliyor. Buna aracı olan da kuşkusuz ki Trabzon’un Maçka ilçesinde, Altındere Vadisi’nde dağ yamacına kurulu eşsiz bir eser olan Sümela Manastırı, tüm inançlardan herkeste hayranlık uyandırıyor.

Hakkında pek çok efsaneler anlatılan ve hakkında çok az bilgi bulunan Sümela Manastırı, göz alıcı freskleri ve fresklerde tasvir edilen efsanevi olay örgüsü ziyaretçileri büyülüyor. Günümüzde Hristiyan alemindeki özel günlerde çokça ziyaret edilen Sümela Manastırı’nı siz de mutlaka ziyaret edin. Bu göz kamaştıran yapı sizi de kendine hayran bırakacak.

Sümela Manastırı’nın yanı sıra Ayasofya Müzesi, Trabzon Kalesi, Bedesten Çarşısı ve Trabzon’da bulunan daha pek çok tarihi güzellikler ile doğal ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için siz de hemen Aerobilet üzerinden Trabzon seyahatinizi planlayabilirsiniz. Uçak bileti, otel ve transfer konusunda Aerobilet’e başvurabilir, seyahatinizin tüm detaylarını tek bir kanal üzerinden planlama fırsatı bulabilirsiniz. Sümela Manastırı ve daha pek çok turizm destinasyonu Trabzon’da sizleri bekliyor.