Fas’ın “Beyaz Ev”ine hoşgeldiniz

0
2095
Fas’ın “Beyaz Ev”ine hoşgeldiniz
Fas’ın “Beyaz Ev”ine hoşgeldiniz

Zarif süslemelerin ön plana çıktığı, Arap-Endülüs tarzı mimari eserlerin yanı sıra 20. yüzyıldan sonra Paris’ten gelen yeni mezun mimarların da mimari becerilerini ortaya çıkardıkları eserlerle bezediği, “Beyaz Ev” anlamına gelen, Fas’ın kıyıdaki incisi Kazablanka, dünyanın her yerinden her yıl pek çok tatilciyi ağırlayan büyüleyici bir liman kenti. Portekizli, Arap, Fransız ve İspanyol kültürlerinden esintiler taşıyan kültürel ve tarihi zenginlikleriyle bu kent, seyahat tutkunları için tam bir cazibe merkezi.

En ünlü tarihi yapılarından biri cami, diğeri ise katedral olan Kazablanka tam bir kültür mozaiği sunuyor. Özellikle dünyanın üçüncü büyük camisi olarak bilinen II. Hasan Camii dört köşeli minaresi ve işlemeleriyle görülmeye değer tarihi güzelliklerden yalnızca biri. İnanç turizminin yanı sıra cıvıl cıvıl butik dükkanları, lüks otelleri, kıyıya paralel uzanan cadde üzerindeki şık villa ve malikaneleriyle Kazablanka sizi de çok etkileyecek.

Siz de hemen Kazablanka için seyahat seçeneklerinizi değerlendirin; uçak bileti, otel ve transfer için rezervasyonlarınızı Aerobilet üzerinden bir an önce gerçekleştirin. Unutulmaz bir Kazablanka tatili planlamak için daha fazla beklemeyin.