Marakeş Uçak Bileti Alarak Büyüleyici Fas Manzaralarını İzleyin

0
1119
Marakeş Uçak Bileti Alarak Büyüleyici Fas Manzaralarını İzleyin
Marakeş Uçak Bileti Alarak Büyüleyici Fas Manzaralarını İzleyin

Marakeş uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz bu güzel şehir, Fas’ın egzotik Kuzey Afrika cazibesini özetleyen bir yer. Şehrin adı, bu bölgenin önemini çağlar boyunca duyurmuş ve Fas’ın bir simgesi haline gelmiştir.

Marakeş eski kenti olan Medine’nin koşuşturması içinde, şehrin ilgi çekici yerlerini, ayrıca baş döndürücü eski sokakları bulacaksınız. Sadece buradaki atmosferi tatmak için bile Marakeş’i gezmeye değer. Marakeş uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız yılan gibi kıvrılan sokaklarla ve otantik dükkanlarla dolu Marakeş eski kentinde Fas’ın canlı ruhunu yansıtan renkli manzaralarla karşılaşacaksınız.

Alışveriş yapmayı sevenler için Marakeş, pazarlık yapılacak çok fazla pazarın bulunduğu çılgın bir merkez olmasıyla ünlü. Tarihi seven turistler için ise şehirde çok sayıda müze ve anıt bulunuyor.

Marakeş şehir merkezini gezdikten sonra dağ ve çöl manzaraları arasında macera dolu geziler yapabileceğiniz pek çok olanak da bulabilirsiniz. Fas’ın Yüksek Atlas bölgesine açılan bir kapı olan Marakeş’de unutulmaz doğa gezileri sizi bekliyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Marakeş uçak bileti alabilir ve Fas’ın bu dünyaca ünlü şehrinin mistik güzelliklerini görebilirsiniz.

Marakeş’te Gezilecek Yerler

Marakeş Medine Çarşısı

Birçok ziyaretçi için Marakeş’in labirent Medine (eski kent) bölgesi, şehrin en önemli turistik merkezidir. Dar geçitler; renklerin, kokuların ve seslerin bir şölenidir, ayrıca yolculuğunuzun en çok ilgi çeken kısmı Marakeş eski kentini keşfedeceğiniz bu bölümdür.

Marakeş Medine Çarşısı
Marakeş Medine Çarşısı

Labirent sokaklarda dolaşmanın veya kaybolmanın güzelliğinin yanı sıra, pek çok eşsiz yöresel ürün görüp pazarlık yapabileceğiniz sayısız alışveriş fırsatını da burada bulabilirsiniz. Alışverişçiler; Babouche (ayakkabı) Çarşısı, Chouari (marangozlar) Çarşısı, El-Attarin (parfüm ve baharat) Çarşısı ve Cherratine (deri) Çarşısı’na mutlaka uğramalılar.

Marakeş uçak bileti alarak gezeceğiniz ana pazar alanının hemen batısında, Bab Debbagh Sokağı’nın sonunda derilerin hala eski moda boyandığı Marakeş’in atölyelerine de göz atabilirsiniz.

Djemaa El Fna

I. Mohammed Caddesi’nde bulunan, Marakeş eksi kenti girişindeki bu büyük kare meydan, Marakeş hayatının merkezidir. Biblo tezgahları, müzisyenler, öykü anlatanları, falcılar ve yılan oynatıcıları ile dolu bu meydan, size benzersiz bir deneyim sunacak.

Djemaa El Fna
Djemaa El Fna

Djemaa El Fna’da Fas yaşamının bütün yelpazeleri bir araya geliyor. Bu çılgın meydan manzarasını yukarıdan izleyebileceğiniz çatı katı kafelerinden ve restoranlardan birine uğramayı unutmayın.

Marakeş Koutoubia Camii

I. Mohammed Caddesi’nde mutlaka uğramanız gereken başka bir önemli yer olan Koutoubia Camii, kilometrelerce uzaklıkta görülebilen 70 metre yüksekliğindeki minaresiyle Marakeş’in en ünlü simgesi.

Marakeş Koutoubia Camii
Marakeş Koutoubia Camii

Yerel Marakeş efsanelerine göre Koutoubia Camii ilk inşa edildiğinde, minarenin müezzini şehirde pek çok evin içini görebileceği için müezzinlerin kör olanlardan seçildiği söylenir. Koutoubia Camii, 1162 yılında inşa edildi ve Almohad mimarisinin en büyük başarılarından birisi olarak takdir topladı.

Camiyi istediğiniz her zaman gezebilirsiniz ama Müslüman olmayanların camiye girmesine izin verilmiyor.

Ben Yusuf Medresesi

1565 yılında Saadians tarafından yaptırılan Ben Yusuf Medresesi, Fas’taki en büyük ilahiyat okulu. Medresenin odaları bir zamanlar 900 öğrenciye ev sahipliği yapan öğrenci hücreleriyle dikkat çekiyor. Hücreler tipik İslam mimarisi tarzındaki küçük iç avluların etrafında toplanmıştır. Medresenin ana iç avlusu ise burada görülmesi gereken en önemli yer.

Ben Yusuf Medresesi
Ben Yusuf Medresesi

Zarif döşemesi, sarkıt tavanları, sedir ağacı detayları ve dekorasyon olarak kullanılan Kufic yazıtları, bu medreseyi Fas’ın en güzel binalarından biri ve Marakeş eski kentinin yıldızı yapıyor.

Marakeş Saadian Mezarları

Kasbah Sokağı’nda yer alan bu 16. yüzyıl mezarları, 1524-1668 yılları arasında Marakeş’te hüküm süren 66 Saadian hanedanının mezarlarına ev sahipliği yapıyor. Buradaki mezarlar, hükümdar Al Mansour’un, onun haleflerinin ve en yakın aile üyelerinin birbirinden ilginç türbelerini içeriyor.

Saadian Mezarları
Marakeş Saadian Mezarları

Oldukça büyük bir bahçenin ortasında yer alan türbelerin bulunduğu alan çok atmosferik olduğu için turistler tarafından ilgi görüyor. Özellikle Moulay Yezidi’nin gömüldüğü ana türbenin günümüze kadar iyi korunmuş mihrabı (dua nişi) görülmeye değer güzellikte.

Saadian Mezarları, Alawite halefleri tarafından kapatıldı ve 20. yüzyılın başlarında yeniden keşfedilerek çok popüler oldu.

Marakeş Bahia Sarayı

Marakeş eski kentindeki Riad Zitoun el Jedid Sokağı’nda yer alan bu görkemli saray, 19. yüzyılın sonlarında Sultan I. Moulay el-Hasan’a hizmet veren Vezir Bou Ahmed’in ikametgahı olarak inşa edilmiştir. O dönemin yöneticilerinin ihtişamını gösteren saray çok gösterişli bir tasarıma sahip.

Marakeş Bahia Sarayı
Marakeş Bahia Sarayı

Bahia Sarayı’nın büyük mermer avlusu ve haram bölgesinin zengin salonları burada en çok ziyaret edilen iki yer. Bahia Sarayı’nın yemyeşil iç avlusu, muz bitkileri ve narenciye ağaçları, Marakeş’in en sakin ve huzurlu noktasını oluşturuyor.

Marakeş Almoravid Koubba Anıtı

Koubba Ba’adiyn olarak da bilinen Almoravid Koubba Anıtı, Marakeş’in en eski anıtı ve şehrin en bilinen simgelerinden birisi.

12. yüzyılda Ali Ben Youssuf’un hükümdarlığı döneminde inşa edilmiş olan Almoravid Koubba Anıtı’nın orijinal kullanımı bilinmemekle birlikte bazı uzmanlar bu yapının bir zamanlar yan tarafta bulunan caminin ek binası olabileceğini düşünüyor.

Almoravid Koubba Anıtı
Marakeş Almoravid Koubba Anıtı

Kubbeli ve kare yapısı ile basit dış tasarıma sahip olan Almoravid, motiflerle kaplı bir kubbe tavanla birlikte ilginç bir iç mekana açılıyor. Almoravid Koubba, daha önceki Almoravid mimari mirasının çoğunu tahrip eden Almohad işgalinin verdiği hasara dayanabilmiş çok az sayıdaki yapıdan biri olarak görülmeye değer.

Marakeş Manara Bahçeleri

Menara Meydanı’nda yer alan bu devasa bahçe, kraliyet inziva alanı olarak kullanılmıştır ve Marakeş’in tam kalbinde yer alan huzur dolu bir vahadır. Marakeş sokaklarının kalabalığından kaçmak ve biraz huzur bulmak adına hem yerliler hem de turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden birisi olan Manara Bahçeleri’ne mutlaka uğramalısınız.

Marakeş Manara Bahçeleri
Marakeş Manara Bahçeleri

Ziyaretçiler için buradaki en önemli ve gezilmeye değer yer, ince pavyonlu büyük yansıtıcı havuzdur. 19. yüzyılın sonlarında inşa edilmiş olan havuz ve pavyon, Manara Bahçeleri’ne piknik yapmak ve dolaşmak için gelen birçok yerel Marakeş ailesinin tercih ettiği mekan.

Havanın açık olduğu bir günde havuzun sularına yansıyan Atlas Sıradağları manzarasının harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Marakeş Majorelle Bahçeleri

Yacoub el Mansour Meydanı’nda bulunan bu göz kamaştıran bahçeler; kaktüsler ve eğrelti otları dolu yemyeşil tropik manzaraları ile ünlü ressam Jacques Majorelle’nin eseri.

Aslen Fransa’daki Nancy kentinden gelen Majorelle, sağlık nedenleriyle Marakeş’e geldi ve yerel Fas yaşamı tablolarıyla tanındı. Sanatçının en ünlü eserleri ise bu bahçe ve yaşadığı canlı mavi (şu anda Majorelle mavisi olarak bilinen renk) resim stüdyosuydu.

Marakeş Majorelle Bahçeleri
Marakeş Majorelle Bahçeleri

Majorelle’nin 1962’deki ölümünden sonra Fransız moda tasarımcısı Yves Saint Laurent ressamın mülkünü satın aldı ve sanatçının küllerini bahçeye dağıttı. Majorelle’nin eski resim stüdyosu şimdi Berberi sanatına adanmış muhteşem bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Majorelle Bahçeleri de ressamın tasarladığı benzersiz güzelliğiyle turistleri kendine çekiyor.

Marakeş Badi Sarayı

Al-Mansour’un bir zamanlar görkemli sarayının kalıntıları günümüzde Kasbah bölgesinin en atmosferik manzaralarından birisini oluşturuyor. Saadian hükümdarı görkemli sarayı inşa etti ve bir mamut bahçesinin ortasına etkileyici pavyonlar yerleştirdi, ancak kısa bir süre sonra saray yağmalandı ve yıkıldı.

Şimdi mozaik döşemeli zeminlerin kalıntıları, yıkık pavyonlar ve yüksek saray duvarları bu görkemli yapıdan kalan şeyler. Leyleklerin yuvalarını yaptıkları saray duvarların üstünden Marakeş eski kentinin mükemmel manzaralarını izleyeceksiniz.

Marakeş Badi Sarayı
Marakeş Badi Sarayı

Sarayı gördükten sonra Mellah bölgesini de gezebilirsiniz. Burası Marakeş’in eski Yahudi Mahallesi’dir. 16. yüzyılda kurulan bu etkileyici mahalle şimdi Müslümanlar tarafından doldurulmuş durumda.

Tizi-n’Test Geçidi

Tizi-n’Test Geçidi, muhteşem manzaralarla dolu bir ülkede bile çok göze çarpıyor. Bu dolambaçlı dağ yolu, Marakeş’ten güneydeki Taroudant’a kadar baş döndüren dağ zirvelerinden geçiyor ve inanılmaz manzaralarla turistleri büyülüyor.

Yol boyunca Fas’ın engin ve güzel kırsal dağ manzaraların tadını çıkaracaksınız. Taliouine’nin hemen yanından geçip giden bu yol aynı zamanda Draa Vadisi’ne düzenlenen yüksek geçit gezilerinin de başlangıç noktasını oluşturuyor.

Marakeş Imlil Köyü

Marakeş’in 57 kilometre güneyinde yer alan büyüleyici dağ köyü Imlil, Toubkal Milli Parkı’na yapılacak gezilerin başlangıç ​​noktası olarak çok popüler.

Eğer bir süre Marakeş merkezinden uzaklaşmak ve Fas’ın benzersiz güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız, huzuru ve sessizliğiyle ünlü bu otantik köye mutlaka uğramalısınız.

Marakeş Imlil Köyü
Marakeş Imlil Köyü

Imlil köyü aynı zamanda etkileyici bir şekilde restore edilmiş bir kaleye de ev sahipliği yapıyor. Bu çarpıcı kale, bir kahve veya çay içip kırsal dağ manzarasını seyretmek için harika bir yer. Kale, şehrin en iyi otellerinden birisine de ev sahipliği yapıyor ve Martin Scorsese filmi Kundun’da yer almasından dolayı çok ünlü.

Dar Si Said Fas El Sanatları Müzesi

Vezir Si Said tarafından inşa edilmiş olan bu güzel saray, ince işlenmiş gümüş dekorasyonlarından, benzersiz kandillerden, seramik eserlerden, işlemeli deriden ve mermerden yapılmış harika bir Berber takı koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor.

Müze ayrıca Fas halılarının eşsiz bir koleksiyonuna ve ülkenin yerel mimari tarzlarını vurgulayan geleneksel Fas kapı ve pencere çerçevelerini sunan şaşırtıcı bir koleksiyona da sahip. Kuzey Afrika el sanatlarının evrimi ile ilgilenen herkes için Dar Si Said Fas El Sanatları Müzesi mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Dar Si Said’in yakınındaki Tiskiwin Konağı da Hollandalı sanat tarihçisi Bert Flint’in bir araya getirdiği kostümler, mücevherler, silahlar, müzik aletleri, tekstiller ve Sahra kültürüne odaklanmış mobilyalardan oluşan harika bir koleksiyona sahip.

Marakeş Müzesi

Marakeş Müzesi; çağdaş sanat, Kur’an yazıtları, yerel seramik eserleri, tekstil ürünleri ve tarihi madeni paraları sergileyen eklektik bir koleksiyona sahip. Turistler için buraya yapılan ziyaretin asıl önemi müzenin bulunduğu binanın güzelliğidir.

Marakeş Müzesi
Marakeş Müzesi

Dar Me’nebhi, 20. yüzyılın başlarında inşa edilmiş ve Fas hükümetine ev sahipliği yapmıştır. Mimari, yerel Kuzey Afrika formunun Portekiz unsurlarıyla uyumlu bir karışımını sunuyor ve lüks bir avize ile tamamlanmış son derece etkileyici bir merkezi avlu alanına sahip.

Marakeş Müzesi’nde hem zengin koleksiyonu inceleyip hem de bu benzersiz binanın harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Toubkal Milli Parkı

Marakeş uçak bileti ile keyifle gezeceğiniz bu milli park, Fas’ın ve Kuzey Afrika’nın en yüksek dağı olan Djebel Toubkal’a ev sahipliği yapmasından ve günlük doğa yürüyüşü maceralarından dolayı ülkenin en popüler parkı.

Toubkal’ın 4.167 metrelik zirvesinden manzarayı izlemek ama yorucu dağ tırmanışını yapmak istemiyorsanız tüm bu görkemli manzaraları görebileceğiniz otantik Aremd köyüne de uğrayabilirsiniz.

Toubkal Milli Parkı yürüyüş parkurları yılın her zamanı açık. Parkta yaz ve ilkbahar ayları dışında kış aylarında da harika kar manzaraları eşiğinde yürüyüşler yapılıyor.

Marakeş Uçak Bileti ile Ouzoud Şelalesi’ni Görün

Marakeş uçak bileti alarak güzelliğini göreceğiniz Ouzoud Şelalesi, yüksek kayalıklardan çok büyük bir havzaya dökülen inanılmaz etkileyici bir şelaleler kümesi.

Çok katmanlı şelaleler, 110 metre yükseklikten dökülüyor ve bu kurak manzarada, kanyonun kayaları içinde yemyeşil manzaralarıyla çölde bir vaha manzarası yaratıyor.

Marakeş Ouzoud Şelaleleri
Marakeş Uçak Bileti ile Ouzoud Şelalesi’ni Görün

Bölge, zeytin ağaçları ile ünlü ve şelaleye doğru yürürken bu ağaçların gölgesinde dinlenebilir ve dökülen şelalenin serinletici esintisinin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer sıcak yaz aylarında Ouzoud Şelalesi’ni ziyaret ederseniz şelalenin döküldüğü Al Abid Nehri’nde de keyifle yüzebilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından Marakeş uçak bileti alabilir ve Fas’ın bu ünlü şehrini keyifle gezebilirsiniz.