Chongqing Uçak Bileti ile Çin Macerasına Çıkın

0
886
Chongqing Uçak Bileti ile Çin Macerasına Çıkın
Chongqing Uçak Bileti ile Çin Macerasına Çıkın

Chongqing uçak bileti alarak unutulmaz bir maceraya çıkabileceğiniz Çin’in güneybatısında bulunan Chongqing, ülkenin en büyük şehirlerinden biri. Chongqing, yaklaşık 30 milyon insanın yaşadığı devasa ve yoğun bir şehir. Çin’in tüm dünyanın ilgisini çeken bu güzel şehri, devasa bir metropol olarak ilginç sokakları, lezzetli yemekleri, muhteşem tarihi ve modern anıtlarıyla size unutulmaz bir Çin macerası sunuyor.

Sürekli genişleyen metropol, keyifle gezeceğiniz zengin bir kültürel tarihe ev sahipliği yapıyor. Yangtze Nehri’nin yanında yer alan Chongqing şehri özellikle zengin mutfağı, kültürel müzeleri ve UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak korunan birçok cazibe merkeziyle turistlerin sık ziyaret ettiği bir yer.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden kolayca Chongqing uçak bileti alabilir ve dünyanın en büyük şehirlerinden birinde unutulmaz bir Çin macerası yaşayabilirsiniz.

Chongqing’in Muhteşem Mutfağı

Chongqing, yemek olanakları ve zengin menüleriyle ünlü. Şehrin her yerde bulabileceğiniz güveç ise burada en sevilen yemek. Bu yemek pişirme tarzı Çin’de yüzyıllardır uygulanıyor ama Moğolistan ve Güneybatı Çin de dahil olmak üzere çeşitli bölgelere dayanan hikayeleriyle net bir kökene sahip değil. Çanakta pişirilen güveçler akşam yemeğinde baharatlı bir haşlama suyu kabında hazırlanıyor ve ince dilimlenmiş etle birlikte bıldırcın yumurtasından sebze ve mantarlara kadar çeşitli malzemelerle hazırlanıyor.

Chongqing’in Muhteşem Mutfağı
Chongqing’in Muhteşem Mutfağı

Chongqing halkı için güveç yemeklerden çok daha fazlasıdır. Bu yemek sosyal deneyim olarak aile ve arkadaşlarla bağlantı kurma şansı veriyor. Ünlü Xiao Tian de dahil olmak üzere kentin çevresinde sayısız güzel güveç lokantası bulabilirsiniz.

Chongqing’de Görülecek Yerler

Wulong Karst Jeoloji Parkı

Chongqing uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu devasa şehirde Wu Nehri’nin güneydoğusuna yayılan Wulong Karst Jeoloji Parkı, UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak korunan nefes kesici bir manzarayı size sunuyor. Alan; akarsular, mağaralar, geçitler ve karstik kireç taşı oluşumlarına ev sahipliği yapıyor.

Bu bölgedeki sayısız doğal mucizelerden olan Üçlü Köprü, Furong Mağarası ve binlerce yıllık Houping Tiankeng Mağaraları özellikle çok sevilen yerler. Wulong Karst Jeoloji Parkı, doğa severler için olduğu kadar hevesli yürüyüşçüler için de mükemmel bir seçim. Ayrıca, film izleyicileri de bu devasa parkı Transformers: Extinction Age adlı filmin çekildiği yer olarak tanıyabilirler.

Ciqikou Eski Kent Bölgesi

Chongqing şehir merkezinin hareketli enerjisinden kaçmak isteyen gezginler için tarihi Ciqikou Eski Kenti ideal bir çözüm sunuyor. Bu antik kasaba, Shapingba Bölgesi’nde yer alıyor ve tarihi bir liman kenti olarak tarihi, bölgenin ticaret merkezi olarak hizmet verdiği Ming ve Qing Hanedanları’na kadar uzanıyor. Dünyada ise bu antik kasaba, Çin’in porselen üreticisi olarak Porselen Kenti olarak biliniyor.

Ciqikou Eski Kent Bölgesi
Ciqikou Eski Kent Bölgesi

Günümüzde ziyaretçiler hala kasabada satılan porselen parçalarını satın alabiliyorlar. Ziyaretçiler burada et çorbası, baharatlı tava kızartması ve çeşitli hamur işlerini satan çok sayıda restorana sahip antik kentin yemek olanaklarını da çok seviyorlar. Ciqikou, çocukluğunu bu küçük kasabada geçiren Nobel Fizik Ödülü’nü alan Samuel CC Ting ile bağlantılı olmasıyla da ünlü. Ting’in çalıştığı sınıf korunmuş ve ziyaretçilere açık.

Chongqing Kaplıcaları

Alışveriş, turlar ve yürüyüşle geçen uzun bir günün ardından Ronghui Hot Springs Resort’ta gevşeyebilirsiniz. Gele Dağı’nın dibinde bulunan bu ünlü tesis, Chongqing’i ziyaret eden turistlerin favori yerleri arasında. Kaplıca havuzlarına ek olarak tesis ayrıca aromaterapi, bitkisel ilaç ve masaj gibi yüksek kaliteli hizmetler de sunuyor.

Chongqing Kaplıcaları
Chongqing Kaplıcaları

Chongqing şehrinde yaklaşık bir düzine kaplıca olmasına rağmen Ronghui, birinci sınıf olanakları ve mükemmel müşteri hizmetleri ile en popüler olanlardan biri. Cesursanız, ölü cildin küçük balıklar tarafından ağrısız bir şekilde temizlenmesi için ayaklarınızı bir balık havuzuna daldırmanız gerektiren balık pedikürünü de deneyebilirler.

Chongqing Hayvanat Bahçesi’nin Dev Pandaları

Chongqing uçak bileti alarak gezeceğiniz Çin; orta, güney ve doğu bölgelerine özgü sevimli bir hayvan olan dev panda ile eş anlamlı bir ülke oldu. Nesli tükenmekte olan bir tür olarak vahşi hayatta yaşayan 2.000’den az dev panda var. Bambu seven bu canlıları yakından görmek için Chongqing Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Chongqing Hayvanat Bahçesi'nin Dev Pandaları
Chongqing Hayvanat Bahçesi’nin Dev Pandaları

Şehir merkezine sadece 8 km uzaklıktaki hayvanat bahçesi sadece pandalara değil fillere, leoparlara, kangurulara ve hayvanat bahçesinin akvaryumuna yerleştirilen çeşitli deniz canlılarına da ev sahipliği yapıyor. Hayvanat bahçesinin yemyeşil tepeleri, şelaleleri ve bitki örtüsü onu Chongqing’in kalabalık caddelerinin arasında serinletici bir cennet yapıyor.

Şehir Merkezi Jiefangbei

Chongqing’deki yoğun şehir merkezi olan Jiefangbei; mağazalar, restoranlar ve küçük sokak tezgahları ile dolu çok hareketli ve sevilen bir yer. Jiefangbei’nin merkezi meydanı, Chongqing’in “Times Meydanı” olarak biliniyor. Geceleri pek çok yüksek bina ve alışveriş merkezi aydınlanırken muhteşem bir manzara ortaya çıkıyor ve yerli halkla birlikte turistler de bu kalabalık semtte dolaşmaya bayılıyorlar.

Chongqing Halk Kurtuluş Anıtı

Chongqing’deki en ikonik yerlerden biri olan Halk Kurtuluş Anıtı, her turistin mutlaka görmesi gereken bir yer. 1945 yılında inşa edilen anıt, İkinci Dünya Savaşı sırasında Çin’in başarısını anıyor ve şehrin göbeğindeki Jiefangbei ticaret bölgesinde 90 metre yükseklikteki kuleleri ile dikkat çekiyor.

Chongqing Halk Kurtuluş Anıtı
Chongqing Halk Kurtuluş Anıtı

Anıtı ziyaret eden gezginler burada sayısız KTV kulübü, alışveriş merkezi ve kitapçının yanı sıra yakındaki diğer turistik yerleri de ziyaret edebilirler. Görkemli Halk Kurtuluş Anıtı’na şehir otobüsüyle kolayca ulaşılabilirsiniz.

Yangtze Nehri Üzerinde Yapılan Geziler

Yangtze Nehri’nin karşısında bulunan Yuzhong Bölgesi’ndeki Chang’an Tapınağı’ndan Nan’an Bölgesi’ndeki Shangxin Caddesi’ne giden teleferikle bu devasa metropolü ve güzel nehir manzaralarını kuş bakışı izleyebilirsiniz.

Yangtze Nehri Üzerinde Yapılan Geziler
Yangtze Nehri Üzerinde Yapılan Geziler

Yerliler için teleferik gezisi, Yangtze Nehri’ni geçmenin kolay ve hesaplı bir yolu. Turistler arasında ise bu keyifli teleferik yolculuğu, hareketli nehir yolunun muhteşem manzaralarını sunduğu için çok popüler.

Chongqing Halk Meclisi Salonu

1950’lerde kurulan Halk Meclis Salonu, Chongqing’e gelen önemli ziyaretçiler için bir oditoryum olarak inşa edildi. Süslü bina, Ming ve Qing hanedanlarının mimari tasarımlarıyla süslenmiş etkileyici bir yapı. Halk Meclisi Salonu, geniş bir kubbe ve renkli detaylara sahip olarak harika fotoğraflar çekme fırsatı sunuyor. 66.000 metrekareye yayılan ve 65 metre yüksekliğe ulaşan devasa yapı, üç ana bölümden oluşuyor: Kuzey binası, güney binası ve oditoryum. Halk Meclisi Salonu, TripAdvisor Mükemmellik Sertifikası’na sahip ve Chongqing’e seyahat eden herkesin mutlaka görmesi gereken bir şaheser.

Chongqing Dazu Taş Oymaları

Dazu taş oymaları, Chongqing yakınında bulunan başka bir UNESCO Dünya Mirası Alanı. Tarihleri M.Ö. 9. yüzyıla uzanan bu çarpıcı oymalar, yamaçlar boyunca Çince karakterlerle yazılmış binlerce yazıttan oluşuyor. Oymaların çoğu Baoding Dağı’nın kenarı boyunca uzanıyor ve Budist felsefeleriyle ilgili epitaphları içeriyor.

Chongqing Dazu Taş Oymaları
Chongqing Dazu Taş Oymaları

Çok sayıda kayalara oyulmuş heykel ise dağın her yanında dağılmış durumda ve çoğu renkli boyalarıyla yıllar boyunca doğal olarak korunmuş. Dazu taş oymalarına Chongqing’den otobüsle kolayca ulaşılabilirsiniz. Bu benzersiz yeri gezmek, kültür tutkunları ve tarih meraklıları için neredeyse bir zorunluluk.

Three Gorges Müzesi

Yangtze Nehri’nin yanındaki ünlü Three Gorges bölgesinde yer alan Three Gorges Müzesi, Chongqing’in hareketli Yuzhong Bölgesi’nin ilgi çeken yerlerinden biri. Müze, Chongqing tarihini korumaya hizmet ederek çeşitli kültürel eserlere ve sanatsal eserlere ev sahipliği yapıyor.

Three Gorges Müzesi’nin geniş koleksiyonunda antika porselenleri, Han Hanedanlığı’ndan etkileyici heykelleri, resimleri ve kaligrafi çalışmalarını bulacaksınız.

Ünlü Chongqing Hot Potları

Bu popüler baharatlı Sichuan yemeğinin tadına bakmadan Chongqing’e yapılan bir ziyaret tamamlanmış sayılmaz. Sichuan karabiberi, çorbaya “má la” veya “uyuşmuş ve baharatlı” denilen bir lezzet veren ana bileşendir. Hot Pot sadece baharatlı değil, aynı zamanda ağızda uyuşma veya karıncalanma oluşturan eşsiz bir lezzet. Chongqing gezinize bu ilginç yöresel lezzetli mutlaka denemenizi öneririz. Chongqing, güveçte olduğu gibi Hot Pot konusunda da çok ünlü ve bu yiyeceği satan restoranları şehrin her yerinde bulabilirsiniz.

Chongqing Hongya Mağarası

Hongya Mağarası veya Hongyadong, Jialing Nehri’ne bakan uçurumun kenarında inşa edilmiş benzersiz bir yer. Bu devasa bina kompleksi akşamları aydınlatılıyor ve birçok ziyaretçi ışıkları görmek, içerideki mağazaları ve restoranları keşfetmek için buraya akın ediyor. Tarihi bir bina olmasa da Hongya Mağarası, size yıllar önce bu nehir kıyılarında bulunan antik binalarla ilgili bir fikir verecektir.

Chongqing Hongya Mağarası
Chongqing Hongya Mağarası

Chongqing E’ling Parkı

Chongqing uçak bileti alarak gezeceğiniz şehrin kalabalık sokaklarında bir molaya ihtiyaç duyduğunuzda uğrayabileceğiniz E’ling Parkı, Chongqing şehrindeki huzurlu yeşil bir alan olarak öne çıkıyor. Bu sakin park, rahatlamak için Tai Chi uygulamalarına katılmak ve oyun oynamak için buraya gelirken yerel halkı görmek için harika bir yer. Bir tepede uzanan bu yemyeşil park, şehri ve Jialing Nehri’ni görebileceğiniz iyi bir manzaraya da sahip.

Chongqing E'ling Parkı
Chongqing E’ling Parkı

Dünyanın En Uzun Grafiti Caddesi

Huangjueping, çok sayıda sanat alanıyla Chongqing’de ilginç bir bölge ve Sichuan Güzel Sanatlar Enstitüsü’ne ev sahipliği yapıyor. Ayrıca burada ilginç boyanmış binaları ve sokakları süsleyen orijinal sanat eserlerini göreceğiniz dünyanın en uzun graffiti / doodle caddelerinden birini gezme şansı da bulacaksınız. Bölge, bu devasa şehirde küçük ama yoğun bir sanat merkezi olan sanatçılar ile dolu çok popüler bir yer.

Fengdu Hayalet Şehir

Chongqing uçak bileti alarak keşfedeceğiniz Fengdu hayalet şehri, Çin vizyonunu öğrenmek isteyen turistleri kendine çekiyor. Ming Tepesi’nin yukarısındaki “Hayaletler Şehri” Fengdu, Yangtze Nehri’nin kuzey ucunda bulunuyor. Bu ilginç şehir, Çin hayalet kültürü ve öbür dünya hakkında bilgileri öğrenmek isteyen Çin’in her yerinden gelenyerli turisti ve dünyanın her yerinden binlerce yabancı turisti kendine çekiyor. Bölgeyi ziyaret ederseniz eşsiz mimarlık stillerini ve iyiliğin doğuştan gelen dersini, ayrıca iyiliğin iyilikle, kötülüğün ise kötülükle ödüllendirildiğini anlatan efsaneleri öğrenebilirsiniz.

Şehir, yaklaşık 2.000 yıllık geçmişini saran ürkütücü bir atmosfere sahip. Fengdu’nun kökeni, Han hanedanlığı döneminde başlıyor. Antik çağlarda iki yetkili bölgeye kaçarak hayatlarını yaşamaya karar verir ve burada ölümsüz hale gelir.

Hayaletler Şehri’ndeki popüler yerlerin çoğunun öbür dünyaya atıfta bulunan isimleri var. “Ev Kule’de Son Bakış”, “Yapılması Gerekenler Köprüsü” ve “Hayalet İşkence Geçidi” gibi ilginç yapıları burada görebilirsiniz. Siteleri kapsayan heykellerde ve diğer sanatsal eserlerde de hayaletlerin ve şeytanların tasvirleri ve iyi yaşamış olmayanların başına gelenleri temsil eden korkunç tasarımlar çok ilgi çekiyor. Öbür dünyayı temsil etmek için yapılmış neon parkını, maskelerle dolaşan insanların bulunduğu bir tema parkını ve bir perili evi de burada gezebilirsiniz.

Tepede görülen dev yüz ise “Hayalet Kral” olarak adlandırılıyor ve bir kayaya oyulmuş en büyük heykel olarak Guinness Dünya Rekorları ünvanına sahip. 138 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 217 metre genişliğindeki bu heykeli şehrin her yerinden kolayca görebilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Chongqing uçak bileti alabilir ve dünyanın en kalabalık şehirlerinden birinde Çin kültürünü keşfe çıkabilirsiniz.