Kıbrıs Uçak Bileti ile Tatil Cenneti Girne’yi Gezin

0
1101
Kıbrıs Uçak Bileti ile Tatil Cenneti Girne'yi Gezin
Kıbrıs Uçak Bileti ile Tatil Cenneti Girne'yi Gezin

Kıbrıs uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Girne şehri, hem tarihi güzellikleri hem de turizm olanaklarıyla dikkat çekiyor. Kıbrıs Adası’nın en iyi bilinen şehri ve tam bir tatil cenneti olan Girne, adanın başkenti Lefkoşa’nın kuzeyinde yer alıyor ve başkente sadece 15 dakika mesafede.

Girne’den havanın açık olduğu bir günde Türkiye’yi bile görebilirsiniz, çünkü Girne şehri Türkiye ile karşı karşıya konumda. Geceleri ışık saçan antik St. Hilarion Kalesi ile süslü Besparmak Dağları’nın muhteşem manzaraları sizi çok etkileyecektir. Ünlü limanı ve görkemli Girne Kalesi’yle bu güzel şehir; dağlık manastırları, müzik festivalleri ve antik Bellapais Köyü de dahil olmak üzere Kuzey Kıbrıs’ın tarihi ve kültürel cazibe merkezlerinin en güzellerine ev sahipliği yapıyor.

Bütün doğal ve tarihi güzelliklerinin yanında kaliteli alışveriş ve yemek olanakları, 5 yıldızlı oteller ve kumarhanelerle Girne şehri çok hareketli bir yer. 18 delikli golf sahasına sahip Korineum golf tesisinden kumlu Alagadi Kaplumbağa Plajı’na kadar Girne’de unutulmaz bir gezi yapabilir ve harika zaman geçirebilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Kıbrıs uçak bileti alabilir ve büyüleyici Girne şehrini doyasıya gezebilirsiniz.

Girne Limanı ve Girne Sokakları

Tarihi Arnavut kaldırımlı sokaklara, otantik dükkanlara, geleneksel ahşap gemilera, yatlara ve tarihi taş binalara ev sahipliği yapan Girne Limanı, sahildeki kafe ve restoranları ile büyüleyici bir yer ve tarihi Girne şehrinin mücevheri. Girne limanı, yaz aylarındaki turist kalabalığına rağmen eski bir dünya atmosferini özenle korumayı başarıyor.

Girne Limanı’nda geziyorsanız, tarihi St. Andrew Kilisesi’nden gezinize başlayabilir, daha sonra da etkileyici Ağa Cafer Paşa Camii’ne kadar uzanan Arnavut kaldırımlı sarp tepe geçidinde yürüyebilirsiniz. Liman boyunca da güzel bir ezinti yapabilir ve harika manzaralara sahip kafelerde güzel bir mola verebilirsiniz.

Girne Limanı ve Girne Sokakları
Girne Limanı ve Girne Sokakları

Girne limanı, Kıbrıs’ın önemli bir mahsulü olan keçiboynuzu ürünlerinin ihracatının temelini oluşturuyordu ve sahildeki restoranların çoğu dönüştürülmüş taş depolarda bulunuyor. Burası hala demirlemeli bir çalışma limanı, ancak bugün gördüğünüz teknelerin büyük kısmı ahşap günlük gezi gemileri ve bunların iki tanesi yüzen kafeler olarak kullanılıyor.

Girne Limanı’nın batı yakasında restore edilmiş bir Venedik binasında bulunan Kuzey Kıbrıs Turist Ofisi’ne uğrayarak gezi bilgileri alabilirsiniz. Makul fiyatlı oteller olan Beyaz İnci ve İngiliz Oteli muhteşem liman manzarasına sahip uygun fiyatlı odalar sunuyor. White Pearl Hotel’deki çatı katındaki Hint restoranı da 360 derece liman manzarasına sahip ve görülmeye değer güzellikte. En lüks beş yıldızlı oteller ve kumarhaneler için ise merkezdeki ünlü Colony Hotel’i veya limanın yakınındaki ünlü Rocks Hotel’i deneyebilirsiniz.

Girne Yuvarlak Kule El Sanatları Mağazası

Girne’de harika restoranlar var, bu nedenle burada bir akşam yemeğinin tadını çıkarırken denizde parıldayan ışıkları izlemek için harika yerler bulacaksınız. En iyi bilinen restoran ise limanın hemen batısındaki Dome Hotel’in içinde bulunan Niazis’dir. Düşük maliyet, uygun fiyatlı yemekler, mükemmel çorbalar ve kebapların yanı sıra her tür pub, restoran ve kafeyi de burada bölgede bulabilirsiniz.

Girne Limanı merkezine doğru ilerlediğinizde ise hediyelik eşya ve kuyumcu dükkanları ile çevrili bir yamaç paraşütü alanı bulacaksınız. Kuzey Kıbrıs sahil şeridinde ise öğle yemeği ile birlikte günlük tekne gezileri sunan bir dizi geleneksel ahşap tekne çok ilgi çekiyor. Girne’deki en iyi alışveriş olanakları için limandan paralel bir şekilde uzanan tek yönlü yola kadar yürüyün, bu yol üstünde çok sayıda el sanatı, mücevher (altın ve gümüş) ve moda mağazası ayrıca güzel çarşılar bulacaksınız. Burada asıl ilgi çeken yer ise özgün kale kulelerinden birinde inşa edilen Yuvarlak Kule el sanatları mağazası. Ayrıca İngilizler tarafından inşa edilmiş olan kulenin yanındaki restore edilmiş Bandabulya pazarı da harika yöresel ürünler bularak alışveriş yapabileceğiniz bir diğer yer.

Girne Eski Kenti

Girne Limanı etrafında dolanan Girne’nin küçük eski kenti, keyifli bir gezinti yapmak için atmosferik bir ortamı size sunuyor. Eski kentin sarmal geçitleri taş binaların bir kargaşası arasında uzanıyor ve yol üstü kafeleri bu otantik atmosferi tamamlıyor.

Girne Eski Kenti
Girne Eski Kenti

Girne’nin uzun tarihinin mütevazı kalıntıları da eski kentin sokakları boyunca dağılmış durumda. Girne gezinizde mutlaka görmeniz gereken başlıca anıtlardan ikisi olan Osmanlı dönemi şaheseri Ağa Cafer Pașa Camii ve 16. yüzyıldan kalma Chysopolitissa Kilisesi’nin  kalıntılarını da eski kentte bulabilirsiniz. Archangelos Michael Kilisesi’ne giden yolda da antik Greko-Romen mezarlarını görebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Girne Kalesi ve Gemi Enkazı Müzesi

Girne Kalesi, neredeyse mükemmel bir şekilde korunmuş kale duvarları, Venedik Kulesi ve kaleye girmek için yürüdüğünüz orijinal asma köprü ile son derece etkileyici bir yapı. Girne Kalesi bilet gişesine de limanın taş basamaklarından ulaşılıyor. Bilet ofisinde bir İngilizce rehberi çok az veya hiç ek ücret ödemeden talep edebilirsiniz.

Girne Kalesi içinde ise her yaştan ziyaretçiler için çeşitli ilgi çekici yerler bulunuyor. Kale surları; çevredeki dağların, kasabaların ve sahil şeridinin muhteşem manzaralarını size sunacak. Kale zindanları da görülmeye değer ve burada mahkumların tam ölçekli reprodüksiyonları bulunuyor.

Girne Kalesi ve Gemi Enkazı Müzesi
Girne Kalesi ve Gemi Enkazı Müzesi

Kalenin büyük merkezi avlusu ise zaman zaman eğlenceli konserler için kullanılıyor, avlunun sonunda ise güzel bir kafe ve hediyelik eşya dükkanı var. Girne Kalesi içinde yer alan Gemi Enkazı Müzesi ise eski dünyanın muhteşem gemi enkazlarını sergiliyor. Burada 2300 yıllık bir Yunan ticaret gemisi ve antik bir kargo gemisi göreceksiniz. Bu enkazlar ilk kez 1965 yılında Girne kıyıları açıklarında keşfedildi. Orijinal şarap amphoralarını, değirmen taşlarını ve badem kargolarını görmek size eşsiz bir deneyim yaşatacak.

Alagadi Kaplumbağa Plajı ve Kaplumbağa Projesi

Diğer bazı Akdeniz tatil yerlerinin aksine Girne’nin merkezindeki sahilin çevresi kayalık olduğundan yüzmek için burada plaj yok. Ancak muhteşem plajları Girne merkezine çok yakında yerlerde bulabilirsiniz. Şehirden sadece 5-10 dakika uzaklıkta ücretsiz plajlardan birine ya da otel plajlarından birine kolayca gidebilirsiniz. Karpas Yarımadası’ndaki muhteşem bozulmamış kumsallardan birine günlük gezi de yapabilirsiniz.

Girne’ye yakın en sevilen altın kumlu plaj şeridi ise Algadi (Kaplumbağa) Plajı. Bu eşsiz plaj ücretsiz ve aynı zamanda ünlü bir deniz kaplumbağa yuvalama merkezi. Alagadi Kaplumbağa Plajı’nda plaj kulüplerinin aksine sadece temel olanaklar var, ancak sahilde bir restoran, duşlar ve tuvaletler bulabilirsiniz. Burası kumsalda piknik yapan yerlilerle dolu ve yaz aylarında geceleri ortaya çıkan kaplumbağa yumurtalarını koruyan sahilde yuvarlak kafeslerle süslü.

Yaz aylarında biraz heyecan arayan yaşlı veya genç çocuklar, Kuzey Kıbrıs Kaplumbağa Projesi’ne de kuluçka gönüllüleri olarak kaydolmayı düşünebilirler. Bu proje, geceleri kuluçka kaplumbağalarının korunmasına yardımcı olmak için plajlarda uyku tulumları ile zaman geçireceğiniz oldukça eğlenceli bir proje.

Beylerbeyi Köyü ve Bellapais Manastırı

Dünyaca ünlü Bellapais Manastırı ve tarihi Beylerbeyi Köyü arası 5 km mesafede ve Girne’nin merkezinden Beylerbeyi Köyü’ne dolmuşlarla giderek bu muhteşem manzaraları görebilirsiniz. Bu ilginç yerleri görmeden Kuzey Kıbrıs ziyareti tamamlanmış sayılmaz. Beylerbeyi Köyü ve klasik Gotik tarzda inşa edilmiş Bellapais Manastırı, Akdeniz’e bakan güzel bir yamaçta yer alıyor. Bellapais Manastırı, Fransızca “Barış Manastırı” anlamına geliyor.

Bu nefes kesici 13. yüzyıl manastırı, Kuzey Kıbrıs Girne bölgesinde güzellik, tarih ve kültür arayışı içinde olanlar için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer. Bellapais Manastırı, neredeyse mistik bir huzur ve sükunet duygusu yaratan, Yakın Doğu’daki en iyi korunmuş ve en güzel Gotik yapı olduğu biliniyor. Bugün manastır; sanatsal, müzikal ve dramatik performanslar için kültürel bir merkez olarak kullanılıyor ve dünyaca ünlü Bellapais Uluslararası Müzik Festivali de burada düzenleniyor. Manastır kışın  18:30’a, yaz aylarında ise saat 19:00’a kadar açık. Çok dilli rehberler ile hem manastırı hem de antik site alanını gezebilirsiniz.

Beylerbeyi Köyü ve Bellapais Manastırı
Beylerbeyi Köyü ve Bellapais Manastırı

Güzel bir Kybele restoranı ile çok romantik bir manzaraya sahip olan otantik Beylerbeyi Köyü ise düğün organizasyonlarıyla dünyanın her yerinden çiftleri kendine çekiyor. Beylerbeyi Köyü’nde 1950’li ve 1960’lı yıllarda köyde yaşayan ünlü İngiliz yazar Lawrence Durrell’in adını taşıyan Asılsızlık Ağacı’nın altında bir yemeğin veya Türk çayının tadını çıkarabilirsiniz. Kıbrıslılar köyü saran limon ağaçlarını da çok seviyorlar ve bütün köy limon ağaçlarıyla harika bir manzaraya sahip. Geleneksel Kıbrıs hediyelik eşya örneklerini ve güzel el sanatları dükkanlarını da Beylerbeyi Köyü’nde bulabilirsiniz.

Girne Aziz Hilarion Kalesi

Kıbrıs uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Girne’den kısa bir yolculukla denizin 732 metre yukarısında, Beşparmak Dağları’nın tepesinde yer alan Aziz Hilarion Kalesi’ni gezebilirsiniz. Burası Kıbrıs’ın en güzel manzaralarını izleyebileceğiniz yer. Kaleye dik sürüş, yükseklik korkusu olanlar için önerilmez, ancak kaleye ulaştığınızda muhteşem bir manzarayla ödüllendirileceksiniz.

Girne Aziz Hilarion Kalesi
Girne Aziz Hilarion Kalesi

Girne ve Beşparmak Dağları’nın burada sunduğu manzara, Kuzey Kıbrıs’ta herhangi bir yerdeki en yüksek ve en muhteşem manzaradır. İlkbahar veya sonbahar ayları burada yürüyüşler yapmak için idealdir ve güne çok erken başlamadığınız sürece bölge, sıcak yaz aylarında doğa yürüyüşü yapmak için uygun değil. Havanın sıcak olduğu zamanlarda kaleye gidiyorsanız, güçlü ayakkabılar ve bol miktarda su almanızı öneririz. Aziz Hilarion Kalesi çevresinde yerleşik sergiler, kafeler ve küçük dükkanlar da bulacaksınız. Walt Disney’in Uyuyan Güzel kalesini andıran Aziz Hilarion Kalesi, üç Kuzey Kıbrıs kalesi arasında en iyi şekilde korunmuş yapı olmasıyla ünlü.

Kıbrıs Evi

Girne Limanı’ndaki bu özenle restore edilmiş eski keçiboynuzu deposunda geleneksel kıyafetler, mobilyalar ve Kıbrıs tekstil işçiliğinin ilginç etnografik sergilerini görebilir ve harika zaman geçirebilirsiniz. Avrupa’ya harnup ihracatı yapan büyük bir ticaret limanı olan Girne Limanı üzerine tarihi sergiler de görülmeye değer güzellikte.

Girne Greko-Romen Mezarları

Girne’de bu çok ilgi çeken tarihi eserler, kaya yüzüne oyulmuş ve taşlarla kısmen örtülmüş antik mezarların etkileyici bir manzarasına sahip. Helenistik ve Roma dönemlerinde kullanıldığı düşünülen bu taş mezarları rehberleri turlarla gezebilir ve Girne gezinize tarihi bir doku ekleyebilirsiniz.

Kıbrıs Uçak Bileti ile Ağa Cafer Pașa Camii’ni Gezin

Kıbrıs uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz bu etkileyici cami, 16. yüzyılda Kıbrıs valisi olan Ağa Cafer Paşa tarafından yaptırılmış. Girne Limanı’ndan modern kent merkezine çıkan tarihi bir sokak üzerinde bulunan Ağa Cafer Paşa Camii, Girne merkezinde inşa edilen ilk cami olmasıyla ünlü.

Kıbrıs Uçak Bileti ile Ağa Cafer Pașa Camii'ni Gezin
Kıbrıs Uçak Bileti ile Ağa Cafer Pașa Camii’ni Gezin

Ağa Cafer Pașa Camii, kesme taştan inşa edilmiş, dikdörtgen planlı tasarlanmış ve tek minareli etkileyici bir yapı. Tarihi caminin hemen yanında ise Hasan Kavizade Hüseyin Efendi Çeşmesi bulunuyor. Çeşmenin kuzey cephesinde ise kabartma olarak tasarlanmış üç çarpıcı kemer görülmeye değer güzellikte.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden kolayca Kıbrıs uçak bileti alarak gelişmiş turizm olanakları, tarihi yapıları ve çarpıcı doğa manzaralarıyla ünlü Girne şehrini keyifle gezebilirsiniz.