Aerobilet ile Viking Dünyasına Yolculuk

0
1090
Aerobilet ile Viking Dünyasına Yolculuk
Aerobilet ile Viking Dünyasına Yolculuk

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlara alacağınız uçak bileti ile keşfe çıkacağınız İskandinavya toprakları, Vikinglerin ana yurdu ve her mevsim görülmeye değer pek çok güzelliğe sahip. Günümüzde her anlamda dünyanın en gelişmiş ülkelerinin yer aldığı İskandinavya, bir zamanlar savaşçı Vikingleriyle ünlüydü ve onların kültürü bugün hala şehirlerde görülebiliyor.

Muhteşem kuzey ışıklarından etkileyici kayak merkezlerine; binlerce küçük adadan oluşan fiyort manzaralarından dünyanın en ihtişamlı mimari yapılarına kadar İskandinavya size unutulmaz bir macera sunuyor.

Aerobilet ile İskandinavya Yarımadası’nı Keşfedin

Kuzey Işıkları

Çoğu insan için kuzey ışıklarını görmek unutulmaz bir deneyimdir. Finlandiya, gökyüzündeki bu ışık perdelerini görmek için belki de dünyanın en iyi ülkesi. Zaman zaman kuzey ışıkları, ülkenin en güney bölgelerinde bile görülebilmesine rağmen, onları görmek için en iyi yer Kuzey Kutup Dairesi’ne yakın yerler.

Burada eylül ve mart ayları arasında, ziyaretçiler gökyüzünün açık olması durumunda eşsiz ışık şovlarını izleyebilirler. Kuzeydeki geniş otel yelpazesi de özellikle ışıkları görmek isteyen insanlara hitap ediyor.

Kuzey Işıkları
Kuzey Işıkları

Helsinki uçak bileti ile tadını çıkaracağınız kış sporları için bir merkez olan Levi’yi de burada ziyaret etme şansınız bulunuyor. Levi, gece kayağı için ışıklandırılmış doğal Nordic kayak pistlerine sahip. Finlandiya’nın en büyük yokuş aşağı kayak pistleri ve eğimleri ile burası benzersiz bir kayak deneyimi sizi bekliyor. Levi’de pek çok otelin cam tavanlı odaları var, böylece kuzey ışıklarını odanızdan da izleyebilirsiniz.

Stockholm Gamla Stan (Eski Şehir)

Stockholm’de tarih görmek için mutlaka şehir müzelerinden birine gitmeniz gerekmez. Bunun yerine, Stockholm şehrinin 1252 yılında kurulduğu mahalle olan Gamla Stan’de yürüyebilirsiniz. Arnavut kaldırımlı sokaklar, virajlı geçitler ve renkli klasik mimarinin bolluğu size unutulmaz bir Orta Çağ atmosferi yaşatacak.

Gamla Stan’in büyüleyici atmosferi içinde Stockholm Katedrali, tarihi parlamento binası, Nobel barış ödüllerini sergileyen Nobel Müzesi ve Kraliyet Sarayı gibi şehrin en ilgi çekici yerlerinden bazıları bulunuyor. Gamla Stan, aynı zamanda Stockholm’ün en eski caddesini bulacağınız yer. Köpmangatan ve Marten Trotzigs Grand burada gezeceğiniz büyüleyici tarihi caddelerden bazıları.

Stockholm uçak bileti alarak güzelliklerini yakından görebileceğiniz Stockholm eski kentinde birçok kafe, mağaza ve turistik yer de bulunuyor ama bunların çoğu oldukça pahalı.

Oslo Fiyortları

Bir feribota atlayın ve Oslo fiyordundaki adalar arasında unutulmaz bir gezintiye çıkın. Bir taşıma bileti alarak kolayca Aker brygge, Hovedoya, Lindoya, Nakholmen, Bleikoya, Gressholmen ve Langoyene adaları arasında unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Oslo Fiyortları
Oslo Fiyortları

Oslo uçak bileti ile keşfedeceğiniz adalar, yaz aylarında yüzmeye gidilen popüler yerler ve her adanın kendine özgü karakteri ve keşfedilmeyi bekleyen tarihi güzellikleri var. Bu yolculukta yanınızda piknik sepeti ve battaniye getirmeyi unutmayın. Şehir merkezinden sadece birkaç dakika uzaklıkta huzurun ve sessizliğin tadını çıkarın.

Roskilde Viking Gemi Müzesi

Roskilde uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Danimarka Roskilde’deki Viking Gemi Müzesi, size Vikinglerin teknelerini nasıl inşa ettiklerini yakından görme fırsatı verecek. Müzenin yanında bulunan tersane, reprodüksiyon oluşturmak ve eski tekneleri hayata döndürmek için geleneksel yöntemleri hala kullanıyor. Müzenin içinde gezerken Viking Çağı ve deniz yaşamının halkın kültürüne etkisi hakkında etkileyici bilgiler edineceksiniz.

Roskilde Viking Gemi Müzesi
Roskilde Viking Gemi Müzesi

Gerçek Viking gemilerine binebileceğiniz müzenin en etkileyici etkinliği ise bir Viking gemisinde sizi küçük bir yolculuğa çıkarmasıdır. Bu interaktif deneyim dalış yapmak isteyenler için dalış kıyafetleri de sağlıyor, ayrıca geminin odalarını, malzemelerini keşfetme ve sert denizlerde yapılan mücadeleyi tatma fırsatı sunuyor.

Rovaniemi Ren Geyikleri

Helsinki uçak bileti ile başlayacağınız bu macerada gezeceğiniz Kuzey Kutup Bölgesi’nde bulunan Rovaniemi kasabasının Kuzey Kutbu’nun ağ geçidi olduğu iddia ediliyor. Yaz aylarında ünlü gece yarısı güneşi tam da burada yükseliyor.

Yaz mevsimi boyunca Rovaniemi’de tam 24 saat boyunca güneş ufukta kalır ve mayıs ayının başından ağustos sonlarına kadar hiçbir zaman karanlık olacak kadar güneş batmaz. Yerliler, bu ünlü “Beyaz Geceler” boyunca açık hava alanlarda festivallerin tadını çıkarıyorlar.

Rovaniemi şehri aynı zamanda kanoyla gezmek, yüzmek ya da balık tutmak için tercih edilen nehirlerden oluşan geniş bir doğal alan. Şehir, Noel Baba’nın evi olan Noel Baba Köyü’nden Kuzey Kutup Dairesi’ne kadar uzanıyor.

Ren geyikleri ile burada buluşabilir ve bir ren geyiği çiftliğini ziyaret edebilirsiniz. Kışın bu bölge kayakçılar ve kış sporlarını sevenler için tam bir cennet. Donmuş göllere gidebilir ya da otantik Sami köylerini ziyaret edebilirsiniz. İskandinavya turunuzda unutulmaz bir macera yaşamak için ren geyiği kızakları, kar ayakkabıları veya kros kayağı ile muhteşem kış manzaraları arasında gezebilir ve benzersiz kuzey ışıklarını seyredebilirsiniz.

Danimarka Oresund Köprüsü

Planlaması yıllar süren ve pek çok tartışmaya neden olan Oresund Köprüsü, bittikten sonra hızla bir İskandinav ikonuna dönüştü. Köprü, Kopenhag’a yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ve buraya trenle kolayca gidebilirsiniz.

1999 yılında açılan 8 kilometrelik yapı, Danimarka’nın en büyük adası olan ve Kopenhag’a ev sahipliği yapan Zelanda Adası’nı, İsveç’in güneybatı sahillerine ve Malmö limanına bağlıyor. Dünyanın en güzel mimari şaheserlerinden biri olan köprüyü Kopenhag uçak bileti alarak yakından görebilirsiniz.

Kopenhag Lego Kasabası

Danimarka’yı keşfederken sizi şaşkına çevirecek lego modelleri ile tasarlanmış bu devasa tema parkına özellikle çocuklu aileler bayılacaklar. Lego Kasabası, Danimarka’nın en çok ziyaret edilen turistik merkezi. Çocuklarınızla harika bir gün geçirmek için legolardan yaratılmış bir şehirde gezintiye çıkabilirsiniz.

Lego Kasabası’nın kalbi olan Miniland, 20 milyon plastik lego bloğuyla oluşturulmuş minyatür bir şehir. Aynı zamanda burası Star Wars filmlerinden sahneleri de sergiliyor. Kennedy Uzay Merkezi, Amsterdam, Bergen ya da bir İskoç kalesinin minyatür modellerini hayretle izleyebilirsiniz.

Kopenhag Lego Kasabası
Kopenhag Lego Kasabası

Miniland’de ayrıca Kopenhag, Nyhavn, Ribe, Skagen ve çeşitli kraliyet sarayları dahil olmak üzere Danimarka’nın en önemli şehirleri ve simgesel yapıları arasında bir gezinti yapma şansınız da var.

Özgürlük Heykeli, Akropolis ve bir Mısır tapınağı gibi devasa lego yapıların arasından bir gezi minibüsüyle de geçebilirsiniz. Bu yapılarda detaylara gösterilen özel inanılmazdır. Parkın en büyük parçası olan Sitting Bull ise tam 1,4 milyon lego tuğlası ile inşa edildi. Miniland’in en küçük parçası ise 4 küçük beyaz lego parçasından yapılmış Miniland güvercinidir.

Stockholm Drottningholm Sarayı

Stockholm’ün en ünlü simgelerinden birisi olan Drottningholm’a günübirlik bir geziye çıkın ve en yüksek standartlarda tarihi bir ortamın tadını çıkarın. Drottningholm Sarayı, İsveç’in 17. yüzyılda inşa edilmiş ve en iyi korunmuş kraliyet sarayı. Bu görkemli saray, kraliyet ailesinin daimi ikametgahıdır ve Stockholm’ün üç Dünya Mirası Alanı’ndan birisidir.

Stockholm uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz büyüleyici Drottningholm Sarayı, 1981’den beri mevcut kraliyet ailesinin daimi ikametgahı olarak hizmet veriyor ve sarayın güney kesimindeki odalar kraliyet ailesinin üyeleri için ayrılmış durumda. 1991 yılında Drottningholm Sarayı, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ilk İsveç yapısı oldu.

Saray, Kraliçe Hedvig Eleonora’nın isteği üzerine dönemin en ünlü mimarlarından birisi olan Nicodemus Tessin tarafından bir Fransız prototipine göre inşa edildi ve tarih boyunca birçok kraliyet şahsiyeti saraya damgasını vurdu. Drottningholm Sarayı, 18. ve 19. yüzyıllardan kalma muhteşem salonlara, güzel bir parka ve eşsiz bir saray tiyatrosuna sahip. Sarayın etkileyici Barok bahçesi ise 1681 yılında Youngmen Nicodemus Tessin tarafından çizilen taslaklara göre hazırlanmış ve saray gezinizin en güzel bölümünü bu eşsiz bahçelerde yapacaksınız. Drottningholm Sarayı, Avrupa’da en iyi korunmuş 18. yüzyıl tiyatrosu ile de size büyüleyici bir atmosfer sunacak.

Oslo Kayak Merkezleri

Beş yamaç, dört asansör, kayak-snowboard dersleri, kros parkurları, bir kızak tepesi, kayak-snowboard kiralama hizmetleri ve iki kafe ile şehir merkezinin kuzeyindeki Oslo Kayak Merkezi, kış aylarında turistler arasında çok popüler.

Oslo Kayak Merkezi’nin Grefsenkleiva ve Trollvannskleiva isimli iki tepesi var. Grefsenkleiva, deneyimli kayakçılar ve snowboardcular için daha uzun yamaçlara sahip ve en uzun yamacı 900 metre uzunluğunda. Burada ayrıca büyük sıçrama noktaları, raylar ve birkaç küçük atlama tepesi bulabilirsiniz. Kendinizi ısıtabileceğiniz veya bir şeyler yiyip içebileceğiniz iki kafe de bu tepede bulunuyor.

Oslo Kayak Merkezleri
Oslo Kayak Merkezleri

Oslo uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Trollvannskleiva tepesi ise çocuklar ve yeni başlayanlar için çok uygun. Eğim oldukça yumuşak ve tepeden aşağı kaymak çocuklar için çok güvenli, ayrıca burada bir kayak-snowboard okulu, ekipman kiralama merkezi ve kızak tepesi de bulunuyor.

Suomenlinna Adası ve Kalesi

Dünyanın en büyük deniz kalelerinden biri olan Suomenlinna’daki 18. yüzyıldan kalma kale, Helsinki’nin Pazar Meydanı’na 15 dakikalık keyifli bir feribot yolculuğu mesafesinde. Bir gününüzü Suomenlinna ada manzaraları ve etkinlikleri ile kolayca doldurabilirsiniz.

UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak korunan etkileyici yapı, 1847’de Rusları korkutmak için İsveçliler tarafından inşa edildi. Ruslar korkmadılar ve hem kaleyi hem de Finlandiya’yı ele geçirdiler.

Ziyaretçi merkezinde İngilizce görsel bir tura başlayabilir, daha sonra bu ihtişamlı kalenin surlarını, tünellerini ve müzelerini keşfedebilirsiniz. Görecekleriniz arasında 250 tonluk ünlü Vesikko denizaltısı da var. Bu dev denizaltı, Fin donanması tarafından 1936’dan İkinci Dünya Savaşı’nın sonuna kadar kullanıldı.

Suomenlinna Adası’nda bulunan Ehrensvard Müzesi ise en eski İsveç dönemini eserlerine sahip. Çeşitli tarihi binalarda ev stüdyoları, cam üfleyiciler, çömlekçiler ve diğer esnafların dükkanları yaz ve kış aylarında açık. Ayrıca Suomenlinna Yaz Tiyatrosu’nun dansı ve müzik performanslarını da izleyebilirsiniz. Helsinki uçak bileti ile Suomenlinna’da gezerken güzel adanın çevresindeki patikalardan manzarayı izlemeyi de unutmayın.

Kuzeyin Başkenti Reykjavik

İzlanda gezisine Reykjavik uçak bileti alarak başkent Reykjavik’ten başlayabilirsiniz. Genellikle sakin bir yer olan başkent, cuma günleri gençlerin bar ve diskoları doldurması ile canlanıyor. Her hafta yapılan bu ritüel olmuş eğlenceye “runtur” diyen gençler, sabahın ilk ışıklarına kadar eğleniyorlar. Bu arada İzlanda’da yasalara göre alkol alabilmeniz için minimum 20 yaşında olmanız gerekiyor. Runtur kelimesi ise “gidiş-dönüş turu” anlamına geliyor ve uzun, karanlık kış gecelerinde ya da yazın sonsuz günlerinde zaman geçirmenin bir yolu olarak görülüyor.

Avrupa’nın en kuzeydeki başkent Reykjavik oldukça kozmopolit bir şehir. Sanat, kültür, tasarım ve tarih arıyorsanız bunları şehrin müzelerinde bulabilirsiniz. Reykjavik’te bir yürüyüş turu ile katedrali, parlamentoyu, ahşap tiyatroyu, Hallgrims Kilisesi’ni ve Ulusal Tiyatro’yu da görebilirsiniz.

Sıcak su ihtiyacını gideren su tankları üzerine kurulu Saga Müzesi, canlı gibi duran balmumu mankenleriyle İzlanda halkının tarihini anlatıyor. Saga Müzesi Kültür Evi, İzlanda’da yer alan en önemli müze. İzlanda’nın tarihini anlatan el yazmalarının yanı sıra İzlanda’nın sanat, film, doğa ve sanatsal ifadesi ile ilgili pek çok sergiyi burada bulabilirsiniz. Çarşamba günleri girişin ücretsiz olduğu müze, İzlanda’da gezilecek en iyi yerler arasında bulunuyor. Başkent dışında adayı gezmenin en iyi yolu ise Ring Road diye adlandırılan adayı kenardan çevreleyen kara yolunu izlemek.

Malmö Torso Binası

Malmö Merkez İstasyonu’na yaklaşık 2,7 kilometre uzaklıkta bulunan ve otobüs ya da araba ile kolayca ulaşılabilen Güney İsveç’teki bu ünlü bina, Malmö şehrinin simgelerinden biri. Çarpıcı Torning Torso binası, 190 metre yüksekliğinde ve konut, ofis ve konferans alanına ev sahipliği yapıyor.

Malmö Torso Binası
Malmö Torso Binası

Malmö uçak bileti alarak göreceğiniz Torso Binası, Oresund Köprüsü’nün tasarımı ve inşası için yapılan yarışma broşüründe yer alan sanatçı ve mimar Santiago Calatrava’ın bir heykel tasarımından esinlenmiş. Bu modern bina, 2005 yılında açıldı ve tamamlanması dört yıl sürdü. Tamamen yenilenebilir enerji ile çalışan Torso Binası, çok dikkat çekici ikonik bir yapı ve Malmö mimarisi içinde çok önemli bir yere sahip.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlarla uçak bileti alabilir ve size muhteşem kış manzaraları sunacak İskandinavya ülkelerini keyifle gezebilirsiniz.