Aerobilet Seyahat Önerisi: Gökova

0
646
Aerobilet Seyahat Önerisi: Gökova
Aerobilet Seyahat Önerisi: Gökova

Muğla uçak bileti alarak her mevsim farklı bir güzelliğini göreceğiniz Ula ilçesine bağlı olan büyüleyici Gökova, konumu ve benzersiz doğasıyla Türkiye’nin gizli cennetlerinden biri. Gökova’nın kuzeyinde Bodrum, güneyinde ise Datça bulunuyor. Bu bölge özellikle muhteşem koylarıyla bilir ve tekne gezilerinin önemli durakları arasında yer alır. Hem doğal güzellikleri hem de tarihsel zenginlikleri ile size unutulmaz bir tatil yaşatacak Gökova’da harika zamanlar geçirebilirsiniz.

Antik kentler arasından geçen yürüyüş yolları, yüzebileceğiniz veya dalışlar yapabileceğiniz muhteşem koyları, mavi bayraklı temiz plajları ve Sakartepe’den izleyeceğiniz muhteşem körfez manzarası ile Gökova tatiliniz benzersiz olacak.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Muğla uçak bileti alarak Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olan Gökova’yı keşfe çıkabilir ve yılın stresini üstünüzden atarak harika zamanlar geçirebilirsiniz.

Büyüleyici Gökova’yı Keşfedin

Gökova Okaliptus Yolu

Muğla uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Gökova’daki Okaliptus Yolu, eşsiz bir güzelliğe sahip benzersiz bir yol. Muhteşem sonbahar manzaralarına şahit olacağınız, her iki tarafı da okaliptüs ağaçlarıyla çevrili bu yol, birçok kez Türkiye’nin en güzel yürüyüş yolları arasında gösterildi.

Gökova Körfezi’nden Marmaris’e giderken görebileceğini bu yolda keyifli bir yürüyüş yapmayı unutmayın. Bu ünlü yolun bir diğer adı da romantik atmosferinden dolayı Aşıklar Yolu’dur.

Gökova’nın Masmavi Koyları

Gökova ve çevresi özenle yaratılmış birbirinden güzel koylarla çevrili. Gökova gezinizde günübirlik tekne turlarına katılarak bu ünlü koyları keşfedebilir ve kendinizi bu el değmemiş koyların serin sularına bırakabilirsiniz.

Gökova’nın Masmavi Koyları
Gökova’nın Masmavi Koyları

Değirmenbükü, Küfre Koyu, Akbük Koyu, Boncuk Koyu ve altın kumlarıyla dünyaca ünlü Kleopatra Koyu, bu güzel tekne gezinizde ziyaret edeceğiniz önemli duraklar.

Sakartepe Manzarası

Kuş bakışı olarak yemyeşil ormanların masmavi denizle buluştuğu bu bölgeyi izlemek istiyorsanız Sakartepe tam aradığınız yer. Türkiye’deki en güzel manzaralardan birine sahip olan Sakartepe seyir alanı, bu benzersiz manzarasından dolayı her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor.

Sakartepe Manzarası
Sakartepe Manzarası

Sakartepe seyir terasına ulaşmak biraz zor olsa da orada sizi inanılmaz güzellikte bir manzara bekliyor. Aynı zamanda profesyonel yamaç paraşütçülerinin de tercih ettiği yerlerden biri olan Sakartepe, Gökova bölgesinin eşsiz manzarası ile size enfes bir görsel şölen sunacak.

Gökova Körfezi Dalış Noktaları

Muğla uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Gökova çevresinde ve Marmaris sahil şeridinde çok iyi dalış noktaları var. Dalma konusunda küçük eğitimler de alabileceğiniz gezilere katılarak masmavi denizin içindeki yaşamı inceleme şansı bulacaksınız.

Gökova Körfezi Dalış Noktaları
Gökova Körfezi Dalış Noktaları

Gökova-Kocadağ bölgesi özellikle berrak denizi ve dalış noktaları konusunda çok ünlü. Burası Gökova Körfezi’nde mavi bir cenneti andıran bir alan, Kocadağ etekleri hayal ettiğinizden çok daha güzel ve dalışlarda 200 metre derinliğe inerek anemonlar, kabuklular, süngerler, orfozlar, lahoslar, ton balıkları arasında yüzebilirsiniz.

Gökova Tepesi Yolu Doğa Yürüyüşü

Karia Yolu, 800 kilometrelik yürüyüş parkuruyla ülkenin en uzun yürüyüş rotası ve benzersiz doğa manzaraları eşliğinde yürüyeceğiniz bu yolda Karia Antik kenti kalıntılarını da görme şansı bulabilirsiniz. Karia Yolu, dünya tarihine şekil vermiş Herodot ve Mausoleus gibi ünlü kişilerin memleketlerini kapsıyor. Bozburun Yarımadası, Datça Yarımadası, Gökova Körfezi, Milas ve Bafa Gölü, Muğla ve çevresi olmak üzere güzergahlar beş ana bölüme ayrılmış durumda.

Gökova Tepesi Yolu Doğa Yürüyüşü
Gökova Tepesi Yolu Doğa Yürüyüşü

Muğla’daki yarımadaları içine alan bu eşsiz yürüyüş rotası boyunca el değmemiş koylar, tarihi kalıntılar, yöresel şirin köyler, göreceğiniz güzelliklerden sadece bazıları. Orman yolları ve antik yollar birleştirilerek oluşturulan Karia Yolu, zengin bitki örtüsü ve kuş çeşitliliği bakımdan da ünlü. Bu yol boyunca birçok kamp alanı da bulabilir ve yemyeşil bir ortamda çadırınızı kurabilirsiniz.

Karia Yolu’nda zorluk derecesine göre farklı parkurlar var ve siz de kendinize en uygun olacak rotayı belirleyerek doğanın içinde unutulmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Gökova Köy Turları

Gökova’nın biraz dışına çıkıp köy hayatını, bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerini keşfederek farklı bir gün yaşamak isterseniz jeeplerle yapılan bu turları kaçırmayın. Rehber eşliğinde yapılan jeep safari turlarında, bölgenin olağanüstü doğal güzellikleri arasında tozlu, taşlı, çamurlu dağ yollarından ve hırçın derelerden geçeceksiniz.

Çoğunlukla Akyaka’dan başlayan bu turlar, İnişdibi bölgesindeki kaya mezarları gezildikten sonra sırasıyla Gökova, Ataköy, Çıtlık, Sarayyanı, Portakallık, Elmalı, Akçapınar ve Gökçe ile devam ediyor.

Bölgedeki otantik köyleri de içine alan geniş bir parkurda yapılan köy turlarında hem macera yaşayabilir hem de bölgenin doğasını yakından inceleyebilirsiniz. Molalarınızda bahçelerden meyve toplayabilir ve kısa orman yürüyüşleri de yapabilirsiniz.

Gökova Çınar Plajı

Zakkum ağaçlarının altında dinlenerek ve temiz sularında yüzerek rahatlatıcı bir gün geçirebileceğiniz Çınar Plajı, bölgenin en güzel plajlarından biri. Akyaka’ya sadece 3 kilometre mesafede bulunan Çınar Plajı’na kolayca ulaşabilirsiniz. Plajın sahili çakıl taşlı ve çabuk derinleşmeyen bu deniz yüzmek için çok elverişli.

Gökova Çınar Plajı
Gökova Çınar Plajı

Çınar Plajı’nın çevresi, özenle korunmuş doğal yapısıyla gezi teknelerinin de önemli bir uğrak yeri. Tekne manzaraları eşliğinde Azman Nehri’nin sularının serinlettiği denize atlayabilir ve keyifle yüzebilirsiniz. Bu güzel plajda şezlong, şemsiye ve yiyecek-içecek hizmetlerini de bulunuyor.

Azmak Nehri Tekne Turları

Gökova’nın doğal güzelliklerinden biri de bir tatlı su nehri olan Azmak Nehri’dir. Bu güzel nehirde, kenarındaki sazlıkların arasında ördekler ve suyun içinde levrekler ile kano gezileri yapabilirsiniz. Gökova tatili Azmak Nehri’nde başlar diye bir söz var, çünkü Azmak Nehri’nde yapacağınız tekne gezileri hem bölgenin doğal güzelliklerini görmenizi sağlıyor hem de nehir kenarındaki balık restoranlarıyla güzel bir mola imkanı sunuyor, ayrıca bu temiz nehirde doyasıya yüzebilirsiniz.

Azmak Nehri Tekne Turları
Azmak Nehri Tekne Turları

Gökova’nın nehirlerinin tadını çıkarın, altın kumlu plajlarda güneşlenin, tarihi yerlerini gezin, gökyüzünde uçurtma sörfü yapın veya hırçın sularda rafting deneyin. Bu tatilinizi benzersiz kılacak bir sürü alternatifiyle Gökova sizleri bekliyor.

Gökova Uçurtma Sörfü Etkinlikleri

Gökova Körfezi, uçurtma sörfü yapmak için dünya çapında bulabileceğiniz en iyi yerlerden biri. Gökova Körfezi; bu özel konumun yanı sıra çok büyük bir koy olmasından ve yaz boyu termal rüzgarlar almasından dolayı uçurtma sörfü için ideal bir ortam sağlıyor.

Gökova Uçurtma Sörfü Etkinlikleri
Gökova Uçurtma Sörfü Etkinlikleri

Her yaştan insanın küçük bir eğitimle kolayca yapabileceği uçurtma sörfünü Gökova tatilinizde deneyebilir, mavi denizin ve dalgaların üstünde keyifle süzülebilirsiniz.

Gökova Tekne Turları

Muğla uçak bileti alarak başlayacağınız Gökova gezinizde Akyaka limanından her sabah kalan gezi tekneleriyle Kleopatra Adası ve İncekum Plajı da dahil olmak üzere Gökova Körfezi’nde muhteşem bir tura çıkabilirsiniz.

Gökova Tekne Turları
Gökova Tekne Turları

Türkiye’nin önemli yatçılık merkezlerinden biri olan Gökova’da keşfe çıkacağınız eşsiz koylar bulunuyor. Tekneniz mola verdiğinde el değmemiş doğa manzarası eşliğinde tertemiz sularda yüzebilir ve berrak sularda dalışlar yapabilirsiniz. Öğle yemekleri de dahil olan bu tekne turları, bölgeyi denizden keşfetmek ve doyasına yüzmek için güzel fırsatlar sunuyor.

Kleopatra Adası Gezileri

Kleopatra Adası olarak bilinen Sedir Adası, bu bölgede mutlaka görülmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Kleopatra Koyu’nda bulunan plaj, altın sarısı eşsiz kumsalı ve muhteşem denizi ile dünya çapında ünlü. Kleopatra Koyu, ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra bu koyu birkaç kez ziyaret ettiği ve sularında yüzdüğü için ismini bu efsanevi kraliçeden alıyor.

Kleopatra Adası Gezileri
Kleopatra Adası Gezileri

Kleopatra ve Antonius balayı tatillerini bu adada geçirmiş ve bu muhteşem plajın altın kumları özel olarak Mısır’dan buraya gemilerle getirilmiş. Kedrai Antik Kenti’nin de yer aldığı Kleopatra Adası’nı gezerken bu antik kentten kalan şehir duvarları ve antik tiyatro kalıntılarını görebilirsiniz.

Gökova Rafting Maceraları

Gökova, Türkiye’de rafting ve doğa sporu tutkunları için gerçek bir cennet. Gökova ve çevresi; zengin doğal kaynakları, yüksek dağları, yemyeşil vadileri ve uzayıp giden ırmakları ile rafting, nehir kanosu, ırmak kayağı gibi eğlenceli ve adrenalin dolu doğa sporları yapmak için Türkiye’deki en ideal yerler arasında.

Gökova Rafting Maceraları
Gökova Rafting Maceraları

Gökova’nın dağlık arazisi nedeniyle bölgede birçok rafting tesisi bulunuyor. Profesyonel doğa sporları firmaları, ırmak ve nehirlerde günübirlik ve heyecan verici rafting turları düzenliyorlar.

Özellikle Akyaka’ya 45 kilometre mesafede bulunan Dalaman Çayı’nda yapacağınız rafting çok hoşunuza gidecektir. Dalaman Çayı çevresini saran görkemli kayaların arasından akan bembeyaz köpüklü hırçın sular, size adrenalin dolu bir rafting deneyim yaşatacak. Çam ormanları içinde yer alan bu muhteşem vadisi ve rafting rotası dünyanın her yerinden gelen turistlerin de çok ilgisini çekiyor.

İdyma Kaya Mezarları

Gökova çevresindeki görülmeye değer en önemli tarihi kalıntılardan biri de 2500 yıllık geçmişi olan İdyma Antik Kenti’ne ait eşsiz kaya mezarlardır. Likya bölgesinin genelinde yaygın olarak görülen bir mezar tipi olan kaya mezarlarında harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu kaya mezarları varlıklı kişilerce bir prestij sembolü olarak inşa edilirdi ve girişleri taş kapılarla çok zor açılacak şekilde kapatılırdı.

İdyma Antik Kenti’nde günümüze kadar korunabilmiş bazı önemli mezar odaları var. 3 metreye 2 metre büyüklüğündeki taş mezarların sağ yanındaki blok taş üzerinde M.Ö. 2. yüzyıla ait yazıtlar bulunuyor. Gökova ve Akyaka arasındaki yolda yer alan mezarlarının bazılarına iki kolonlu iyon başlı kolonlar konulmuş ve çevresi özenle dekore edilmiş.

İdyma Kaya Mezarları
İdyma Kaya Mezarları

İdyma Antik Kenti’nde göreceğiniz bu çarpıcı kaya mezarlarının çoğu M.Ö 4. yüzyıla ait ve en ilginç mezar tipleri, kayalara oyulmuş gibi duran ama yerin altına yapılmış yeraltı mezarları. Yeraltı mezarlarının içinden birçok tarihi eser çıkarıldı ve bunlar çeşitli müzelerde sergileniyor. İdyma Antik Kenti kalıntılarını, kaya ve yeraltı mezarlarını ücretsiz olarak gezebilir ve Gökova gezinize tarihi bir atmosfer ekleyebilirsiniz.

Akyaka Gezileri

Ege’nin doğa cennetlerinden biri diğeri olan Akyaka’yı Gökova tatilinizde mutlaka gezmenizi öneririz. Gökova’ya sadece 12 dakika mesafede olan Akyaka, iki tarafını sarmış olan Gökova Körfezi ve Azmak Nehri arasında yeşil ve maviyle bütünleşmiş gizli bir köşe.

Akyaka Gezileri
Akyaka Gezileri

Kalabalıklardan uzak sakin bir ortamda temiz hava almak, balık tutmak, küçük bir amazonu andıran yeşillikler arasında tekneyle küçük gezintiler yapmak istiyorsanız Akyaka sizi mutlu edecektir. Akyaka iskelesinde birçok sevimli balıkçı lokantası da bulabilir ve Azmak Nehri’ni izleyerek keyifle yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Gökova Körfezi Rüzgar Sörfü Etkinlikleri

Muğla uçak bileti alarak güzelliğini yakından göreceğiniz Gökova Körfezi, denizin ve hava şartlarının uygunluğu ile her yıl binlerce rüzgar ve uçurtma sörfü meraklısını kendine çekiyor. Güzel körfez manzarası eşliğinde uzman sörfçülerden kısa bir eğitim alarak siz de rüzgar sörfünü deneyebilir ve masmavi denizin üstünde keyifle süzülebilirsiniz.

Gökova Körfezi Rüzgar Sörfü Etkinlikleri
Gökova Körfezi Rüzgar Sörfü Etkinlikleri

Bölgenin motorlu su sporlarına kapalı olmasından dolayı burası sörfçüler için çok güvenli bir alan. Mayıs ayından kasım ayına kadar rüzgar sörfü yapma fırsatı bulabileceğiniz Gökova Körfezi’nde bu konuda eğitim veren birçok okul bulunuyor. Mola verdiğinizde ise kumsalda uzanarak gökyüzünü kaplayan uçurtma sörfçülerini izleyerek güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Muğla Uçak Bileti ile Keramos Antik Kenti’ni Gezin

Gökova Körfezi kıyılarında yer alan Keramos Antik Kenti, M.Ö. 129 yılında kurulan bir Roma antik kenti. Hellenistik çağda, Rodos egemenliği altında bulunan kentte bu dönemlere ait kalıntıları gezme fırsatı bulacaksınız. Antik kentin arkasında bulunan Meşekayası Dağı’nda yer alan görkemli sur duvarları günümüzde hala ayakta.

Antik kentin teras bölümünde 25 metre uzunluğunda iki önemli tapınak bulunuyor. Terasın üstündeki alanda ise Korint ve İyon dönemlerini hatırlatan antik kalıntılar görülmeye değer güzellikte. Keramos Antik Kenti içinde ise Roma Dönemi’ne ait büyük bir yapı kompleksi olan Akyapı, çok ilgi çekiyor. Gökova tarafından bu antik kente geliyorsanız ilk karşınıza çıkacak yapılar olan Roma su kemerleri de bir mola verip harika fotoğraflar çekebileceğiniz etkileyici yapılar.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden kolayca Muğla uçak bileti alabilir ve Türkiye’nin gizli doğal cennetlerinden biri olan Gökova’yı keşfe çıkabilirsiniz.