Norwich Uçak Bileti ile Sonbaharda İngiltere’ye Uçun

0
602
Norwich Uçak Bileti ile Sonbaharda İngiltere'ye Uçun
Norwich Uçak Bileti ile Sonbaharda İngiltere'ye Uçun

Norwich uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız İngiltere’nin en güzel şehirlerinden biri olan Norwich, Wensum Nehri kıyısında yer alıyor ve tekne ile keşfetmek için harika bir yer. Norwich’in İngiltere’deki diğer şehirlerden daha fazla Orta Çağ kilisesi (toplamda 32) var. Hareketli bir iş ve alışveriş merkezi de olan Norwich, görkemli Norman Katedrali ile ünlü olan Doğu Anglia’nın geleneksel başkenti.

Eski geçit yollarında ve dolambaçlı şeritlerde asırlarca yıllık tarihi eserleri görecek ve Norwic’te harika bir gezi yapacaksınız. Norwich aynı zamanda sevimli butik mağazalara göz atmaktan iki haftalık ünlü Norfolk ve Norwich Festivali’nin tadını çıkarmaya kadar yapılacak çok şey sunan canlı bir kültürel merkez. Bu eğlenceli etkinlikler her mayıs ayında müzikal şovların ve tiyatro gösterilerinin yanında görsel sanat sergileri ile gerçekleştiriliyor ve binlerce insanı şehre çekiyor.

Aerobilet web sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlarla Norwich uçak bileti alabilir ve İngiltere’deki en güzel sonbahar ve kış manzaralarını görebileceğiniz bu güzel şehri keyifle gezebilirsiniz.

Norwich’te Nerede Kalınır?

Norwich Katedrali ve Norwich Kalesi Müzesi gibi en popüler turistik merkezlerin yakınındaki oteller, Norwich’te konaklamak için en ideal yerler arasında. 4 yıldızlı tarihi otel olan Maids Head Hotel, Cathedral Quarter’daki harika konumu ve mükemmel kahvaltılarıyla çok seviliyor. Holiday Inn Norwich City ise 3 yıldızlı bir otel ve futbol stadyumu yer alması, tesis içi restoranları ve mini spor salonu ile bir diğer güzel alternatif.

Daha uygun fiyatlı bir yer olan Best Western Annesley House Hotel; tarihi mimarisi, büyüleyici kış bahçesi, otantik yemek odası ve göletli bahçesiyle keyifle konaklayabileceğiniz bir yer. Şehrin tam merkezinde yer alan Premier Inn Norwich Nelson Otel de oldukça ekonomik bir otel ve nehre bakan geniş odaları ile güzel manzaranın tadını çıkarabileceğini bir yer.

Norwich’te Gezilecek Yerler

Norwich Katedrali

315 metrelik çarpıcı bir kuleye sahip olan ve gün ışığında parlayan Norwich Katedrali, Salisbury’den sonra İngiltere’de en yüksek kulesi olan katedrali olmasıyla ünlü. Norwich Katedrali, 1096’da inşa edildi ve Norman karakterini ülkedeki diğer kiliselerden daha iyi korudu. Dünyaca ünlü olan Norwich Katedrali, 1297 ile 1425 arasında inşa edilmiş iki katlı manastır ve Keşis Kapısı ile de çok dikkat çekiyor.

Norwich Katedrali
Norwich Katedrali

Yaklaşık 80 tarihi binaya ev sahipliği yapan katedralin etrafında, çok sayıda iyi mağaza ve kafenin bulunduğu keyifli Cathedral Quarters’ı keşfettiğinizden emin olun. Yol boyunca, her ikisi de Norwich Okulu’nun bir parçası olan 15. yüzyıldan kalma Piskopos Sarayı ve St. John Şapeli’ni de keşfedeceksiniz. Yakındaki görülmeye değer diğer kiliseler ise katedralden sonra şehrin en büyük yapısı olan St. Peter Mancroft ve Vaftiz Eden Aziz John Roma Katolik Katedrali Kilisesi.

Tombland: Tarihi Norwich’in Kalbi

Bir Sakson ticaret alanı olan Tombland, eski Norwich’i keşfetmeye başlamak için harika bir yer. Buradaki efsanevi iki kapı olan St. Ethelbert (1272) ve Erpingham (1420), Orta Çağ dekanlığı da dahil olmak üzere tarihi binaların zenginliği ile Cathedral Close’un pastoral güzelliğine doğru uzanıyor. Tombland, Wensum Nehri yakınında küçük eski evlerin sıralandığı ve çoğu tarihi dükkanın bulunduğu güzel bir Orta Çağ Arnavut kaldırımlı sokak olan Elm Tepesi’ne de çok yakın.

Tombland: Tarihi Norwich'in Kalbi
Tombland: Tarihi Norwich’in Kalbi

Norwich uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz Elm Tepesi’nin yakınlarında St. Andrew Kilisesi ve Blackfriars Salonu bulunuyor, ayrıca ünlü Bridewell Müzesi’ni de burada gezebilirsiniz. 700 yaşındaki eski bir ıslah evinde yer alan müzenin koleksiyonları arasında Norfolk’taki endüstri ve el sanatlarına adanmış sergiler ve bir zamanlar Kraliçe Victoria tarafından ödül olarak verilen ipek şallar sergileniyor. İngiltere’nin en ünlü çeşnilerinden biri olan 180 yıllık tarihe sahip hardalları sunan Colman’s Hardal Mağazası Müzesi’ni de ziyaret ettiğinizden emin olun.

Norwich Şehir Merkezi

Bu büyüleyici şehrin merkezini keşfetmek sizi Tudor döneminden Viktorya dönemine kadar uzun bir yolculuğa çıkaracak. Gezinizde yerel kostümler ve mobilyalarla antik evsel yaşamını sergileyen bir müze olan Charing Cross’daki Strangers’s Hall gibi muhteşem yerleri de göreceksiniz.

St. Andrew Kilisesi’ne bitişik olan Suckling Evi de bir Orta Çağ kent evinin eşsiz bir örneği ve yakındaki St. Peter Hungate, dini sanatlar ve el sanatları sergilediği için ilgi görüyor. Orta Çağ mimarisinin bir diğer eseri ise 1459’da inşa edilmiş ve o zamandan beri değişmeden kalmış bir kilise olan St. George Colegate.

Kültür severler, kentin birinci sınıf tiyatrolarının keyfini çıkarmak için Norwich’te biraz daha uzun süre kalmak isteyecekler. Şehirdeki en popüler tiyatro ise yakın zamanda yenilenmiş olan Theatre Royal. Bu ünlü tiyatro, çeşitli tur gösterilerine ev sahipliği yapmasıyla dikkat çekiyor. 1921’de kurulan ve Elizabeth stili tarzıyla ünlü Maddermarket Tiyatrosu da mutlaka uğramanız gereken bir yer. Çocuklarıyla seyahat edenler için ise mükemmel eğitim programlarıyla bilinen Norwich Kukla Tiyatrosu da mutlaka gezi listesine eklenmeli.

Norwich Kalesi Müzesi ve Sanat Galerisi

Büyük bir suni höyük üzerine inşa edilmiş etkileyici Norwich Kalesi, 1094 yılında II. William tarafından inşa edilmiş ve günümüzde mükemmel bir müzeye ve sanat galerisine ev sahipliği yapıyor.

Kapsamlı arkeolojik bölümler içeren bir alanda bulunan kalenin iç mekanları aynı zamanda doğal tarih dioramalarına, Orta Çağ silah koleksiyonlarına, cam eşyalara ve seramiklere de ev sahipliği yapıyor. Resim koleksiyonunda 17. ve 18. yüzyılların İngiliz ve Hollandalı ustalarının yanı sıra ünlü Norwich Resim Okulu’ndan örnekler de yer alıyor.

Norwich Kalesi Müzesi ve Sanat Galerisi
Norwich Kalesi Müzesi ve Sanat Galerisi

Kalenin hemen altında ise mükemmel üniforma, madalya ve resim koleksiyonları bulunan Kraliyet Norfolk Bölgesel Müzesi bulunuyor. Buradan birkaç dakikalık yürüme mesafesinde kentin en dikkat çekici pazarlarından biri olan Norwich Market’in de bulunduğu şehrin geniş Pazar Meydanı var. Norwich Belediye Binası, Norwich Merkez Kütüphanesi ve 15. Yüzyılda inşa edilen Guildhall’u da burada gezebilirsiniz.

Norwich Ejderha Salonu

Norwich uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz, 1430’dan kalma birinci sınıf bir Orta Çağ ticaret salonu olan Ejderha Salonu, etkileyici bir ahşap çatı ve karmaşık bir şekilde oyulmuş ejderha desenine sahip olan muhteşem Görkemli Salon ile ünlü. Tüccar Robert Toppes tarafından uluslararası ticaret imparatorluğunun kalbi olarak inşa edilen Ejderha Salonu, bir zamanlar yün, kumaş, kereste, baharat, çömlek ve diğer ticari eşyalarla doluydu.

Şaşırtıcı bir şekilde tüm yapı yüzyıllar boyunca kaybolmuş, evlerin ve dükkanların arasında gizlenmiştir. Şimdi tamamen restore edilmiş olan büyüleyici Ejderha Salonu rehberli turlarla gezilebiliyor.

Norfolk Broads

Norwich’in doğusunda kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz Norfolk Broads, yelken ve tekne gezileri için ideal olan büyüleyici bir doğa rezervi. Yarmouth, Wroxham ve Stalham’ın oluşturduğu üçgeni kaplayan alan, Yare Nehri ve yan kolları olan Ant, Thurne, Bure ve Waveney tarafından çevreleniyor. Burada toplam 321 kilometre uzunluğunda etkileyici bir su yolu var.

Norfolk Broads
Norfolk Broads

Ludham’daki ahşap Boardman Değirmeni, nehir kenarında 82 metre yüksekliğindeki Sutton Mill gibi yel değirmenleri, Hollanda’daki değirmen manzaralarına çok benziyor. Doğa severler ise burada su kuşlarını, kelebekleri, yusufçukları ve nadir çiçekleri görebilir veya çipura, rudd, roach, levrek ve pike gibi balık çeşitleriyle dolu nehrin kıyısında harika bir gün geçirebilirler.

Bölgedeki birçok turistik mekandan biri olan harika Be WILDer Wood’u özellikle çocuklu aileler gezi rotalarına dahil etmek isteyeceklerdir. Horning köyündeki bu eğlenceli macera parkı, geniş bir ormanlık alan, çok sayıda ağaç ev ve halat köprü ile birlikte labirentlerle ayrılmış küçük çocukların keşfetmesi için özel alanlar içeriyor.

Norwich Hickling Broad Gölü

Norfolk Broads alanının en güzel noktalarından biri olan geniş Hickling Broad gölü çevresinde, bölgenin en etkileyici yel değirmenlerini bulacaksınız. Bölgenin keşfedilmesi için en iyi başlangıç ​​noktası, Thurne Nehri üzerinde güneye doğru uzanan rotadır. Bu yol, Bure Nehri’ne çıkıyor ve buradan güneydoğuya uzanan Waveney Nehri yoluyla tüm bölgenin vahşi yaşam zenginliğinin tadını çıkarabilirsiniz.

Norwich Hickling Broad Gölü
Norwich Hickling Broad Gölü

Gölü keşfetmek için diğer iyi merkezler ise ilginç kiliselere sahip kartpostal güzelliğindeki küçük köyler olan Ranworth ve South Walsham. Hickling Broad Gölü çevresinin güzelliği su üzerinde tekneyle gezerken daha iyi anlaşılıyor ve burada yelkenli kruvazör kiralayabilir ya da sayısız tekne turlarından birine katılabilirsiniz.

Bressingham Steam Müzesi ve Bahçeleri

Keyifli bir gezi sunan Bressingham Steam Müzesi, beş dönümlük Dell Garden’ın yanı sıra, antika buharlı lokomotifler ile eşsiz bir koleksiyonuna da ev sahipliği yapıyor. Beş kilometrelik pistte çalışan lokomotifler arasında ABD ve Kanada’yı gezen Royal Scot ve yolcu taşıyan son İngiliz buharlı lokomotifi olan Oliver Cromwell bulunuyor. Ayrıca tesis bünyesinde bir demiryolu hatırası müzesi, kapsamlı bir itfaiye koleksiyonu ve buharla çalışan Viktorya dönemi bir buharlı atlıkarınca yer alıyor. Müzenin yakınındaki köy ise özellikle 14. yüzyıldan kalma çarpıcı Meryem Ana Kilisesi’ni görmek için uğranabilecek bir yer.

Steam meraklıları ayrıca Strumpshaw Hall Steam Müzesi’ni ziyaret etmek isteyebilirler. Bu mükemmel müze, birçoğu düzenli gösterilerde ve buhar temalı etkinliklerde kullanılan, ülkenin en büyük çekiş motorları ve klasik buharlı silindir koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor. Çocuklar için çok eğlenceli olan atlıkarınca ve dar bir demiryolu hattı da dahil olmak üzere vintage fuar alanı da çok eğlenceli bir yer.

Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi

East Anglia Üniversitesi’nin bir parçası olan Sainsbury Görsel Sanatlar Merkezi, Norwich gezilerine mutlaka dahil edilmesi gereken bir yer. Bu etkileyici modern yapının öne çıkan özellikleri arasında ise Picasso, Giacometti ve Henry Moore’un eserleriyle dikkat çeken modern sanat koleksiyonları yer alıyor.

Norwich uçak bileti alarak ziyaret edebileceğiniz Aynı zamanda dünyanın dört bir yanından gelen ilkel sanat koleksiyonlarına da sahip olan müze, yıl boyunca çok sayıda geçici sergi ve eğitim programına da ev sahipliği yapıyor. Ziyaretinizden sonra kentin orijinal Orta Çağ surlarının bir parçası olan Wensum Nehri üzerindeki Riverside Walk boyunca İnek Kulesi’ne doğru yürüyerek muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Bu yürüyüşün sırasında göreceğiniz Bishop Bridge (1395), ülkedeki en eski köprülerden biri olarak harika bir manzaraya sahip.

Norwich Uçak Bileti ile Suffolk Havacılık Müzesi’ni Gezin

Kraliyet Gözlemci Kolordu’nun tarihini öğrenmek ve 60 yıl kullanımdan sonra bahçede sergilenen Felixstowe F5 uçak gemisini gezmek için bu güzel müzeye uğrayabilirsiniz. Havacılık hayranları ayrıca Vulcan, Dart Herald ve Vampire gibi efsanevi uçakları sergileyen Norwich Şehri Havacılık Müzesi’ni de mutlaka ziyaret etmeliler. Buradaki sergiler, II. Dünya Savaşı’nda görev yapan 8. Ordu Hava Kuvvetleri’nden hatıraları da içeriyor.

Aerobilet IOS ve Andorid mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden en iyi fiyatlarla Norwich uçak bileti alarak sonbahar ve kış aylarında size muhteşem manzaralar sunacak olan bu güzel İngiltere şehrini keyifle gezebilirsiniz.