Nijni Novgorod Uçak Bileti ile Rusya’nın Kış Manzaralarına Yolculuk

0
710
Nijni Novgorod Uçak Bileti ile Rusya'nın Kış Manzaralarına Yolculuk
Nijni Novgorod Uçak Bileti ile Rusya'nın Kış Manzaralarına Yolculuk

Nijni Novgorod uçak bileti alarak muhteşem manzaraların tadını çıkaracağınız Rusya’nın beşinci büyük kenti olan Nijni Novgorod, ülkenin üçüncü başkenti olarak adlandırılan çok güzel bir şehir. İki geniş nehrin birleştiği noktaya bakan tepedeki Novgorod Kremlin Sarayı’ndan dolayı bu şehir turistler tarafından çok sık ziyaret ediliyor. Nijni Novgorod, Oka ve İdil nehirlerinin birleştiği harika konumuyla muhteşem sonbahar ve kış manzaralarını görmek için Rusya’da gidilebilecek en güzel şehir.

Nijni Novgorod, aynı zamanda Maksin Gorki’nin evi olmasından dolayı da çok ünlü. Şehir, Avrupa ve Rusya arasına bir köprü oluşturuyor ve Rusya’yı keşfetmeye gelen Avrupalı turistleri kendine çekiyor. Nizhny, hem Rus turistler hem de küresel gezginler için sanat merkezleri, müzeleri ve nehir kenarındaki muhteşem manzarası ile harika bir Rusya seyahati sunuyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Nijni Novgorod uçak bileti alabilir ve Rusya’nın en güzel kış manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.

Nijni Novgorod’da Gezilecek Yerler

Bolshaya Pokrovskaya Caddesi

Nijni Novgorod uçak bileti alarak keşfe başlayacağınız şehrin atmosferini en iyi şekilde yaşamak için mükemmel bir yer olan yayalara ayrılmış Bolshaya Pokrovskaya Caddesi, Nizhny Novgorod’un tam kalbinde yer alıyor. Etkileyici mimarilerle süslü Bolshaya Pokrovskaya Caddesi, sürekli hareketli ve her köşe başında heyecan verici manzaralar sunuyor.

Bolshaya Pokrovskaya Caddesi
Bolshaya Pokrovskaya Caddesi

Nizhny’nin mimarisinin en iyi örneklerini sergileyen her yönden muhteşem binalar ve fıskiyeler kulesi burada harika fotoğraflar çekme fırsatı veriyor. İlginç dükkanlar ve yerel hediyelik eşyalar, her pencerede duraklamanızı sağlarken büyüleyici kafeler de sizi çekici aromaları ile kendine çekecektir.

Bolshaya Pokrovskaya Caddesi, geceleri ise sabaha kadar süren eğlencenin merkezine dönüşüyor ve şehirde eğlenceli bir gece geçirmek için gelecek yer burası. Bu sokağın barları Nizhny Novgorod’un öğrenci nüfusunun favorileri yerleri arasında.

Kremlin Sarayı Duvarları

Büyük Volga ve Oka nehirlerinin buluşma noktasına bakan kayalıklardan çıkarak Nizhny Novgorod’un tarihi Kremlin Sarayı’na ulaşarak şehrin en güzel manzaralarını görebilirsiniz. Bir İtalyan mimar tarafından tasarlanan 13 görkemli kulesi ve 12 metre yüksekliğindeki duvarları ile Nizhny Kremlin Sarayı’nın tarihi 1500’e kadar uzanıyor.

Antik tepeye hükmeden Nizhny Kremlin Sarayı, Rusya’nın savunma mimarisinin gurur verici bir göstergesi olan fantastik bir anıt. Bu muhteşem yapı 15. yüzyılda inşa edilmiş, sıkıntılı birçok olaya tanıklık etmiş, ancak şehri ve ülkeyi güvende tutmaya devam etmiş. Yüksek taş duvarlar, farklı şekillerdeki kulelerle birbirine bağlanıyor ve her kulenin belirli bir işlevi var. Bunları inşa etmek tam on beş yıl sürdü.

Kremlin Sarayı Duvarları
Kremlin Sarayı Duvarları

1612’deki savaşta burada Rus tarihinin kahramanları Kuzma Minin ve Kont Dmitry Pozharsky, işgalci Polonya ordusunu olağanüstü bir durumda yendi. Bu savaş Rus tarihinde bir efsane haline geldi ve bu iki kahramanın şerefine St. Basil’in eteklerinde bu saray inşa edildi. Nizhny Kremlin Sarayı, bir sanat müzesine ve güzel Başmelek Mikail Katedrali’ne ev sahipliği yapıyor, ayrıca İkinci Dünya Savaşı’nda savaşanlara ve onun hatıralarına adanan, sonsuza dek yanacak olan alevlere sahip çarpıcı anıtı ile turistleri büyülüyor.

Nizhny Novgorod Teleferiği

2012 yılında tamamlanan Nizhny Novgorod’un teleferik gezileri, hızlı bir şekilde turistlerin favori aktivitesi haline geldi. Bu unutulmaz gezi, kentin muhteşem doğal manzarasını kuş bakışı olarak görmeniz için eşsiz fırsatlar sunuyor. 3660 metre uzunluğundaki gondol lifti Nizhny’yi Bor kasabasına bağlıyor ve 900 metre boyunca panoramik manzaralar eşliğinde Volga Nehri boyunca uzanıyor.

Gondol hem elverişli bir ulaşım aracı hem de muhteşem manzarayı seyredebileceğiniz bir keşif turunu size sunuyor. Özellikle gün batımında nehrin ve çevredeki manzaranın altın renkli bir manzarası için turistler buraya akın ediyorlar.

Maxim Gorki’nin Ev Müzesi

Rusya’nın en ünlü yazarlarından biri olan Maksim Gorki’nin doğum yeri olan Nizhny Novgorod, bu ulusal kahramanın onuruna ‘Gorki’ olarak yeniden adlandırıldı. Gezeceğiniz ev ise mümkün olduğu kadar Gorki tarafından bırakıldığı şekliyle korunmuş ve yazar hala orada yaşıyormuş gibi görünüyor.

Nijni Novgorod uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz bu güzel müzenin tarihi iç mekanları ve özgün mobilyaları sizi 1900’lere ve bu Rus edebiyatı ikonunun yaratıcı dünyasına geri götürecek. Rus sosyal gerçekçiliğinin babasının çocukluk dünyasına dalmak için bu eşsiz deneyimin tadını çıkarın. Müzede aynı zamanda kitapçıklar alabilir ve İngilizce rehberli turlara da katılabilirsiniz.

Nizhny Novgorod Chkalov Merdiven

Nizhny Novgorod şehrinin simgelerinden biri olan Chkalov Merdiveni’de eğer zirveye tırmanmak istiyorsanız, oldukça formda olmanız gerekecek ve bu yüzlerce basamağı bitirdiğinizde muhteşem bir manzarayla karşılaşacaksınız. Buradan Nizhny Novgorod’un tamamını görebilir ve eğer güneşli bir günde iseniz harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Nizhny Novgorod Chkalov Merdiven
Nizhny Novgorod Chkalov Merdiven

Bu anıtsal merdiven, Sovyet döneminde inşa edilmiş ve başlangıçta Volga Merdivenleri adıyla tasarlanmıştı, ancak dünyaca ünlü test pilotu ve Sovyetler Birliği kahramanı Valery Chkalov’dan sonra merdivenler şimdiki ismiyle değiştirildi. 1937’de Valery Chkalov, Kuzey Kutbu’ndan Moskova’ya ve Vancouver’a kadar kesintisiz uçuş yapan ilk kişi oldu. Chkalov Merdiveni, bu güzel şehri gezerken mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri. Tepeye çıkmasanız bile burada harika fotoğraflar çekeceksiniz.

Rozhdestvenskaya Caddesi

Yerel halk genellikle Rozhdestvenskaya Caddesi’ne bir açık hava müzesi olarak atıfta bulunuyor, çünkü bu caddede bulunan bütün evler 18. ile 19. yüzyıllarda inşa edilmiştir. Caddeyi saran birçok yol üstü kafesinin birinde kahvenin tadını çıkarmak ve etrafınızdaki tarihi özümsemek, şehri gezerken güzel bir mola vermenizi sağlayacak. Günün hangi saatinde burada olursanız olun burada güzel bir gezinti yapabilir ve Rozhdestvenskaya Caddesi’ndeki restoranların birinde yerel lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.

Rozhdestvenskaya Caddesi
Rozhdestvenskaya Caddesi

Nizhny Novgorod Chkalov Anıtı

Bu etkileyici anıt, Nizhny Novgorod’da doğan ve 1930’larda deneysel havacılık için test pilotu olan Valery Chkalov’a adanmış. Chkalov Anıtı, Kremlin’in yanında Volga Nehri’nin setine bakan bir tepe üzerinde yer alıyor.

1937’de iki günlük bir süre zarfında Valery, Kuzey Kutbu boyunca Moskova’dan Vancouver, ve Washington’a uçtu. Bu uçuş, Kuzey Kutbu buzulları boyunca ilk durmadan yapılan uçuştu ve böyle bir uçuşun mümkün olduğunu bütün dünya gördü.

Pechersky Yükseliş Manastırı

Pechersky Yükseliş Manastırı, 1328-1330 yılları arasında Kiev Pechersk Lavra’dan Nizhny Novgorod’a gelen St. Dionysius tarafından inşa edildi.  Bu çarpıcı manastır çok hızlı bir şekilde Nizhny Novgorod’daki önemli bir manevi ve dini merkez haline geldi.

Pechersky Yükseliş Manastırı
Pechersky Yükseliş Manastırı

Ne yazık ki bu manastır 1597’de bir heyelan tarafından tahrip edildi, ancak mucizevi bir şekilde kimse ölmedi ve daha sonra aynı yıl manastır yeniden aslına uygun olarak inşa edildi. Pechersky Yükseliş Manastırı, ziyaret etmek ve tarihi mimarinin fotoğraflarını çekmek için hoş bir yer. Manastırın huzurlu atmosferi ise ziyaretçileri buraya çeken asıl şey. Manastırın şapeli de tavana kadar süslenmiş harika bir manzaraya sahip.

Alexander Nevskiy Katedrali

Uzaktan baktığınızda Alexander Nevskiy Katedrali’nin sarı düğün çiçeği sarısı kulelerini hemen fark edeceksiniz. Bu çarpıcı kuleler gökyüzüne karşı parlıyorlar. Bu ünlü katedralin inşaatı 1868 yılında başladı ve tam 13 yıl sürdü.

Alexander Nevskiy Katedrali
Alexander Nevskiy Katedrali

Alexander Nevskiy Katedrali içerisinde ise karmaşık bir süsleme var ve aynı zamanda katedralin ince işçiliği turistleri çok etkiliyor. Her şeyi ayrıntılı olarak görmek için burada birkaç saat zaman geçirmeniz gerekiyor.

Nijniy Novgorod Fuarı

Dünyaca ünlü Nijniy Novgorod Fuarı, tarihi bir pazar yerinde muhteşem bir modern sergi merkezine ev sahipliği yapan ve 1991 yılında restore edilen bir yapı. Şehrin en büyük fuar alanı; uluslararası etkinliklere, fuarlara ve kongrelere ev sahipliği yapıyor. 2011’de fuarın yenilenmesinin 20. yıl dönümü için İngiliz kraliyet ailesi üyelerinin yanı sıra Vladimir Putin, Mihail Gorbaçov ve Margaret Thatcher gibi binlerce kişinin katıldığı çok sayıda sergi düzenlendi. Nijniy Novgorod Fuarı sadece kalabalık bir ticaret ve kültür merkezi değil, aynı zamanda Nijniy Novgorod şehrinin en etkileyici yerlerinden biri.

Nizhegorodsky Devlet Sanat Müzesi

Nizhny Novgorod’daki Kremlin Sarayı’nın içinde yer alan ve çok etkileyici bir sanat galerisine ev sahipliği yapan müze, bir zamanlar şehir valisinin eviydi. Burada göreceğiniz sergiler çok çeşitlidir ve 20. yüzyıl çağdaş Rus ustaları tarafından yapılan eserlerden 14. yüzyıl dini simgelerine kadar pek çok dönemi içerir. Özellikle göz kamaştırıcı olan bölüm ise Rus ressam Nicholas Roerich’in koleksiyonu. Ayrıca Rus sanatkarlarının tarih boyunca mükemmel el işlerini gösteren büyük bir el sanatları koleksiyonu da görülmeye değer güzellikte.

Andrei Sakharov Anıt Dairesi

Nijni Novgorod uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz Sakharov Müzesi, muhalif Rus bilim adamı Andrei Sakharov’a ithaf edilmiştir. Nükleer fizikçi ve insan hakları aktivisti olan Andrei Sakharov, altı yıl boyunca müzenin bulunduğu daireye sürgüne gönderildi. Sakharov’un Sovyetler Birliği’ndeki sivil reform ve insan haklarını desteklemesi, Rus hükümetinden sert zulüm gördü ve 1975’de ona Nobel Barış Ödülü’nü kazandırdı.

Sakharov, 1980 yılından 1986 yılına kadar bu evde hapsedildi ve 1986 yılında bir KGB ajanı daireye telefon hattı kurdu. Telefon kurulduktan hemen sora arayan kişi ise Mihail Gorbaçov’du ve Sakharov’u serbest bırakıldığını bildiriyordu. Bu telefon şimdi müzenin en değerli eserlerinden biri.

Ulusal Çağdaş Sanat Merkezi

Nizhny Kremlin Sarayı’nın görkemli duvarlarının içinde Rusya’daki en iyi modern sanat galerilerinden biri de bulunuyor. Hem St. Petersburg hem de Moskova’daki galerilere bağlı olan bu üst düzey sergi merkezi uluslararası sanatın eşsiz gösterilerini, etkileşimli sergileri ve bir medya kütüphanesini düzenli olarak turistlere sunuyor.

Nizhny Novgorod Salut Restoranı

Nizhny Novgorod’da kaldığınız süre boyunca harika burgerler tatmak istiyorsanız Salut’u denemelisiniz. Rusya’nın en güzel hamburgerlerini size sunacak olan Salut Restoranı’nın kendine özgü lezzetlerine bayılacaksınız. Biftek burger özellikle çok seviliyor ve makul fiyatlardan dolayı burada uzun kuyruklar oluşuyor. Salut Restoranı’nda ayrıca vejetaryen ve vegan seçenekleri de var.

Nizhny Novgorod Salut Restoranı
Nizhny Novgorod Salut Restoranı

Nizhny Novgorod Uçak Bileti ile Rukavishnikov Konağı’nı Görün

Bu güzel sergi alanı, bir zamanlar Rukavishnikov tüccar ailesine ait olan 19. yüzyıldan kalma bir konakta bulunuyor. Sizi tarihte bir yolculuğa çıkarak odalarda kendi başınıza dolaşabilir ya da Rusça ve İngilizce olarak saatlik 40 dakikalık turlardan birine katılabilirsiniz.

Nizhny Novgorod Uçak Bileti ile Rukavishnikov Konağı'nı Görün
Nizhny Novgorod Uçak Bileti ile Rukavishnikov Konağı’nı Görün

Antika mobilyalarla döşeli sıra dışı konağın şahane iç kısmı, antika ev eşyaları ve nesnelere odaklanan değişen sergilerle tamamlanıyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Nijni Novgorod uçak bileti alabilir ve size benzersiz kış ve sonbahar Rusya manzaraları sunacak bu tarihi şehri doyasıya gezebilirsiniz.