Büyüleyici Milli Parklarda Sonbaharın Güzelliğini Yaşayın

0
771
En Güzel Milli Parklarda Sonbaharın Güzelliğini Yaşayın
En Güzel Milli Parklarda Sonbaharın Güzelliğini Yaşayın

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlara alacağınız uçak bileti ile Türkiye’nin en güzel sonbahar ve kış manzaralarını görebileceğiniz milli parklarını keşfe çıkabilirsiniz. Hektarlarca alan kaplayan ve el değmemiş doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Türkiye’nin milli parkları; muhteşem vadilerden çam ormanlarına, kartpostal güzelliğindeki göllerden dünyanın en güzel dağ manzaralarına kadar size unutulmaz bir yolculuk sunacak.

Türkiye’nin En Güzel Milli Parkları

Soğuksu Milli Parkı – Ankara

Ankara uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, şehir merkezine 2 saat mesafede bulunan Soğuksu Milli Parkı, dünyaca ünlü şifalı kaplıcalarıyla bilinen Kızılcahamam’a bağlı bir milli park. Bozkırlardan Karadeniz’e özgü yoğun ormanlık alanlara kadar uzanan Soğuksu Milli Parkı, bir kamp veya hafta sonu tatili için ideal bir yer. İnanılmaz bir bitki örtüsü çeşitliliğine sahip olan Soğuksu Milli Parkı, dört farklı ekosisteme de ev sahipliği yapan çok etkileyici bir alan.

160 farklı kuş türüne ve pek çok memeli türüne sahip milli parkta özelikle Kara Akbaba’lar çok ilgi görüyor. İyi düzenlenmiş yürüyüş ve bisiklet parkurları da bulunan Soğuksu Milli Parkı’nda vahşi doğa zenginlikleri ve temiz hava eşliğinde sağlıklı yürüyüşler yapabilirsiniz.

Ilgaz Dağları Milli Parkı – Kastamonu

Batı Karadeniz bölgesinin en yüksek dağ sırası olan Ilgaz Dağları eteklerinde yer alan Ilgaz Dağları Milli Parkı, doğa sporları için adeta bir cennet. Çankırı ve Kastamonu şehirlerinin sınırları içinde yer alan Ilgaz Dağları Milli Parkı, özellikle kış aylarında iğne yapraklı ağaçlar kar altında kalınca kartpostal güzelliğinde fotoğraflar çekme fırsatı sunuyor.

Ilgaz Dağları Milli Parkı - Kastamonu
Ilgaz Dağları Milli Parkı – Kastamonu

Kastamonu uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Ilgaz Dağları Milli Parkı, aynı zamanda Kastamonu-Çankırı Ilgaz Kış Sporları Turizm Merkezi’ne de ev sahipliği yapıyor. Bu merkez, kış turizmi için Türkiye’deki en önemli yerlerden biri ve her kış binlerce turisti ağırlıyor. Ilgaz Dağları Milli Parkı içerisinde tadını çıkarabileceğiniz en sevilen etkinlikler ise kayak, doğa yürüyüşleri, botanik gezileri, fotoğraf safarileri, vahşi yaşam ve kuş gözlemciliği. Milli parkta yer alan teleferikle de bu büyüleyici doğa güzelliğini kuş bakışı izleyebilirsiniz.

Uludağ Milli Parkı – Bursa

Bursa şehri il sınırlarında, dünyaca ünlü kayak merkezi Uludağ’ı da içine alan ve tam 13.042 hektarlık bir alanı kapsayan Uludağ Milli Parkı, ülkemizde sonbahar ve kış aylarının en güzel manzaralarını göreceğiniz yerlerden biri.

Çeşitli yüksekliklerde farklı bitki örtüsüne şahit olacağınız Uludağ Milli Parkı’nda doğa yürüyüşleri için iyi tasarlanmış pek çok parkur ve rota bulunuyor. Yaz aylarında kaya tırmanışı, dağcılık ve doğa yürüyüşleri yapılan parkta kış aylarında ise Uludağ’da yer alan kayak merkezlerinden dolayı kayak, buz pateni ve snowboard gibi sporlar yapılabiliyor.

Uludağ Milli Parkı - Bursa
Uludağ Milli Parkı – Bursa

Bursa uçak bileti ile keşfe çıkacağınız Uludağ eteklerinde, bahar aylarında çadır kuracağınız kamp alanlarına da sahip olan milli parkta Bursa ve Gemlik Körfezi’nin en iyi panoramik manzaralarını görebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Başkomutan Tarihi Milli Parkı – Afyon

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan Kurtuluş Savaşı’nın simgelerinden biri olan Afyon Kocatepe’de kurulan bu etkileyici milli park, Kurtuluş Savaşı’nın geçtiği toprakları içine alıyor ve pek çok önemli anıtla sizi tarihte unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor.

Başkomutan Tarihi Milli Parkı - Afyon
Başkomutan Tarihi Milli Parkı – Afyon

Afyon uçak bileti alarak gezeceğiniz, Kurtuluş Savaşı’nın sonucunu belirleyen Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin sürdüğü güzergah boyunca ilerleyen milli park, önemli dönüm noktalarını simgeleyen anıtlarla dolu. Alanda özenle korunan tarihi savaş alanları ve bu savaşlarla ilgili kalıntılar ise burada kurulan müzede sergileniyor. Başkomutan Tarihi Milli Parkı’nda hem tertemiz hava eşliğinde güzel bir gezinti yapabilir hem de sizi çok etkileyecek savaş alanlarını gezerek anıtları görebilirsiniz.

Munzur Vadisi Milli Parkı – Tunceli

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Tunceli sınırları içinde bulunan ve 42.675 hektarlık bir alanı kapsayan Munzur Vadisi Milli Parkı, Munzur Dağları’nın ve Munzur Vadisi’nin büyüleyici güzelliğini gözlerinizin önüne serecek. Meşe ağaçlarıyla sarılı olan Munzur Vadisi Milli Parkı, deniz seviyesinden 2500 metre yüksekte yer alıyor ve bitki türlerinin yanı sıra vahşi yaşam zenginliğiyle de dikkat çekiyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı - Tunceli
Munzur Vadisi Milli Parkı – Tunceli

Munzur Vadisi Milli Parkı’nda rehberler eşliğinde doğa yürüyüşlerine çıkabilir ve 2000 metre yükseklikteki krater göllerinin etkileyici manzaralarının tadını çıkabilirsiniz. Mercan Deresi’nden Munzur Vadisi’ne uzanan patikalarda karşınıza çıkacak olan Kırk Merdiven Şelaleleri de ülkemizin bir tabiat harikası olarak görülmesi gereken bir yer.

Küre Dağları Milli Parkı – Kastamonu

Karadeniz Bölgesi’nin batısındaki görkemli Küre Dağları üzerinde yer alan Küre Dağları Milli Parkı, Karadeniz’in yemyeşil doğasında unutulmaz zamanlar geçirmek için ideal bir yer.

Kastamonu uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Küre Dağları Milli Parkı, Kastamonu ve Bartın il sınırları içerisinde kalıyor ve 34 bin hektar büyüklüğünde. Küre Dağları ve üzerindeki ormanların batı bölümü bitkisel çeşitlilik yönünden çok zengindir ve burası 1999 yılında bir milli park ilan edilerek koruma altına alındı.

Küre Dağları Milli Parkı - Kastamonu
Küre Dağları Milli Parkı – Kastamonu

Küre Dağları, pek çok turizm dergisi tarafından Türkiye’de mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde yer alan bir tabiat harikası. Küre Dağları Milli Parkı ise Avrupa’da korunması gereken yüz orman noktası içinde yer alıyor, çünkü bu alan tehlike altındaki karstik orman ekosistemlerinin en iyileri arasında gösteriliyor. Küre Dağları Milli Parkı’nda iyi düzenlenmiş yürüyüş yolları ve kamp alanları bulabilir, el değmemiş Karadeniz doğasının tadını çıkarabilirsiniz.

Kaçkar Dağları Milli Parkı

Doğu Karadeniz sahili boyunca uzanan bir dağ sırası olan Kaçkar Dağları, Kuzey Anadolu Dağları’nın doğudaki bölümünü oluşturuyor. En yüksek noktası 3932 metrelik Kaçkar Kavrun Dağı olan alan 1994 yılında milli park ilan edildi ve korumaya alındı. Milli parkın büyük bir bölümü, Rize ili Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde yer alıyor ve Karadeniz gezilerinin en önemli duraklarından biri.

Kaçkar Dağları Milli Parkı
Kaçkar Dağları Milli Parkı

Doğa sporları için dünyaca ünlü bir merkez olan Kaçkar Dağları; dağcılık, kaya tırmanma ve doğa yürüyüşlerini yanı sıra hırçın akarsularda yapılan rafting turları ve dağ zirvelerindeki kış turizmi merkezlerinde yapılan kayak etkinlikleriyle de çok popüler. Kaçkar Dağları hem eşsiz doğal yapısı hem de pek çok açık hava etkinliğiyle yerli ve yabancı turistler arasında çok seviliyor.

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı – Aydın

Dilek Yarımadası’nın geniş alanını saran yürüyüş yolları, nefes kesen manzaraları ve yüzebileceğiniz masmavi koyları ile sizi büyüleyecek bir yer. Yaban domuzu ve nadas geyiği yaşam alanı olarak bilinen ormanları ile bu milli park, aynı zamanda karabataklar, balık kartalları ve flamingolarla beraber 250’den fazla kuş türüne de ev sahipliği yapıyor.

Yarımada ülkemizde maki florasının en iyi örneklerine sahip ve aynı zamanda Karadeniz bitkilerine ait türleri de bünyesinde barındırıyor. Dilek Yarımadası’nda bulunan Menderes Deltası hem deniz balıklarının yumurtlama alanı hem de göçmen kuşların ülkemizdeki en önemli yaşam alanlarından biri. Yarımadada yer alan otantik Doğanbey Köyü de varlıklı aileler tarafından restore edilen taş evlerle çok ilgi görüyor.

Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı - Aydın
Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı – Aydın

Bu güzel köyün biraz ilerisinde Hellenistik döneme ait antik Karine Limanı bulunur. Dilek Yarımadası gezinizde bu antik limandaki güzel balık restoranlarında mola verebilir ve taze deniz ürünlerinden oluşan yemeğinizi tadabilirsiniz. İsterseniz milli parkta bisikletle de gezebilirsiniz, burada 25 kilometre uzunluğundaki bisiklet yolu sizi ormanların içinde güzel bir gezintiye çıkaracak.

Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yüzebileceğiniz birçok harika koy bulunuyor, bunlar arasında girişe en yakın olanı ise İçmeler Koyu. Bu koy, parkın girişinden 1 kilometre içeride yer alıyor ve kumlu güzel bir sahile sahip. İçmeler Koyu’nun yaklaşık 4 kilometre ilerisinde ise Aydınlık Koyu bulunuyor. Bu eşsiz koy da çamlarla kaplı doğası, temiz denizi ve oksijen dolu havasıyla sizi rahatlatacaktır.

Aydınlık Koyu’ndan sonra karşınıza çıkacak bir güzel koy da Kavaklı Burun Koyu olacak. Koyun güzel sahilinde, yarım ay şeklindeki benzersiz çakıl taşlarını inceleyebilir ve koyun tam karşısında yer alan Yunan Samos Adası’nın muhteşem manzarasını izleyebilirsiniz. Bu güzel sahilde eğer şanslı gününüzdeyseniz yunus balıklarını ve soyu tükenmekte olan Akdeniz foklarını da görebilirsiniz.

Kızıldağ Milli Parkı – Isparta

Isparta şehri sınırları içinde yer alan ve 55 bin hektarlık yemyeşil bir alanı kapsayan Kızıldağ Milli Parkı, Karstik yapıdaki bir bölgede yer alarak içinde Beyşehir Gölü ve Pınar Gözü Mağarası gibi pek çok görülmeye değer doğal güzelliği barındırıyor. Sedir ağaçlarının her yeri sardığı Kızıldağ Milli Parkı, temiz havasıyla da ünlü. Özellikle astım ve akciğer sorunları olanlar için şifalı özellikleri bulunan Kızıldağ’ın temiz havası eşliğinde ruhunuzu dinlendirecek yürüyüşlere çıkabilirsiniz.

Kızıldağ Milli Parkı - Isparta
Kızıldağ Milli Parkı – Isparta

Isparta uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Kızıldağ Milli Parkı’nın dağlık alanlarında yüzlerce yıllık ağaçlar, akarsular ve Beyşehir Gölü’nün muhteşem manzarasını bulacaksınız. Dağcılık için tercih edilen Dedegöl Dağı’nın zirveleri ise her mevsim karla kaplı ve kartpostal güzelliğinde manzaralara sahip. Kızıldağ Milli Parkı, size Akdeniz bölgesinin en güzel doğa manzaralarını sunacak.

Kuş Cenneti Milli Parkı – Balıkesir

Balıkesir uçak bileti alarak ülkemizin en güzel milli parklarından biri olan Kuş Cenneti Milli Parkı’nı gezme fırsatı bulabilirsiniz. Eşi bulunmaz doğal güzellikleri ile ünlü Kuş Cenneti Milli Parkı’nda meşe, palamut, kızılçam, gürgen, çınar, ıhlamur ve zeytin ağaçları arasında harika bir doğa yürüyüşü yapabilir ve bu yürüyüşünüzde birçok kuş türünü görme şansı bulabilirsiniz. Manyas Gölü, çevresindeki bitki zenginliğiyle yaban hayatının gelişmesine olanak sağlıyor. Ülkemizin ilk kuş cenneti olan Manyas, her yıl binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor. Kuş Cenneti Milli Parkı aslında ülkemizin en küçük milli parklarından biri ama sahip olduğu kuş topluluklarından dolayı en çok ziyaretçi çeken milli park da burası.

Kuş Cenneti Milli Parkı - Balıkesir
Kuş Cenneti Milli Parkı – Balıkesir

Kuş Cenneti Milli Parkı’nda doğa ve yaban hayatı muhteşem bir uyum içinde. Bu benzersiz ekosisteminde bütün sorunlarınızı uzakta bırakarak yenileneceksiniz. Milli park, 64 hektarlık bir alanı kapsıyor ve 266 tür kuş, 118 tür bitki, 23 tür balık ve çeşitli sürüngen türleriyle çok etkileyici. Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları arasındaki kuş göç yolları üzerinde bulunan eşsiz konumuyla Kuş Cenneti Milli Parkı, temiz havası ve yemyeşil doğasıyla sizi büyüleyecek bir yer.

Yedigöller Milli Parkı

Bolu merkezine 1 saat uzakta bulunan Yedigöller Milli Parkı, ülkemizin en eski milli parklarından biri. Yedigöller’de her mevsim muhteşem güzellikler göreceğiniz pek çok yürüyüş rotası bulunuyor. Çok sayıda bitki türünün ve vahşi hayvan zenginliğinin bulunduğu 1642 hektar büyüklüğündeki Yedigöller Milli Parkı, Türkiye’nin en önemli kampçılık alanlarına da sahip.

Yedigöller Milli Parkı içerisinde bulunan Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Seringöl ve Büyükgöl çevresinde çadırınızı kurabilir ve doğayla baş başa unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. Doğa fotoğrafçılığı ve kuş gözlemciliği için de mükemmel olan bu göllerde yaz aylarında tekne gezilerine de çıkabilir veya balık tutabilirsiniz.

Termessos Milli Parkı – Antalya

Antalya’da 6700 hektarlık bir alanı kapsayan Termessos Milli Parkı hem Akdeniz’in çarpıcı doğal güzelliklerini hem de binlerce yıl öncesine ait medeniyetlerin bıraktığı izleri görmenizi sağlayacak. Antik dönemlerde Anadolu’nun yerli halklarından biri olan Solim’lerin inşa ettiği Termessos Antik Kenti’ni de kapsayan milli park, yürüyüş parkurlarında muhteşem manzaralara sahip vadiler, kanyonlar, akarsular, dağ gölleri ve el değmemiş çam ormanları arasında sizi gezdiriyor.

Termessos Milli Parkı - Antalya
Termessos Milli Parkı – Antalya

Antalya uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz Termessos Milli Parkı, kızılçam ormanları ve maki bitki örtüsüyle süslü ve günümüzde nesli tehlikede olan Alageyik gibi pek çok canlıya ev sahipliği yapıyor. Milli parkta mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri olan 600 metre derinlikteki Mecene Kanyonu ve dağ sporları merkezi olan Güllük Dağı ise size her mevsim benzersiz doğal güzellikler sunacak görülmeye değer yerler.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla uçak bileti alabilir ve size en güzel tabiat manzaralarını sunacak Türkiye’nin en sevilen milli parklarında, tertemiz havanın ve yemyeşil ormanların tadını çıkarabilirsiniz.