Oslo Uçak Bileti Alarak Her Mevsim Büyüleyici Bir Şehri Gezin

0
1114
Oslo Uçak Bileti Alarak Her Mevsim Büyüleyici Bir Şehri Gezin
Oslo Uçak Bileti Alarak Her Mevsim Büyüleyici Bir Şehri Gezin

Oslo uçak bileti ile doğa maceraları, alışveriş, çeşitli spor aktiviteleri ve şehir hayatını tek bir günde yaşayabilirsiniz. Oslo’da ilkbahar, yaz ve sonbahar aksiyon dolu bir ziyafettir, kış ise özellikle ailelere ve gençlere göre eğlenceli aktivitelerle doludur.

Oslo, modern ve farklı bir şehirdir. Burada her bir semt, gezinize özel bir şey getirecek. Oslo’nun bütün semtlerine yürüyerek, toplu taşıma araçlarıyla veya bisikletle kolayca ulaşılabilir. Oslo, büyük cazibe merkezleri arasındaki mütevazı mesafelerde bisiklet sürmek için harika bir şehirdir.

Alışverişe için de pek çok olanağa sahip olan Norveç’in başkenti, son moda trendlerden modern Norveç tasarımlarına ve yerel el sanatlarına kadar her şeyi, hevesli turistleri mutlu etmek için bol bol sunuyor. Oslo’daki başlıca alışveriş bölgeleri Karl Johans Kapısı çevresinde, Bogstadveien, Majorstuen, Bygdoy Alle ve Grünerlokka semtlerinde bulunuyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Oslo uçak bileti ile rehberli şehir turları, otobüs gezileri, tekne gezileri, rehberli yürüyüşler, müze turları ve çok daha fazlası ile Oslo’da çok keyifli bir gezi yapabilirsiniz. Oslo Pass ile 30’dan fazla müze ve cazibe merkezine ücretsiz girebilir; ücretsiz toplu taşımadan, belediye otoparklarında ve diğer harika fırsatlardan faydalanabilirsiniz.

Oslo’ya Ne Zaman Gidilir?

Oslo, her mevsim güzel olan şehirlerden birisidir. Kış aylarında kayak merkezlerinin, buz pateni pistlerinin tadını çıkarırken yaz aylarında yemyeşil parklarını ve Oslo adalarını tekne turlarıyla keşfedebilirsiniz.

Oslo’ya Ne Zaman Gidilir?
Oslo’ya Ne Zaman Gidilir?

İlkbahar, yaz ve sonbahar aylarında Oslo şehri yürüyüşler yapmak ve bisiklet sürmek için çok uygundur. Oslo’da pek çok kamu parkı, güneş doğduğunda büyük kalabalıkları kendine çeker. Oslofjord ise yaz aylarında yüzmek, doğada gezmek ve ada gezileri için harika olanaklara sahiptir ve şehri çevreleyen ormanlar, turistler için çok popüler bisiklet parkurlarına sahiptir.

Oslo’da Kış

Oslo uçak bileti ile gezeceğiniz şehirde başkentin kalabalığı ve canlı gece hayatı, derin ormanlardaki ünlü kayak merkezleri ve temiz hava ile birleşiyor. Kış aylarında Oslo parkları, çocukların karda oynadıkları ve kızak pistlerinin keyfini çıkardıkları muhteşem beyaz alanlara dönüşüyor. İnsanların şehrin tam merkezinde kayak yaptıklarını gördüğünüzde şaşırmayın.

Oslo'da Kış
Oslo’da Kış

Oslo’da Gezilecek Yerler

Oslo Kış Parkı

Oslo bölgesindeki en büyük kayak merkezi olan park, 18 yamaç ve 11 asansör ile şehir merkezine sadece 30 dakika uzaklıktadır.

Oslo Kış Parkı
Oslo Kış Parkı

Oslo uçak bileti ile tadını çıkarabileceğiniz Oslo Kış Parkı, Hyttli bölgesindeki bir arazi parkına, Tryvann’daki seyir pistlerine, zorlu yamaçlara ve Wyller’daki ekspres asansöre, çocuklar ve yeni başlayanlar için pistlere sahip.

Sezon genellikle kasım ve aralık ayı başında başlar ve Paskalya sonuna kadar sürer.

Oslo Kayak Merkezleri

Beş yamaç, dört asansör, kayak / snowboard dersleri, kros parkurları, bir kızak tepesi, kayak / snowboard kiralama hizmetleri ve iki kafe ile şehir merkezinin kuzeyindeki Oslo Kayak Merkezi kış aylarında turistler arasında çok popüler.

Oslo Kayak Merkezi
Oslo Kayak Merkezleri

Oslo Kayak Merkezi’nin Grefsenkleiva ve Trollvannskleiva isimli iki tepesi vardır. Grefsenkleiva, deneyimli kayakçılar ve snowboardcular için daha uzun yamaçlara sahiptir, en uzun yamaç 900 metre uzunluğunda. Burada ayrıca büyük sıçrama noktaları, raylar ve birkaç küçük atlama tepesi bulabilirsiniz. Kendinizi ısıtabileceğiniz veya bir şeyler yiyip içebileceğiniz iki kafe de tepede bulunuyor.

Trollvannskleiva tepesi ise çocuklar ve yeni başlayanlar için çok uygundur. Eğim oldukça yumuşaktır ve tepeden aşağı kaymak çocuklar için çok güvenlidir, ayrıca burada bir kayak / snowboard okulu, ekipman kiralama merkezi ve kızak tepesi de bulunuyor.

Korketrekkeren Kızak Pisti

Oslo uçak bileti ile gezeceğiniz şehrin en popüler yerlerinden birisi olan bu kızak pistinde kışın keyfini çıkarabilirsiniz.

Oslo’nun ünlü kızak pisti Frognerseteren’de başlar ve Midtstuen metro istasyonunda sona erer. Bir kızak pistinin sonunda, bir başka seyahat için Frognerseteren’e tekrar çıkabileceğiniz 16 dakikalık metro yolculuğu yapabilirsiniz.

Korketrekkeren Kızak Pisti
Korketrekkeren Kızak Pisti

Korktrekkeren 2.000 metre uzunluğundadır ve yüksekliği 255 metredir. Bir duraksız kızak yolculuğu 8–10 dakika sürüyor. Korketrekkeren sadece bölgede yeterli kar olduğunda açıktır.

Kızak ve ekipman kiralama Korketrekkeren’de ücretsizdir ve isterseniz kendi kızağınızı da getirebilirsiniz. Frognerseteren metro durağının bulunduğu tepenin aşağısında bulunan Akeforeningen, kiralık kızaklara da sahip.

Oslo Vigeland Heykel Parkı

Gustav Vigeland (1869–1943) tarafından kurulan 200’den fazla büyüleyici heykelin bulunduğu heykel parkı; The Angry Boy, Monolith ve The Wheel of Life (Livshjulet) de dahil olmak üzere, bronz, granit ve dökme demirden yapılmış pek çok esere sahip.

Vigeland Heykel Parkı
Oslo Vigeland Heykel Parkı

Vigeland Heykel Parkı, bir milyondan fazla yıllık ziyaretçi sayısıyla, Norveç’in en önemli turistik yerlerinden birisidir ve bulunduğu parkın tasarım ve mimari güzelliğini tamamlar. Heykel parkı yıl boyunca her zaman ücretsizdir.

Norveç Ulusal Opera ve Balesi

Opera binası sudan yükselen, köşeli, beyaz etkileyici bir dış cepheye sahiptir ve limanda yer almaktadır. Ziyaretçiler burada çatıya çıkabilir ve yıl boyunca Oslo fiyortlarının panoramik manzarasının tadını çıkarabilirler.

Norveç Ulusal Opera ve Balesi
Norveç Ulusal Opera ve Balesi

Sokak seviyesindeki büyük ölçekli pencereler, halkı provalar ve atölye çalışmaları hakkında bilgilendiriyor. Binanın iç kısmı meşe olup ana salon, geçmişin klasik tiyatrolarını andıran at nalı şeklindedir. Opera binası, Norveçli ünlü mimarlık firması Snohetta tarafından tasarlandı ve birçok prestijli ödül kazandı.

Norveç Ulusal Opera ve Balesi üç aşamadan oluşan zengin ve çeşitli bir program sunar. Opera binasını rehberli turlarla Norveççe ve İngilizce olarak gezebilirsiniz.

Oslo Yaz Parkı

İskandinavya’nın en büyük macera parklarından biri olan yaz parkı, şehir merkezine sadece 30 dakika uzaklıkta bulunuyor.

Oslo Yaz Parkı, değişik derecelerde zorluklarla 12 rotaya bölünmüştür. Parkta, 1.000 metreden fazla zip hattını da içeren 200’ün üzerinde parça var. Tırmanma parkına giriş, ağaç tepelerde güvenli ve heyecanlı bir gün için gerekli tüm ekipmanı ve eğitimi içeriyor.

Oslo Yaz Parkı
Oslo Yaz Parkı

Parkın en büyük heyecanı muhtemelen yere yavaşça indirilmeden önce 13 metrelik serbest düşüş yaşayacağınız Tigerspranget’dır. Parkın barbekü bölümüne ve piknik alanlarına kendi yemeğinizi getirebilirsiniz.

Ekebergparken Heykel Parkı

Birçok muhteşem gözetleme noktasıyla güzel manzaralarla çevrili ve güçlü bir uluslararası sanat koleksiyonuna sahip heykel ve ulusal miras parkı, büyüleyici güzelliğiyle sizi bekliyor.

Ekebergparken Heykel Parkı
Ekebergparken Heykel Parkı

Unutulmaz manzaralara şahit olacağınız ve harika fotoğraflar çekeceğiniz Ekebergparken her zaman açıktır ve ziyaret etmek ücretsizdir. Rehberli turlar yaz sezonu boyunca düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Oslo Botanik Bahçesi

Geniş botanik çeşitliliği ile Toyen’de bulunan botanik bahçesi yaklaşık 1800 farklı bitki ile bir Arboretum olarak tasarlanmıştır. Bahçe, bitki ailesinden sonra sistematik bir şekilde dikilen çeşitli ağaç ve çalı koleksiyonuna da sahiptir.

Burada bulunan Scent Garden herkes için bir deneyim sunuyor ancak özellikle kör, zihinsel engelli ve tekerlekli sandalyeye bağlılar için tasarlanmıştır. Ayrıca parkta İngiliz sanatçı Tom Hare’nin büyük ve büyüleyici heykellerini de bulacaksınız.

Oslo Botanik Bahçesi
Oslo Botanik Bahçesi

Seralar, Palmiye Evi ve 1868’de inşa edilen Victoria Evi, dünyanın diğer bölgelerinden gelen 1876 bitkiyi sunuyor. Seralar, 15 Mart, 30 Eylül tarihleri ​​arasında sabah 10:00, akşam 20:00 saatleri arasında açıktır.

Oslo Fiyortlarında Feribotla Gezin

Bir feribota atlayın ve iç Oslo fiyordundaki adalar arasında unutulmaz bir gezintiye çıkın. Bir taşıma bileti alarak kolayca Aker brygge, Hovedoya, Lindoya, Nakholmen, Bleikoya, Gressholmen ve Langoyene adaları arasında bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Oslo Fiyortlarında Feribotla Gezin
Oslo Fiyortlarında Feribotla Gezin

Oslo uçak bileti ile keşfedeceğiniz adalar yaz aylarında yüzmeye gidilen popüler yerlerdir, ancak her adanın kendine özgü karakteri ve keşfedilmeyi bekleyen tarihi güzellikleri var. Bu yolculukta yanınızda piknik sepeti ve battaniye getirmeyi unutmayın. Şehir merkezinden sadece birkaç dakika uzaklıkta huzur ve sessizliğin tadını çıkarın.

Ajerselva Nehri

Oslo merkezinden Maridalsvannet’ten Oslo Fiyordu’na uzanan görkemli Akerselva Nehri, hareketli bir tarihe sahip popüler bir rekreasyon alanıdır. Nehir, sekiz kilometre uzunluğundadır ve şelaleler, yüzme noktaları, balıkçılık alanları, ormanlık alanlar ve vahşi yaşam alanlarıyla sarılmıştır.

Ajerselva Nehri
Ajerselva Nehri

Akerselva’nın en muhteşem şelalesi, Beier Köprüsü’nün yanında yer alıyor. Nehire bağlı diğer ünlü cazibe merkezleri ise Bjolsen Rolling Mill, Lilleborg Fabrikaları, Aamot Köprüsü, Honse-Lovisa Evi ve Nedre Foss’dur.

Sorenga Deniz Suyu Havuzu

Oslo’nun yeni mahallelerinden birinde bulunan bu büyük deniz suyu fiyort havuzu, deniz suyu ile beslenen büyük fiyort havuzu, yüzme havuzu, plaj, çocuk havuzu ve güneşli yaz günlerinde büyük kalabalıklar ile harika bir dinlenme alanı sunuyor.

Sorenga Deniz Suyu Havuzu
Sorenga Deniz Suyu Havuzu

Sorenga havuzu tüm yıl boyunca halka açıktır ve kış aylarında soğuk su yüzme ve sauna hizmetleri vardır. Sorenga, Oslo’nun yeni liman gezinti yolu üzerinde yer alan kafeler, restoranlar ve deniz kenarındaki harika açık alanların arasında yer alan yeni bir semttir.

Oslo Akershus Kalesi

Akershus Kalesi, Oslo’nun tarihini keşfetmek ve bir yaz gününün tadını çıkarmak için harika bir yerdir. Akershus Kalesi’nin inşası 1299 yılında kral Hüseyin tarafından başlatıldı. 1300’lü yıllarda tamamlanan Orta Çağ kalesi, stratejik bir konuma sahipti ve çağlar boyunca birçok kuşağı etkiledi. Kral IV. Christian (1588-1648), kaleyi modernize ederek bir rezidans kalesine ve kraliyet konutuna dönüştürdü.

Akershus Kalesi
Oslo Akershus Kalesi

Oslo uçak bileti ile fotoğraflarını çekebileceğiniz kalenin rehberli turları yaz aylarında halka açıktır ve gruplar için rehberli turlar da mevcuttur. Görkemiyle sizi büyüleyecek olan kale alanı konserler, resmi tatil kutlamaları ve törenler gibi önemli etkinlikler için popüler bir mekandır.

Nordmarka Vahşi Yaşam Alanı

Kuzey Oslo’daki büyük orman bölgesi, yıl boyu bol açık hava olanağı sunuyor. Nordmarka’daki rotalar genellikle iyi işaretlenmiştir, ancak daha uzun mesafeler için yanınıza mutlaka bir harita almanızı öneririz.

Kış aylarında, Nordmarka’da 450 kilometreden uzun kırmızı işaretli kayak pistleri aktif hale gelir ve pistlerin bazıları akşam aydınlatmalarıyla muhteşem bir gece kayağı deneyimi sunar.

Nordmarka Vahşi Yaşam Alanı
Nordmarka Vahşi Yaşam Alanı

Yaz aylarında ise yürüyüş, bisiklet ve yüzme için cennet gibi gölleri Nordmarka’da bulabilirsiniz.

Nordmarka’daki bazı kamaralar mola vermek, yöresel bir yemeğin tadını çıkarmak veya geceyi geçirmek için halka açıktır. Bunların çoğu Oslo dernekleri tarafından işletiliyor.

Oslo Tjuvholmen Heykel Parkı

Tjuvholmen’deki Astrup Fearnley Müzesi’nin yanında yer alan etkileyici heykel parkı dünyaca ünlü mimar Renzo Piano tarafından tasarlandı.

Oslo uçak bileti ile gezeceğiniz parkın heykelleri formlarıyla ve anlatımlarıyla çok farklıdır. Eserler uluslararası tanınmış çağdaş sanatçılar olan Louise Bourgeois, Antony Gormley, Anish Kapoor, Ellsworth Kelly, Ugo Rondinone, Franz West ve ikilisi Peter Fischli ve David Weiss tarafından yaratılmıştır.

Tjuvholmen Heykel Parkı’nda keyifli bir gez yaparak buradaki birbirinden ilginç heykeller arasında unutulmaz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca alabileceğiniz Oslo uçak bileti ile her mevsim ayrı bir güzelliğini size sunacak olan bu büyüleyici şehirde doyasıya gezebilir ve buradan unutulmaz anılarla ayrılabilirsiniz.