Antalya ucuz uçak bileti ile Antalya ilçeleri

0
2286
Antalya ilçeleri: Antalya'ya uğramadan yaz başlamış sayılır mı?
Antalya ilçeleri: Antalya'ya uğramadan yaz başlamış sayılır mı?

Antalya ilçeleri, tıpkı Antalya şehir merkezinde de olduğu gibi dört mevsim tatilcilerin gözdesi. Ancak kuşkusuz ki yaz ayları, Antalya ilçelerinde bir başka geçiyor. Sıcaklıklar kaç dereceye varırsa varsın, sahiller tatilcilerle dolup taşmaya, cıvıltısını korumaya devam ediyor. Her ne kadar yaz aylarının Antalya’da Türkiye’nin diğer pek çok illerine göre daha sıcak geçtiği söylense de Antalya tutkunları büyüleyici Akdeniz sahillerinden vazgeçmiyor. Her fırsatta soluğu Antalya’da alan ve hatta sonbahar ve kış aylarında dahi ucuz uçak bileti buldukları her an, hafta sonları da dahil olmak üzere Antalya’da keyifli zaman geçirmeyi tercih edenlerin, elbette ki bu yazki rotaları da belli. Yine Antalya ucuz uçak bileti sorgulamaları yapılmaya, konaklama alternatifleri değerlendirilmeye başlandı bile. Eğer siz de Antalya’nın güzelliklerini, yaz aylarında çok daha hareketli ve eğlenceli hale gelen sahillerini keşfetmeyi planlıyorsanız, bu yazın oldukça keyifli geçeceği çok açık.

Antalya’da merkez ilçeleri başta olmak üzere, şehrin merkez dışındaki tüm ilçelerine uzanan turizm potansiyeli gitgide artıyor. Farklı pek çok alanda turizmin başkentinin Antalya olduğunu destekler nitelikte özelliklere sahip olan bu ilçelerden bir kısmı spor turizminde, bazıları kültür turizminde hatta fuar turizminde öne çıkıyor. Ancak sonuç olarak Antalya, dört mevsim ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Eğer siz de bu bölgeye seyahat ederseniz, her seyahatinizde şehir merkezinde de ilçelerde de yoğun ziyaretçi kalabalığını, kafileleri, özellikle yaz aylarında kıyı şeridi ve çarşıları dolduran tatilcileri görebilirsiniz.

Şehir merkezinin sunduğu güzellikler elbette kaçınılmaz. Antalya Uluslararası Havalimanı’na indikten sonra, havalimanı transfer araçlarınıza binerek, şehir merkezine doğru yola koyulabilirsiniz. Bu sırada çevrenizde, tıpkı uçağınız alçalmaya başladığında olduğu gibi seraları, yemyeşil, upuzun tarım arazilerini görebilirsiniz. Antalya, bir narenciye şehri olmasının yanında aynı zamanda çiçek yetiştiriciliği ve diğer meyve sebze yetiştiriciliği alanlarında da önemli destinasyonlardan biri. Bu nedenle eğer Antalya’da kiralık villalar ile tam bir yazlıkçı gibi konaklama imkanı bulursanız, şehrin size yakın pazarlarını gezebilir, mis kokulu sebze ve meyvelerini tezgahlarda görebilir ve alışverişlerinizi yapabilirsiniz. Ayrıca bu alanlarda yetiştirilen karanfiller, nergisler ve daha pek çok farklı çiçek türü de hem pazarlarda hem de yol üstünde karşılaşabileceğiniz tezgahlarda, çiçekçilerde karşınıza çıkacak. Havalimanı transfer aracınızla yola devam ederken, şehrin içinden geçtiğiniz sıralarda seyyar çiçek satıcılarını siz de görebilirsiniz.

Yola devam ederken, eğer konaklayacağınız yer tam da şehrin göbeğindeyse, çarşının neşeli kalabalığını fark etmek işten bile değil. Kalekapısı civarında, aynı zamanda eski yerleşimlerin, Saat Kulesi’nin, Yivli Minare’nin ve butik dükkanların bulunduğu bir bölgeye geldiniz. Hediyelik, enfes reçeller satan dükkanlar, hediyelik eşyacılar, onlarca yıldır aynı noktada tahinli katmer, Şam tatlısı satan tatlıcılar, dönerciler arasından tramvay yolu üzerinden kolaylıkla ve konforla ulaşım sağlayacaksınız. Buradan sonrası artık tamamen sizin kusursuz tatil beklentinize bağlı olarak değişecek. Dilerseniz siz de soluğu sahilde alabilir ya da bulunduğunuz bölgede şöyle bir tur atabilirsiniz.

Bununla birlikte eğer konaklama tercihinizi kiralık villalardan yana yaptıysanız, havalimanı transfer aracınız sizi evinize kadar bıraktığında, tatil eviniz neredeyse, o bölgede neler yapabileceğinizi, alışveriş, yeme içme, gezilecek görülecek yerlere mesafeniz gibi öğrenmek istediğiniz her şeyi tecrübe etmek adına yola koyulabilirsiniz. Evinize güzelce yerleşin; evinizin konforunu ve sunduğu lüks ayrıcalıkları keşfedin. Ardından istikamet Antalya’nın cıvıl cıvıl sokakları!

Evet, herkes bu yaza hazır mı? Şehir merkezinden yola çıktık. Ama peki ya kiralık villanız ilçelerden birindeyse? O halde havalimanı transfer hizmetleri sizi konaklayacağınız ilçeye doğru yola çıkarsın. Şehir merkezini geçtik; ilçelere gidiyoruz. İşte Antalya’nın birbirinden güzel ilçelerinde yazlık keyfi için detaylar…

1- Kemer

Türkiye’nin en popüler turizm destinasyonları arasında Kemer’in kuşkusuz ki çok önemli bir yeri var. Aslında 1980’lere kadar bu popülaritesi bir yana, turizm işletmeleri dahi bulunmayan Kemer, bugün dünyanın en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri olarak gösteriliyor.

Kemer
Kemer

Kemer, yalnızca muhteşem sahilleri ve eğlenceli gece hayatıyla değil, aynı zamanda M.Ö 690 yılına uzanan tarihiyle bir kültür turizmi merkezi. Kemer yolu üzerinde bulunan ve Kemer sınırları içerisinde yer alan Phaselis Antik Kenti de bunun çarpıcı kanıtlarından biri. Phaselis Antik Kenti, seyahat tutkunlarına benzersiz birer tatil tecrübesi sunuyor. Öyle bir yer düşünün ki Antik Çağ’dan kalan tarihi kalıntıların arasından denize girebilir, sualtında muhteşem eserlerle karşılaşabilirsiniz. Üstelik Antalya’nın özellikle batı kesimini kaplayan yemyeşil bitki örtüsünün bu tarihi eserler arasından denize doğru uzandığını, denizden çıktığınızda bir çamın gölgesinde uzanıp dinlenebileceğinizi hayal edin. Tüm bunlar Phaselis Antik Kenti’nde mümkün.

Kemer ilçe merkezine doğru ilerlerken göreceğiniz manzaralar ise çok başka. Burada pek çok kiralık villalar, yazlıklar ve apartların bulunduğu bölgeye doğru ilerleyeceksiniz. Kemer sınırları içerisindeki Tekirova, Çamyuva, Kiriş, Göynük, Beldibi gibi beldelerde de olduğu gibi Kemer ilçe merkezindeki bu yerleşimlerin de çevresi portakal ve turunç bahçeleri ile palmiye ağaçlarının oluşturduğu eşsiz bir armoni sunuyor. Bahçelerin bulunduğu çevrede bahar ve yaz aylarında portakal çiçeği kokuları yayılıyor. Siz de Kemer kiralık villalar ve diğer tatil evi alternatiflerini değerlendirmek için daha fazla beklemeyin. Sizce de muhteşem bir tatil tecrübesi olmaz mı?

2- Manavgat

Antalya’nın çevresi Toros Dağları ile çevrili. Toros Dağları ilçeler boyunca da uzanıyor. Bu ilçelerden biri de Manavgat. Manavgat ilçesi, Türkiye’nin en bilinen akarsuları ve şelalelerinden birine ev sahipliği yapıyor. Manavgat Irmağı, Türkiye’nin en düzenli akan akarsularından biri olarak ilk sırada yer alırken, Manavgat Şelalesi ise tatilcilerin en fazla fotoğraf çektirdiği, ülkenin en çok ziyaretçi çeken doğal güzelliklerinden biri olarak dikkati çekiyor.

Manavgat
Manavgat

Manavgat Şelalesi dışındaki alanlarda, ilçe genel olarak sakin, otel bölgeleri ve çarşı kesiminde yer yer ziyaretçi yoğunluğunun bulunduğu bölgelerden oluşuyor. Bu nedenle Manavgat, aslında kiralık villalar açısından son derece avantajlı destinasyonların başında geliyor. Sakin ve huzurlu bir doğanın içinde yazlık keyfi yapmak, bölgenin birbirinden keyifli pazarlarını dolaşmak, ayrıca ören yerlerini ziyaret etmek, kısacası Manavgat’ın güzelliklerini keşfetmek için en ideal tatil fırsatını kiralık villalar sunuyor.

Siz de Manavgat Şelalesi dışında da ilçenin güzelliklerini keşfetmek, sunduğu tatil ayrıcalıklarından yararlanmak ve sakin, huzurlu bir tatil fırsatını yakalamak için Manavgat’a seyahat edebilirsiniz. Kiralık villa seçeneklerini siz de görüntülemeye başlayın.

3- Alanya

Türkiye’de yaz tatilinin diğer adı, dünyanın dört bir yanından yalnızca tatilci değil, aynı zamanda göç alan ilçesi Alanya, her yıl olduğu gibi bu yıl da tatil alternatifleri için sorgulamalarda baş köşeye kuruldu. Alanya, meşhur Alanya Kalesi’nden aşağı, limana doğru indikçe onlarca yıldır hizmet veren, meşhur dondurmacısı, yine bir o kadardır hizmet veren çay bahçeleri, kıyı boyunca neşeli sohbetlerin, kahkahaların duyulduğu kafeleri, butik dükkanlarla dolu çarşısı ve tabii ki kıyılarından yamaçlara doğru sıralanan villalar ile tatilcilere yazlık keyfini benzersiz bir şekilde sunuyor.

Alanya
Alanya

Antalya’nın doğusunda bulunan Alanya, denize kıyısı bulunan tüm ilçelerinde olduğu gibi büyüleyici kumsallara sahip. Upuzun sahilleri ve köklü tarihiyle tatil boyunca konaklayanlara farklı lezzetler sunuyor. Bizans ve daha sonrasında Selçuklu zamanlarından kalan eserler, çok daha eskilere gidildiğindeyse M.Ö 4’üncü yüzyıla uzanan kalıntılar, tarih meraklılarını kendine çekiyor. Kadıini Mağarası, bölgedeki ilk yaşam izlerinin bulunduğu ve bu izlerin 20 bin yıl öncesine dayandığını gösteren kalıntılardan oluştuğu bir yer. Bölgenin turistik yerlerinden biri olan ve en çok bilinen turistik noktaları arasında yer alan Damlataş Mağarası’ndan üç kat daha büyük olan mağara, ziyaretçileri büyülüyor.

Yabancıların Türkiye’de mülk sahibi olması yüzdelerini incelediğimizde yüzde 30 gibi büyük bir oranla Alanya liderliği göğüslüyor. Siz de Alanya’da yazlık tecrübesi yaşamak ve buranın güzelliklerini gün be gün keşfetmek için bu yazı Alanya’da geçirmeyi düşünebilirsiniz. Kiralık villalar, Alanya’nın en güzel mevkilerinde sizleri bekliyor olacak.

4- Kaş

Dünya dalış turizminin önemli bir noktası, sualtı habitatının masalsı dünyasına açılan bir kapı Kaş. Antalya’nın nasıl ki ilçeleri en az Antalya kadar popülerse, Kaş’ta da durum çok farklı değil. Demre ve Kalkan’a doğru ilerlediğinizde, Kaş’ta gördükleriniz, yaşadıklarınız geride kalmış olacak ve siz bambaşka tatil tecrübeleri için yola koyulduğunuzun farkına varmış olacaksınız. Bu nedenle, Kaş’ı tek başına ele alırken, Demre ve Kalkan gibi beldelerini de tek tek ele almak ve onları da mutlaka gezip görmek gerekiyor.

Kaş’tan başlayacak olursak, öncelikle Kaş’ın elbette muhteşem dalış rotalarına sahip olduğunun altını çizmekte fayda var. Öyle ki dünyanın dört bir yanından dalış tutkunları bu bölgeye akın ediyor. Üstelik yerli ve yabancı ünlülerden de bu bölgeye sıklıkla seyahat edenleri, hem tatil hem de dalış için Kaş’ı tercih ettiklerini görebilirsiniz.

Kaş
Kaş

Kaş’ın çarşısı da gece gündüz keyifli ve renkli çarşılardan. Merkezi cazip kılan başlıca yerlerden biri elbette ki bu cıvıl cıvıl çarşı oluyor.

Göz alıcı manzaralar sunan Çukurbağ Yarımadası boyunca yemyeşil bir bitki örtüsü ve kıyılara doğru uzanan merdivenleri bulunan butik oteller dikkatinizi çekecektir. Büyük Çakıl Plajı, Küçük Çakıl Plajı gibi plajlardan Akdeniz’in maviliklerine kendinizi bırakabilir, doğayla iç içe unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz.

Bununla beraber elbette ilçenin tarihi dokusunun da oldukça ilgi çektiğinin altını çizelim. Phellos, Nisa ve Kandyba antik kentlerinin bulunduğu Kaş’tan Kalkan ve Demre’ye doğru yola çıktığınızdaysa çok daha fazlasını bulacağınızdan şüpheniz olmasın.

Likya uygarlığının izlerini çarpıcı bir şekilde sunan Kalkan, bu uygarlığın önemli yerleşimlerinden biri olarak dikkati çekiyor. Öyle ki pek çok döneme dair kentlerin izleri Kalkan’da tatilcilerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Kalkan aynı zamanda unutulmaz bir tatil geçirmek ve burada mutlaka kendi lüks tatil evinde konaklayıp, her gün beldeyi keşfe çıkmak isteyenlerle dolup taşıyor. Havuzlu lüks villalar, Kalkan’da en popüler konaklama seçenekleri olarak dikkati çekiyor. Siz de tercihinizi Kalkan kiralık lüks villalarından yana kullanabilirsiniz. Peki neden seçeneklerinize hemen göz atmıyorsunuz?

5- Belek

Antalya’nın spor turizminde önemli bir noktaya gelmesinde büyük bir payı bulunan Belek, Serik ilçesinin bir beldesi. Dünyanın önemli golf otelleri ve golf sahalarının bulunduğu belde, her yıl uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapıyor.

Belek
Belek

Bununla birlikte otellerin pek çoğu dört mevsim tatilcileri ve aynı zamanda seminerler, toplantılar ve benzeri iş odaklı toplantılar için açık bulunuyor. Antalya’nın önemli turizm merkezlerinden biri haline gelmesi ve bu yaz da yükselişini sürdürmesi elbette tesadüf değil. Muhteşem iklimiyle dinlendirici, keyifli ve unutulmaz tatiller vadeden Belek’i siz de keşfedebilir, kiralık villalar için de alternatifleri sorgulayabilirsiniz. Upuzun kumsallarında yürüyüşler yapabileceğiniz, ayaklarınızın altına kadar gelip, kayıp giden dalgaları hayal edin. Sorgulamalarınızı şimdiden yapmaya başlayın.

Antalya, şehir merkezinden ilçelerine ve oradan beldelerine kadar dünyanın en güzel tatil destinasyonlarından biri olarak bu yaz da sizleri bekliyor. O halde siz de bu davete kayıtsız kalmayın ve ucuz uçak biletleri için hemen Aerobilet üzerinden alternatiflerinizi araştırmaya başlayın. Kiralık villalar için de daima konaklama seçenekleriniz bulunduğunu unutmayın. Antalya’ya uğramadan bu yazı yaşamış sayılmazsınız.