Antalya’nın en güzel 12 kamp alanı

0
10630
Antalya'nın En Güzel 12 Kamp Alanı
Antalya'nın En Güzel 12 Kamp Alanı

Antalya lüks tatil köylerinin yanına güzel kamp alanlarıyla da Türkiye’nin en çok turist çeken şehirlerinden biri. Her yıl 10 milyon turist bu güzel şehre tatil yapmaya geliyor. Antalya ve çevresinde pek çok büyük otel ve tatil köyü olsa da bu güzel şehir, her bütçeye uygun pek çok büyüleyici kamp alanına da sahip. Ücretli ve ücretsiz kamp alanlarında Akdeniz’in masmavi suları ve çam ormanları arasında dinlenebilir, unutulmaz zamanlar yaşayabilirsiniz.

Doğanın bütün güzelliklerini size sunacak olan Antalya kamp alanlarında ister tatlı su, ister ise tuzlu su etrafında çadırınızı kurabilirsiniz. Pek çok kamp alanında tuvaletler, duş alanları, elektrik ve güzel restoranlar da bulunuyor. Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlarla Antalya uçak bileti alabilir ve Türkiye’nin en güzel kamp alanlarını keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Kamp Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kamp tatilinize başlamadan önce kamp çadırınızı doğru seçmeniz çok önemli. Orta fiyatlı bir çadırla güzel bir tatil yapabilirsiniz. Güneş ışığı geçirmeyen ve hava akışı sağlayan çadırlar yaz kampları için idealdir. Ayrıca çadırınızın festival çadırı olmamasına da dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer yaz aylarında kamp kuracaksanız, 10 derecelik bir uyku tulumu da ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Kamp alanında çadırınızı kurarken zemin de oldukça önemli. Düz bir zemin seçerseniz konaklamanız sırasında daha rahat edersiniz. Matların kalın olması da zemin kadar önemli, çünkü kalın matlar sırtınızın ağrımasını önler. Kamp süresince yanınızda mutlaka çöp poşeti, küçük tüp, plastik tabak ve bardak bulundurmayı unutmayın. Kamp alanları doğayla ve denizle baş başa yerler oldukları için burada gündüz ve gece sıcaklıkları değişebilir, bu nedenle yanınızda her hava koşuluna uygun kıyafet getirmeyi de ihmal etmemelisiniz.

Antalya’nın En Güzel Kamp Alanlarını Keşfedin

1- Çıralı-Olimpos Kamp Alanı

Akdeniz kıyı şeridinin sarp dağlık doğası, buradaki birçok plaj ve koya ulaşmanın zor olduğu anlamına geliyor. Ulaşımın zor olmasından yararlanan dünyaca ünlü bir kamp bölgesi ise doğal bir cennet olan ve gelişme nedeniyle bozulmamış olan Olimpos ve Çıralı’yı kapsayan uzun bir koyda yer alıyor. Çıralı-Olimpos Kamp Alanı, dünyanın pek çok ülkesinden gençlerin tercih ettiği çok popüler bir yer. Burada önünüzde Akdeniz’in muhteşem manzarası arkanızda ise çam ormanları arasında kamp kurabilir ve gece yıldızları izleyebilirsiniz.

Çıralı-Olimpos Kamp Alanı
Çıralı-Olimpos Kamp Alanı

Antalya uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz Olimpos, tam bir gençlik cennetidir. Bu tatil beldesi; Chimera adı verilen ebedi bir aleve, bazı antik kalıntılara ve ahşap ağaç evlerine ev sahipliği yapıyor. Dizüstü bilgisayarlarınızı ve banka kartlarınızı geride bırakarak Olimpos’un çam ormanları ve muhteşem plajında huzur dolu günler geçirin.

2- Geyikbayırı Kamp Alanı

Antalya’nın Konyaaltı bölgesinde bulunan Geyikbayırı, serin ve temiz hava eşliğinde doğayla baş başa kamp yapmak istiyorsanız, gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Kamp alanlarıyla ünlü olan Geyikbayırı aynı zamanda Türkiye’nin en büyük kaya tırmanışı bölgesi ve dünyanın pek çok ülkesinden gelen dağcılara ev sahipliği yapıyor.

Antalya uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Geyikbayırı Kamp Alanı’nda pek çok açık hava etkinliği yapma fırsatı bulacaksınız. El değmemiş doğal güzellikler arasında doğa yürüyüşleri yapabilir, zirvelerden gün batımını izleyebilir ve kaya tırmanma etkinliklerine katılabilirsiniz. Geyikbayırı Kamp Alanı’nda çadır alanları dışında uygun fiyatlarla konaklayabileceğiniz bungalovlar ve ağaç evler de bulunuyor.

3- Maden Koyu Kamp Alanı

Antalya merkezine yarım saat uzaklıktaki Kemer ilçesinde bulunan Maden Koyu Kamp Alanı; çakıl taşlı güzel plajı, tertemiz denizi ve çevredeki çarpıcı mağaralarıyla dalışlar yapmak ve tatilin tadını çıkarmak için harika bir yer. İsterseniz buraya Olimpos’tan yürüyerek gelme şansınız da var.

Maden Koyu Kamp Alanı’nda çadırınızı kurduktan sonra koyun çevresindeki mağaraları keşfetmeye başlayabilirsiniz. Burada bazı mağaraların 50 metre içerisine kadar girilebiliyor ve doğal mağara havuzlarında yüzülebiliyor.

4- Adrasan Kamp Alanı

Antalya uçak bileti alarak kamp yapabileceğiniz başka bir muhteşem yer de Olimpos’a oldukça yakın olan Adrasan Kamp Alanı. Adrasan, muhteşem doğal güzellikleri ve 2 kilometrelik plajı ile Antalya’da mutlaka görülmesi gereken önemli yerlerden biri. Adrasan sahili tam anlamıyla bir doğa harikasıdır. Genellikle öğleden sonra çıkan ve karadan denize doğru esen batı rüzgarı sayesinde Adrasan sahili, bir havuz kadar sakin bir denize sahip.

Adrasan; yeşilin, mavinin ve denizin üzerinde doğan güneşin keyfini çıkarabileceğiniz sakin bir tatil cenneti. Berrak ve sakin denizinden dolayı su altı dünyasını da keşfetmek için ideal olan Adrasan’ın denizinde 20 metreye kadar su altı görüş mesafesi bulunuyor.

Adrasan Kamp Alanı
Adrasan Kamp Alanı

Adrasan’da sahilin kuzey bölümünde Musa Dağı eteğinde ve Kocamuar bölümünde iki adet tarihi kale yer alıyor. Doğa yürüyüşleri yaparken bu kaleleri de gezebilir ve karşınıza çıkacak muhteşem manzaraların fotoğraflarını çekebilirsiniz. Kamp alanınızda size gürültü ve kalabalıktan uzak, kafa dinleyeceğiniz bir tatil sunan Adrasan’da unutulmaz günler geçireceksiniz.

5- Phaselis Kamp Alanı

Çadırınızı Phaselis Kamp Alanı’nda kurarak sadece deniz ve güneşe değil aynı zamanda ülkemizin en önemli antik kentlerine de ulaşabilirsiniz. Phaselis Antik Kenti, Akdeniz bölgesinde bulunan en güzel antik kentlerden biri olarak her yıl binlerce turisti kendine çekiyor. Tarihi M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanan Phaselis Antik Kenti’nde agora ve hamamlar gibi çoğunluğu Roma Dönemi’ne ait birçok yapının hala eski ihtişamlarıyla ayakta olduğunu göreceksiniz. Helenistik mimarinin özelliklerini taşıyan antik tiyatro ise 2000 kişilik kapasitesi ve muhteşem deniz manzarasıyla gerçekten göz alıcı.

Eski bir Likya antik kenti olan Phaselis, benzersiz tarihi kalıntıları ve büyüleyici plajı ile mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Phaselis Kamp Alanı ve çevresi de çam ormanlarıyla kaplı, bu nedenle yazın en sıcak günlerinde bile burası oldukça serin. Phaselis Kamp Alanı’nda tuvalet, duş alanları ve yiyecek alışverişi yapabileceğiniz dükkanlar da bulunuyor.

Sırtını çam ormanlarına dayamış büyüleyici güzellikte bir koy olan Phaselis’e Tekirova’dan yürüyerek ulaşabileceğiniz gibi deniz yolundan tekneyle de buraya ulaşabilirsiniz. Yaz sıcağında Phaselis’in serinliğinde dinlenebilir, keyifle dolaşabilir ve tarihle doğanın birleştiği bu yere hayran kalabilirsiniz. Antik kenti gezdikten sonra en az orası kadar ünlü olan Phaselis Plajı’nda bir mola verin ve Akdeniz’in masmavi sularında kulaç atın.

6- Korsan Koyu Kamp Alanı

Kumluca’da bulunan bu popüler kamp alanı, yemyeşil ormanların masmavi denizle birleştiği harika bir konumda yer alıyor. Korsan Koyu, yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistler arasında oldukça popüler. Burada çam ormanlarının arasında çadırınızı kurabilir ve Korsan Koyu’nun muhteşem kumsalına havlunuzu sererek denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Korsan Koyu Kamp Alanı
Korsan Koyu Kamp Alanı

Ücretsiz olan Korsan Koyu Kamp Alanı, ekonomik bir tatil yapmak için Türkiye’deki gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri.

7- İncekum Orman Kamp Alanı

Antalya merkezine 2 saat mesafede bulunan Alanya ilçesi, 5 yıldızlı tatil köylerini yanında harika kamp alanlarına da sahip. Burada çadır kurabileceğiniz en güzel kamp alanlarından biri olan İncekum Orman Kamp Alanı, Alanya’nın en yeşil bölümünde çam ormanlarının arasında yer alıyor. Büyüleyici doğa manzarasından dolayı çok sevilen İncekum Orman Kamp Alanı, kamp süresince ihtiyacınız olacak alışveriş imkanları, restoranlar, tuvaletler ve duşlar gibi pek çok olanağa sahip.

İncekum Orman Kamp Alanı’nı gençler kadar çocuklu aileler de tercih ediyor. Kamp tatiliniz sırasında altın kumlu sahillerde güneşlenebilir ve Akdeniz’in tadını çıkarabilirsiniz. Alanya merkezine de çok yakın olan İncekum Orman Kamp Alanı; Alanya Kalesi, Kızıl Kule ve Damlataş Mağarası gibi turistlerin çok ilgisini çeken yerleri de gezmenizi sağlıyor.

8- Kalkan Kamp Alanı

Kalkan, Toros dağlarının eteklerinde yer alan güzel bir liman beldesi. Akdeniz’deki en iyi korunmuş doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan ve  Antalya-Fethiye yolu üzerinde bulunan Kalkan Kamp Alanı’nda unutulmaz ve ekonomik bir tatil yapabilirsiniz. Kamp alanında elektrik, tuvalet, restoran, giyinme kabinleri, duş imkanı ve alışveriş yapabileceğiniz yerler bulunuyor.

Kamp tatilinizde büyüleyici Kalkan beldesini de gezme şansı bulacaksınız. Otantik şehir merkezinin, güzel restoranların ve eğlence mekanlarının bulunduğu Kalkan limanı, Kalkan’ın en canlı yeri. Kalkan merkezinde yer alan Arnavut kaldırımlı dar şehir sokaklarında inşa edilmiş geleneksel ahşap balkonlara sahip taştan Yunan-Osmanlı evleri de görülmeye değer güzellikte. Kalkan oldukça küçük bir yer ve bu beldeyi bir ucundan diğer ucuna yaklaşık 90 dakikada yürüyerek gezebilirsiniz.

Antalya uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Kalkan, Kalkan Koyu ve Kalamar Koyu isimli iki tane tablo güzelliğinde koydan oluşuyor. Kalkan, bu iki muhteşem koyun ortasında koyları ikiye bölen bir yarımada uzanıyor. Kışla’dan Kalamar Koyu’nun sonuna kadar Kalkan’a büyüleyici panoramik manzarasını veren dik tepeler yer alıyor. Bu tepelerde göreceğiniz manzaralar sizi büyüleyecektir. Dalış yapmayı seviyorsanız kamp tatilinizde bu bölgede bulunan pek çok güzel dalış noktasına da uğrayabilir ve berrak suların tadını çıkarabilirsiniz.

9- Demre Andriake Kamp Alanı

Demre Andriake Kamp Alanı, Demre’nin dünyaca ünlü antik antik limanı Andriake kıyısında bulunuyor ve çok etkileyici bir manzaraya sahip. Akdeniz’in bütün güzelliklerini barındıran bölge zengin vahşi yaşam zenginlikleri, kuş ve çiçek çeşitleri ile hem kampçılar hem de karavan tatili yapanlar için ideal bir yer.

Demre Andriake Kamp Alanı önünde soğuk sulara sahip bir nehir, nehrin diğer tarafında ise sıcak Akdeniz sularının bulunduğu uzanan bir sahil var. Güneşe ve denize doyacağınız bu sahil oldukça sessiz ve dinlenmek için ideal bir yer. Andriake’den ünlü Kekova Adası’nın ve muhteşem kızıl gün batımlarının manzarasını izleyebilir, berrak sularda şnorkelle veya tüplü dalışlar yaparak Kekova batık şehrini görebilirsiniz.

10- Patara Kamp Alanı

Dünyanın en güzel plajlarından biri olan ve Caretta Caretta deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapan Patara, güzel kamp alanıyla da tatiliniz için ilk tercih etmeniz gereken yerlerden biri. Patara Antik Kenti yakınında bulunan bu ünlü plaj, bu bölgedeki en büyük ve güzel plajlardan biri. Patara Plajı, uluslararası birçok turizm dergisi tarafından defalarca dünyanın en iyi plajları arasında gösterildi ve bu plajda kamp tatiliniz boyunca beyaz kumlarda yatarak ve güneşlenerek unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.

Türkiye’nin en uzun plajlarından olan Patara Plajı, 18 kilometre uzunluğuyla çok etkileyici. Sahil oldukça sığ ve acemi yüzücüler için harika bir yüzme alanı sağlıyor. Patara Plajı, hiç durmayan tatlı rüzgarlarıyla ünlü ve bu nedenle rüzgar sörfü için de çok uygun.

Patara Kamp Alanı
Patara Kamp Alanı

Patara’nın kum yapısı da benzersizdir. Bu kumlar denizin temizliğinin bir göstergesi olan çeşitli faydalı mikro organizmalarla dolu ve buraya gelen turistler kum kürü yaparak çeşitli ağrı ve sızılarından kurtuluyorlar. Patara Plajı aynı zamanda deniz kaplumbağaları Caretta Caretta’ların yumurta bıraktıkları yerler arasında ve burada bulunan 195 Caretta Caretta yuvası koruma altına alınmış durumda.

11- Kaş Kamp Alanı

Tablolara konu olan muhteşem güzelliğiyle Kaş; eşsiz sahil şeridiyle, çok sayıda gizli koyları ve adalarıyla Türkiye’nin en önemli tatil destinasyonlarından biri. Pek çok güzel kamp alanına da sahip olan Kaş, denize açılmak veya birbirinden ilginç tarihi kalıntıları keşfetmek için eşi bulunmaz bir yer.

Kaş kamp tatilinizde, inanılmaz bir tarihle ve kültürle bezenmiş bu küçük sevimli kasabayı da keyifle keşfedebilirsiniz. Kaş, her yaz yerli ve yabancı turistlerle dolup taşıyor. Turistler bir yandan tarihi yaşayıp bir yandan da alışveriş yaptıkları otantik Kaş çarşısına adeta akın ediyorlar.

Kaş Kamp Alanı
Kaş Kamp Alanı

Kendinize en uygun kamp alanını seçip çadırınızı kurduktan sonra Kaş’ın tarihi çarşısında alışverişinizi yapabilir veya Likya, Yunan ve Roma dönemlerinden kalma çok fazla tarihi yeri görmek için gezi rotanızı oluşturabilirsiniz.

12- Avlan Gölü Kamp Alanı

Antalya’da kamp tatilinizde tatlı suyun tadını çıkarmak istiyorsanız gitmeniz gereken yer Avlan Gölü. Büyüleyici bir vahşi yaşam zenginliğine sahip olan Avlan Gölü, muhteşem bir göl manzarası ve tertemiz hava eşliğinde yılın bütün stresini atabileceğiniz bir yer. Antalya’nın Elmalı ilçesinde bulunan Avlan Gölü, doğa sevenlerin sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden biri.

Sedir ve çam ormanları arasında yer alan Avlan Gölü Kamp Alanı’nda çadırınızı kurduktan sonra gölde balık avlayabilir, doyasıya yüzebilir, doğa yürüyüşlerine çıkabilir ve çevrenizi saracak pek çok kuş türünün fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla ucuz uçak bileti alabilir ve Antalya’nın en güzel kamp alanlarının tadını çıkarabilirsiniz.