Çanakkale ucuz uçak bileti ile Çanakkale ilçeleri

0
1781
Tarihi hikayelerini bir yanda Ege’ye diğer yanda Marmara’ya fısıldıyor: Çanakkale ilçeleri
Tarihi hikayelerini bir yanda Ege’ye diğer yanda Marmara’ya fısıldıyor: Çanakkale ilçeleri

Tarihi hikayelerini dinlemeye doyamadığınız, her karış toprağından milyonlarca anı ve insan ömrü akıp giden, seyahatseverleri derinden etkileyen çok az destinasyon vardır. Keşfettikçe gezip gördüğünüz pek çok yerde siz de anılar bırakır, o yerlere tekrar seyahat ettiğinizde o anları hatırlarsınız. İlk kez o bölgeye gittiğinizde neler düşündüğünüzü, içinize nelerin dokunduğunu çektiğiniz tatil fotoğraflarından bile yeniden hissedebilmeniz mümkün hale gelir. Hafızalara kazınan bu tür tatil tecrübeleri için belki de dünya üzerinde çok da fazla destinasyon olmayabilir. Elbette gezip görmek, farklı kültürler tanımak ve yeni bilgiler edinmek, daha önce görmediğiniz muhteşem doğa manzaralarına tanık olmak da unutulacak türden hatıralar değil. Ancak bir Çanakkale ucuz uçak bileti ile hayatınızın en etkileyici, en sarsıcı rotasını keşfetmenin mümkün olabileceğini fark etmek, Çanakkale gibi bir şehirde ancak başınıza gelebilir.

Çanakkale’nin tarihi kuşkusuz ki Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinden çok eskilere dayanıyor. Bu coğrafyada 6 bin yıl öncesinden, Bakır Çağı’ndan bahsedebiliyoruz. Şehrin Kumkale mevkiinde bulunan tarih öncesi kalıntılarda bronz ve çakmaktaşından aletler ve eşyalar bulundu. Kumkale Höyüğü, Çanakkale’nin dünya çapında tarihi açıdan önemini vurgulayan eserlerinden biri olan Truva’nın (Troya) çok öncesi hakkında geniş bilgiler sunuyor.

Çanakkale’nin tarih, deniz ve kültür turizminin yanında doğa sporları ile öne çıkmasını, doğa turizmi merkezi olarak ve sağlıklı yaşam alanları sunarak, dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca turist çeken Kazdağları,  aynı zamanda İda Dağı olarak da literatürde geniş yer buluyor. Antik Çağ’da Yunan Mitolojisi sahnesinde yer alan İda Dağı’nın Yunan tanrısı Zeus ve Hera’nın aşkına tanıklık ettiği, ayrıca dünyanın ilk güzellik yarışmasının burada düzenlendiği, tanrıların Truva Savaşı’nı bu bölgeden izlediği gibi pek çok inanış bulunuyor.

Homeros’un İlyada Destanı’nda da geçen Kazdağları, bugün Kazdağları Milli Parkı ve bu bölgede üretilen yöresel, sağlıklı ürünler, yürüyüş parkurları ve bol oksijenli konaklama alanlarıyla biliniyor. Dünyanın önemli ekolojik turizm bölgelerinden biri olarak gösterilen Kazdağları, mitolojik hikayelerini yerinde dinlemeniz ve bol oksijenli, tarih, sağlık ve doğal güzelliklerle dolu bir rota çizmeniz için sizleri bekliyor.

Çanakkale ucuz uçak bileti sorgulamaları yaparken, hayalinizde mutlaka Truva’yı ziyaret etmek, belgesellerden, adına yapılmış filmlerden ve yazılmış kitaplardan aldığınız bilgileri, izlediğiniz görüntüleri teyit etmek olabilir. Ancak tüm bunları geride bırakmanızı ve tamamen Truva’nın çarpıcı gerçekliğine kendinizi bırakmanızı öneriyoruz. Troya Antik Kenti, nam-ı diğer Truva, Antik Çağ ozanı Homeros’un İlyada Destan’ında geçen bir başka büyüleyici diyar.

Çanakkale seyahatinizde sizi tarihi hikayelere doyuracak ören yerlerden biri olan Troya Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunuyor. Efsaneye göre, İthaka Kralı Odysseus’un Truva şehrine girebilmek ve bu şehrin surlarını aşabilmek için yaptırdığı, Troyalıların savaşı bıraktıklarını düşünmelerini sağlamak için şehrin girişine bıraktığı tahta at Truva atı, Troyalılar şehre alırlar ve atın içine gizlenmiş olan askerler Troyalıları bozguna uğratırlar. Çanakkale topraklarının tanık olduğu efsanelerden biri olan Truva atı ve Troya şehri hikayelerini siz de yerinde dinleme ve antik kenti görme fırsatı bulabilirsiniz.

Çanakkale’nin son olarak Türk tarihindeki kıymetli yeri, sarsılmaz bir gerçek olarak Çanakkale topraklarında yatıyor. Türkler ve İtilaf devletleri arasında geçen çetin savaş mücadelesi neticesinde, Ulu Önder Mustafa Kemal’in liderliğini yaptığı Türk ordusu, vatan topraklarını korumak uğruna canlarını öne koyan Türk askerlerinin aziz hatırasıyla yalnızca Çanakkale’de değil, tüm Türkiye’de anılmaya devam ediyor.

Çanakkale dendiğinde akla öncelikle hayatlarını Çanakkale topraklarında bırakmış olan Türk ordusu şehitleri geliyor. Pek çoğunun adları bilinmese de Çanakkale’de şehitler adına bir anıt bulunuyor. Çanakkale Şehitleri Anıtı, Gelibolu Yarımadası’nda Hisarlık Tepe’de bulunuyor. Siz de Çanakkale şehitlerinin aziz hatırası için seyahatinizde Hisarlık Tepe’ye uğrayabilirsiniz.

Çanakkale ilçeleri de kuşkusuz ki etkileyici ve birbirinden farklı, cazip seyahat tecrübeleri sunuyor. Dilerseniz şimdi de Çanakkale ilçelerinden birkaçını tanıyalım ve seyahatlerinizde size sunacağı tatil tecrübelerinden bahsedelim. İşte Çanakkale’nin dört ilçesi…

1- Bozcaada

Türkiye’nin en büyük adalarından biri olan ve tarihi yine Truva Savaşı’na uzanan Bozcaada, farklı uygarlıkların sahip olmak için mücadele ettiği, İyonyalılardan Perslere, Venedik ve Cenevizlilere kadar pek çok halkların uğruna savaştığı bir yer. Savaşlar gören ve bu savaşlarda kimi zaman savaşın merkezinde kimi zaman üs olarak kullanılan Bozcaada, günümüzdeyse tam bir huzur ve arınma merkezi haline gelmiş görünüyor. Dört mevsim son derece keyifli ve sakin tatil imkanı sunan, üzüm bağları, butik otelleri, rüzgar gülleri, bağbozumu şenlikleri, telaşsız, mutlu yerleşik halkıyla cennetten bir köşe gibi.

Hem Türk hem de Rum mimarisinden eski yerleşimleri günümüze kadar büyük oranda korunmuş olan Bozcaada, her iki halkın da kültürel özelliklerini taşımaya, sokaklarında, mutfaklarında, butik dükkanlarında bunu çarpıcı şekillerde ziyaretçilerle buluşturmaya devam ediyor.

Bozcaada
Bozcaada

Adanın doğu kıyılarında Bozcaada Kalesi bulunuyor. Ceneviz ve Venediklilerin hükümdarlıklarını bir kalenin yıkıntıları üzerine Osmanlı padişahlarından II. Mehmet’in yeniden kaleyi inşa ettiği biliniyor.

Bozcaada’nın kıyılarını, sokaklarını, dükkanlarını, tarihi yerlerini, kısacası Bozcaada’nın tüm güzelliklerini yalnızca yaz aylarında değil, her mevsim gezip görme ve doyasıya yaşama fırsatı için Çanakkale seyahatinize bu muhteşem destinasyonu da eklemeyi unutmayın. Çanakkale ucuz uçak bileti seçenekleri sizleri bekliyor.

2- Gökçeada

Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada, Çanakkale’nin Ege Deniz’inde bulunan bir diğer ilçesi. Cittaslow adı verilen ve sakin kent anlamı taşıyan harekete katılan destinasyonlardan biri olan ilçe, tarihi ve kültürel değerlerinin korunması bakımından bir adım atmış oldu. Türkiye’nin 11 cittaslow destinasyonundan biri olan Gökçeada, bu bakımdan sizlere sakin, huzurlu ve keyifli tatil imkanını artık vadetmekten öte garanti ediyor.

Gökçeada’nın kendi havalimanı bulunuyor. Dilerseniz Çanakkale yerine Gökçeada’ya da uçuş yapmanız mümkün. Seyahatinizi Gökçeada üzerinden planlayabilir, kendi turunuzu organize edebilirsiniz. Böylece son olarak Çanakkale’ye giderek, buradan dilerseniz kara ya da havayolu üzerinden dönüş yapabilirsiniz.

Gökçeada
Gökçeada

Gökçeada’nın güzelliklerine dönecek olursak, pek çok yerleşim birimleri ve bu yerleşim birimlerinde pek çok tarihi ve doğal güzellikler görebileceğinizin altını çizelim. Türkiye’nin en büyük köyü olarak kabul edilen Dereköy, I.Dünya Savaşı sırasında iskelesi Fransızlar tarafından yeniden yapılandırılan Kaleköy, Gökçeada’nın ilk Türk köyü Şahinkaya, Fener Rum Patriği I. Bartholomeos’un da doğum yeri olan Zeytinli gibi pek çok köyleri, büyüleyici doğal güzellikler arasından eski taş evleriyle göz kamaştırıyor.

Siz de Gökçeada’da deniz turizminin yanı sıra kültür turizmi için seyahat etmenin, adayı keşfetmenin tadını çıkarabilirsiniz. Çanakkale ve Gökçeada ucuz uçak bileti seçeneklerini incelemeye başlamak için harika bir zaman değil mi?

3- Bayramiç

Çanakkale’nin Ege Bölgesi’nde, anakarada yer alan ilçelerinden Bayramiç de şehrin bir diğer güzel ilçesi. Doğanın tüm cömertliğiyle sarıp sarmaladığı, cennet ilçelerden biri olan Bayramiç, doğa turizmi için birbirinden cazip alternatifler sunuyor. Doğa turizmi için ideal yerlerin başında Ayazma Mesire Yeri geliyor. Yemyeşil ağaçlık alanları, su kenarları ve piknik alanlarıyla ziyaretçilere Çanakkale’nin diğer ilçelerinde de olduğu gibi huzur ve dinginlik veriyor.

Çanakkale’nin tarihi dokusuna sahip ilçeleri arasında da gösterilen Bayramiç, Skepsis ve Kebren antik kentlerinin bulunduğu ören yerlere de sahip. Çalıdağı köyü ve Kurşunlutepe adı verilen bu destinasyonlarda antik kentleri gezebilir, burada eski yerleşimleri görebilirsiniz.

Bayramiç
Bayramiç

Bayramiç’te bulunan diğer tarihi yerler arasında meşhur Hadımoğlu Konağı da bulunuyor. 1700’lü yılların sonunda inşa edilmiş olan konak, tarihi bir Osmanlı konağı olarak ilgi topluyor. Osmanlı ahşap işçiliğinin önemli eserlerinden biri olan, dönemin mimari daha pek çok detaylarına sahip, haremlik ve selamlık bölümlerden oluşan iç mimarisi ve kale gibi heybetli görünümüyle dikkati çeken Hadımoğlu Konağı ziyaretçileri bekliyor.

4- Ayvacık

Çanakkale’nin en çok ziyaretçi çeken ilçelerinden biri olan Ayvacık, Behramkale köyünde bulunan, dünyanın en çarpıcı tarihi yerlerinden biri olarak gösterilen Assos’a ev sahipliği yapıyor. Assos Antik Kenti, volkanik bir tepede, Midilli Adası’na bakan bir mevkide bulunuyor.

Tarihte öncelikle Lidyalıların hüküm sürdüğü, ardından Pers, Pergamon ve Roma egemenliği altına giren bölge, aynı zamanda tarihin en zengin şehirlerinden biri olarak biliniyor. Yerleşik hayatın olduğu dönemlerde önemli bir ticaret limanı olan ve zamanın tek büyük limanı olarak ticaret gemilerini ağırlayan şehir, felsefe tarihinin ünlü düşünürlerinden Antik Yunan filozofu Aristotales’in de yıllarca yaşadığı şehir olarak adından söz ettiriyor.

Athena Tapınağı, büyük bir amfiteatr, mezarlar, agora, meclis binası, stoalar, hamamlar ve daha pek çok yapıdan oluşan Assos, yalnızca tüm bu yapılardan ve antik kentten ibaret değil. Aynı zamanda birbirinden güzel plajları, antik liman, Kadırga Koyu gibi doğal güzellikleri görebilir, burada harika vakit geçirebilirsiniz.

Yazın tadını bir de antik kentin huzurunda, yüzyıllarca Antik Çağ hikayeleriyle çalkalanmış bu kıyılarda, antik kentin görüş alanı içerisinde geçirmek benzersiz bir tatil deneyimi sunacak. Siz de tüm bu unutulmaz anlar için Çanakkale seyahatinizi planlamaya ucuz uçak bileti seçeneklerini sorgulamaktan başlayabilirsiniz.

Ayvacık
Ayvacık

Çanakkale’de gezilecek ve görülecek daha pek çok yer, keşfedilecek onlarca hikaye ve birbirinden güzel daha pek çok ilçe bulunuyor. Dilerseniz Çanakkale ilçeleri hakkında daha fazla bilgilere ulaşabilir, Çanakkale ilçeleri turunuzu zenginleştirebilirsiniz. Bu süreçte Çanakkale ucuz uçak bileti seçeneklerini incelemeye devam edebilir, daha önce de bahsettiğimiz gibi Gökçeada için de ucuz uçak bileti seçeneklerini gözden geçirebilirsiniz.

Tatil Başlasın!

Anakaradaki ilçeler arası bağlantılarınızda kullanabileceğiniz ucuz otobüs bileti alternatiflerini de değerlendirmeyi ve seyahatinizin tüm bu aşamalarını baştan planlamayı unutmayın. Aerobilet ailesine hemen siz de katılın.

Aerobilet, seyahatinizde tüm ucuz seyahat ürünlerine ulaşabilmeniz, fiyat alarmı kurarak en ucuz uçak bileti alternatiflerinden anında haberdar olabilmeniz ve hemen her gün bir yeni kampanyadan yararlanarak seyahatlerinizi ucuza getirmeniz için sizleri bekliyor. Siz de bir an önce Aerobilet’e gelin ve sorgulamalarınızı yapmaya bugünden başlayın.

Dilerseniz Aerobilet mobil uygulamasını, mobil uygulama mağazalarından akıllı cihazlarınıza indirebilir, anlık bildirimlerden yararlanarak kampanyalar ve tüm yeniliklerden anında haberdar olabilirsiniz. Böylece tüm ucuz uçak bileti ve diğer seyahat ürünleri fiyatlarını, aynı zamanda kampanyalarla daha da uygun hale getirebilirsiniz. İşte Aerobilet’le seyahate çıkmak bu kadar avantajlı ve keyifli.

Aerobilet’le unutulmaz bir Çanakkale turu planlamak ve sevdiklerinizle anılar biriktirmek, dünyanın en çarpıcı rotalarından birinde hikayeleri yerinde keşfetmek için bugünden harekete geçin. Çanakkale merkezi ve Çanakkale ilçeleri dört mevsim benzersiz tatil tecrübeleri sunmaya devam ediyor.

Peki siz Çanakkale seyahatiniz için hazır mısınız? Eğer cevabınız evet ise, tüm bu hikayeleri ve çok daha fazlasını yerinde dinlemek, o toprakları, tarihin bu eşsiz coğrafyasını capcanlı görmek için acele edin. Çanakkale ucuz uçak bileti sorgulamalarınızı yapmak için daha fazla beklemeyin.