Kastamonu Uçak Bileti ile Gizli Güzellikleri Keşfedin

0
1365
Kastamonu Uçak Bileti ile Kastamonu'nun Muhteşem Atmosferini Keşfedin
Kastamonu Uçak Bileti ile Kastamonu'nun Muhteşem Atmosferini Keşfedin

Kastamonu uçak bileti ile keşfedeceğiniz bu güzel şehrin kültürel, tarihi ve doğal güzellikleri görülmeye değerdir. Selçuklu ve Osmanlı döneminden pek çok önemli yapıya ev sahipliği yapan Kastamonu, aynı zamanda doğa harikası milli parkları ve şelaleleri ile ziyaretçileri kendine çekiyor.

Kastamonu, bölgeye özgü bir mimari tarzla inşa edilmiş pek çok etkileyici konağa sahip. Bu yapıların çoğu, tarihi dokuların korunması amacıyla 2000 yılında yerel yönetim tarafından restore edilmiştir.

Kastamonu uçak bileti sayfasından alabileceğiniz Kastamonu uçak bileti ile keşfe çıkacağınız şehir size hem yemyeşil doğanın içinde dinlenebileceğiniz hem de etkileyici tarihi yapıları inceleyebileceğiniz unutulmaz bir yolculuk sunuyor.

Kastamonu’yu Keşfedin

Kastamonu’nun M.Ö. 18. yüzyılda kurulduğuna inanılıyor. Roma döneminde şehir Timonion olarak biliniyordu. Bölgede Romalılar, günümüzde sarımsak üretimi ile ünlü Taşköprü ilçesinde bir Paphlagonia kenti kurmuşlardır, Roma dönemi antik kalıntılarına yörede hala rastlanıyor.

Kastamonu’yu Keşfedin
Kastamonu’yu Keşfedin

Karadeniz iklimi sayesinde il çoğunlukla ormanlarla kaplıdır. Burada keyifle gezebileceğiniz, dağlık arazi ve çok sayıda akarsu nedeniyle mikro iklime hakim olan Ilgaz Milli Parkı, Kastamonu merkezinin 63 kilometre güneyinde yer alıyor. Parkın yakınında konaklama tesislerine sahip güzel kayak merkezleri de bulunuyor.

Kastamonu, birbirinden güzel kayak merkezleri, antik kentleri ve milli parkları ile yeşilin bin bir tonuna sahip bir şehrimizdir. Turizm konusunda hızla büyüyen Kastamonu’ya Türkiye’nin her yerinden ziyaretçiler geliyor.

Büyüleyici Ilıca Şelalesi Güzelliklerini İzleyin

Kastamonu uçak bileti ile gezebileceğiniz ülkemizin en ilgi çekici doğal alanlarından birisi olan Ilıca Şelalesi, Kastamonu’nun en çok ziyaret edilen yeridir. Kastamonu’da gezerken Ilıca Şelalesi yakınında bulunan kaliteli oteller hem keyifli zamanlar yaşamanızı hem de doğal güzelliklere şahit olmanızı sağlayacak.

Ilıca Şelalesi’nin Güzelliklerini Görün
Ilıca Şelalesi’nin Güzelliklerini Görün

Muhteşem güzellikteki ılıca Şelalesi, 10 metre yükseklikte dökülmekte ve döküldüğü yerde eşsiz bir doğal havuz oluşturmaktadır. Şelale suyunun döküldüğü bu havuzun etrafı ağaç ve bitkilerin yansıması ile benzersiz bir manzara oluşuyor.

Tarihi İstiklal Yolu’nu Görün

Mustafa Kemal, 1919 yılında Türk milletinin kaderini değiştirecek bir mücadeleye girişmişti. 1800’lü yıllarda mahkumların kazma kürekle çalışarak oluşturdukları İstiklal Yolu, İnebolu’dan başlıyor, Kastamonu’dan Çankırı’ya dek uzanıyor ve Ankara’da son buluyor.

İstiklal Yolu’nu Görün
İstiklal Yolu’nu Görün

Bahar aylarında meyve ağaçları ve çiçek bahçeleriyle bezenen İstiklal Yolu, belki de şimdiye kadar görüp görebileceğiniz en güzel manzaralara ev sahipliği yapıyor. Burada bulunan yürüyüş parkurunda çevrenizi doğal güzellikler kadar tarihi bir doku da saracak.

Kastamonu Kalesi’nden Manzarayı İzleyin

Kastamonu uçak bileti göreceğiniz bu muhteşem kale, Kastamonu’nun ana simgelerinden biri olarak kentin en yüksek noktasında durmaktadır. Şehrin batısında bir ana kaya kütlesi üzerinde bulunan kale, M.S. 12. yüzyılda Komnenos Hanedanlığı tarafından yaptırılmıştır.

Kastamonu Kalesi, ülkemizin en önemli tarihi miraslarından birisi olarak gösteriliyor. Kalenin alt yapısı Orta Çağ ve son dönem Bizans mimari özelliklerini taşırken, günümüze kadar ulaşan kısmı Beylikler döneminde yapılmıştır.

Kastamonu Kalesi’nden Manzarayı İzleyin
Kastamonu Kalesi’nden Manzarayı İzleyin

Orijinal yapıdan günümüzde sadece iç kale kısmı ulaştı. Kalenin dış surları 18. yüzyılda yapılan savaşlarda yok oldu. Kastamonu Kalesi’nin tarih boyunca geçirmiş olduğu değişiklikler, bir Orta Çağ Bizans yapısından çok Türk mimarisini yansıtmasına neden olmuştur.

Şehir merkezinden 120 metre yüksekte oluşu nedeni ile Kastamonu’yu panoramik açıdan izlenebilecek en iyi yer olan Kastamonu Kalesi’ni gezerken sarnıçlar, zindanlar, kaçış tünelleri ile birlikte Bayraklı Sultan olarak anılan etkileyici bir türbeyi de gezme şansı bulacaksınız.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi Koleksiyonlarını Görün

İttihat ve Terakki Cemiyeti binası olan ve Mimar Kemalettin Bey tarafından planları çizilen müze, 1914-1917 yılları arasında inşa edildi. Kastamonu Arkeoloji Müzesi, antik Paflagonya bölgesinde ele geçen eserleri bir araya toplayan harika koleksiyonlarıyla mutlaka gezmeniz gereken yerlerden birisidir.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi Koleksiyonlarını Görün
Kastamonu Arkeoloji Müzesi Koleksiyonlarını Görün

Kastamonu uçak bileti ile keşfedeceğiniz bölge Hitit, Frig, Hellen, Bizans ve Roma gibi birçok medeniyetin izlerini bünyesinde barındırıyor. Kastamonu ve Çankırı çevresinde yapılan arkeolojik kazılarda bulunan eserlerin de sergilendiği müzede ilgi çekici bölümlerden birisi de Atatürk’ün Kastamonu gezisinde kullandığı eşyaların sergilendiği bölümdür.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi’nde pişmiş topraklar, lahitler, mezar taşları, heykeller ve cam eserleri gibi eşsiz parçaları görebilirsiniz. Şehir merkezinde olduğu için kolayca gezme şansı bulabileceğiniz Kastamonu Arkeoloji Müzesi’nde tarihe bir yolculuk yapacaksınız.

Gideros Koyu’nun Güzellikleri Arasında Gezin

Gideros Koyu, Batı Karadeniz’in doğa harikası bir bölümüdür. Karadeniz’in yeşil doğasıyla masmavi denizin buluştuğu bu koy, görülmeye değer güzellikleriyle sizi bekliyor. Gideros Koyu, Cide ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve 1. derecede doğal sit alanı olarak korunuyor.

Gideros Koyu’nun Güzellikleri Arasında Gezin
Gideros Koyu’nun Güzellikleri Arasında Gezin

Bu muhteşem koyun geçmişi M.Ö. 15. yüzyıla kadar uzanıyor. İlginç bir şekilde Gideros Koyu’nun tarihinde kadınların etkisi çok fazladır. Koydaki ilk yerleşimleri Amazonlar kurmuş ve Büyük İskender’in baldızı Amastris yıktırmıştır.

Günümüzde de Gideros Koyu’na hayat veren yörenin kadınlarıdır. Kadınlar bu bölgede denizle ilgili her türlü işi yapıyorlar. Kastamonu uçak bileti ile yapacağınız gezinizde güzelliğiyle sizi büyüleyecek Gideros Koyu’na mutlaka uğramalı ve burada bol bol fotoğraf çekmelisiniz.

Küre Dağları Milli Parkı’nda Gezin

Türkiye’nin en güzel milli parklarından birisi olan Küre Dağları Milli Parkı’nda sıradağlar hem görsel güzellikleri hem de sahip oldukları vahşi yaşam alanlarıyla ilgi çekiyor. Milli parkın akarsu, orman, çayır, mera, maki, kayalık alanlar ve mağaralar ile ana ekolojik sistem tiplerini bir arada barındıran zengin yapısı görülmeye değer güzellikte.

Küre Dağları Milli Parkı’nda Gezin
Küre Dağları Milli Parkı’nda Gezin

129 farklı kuş türünün yaşadığı Küre Dağları Milli Parkı, kuş gözlemciliği için önemli bir coğrafi bölgedir. Geniş vadilere bakan yüksek kayalıklarda akbaba, şahin, kartal ve diğer gece yırtıcıları yaşıyor. Aynı zamanda parkta su kuşları ve ılıman orman kuş türleri de gözlemlenebiliyor.

Koruma altında bulunan Küre Dağları Milli Parkı, kuş gözlemciliği yapmak ve benzersiz fotoğraflar çekmek için ülkemizin en güzel yerlerinden birisidir ve Kastamonu gezinizde bu milli park hem doğal güzellikleri görmenizi hem de temiz havada dinlenip rahatlamanızı sağlayacaktır.

Görkemli Valla Kanyonu’nu Görün

Kastamonu uçak bileti ile keşfedeceğiniz Valla Kanyonu, Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bulunuyor ve dünyanın en güzel kanyonları arasında gösteriliyor.

Devrekani Çayı’nın binlerce yıl boyunca Küre Dağları’nı parçalamasıyla oluşan bu görkemli kanyonun uzunluğu 12 kilometreyi bulur. Valla Kanyonu’nun en büyük özelliği ise uzunluğu değildir, kanyon sahip olduğu yüksek kaya duvarları ile ünlü. Kayaların 1200 metrenin üzerine çıktığı Valla Kanyonu’nda unutulmaz manzaralar sizi bekliyor.

Görkemli Valla Kanyonu’nu Görün
Görkemli Valla Kanyonu’nu Görün

Kanyon gezinizden sonra ahşap ev kültürünün yaşatıldığı Horma Köyü’nü de ziyaret edebilir hem yöresel yemekleri tadabilir hem de ilginç köy evlerinin güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

Kastamonu’nun Yöresel Yemeklerini Tadın

Kastamonu gezinizde tarihi ve doğal güzelliklerin yanında keşfetmeniz gereken başka bir şey de bölgenin ünlü yemekleridir. Hem yemek hem de tatlı kültürünün çok gelişmiş olduğu Kastamonu’da her köşe başında güzel bir restoran bulabilir ve yörenin güzel yemeklerini tadabilirsiniz.

Kastamonu çok zengin bir mutfağa sahip. Bu zenginliğin başlıca sebebi ise bitki örtüsündeki çeşitlilik ve bölgede yetiştirilen hayvanlardır. Yiyecek olarak kullanılan yabani otlar, bitkiler ve mantarların yanında her türlü sebze ve meyve de Kastamonu topraklarında yetişiyor. Ayrıca Türkiye’nin en güzel ve kaliteli sarımsakları bu bölgede yetiştirilir ve ihraç edilir.

Kastamonu’nun Yöresel Yemeklerini Tadın
Kastamonu’nun Yöresel Yemeklerini Tadın

Şehrin mutfağının en ünlü yiyeceği ise etli ekmektir. Lezzetli etli ekmeklerin yanında özellikle tatmanız gereken yöresel lezzetler ise Kastamonu helvası, ekşili pilav, tirit, cırık tatlısı, banduma ve ekme helvası’dır.

İsmail Bey Külliyesi’ni Ziyaret Edin

Kastamonu uçak bileti ile başlayacağınız gezinizde ziyaret edebileceğiniz İsmail Bey Külliyesi, Attarlar çarşısında bulunuyor ve her iki yönde iki kapısı bulunan tarihi bir hamam, cami, medrese, türbe ve misafirhane oluşuyor.

İsmail Bey Külliyesi, 1451 yılında Osmanlı geleneksel mimarisine uygun olarak yapılmıştır ve 1972 yılında restore edilmiştir. Külliyenin mermerden yapılmış büyüleyici taç kapısı, muhteşem bir mimari eser olarak sizi bekliyor.

İsmail Bey Külliyesi’ni Ziyaret Edin
İsmail Bey Külliyesi’ni Ziyaret Edin

Burada gezebileceğiniz türbenin giriş kapısı üzerindeki uzaktan bakınca göreceğiniz insan figürünü andıran kemer püskülü ile ilgili efsaneler vardır. Bu insan suretinin İsmail Bey’e ait olduğuna ve özellikle buraya yerleştirildiğine inanılıyor.

Osmanlı döneminin en güzel mimari eserlerinden birisi olan İsmail Bey Külliyesi gezinizin önemli duraklarından birisi olacak.

Tarihi Saat Kulesi’nin Fotoğraflarını Çekin

Kastamonu’nun tarihi saat kulesi tam 129 yıldır şehrin tarihine tanıklık ediyor. 1885 yılında yaptırılan saat kulesi ilginç bir şekilde II. Abdülhamit tarafından İstanbul’dan Kastamonu’ya sürgün edilmiştir.

Rivayetlere göre bu saat kulesi eskiden İstanbul Sarayburnu’nda bulunuyordu ve zamansız çalan gongundan dolayı padişahın hamile cariyelerinden birinin çocuğunu düşürdü. Buna çok sinirlenen padişah da saat kulesini Kastamonu’ya sürgün etti.

Tarihi Saat Kulesi’nin Fotoğraflarını Çekin
Tarihi Saat Kulesi’nin Fotoğraflarını Çekin

Saat kulesi, şehre gelen turistlerin bol bol fotoğraf çektiği, gözde bir simge olarak büyük ilgi görüyor.

El İşi Alışverişi Yapın

Kastamonu gezinizde yapacağınız alışverişlerin çoğu benzersiz tekstil ve ağaç işi ürünleri kapsayacaktır. Şehirde alabileceğiniz yalnızca tırnak ve pamuk ipliği kullanılarak yapılan değişik motiflerin süslediği çarşaf bağları, oyalar, havlular ve masa örtüsü gibi ürünler burada en çok satı alınan hediyelik eşyaların başında yer alıyor.

El İşi Alışverişi Yapın
El İşi Alışverişi Yapın

Ayrıca bölgede ağaç oyma işleri, el yapımı saz ve bağlama gibi müzik aletleri de en çok satın alınan ürünler arasında yer alır. Söğüt ağacından yapılan  şeker kutusu, ekmek sepeti gibi eşyalar; çeşitli ağaçlardan yapılan tespihler, çatallar ve kaşıklar da alabileceğiniz güzel ürünler arasında.

Kastamonu uçak bileti ile yapacağınız gezinizde hem kendiniz için hem sevdikleriniz için benzersiz el işi hediyelik ürünler alabilirsiniz.

Kerempe Feneri’nde Karadeniz Manzaralarını İzleyin

Kastamonu uçak bileti ile görebileceğiniz efsanevi Kerempe Feneri, Osmanlılar döneminde yapılmıştır. 82 metre yükseklikteki deniz feneri, kare mimarisiyle sizi etkileyecektir.

Uzun bir tarihi olan Kerempe Feneri, aynı zamanda Karadeniz’de Kurtuluş Savaşı’nın en önemli sembollerinden birisi olarak kabul ediliyor. Bu tarihi fenerden Nazım Hikmet’in “Kurtuluş Savaşı Destanı “adlı şiirinde de bahsediliyor.

Kerempe Feneri hala aktif olarak çalışıyor ve sisli havalarda gemicilere yol gösterir. Gezinizde tarihi kemerin Karadeniz manzaraları eşliğinde güzel fotoğraflarını çekmeyi unutmayın.

Aerobilet web sitesinden en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Kastamonu uçak bileti ile doyasıya gezeceğiniz bu güzel şehirde lezzetli yemeklerinden görülmeye değer tarihi simgelerine kadar pek çok ilginç şey sizi bekliyor.