Aerobilet Seyahat Önerisi: Marmaris Selimiye

0
694
Aerobilet Seyahat Önerisi: Marmaris Selimiye
Aerobilet Seyahat Önerisi: Marmaris Selimiye

Marmaris uçak bileti alarak güzelliğini yakından göreceğiniz Marmaris’e bağlı büyüleyici bir ilçe olan Selimiye; muhteşem manzarası, yemyeşil doğası, temiz denizi ve pürüzsüz koyları ile son yıllarda hem yaz tatillerinin hem de hafta sonu tatillerinin en popüler adreslerinden biri. Çevresinde yer alan koylardan ve sıcak ikliminden dolayı Selimiye, yılın her mevsimi tüplü dalışların yapılabildiği çok özel bir yer.

Selimiye, ormanların yeşilinin Ege Denizi’nin mavilikleriyle birleştiği büyüleyici bir manzaraya sahip, bu nedenle tekne ve yat turları için önemli duraklardan biri. Selimiye’de her bütçeye uygun konaklama tesisi bulunuyor. Odanıza yerleştikten sonra fotoğraf çekmeye doyamayacağınız manzaralara sahip olan Selimiye’nin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Selimiye, huzurlu atmosferiyle her yıl daha fazla talep görüyor ve Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Marmaris uçak bileti ile bu eşsiz tatil beldesini keşfe çıkabilirsiniz.

Sessiz ve Huzur Dolu Selimiye

Selimiye Koyu; Yunan adaları Rodos ve Simi ile karşı karşıya olan, Ege’nin bütün doğal güzelliklerini kendinde toplamış, tarihi yerleri ve eşsiz koylarıyla eski bir balıkçı köyü. Eğer tatilinizde yemyeşil ormanların ve muhteşem bir denizin karşısında sakin bir ortamda rahatlamak ve dinlenmek istiyorsanız Selimiye beldesi tam da size göre.

Selimiye; çok iyi korunmuş klasik evleri, size huzur verecek sahili, küçük ama mükemmel balıkçı restoranları ve yöresel hediyelik eşya dükkanlarıyla görülmeye değer bir yer. Marmaris’in güneybatısında yer alan Selimiye, ülkemizin en önemli tatil beldelerinden olan Marmaris’e sadece 45 dakika mesafede yer alıyor.

Sessiz ve Huzur Dolu Selimiye
Sessiz ve Huzur Dolu Selimiye

Sakin ve sesiz bir yer olan Selimiye’de plajlar çok güzel ve yaz aylarında bile sizi rahat ettirecek sakinlikte. Berrak denizinden dolayı çevresinde birçok dalış noktası bulunan Selimiye aynı zamanda Hydas Antik Kenti’nin sınırları içerisinde kalıyor, bu yüzden Selimiye’yi gezerken çevrede antik kent kalıntılarını da göreceksiniz.
Bu antik kentten kalan toplam 3 kale sur kalıntısı bulunuyor. Selimiye tepelerinde Helenistik dönemden kalan bu şehir surlarının fotoğraflarını çekebilirsiniz, burada göreceğiniz diğer antik kalıntılar ise bir deniz feneri, tarihi bir kilise ve antik bir tiyatro olacak.

Marmaris uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Selimiye’nin doğal limanı, tur teknelerinin ve yatların önemli duraklarından biri. Yerli ve yabancı turistler, bozulmamış doğası ve berrak denizi için son yıllarda Selimiye’yi tercih ediyorlar. Selimiye’den çevredeki adalara ve koylara her gün tekne turları düzenlenir, bu turlara katılarak hem muhteşem bir denizde yüzme hem de doğal güzellikleri ve görkemli tarihi kalıntıları gezme şansınız var. Selimiye’de mutlaka bir sahil balıkçı restoranına uğrayıp lezzetli bir akşam yemeği yemenizi öneriyoruz, burası aynı zamanda bir balıkçı köyü olduğu için Selimiye’de balık yemenin tadı başkadır.

Selimiye Dalış Noktaları

Selimiye ve çevresi, el değmemiş tablo güzelliğindeki koylarından dolayı tüplü ve şnorkelle dalış turlarıyla ziyaretçileri kendine çekiyor. Her bütçeye ve seviyeye uygun turlar bulabileceğiniz birçok acenteden birini seçerek Selimiye gezinizde bölgenin muhteşem koylarında dalışlar yapabilir ve suyun altındaki benzersiz dünyayı keşfedebilirsiniz.

Selimiye’nin sıcak Akdeniz ikliminden dolayı yılın her ayı bu bölgede dalış yapma şansınız var. Selimiye dalış tutkunların yakından tanıdığı bir belde, burada birçok dalış eğitim okulu var ve çevre koylara sürekli dalış turları düzenleniyor. Bu bölgenin dalış konusunda bu kadar popüler olmasından en önemli nedenlerinden biri de gerek dalış gerekse diğer su sporlarının altyapı çalışmalarına verilen önemdir.

Selimiye Dalış Noktaları
Selimiye Dalış Noktaları

Teknenize binip dalış için hazırlanırken birbirinden güzel koylar sizi bekliyor olacak. Yol boyunca Aşk Adası, Kamelya Adası, Emel Sayın Koyu, Bencik Koyu ve Diş Adası gibi benzersiz güzellikleriyle sizi etkileyecek koylar ve adalar göreceksiniz. Teknede masmavi denizin üstünde süzülürken güneşlenerek keyif yapabilir veya tüplü dalış deneyimi yaşayabilirsiniz. Bütün gün sürecek bu dalış macerasında hem birbirinde güzel birçok koyu gezme şansı bulacak hem de su altı dünyasını keşfederek rengarenk balıklarla birlikte yüzeceksiniz.

İlk dalıştan sonra iştahınız oldukça açılacaktr, siz teknede lezzetli öğle yemeğinizi yerken tekneniz de yakıt ikmali yapar. Yemekten sonra ikinci dalış alana doğru yola çıkacaksınız. İkinci dalışınızı da yapıp denizin içindeki bu gizemli dünyayı yeterince keşfettikten sonra Selimiye’ye geri dönmeden önce bolca yüzebilir ve şnorkelle küçük dalışlar yapabilirsiniz. Dalış yapmamayı tercih ederseniz yine de eğlenceye katılabilir ve serin sularda yüzerek rahatlayabilirsiniz.

Selimiye Su Sporu Olanakları

Marmaris uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz Selimiye’nin büyüleyici sahilleri ve plajları, zengin su sporları olanaklarıyla dolu, ayrıca Selimiye’ye 1 saat mesafede bulunan ve dünyanın en iyi rüzgar sörfü alanlarından biri olarak gösterilen Datça’da da rüzgar sörfünü deneyebilirsiniz.

Akdeniz ve Ege kıyılarına tekne turlarının düzenlendiği Selimiye’de özel balıkçılık turları da düzenleniyor. Selimiye’nin Kız Kumu Plajı, Akkum Plajı ve Sığ Liman Plajı’nda bulunun su sporları merkezlerinde türlü dalış gezilerine katılabilir, kano ve yelkenli kullanabilir, jet ski veya parasailing gibi etkinliklerle Ege’nin güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Selimiye Su Sporu Olanakları
Selimiye Su Sporu Olanakları

Devamlı esen rüzgarı ile dünyaca ünlü bir rüzgar sörfü cenneti olan Datça’da ise ister başlangıç seviyesinde olun ister deneyimli olun her seviyede eğitmenler eşliğinde rüzgar sörfü yapma fırsatı bulacaksınız. Datça’nın sert rüzgarları oldukça ünlüdür. hatta bu rüzgarlar bazen fazla şiddetli eser ve 40 deniz mili hıza bile erişebilirler, bu nedenle rüzgar sörfünüzü özel eğitmenler eşliğinde yapmalısınız.

Büyüleyici Selimiye Sahili

Gün batımında romantik yürüyüşler yapmak için Selimiye Sahili harika bir seçenek. Kumların üstünde çıplak ayakla kızıl gökyüzü altında harika yürüyüşler yapabilir ve yorulunca kendinizi Selimiye’nin berrak denizine bırakabilirsiniz.

Büyüleyici Selimiye Sahili
Büyüleyici Selimiye Sahili

Sahilde çok güzel kafeler ve hediyelik eşya dükkanları da bulunuyor. Kumsalda güzel bir akşam yürüyüşü yaparken tatil alışverişi yapma fırsatını da kaçırmayın. Bu eşsiz sahilin her mevsim ayrı bir güzelliği var, kış aylarında Selimiye sahilinde ateşler yakılır ve muhteşem deniz manzarası izlenir, ilkbaharda ise sahilin çevresini saran badem çiçekleri arasında keyifle dinlenebilirsiniz.

Selimiye Kız Kumu Plajı

Marmaris uçak bileti alarak güzelliğini göreceğiniz Selimiye Kız Kumu Plajı, oldukça ilginç bir plaj, çünkü bu kızıl renkli kum plaj o kadar sığdır ki denizin içinde yürüyerek karşı kıyıya geçebilirsiniz. Burada bulunan 600 metrelik sığ şerit boyunca denizde yürüme şansınız var. Plajın önündeki ve arkasındaki yemyeşil orman manzarası ise sizi büyüleyecek ve burada günün nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Selimiye Kız Kumu Plajı
Selimiye Kız Kumu Plajı

Selimiye Akkum Koyu

Selimiye, güzel koylarından dolayı her yıl binlerce turist ağırlıyor. Bu koyların en güzellerinden biri de Akkum Koyu. Sessizlik ve huzur içinde yüzmek ve güneşlenmek istiyorsanız bu güzel koya Selimiye gezinizde mutlaka uğramalısınız. Tatilinizin büyük bir bölümünü bu eşsiz koyda geçirebilirsiniz.

Selimiye’ye 2 kilometre mesafede yer alan Akkum Koyu, sığ denizi ve güvenli sularından dolayı çocuklu aileler için de ideal bir yüzme ortamına sahip.

Selimiye Sığ Liman

Marmaris uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Selimiye Koyu’nun hemen batısında yer alan Sığ Liman, benzersiz güzelliğiyle sizi büyüleyecek bir başka koy. Yeşil ormanlarla çevrelenmiş limanın kuzey kısmında kayalar, batı kısmında ise Selimiye Koyu yer alıyor.

Selimiye Sığ Liman
Selimiye Sığ Liman

Adından da anlaşılacağı gibi bu güzel koyun suları oldukça sığdır, burada çocuklarınızla harika zaman geçirecek ve Sığ Liman’ın kristal sularında yüzmeye doyamayacaksınız.

Selimiye Tekne Gezileri

Selimiye’den Ege’nin en güzel koylarını yelken tekne üzerinde keşfederek açarak harika bir gün geçirebilirsiniz. Turkuaz sularda yüzün, ilginç adaları ziyaret edin ve bölgenin tarihi hakkında bilgi edinin. Her gün bulabileceğiniz her şey dahil bu turlar, Selimiye limanından ve beldeye sadece 45 dakika uzaklıktaki ünlü Marmaris limanından başlıyor.

Selimiye veya Marmaris limanından katılabileceğiniz ve ahşap teknelerle yapılan bu turlarla Ege Denizi’nde unutulmaz yolculuğa çıkacaksınız. Çift güverteli teknenizde Orhaniye, İnbükü, Selimiye, Kameliya, Akvaryum gibi bölgenin en iyi koylarını ve volkanik Dişlice Adası’nı keşfetmeniz, bu yemyeşil koyların muhteşem sularında yüzmeniz için 5 kez mola verilecek. Yüzerken deniz suyunun renginin inanılmaz değişimine şahit olabilirsiniz, günün ilerleyen saatlerinde zümrüt yeşilinden turkuaza, mordan maviye dönüşen denizde yüzmek sizi harika hissettirecek. Ege, sıcak ve tuzlu deniziyle size eşsiz bir yüzme deneyimi sunacak.

Selimiye Tekne Gezileri
Selimiye Tekne Gezileri

Bütün bu koylar ve adalar sadece saf güzellikleriyle değil, aynı zamanda Roma döneminden kalma antik merkezler olmalarıyla da ünlüler. Kamelya Adası’nda 12. yüzyıldan kalma Bizans kilisesini ziyaret edebilirsiniz. Bu adanın zeytin ağaçlarının altında ve antik kilisenin mozaik panelli sihirli çemberinde bir dilek tutun.

Bu gezinizde mola vereceğiniz ilginç adalardan biri de Dişlice Adası. Adayı saran büyük dişlek kayalar sizi hayrete düşecek güzellikte. Sonraki durağınız olan Tavşan ve Eşek Adası’nı gezerken hayvanları besleyerek güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

Hisarönü Gezileri

Selimiye’nin kuzeybatısında yer alan ve beldeye sadece 23 kilometre mesafede bulunan Hisarönü, huzur arayan turistlerin akın ettiği çok sevilen bir tatil beldesi. Hisarönü Körfezi doğal güzellikleri ve benzersiz manzarasıyla sizi kendisine hayran bırakacak güzellikte. Hisarönü aynı zamanda çevresinde yer alan İnbükü Koyu, Kartal Koyu, Tavşan Adası ve Bencik Limanı gibi muhteşem ada ve koylarla da tekne turlarının önemli duraklarından biri.

Marmaris uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Hisarönü’nün denizi oldukça sığ olduğu için çocuklu aileler burayı özellikle tercih ediyorlar. Bölgenin temiz havası ise astım hastaları için rahatlatıcı ve tedavi edici özelliklere sahip. Rüzgar sörfü ve uçurtma sörfü yapmayı seviyorsanız Hisarönü’nün rüzgarlı havası bu su sporları için ideal. Burada deneyimli rehberler eşliğinde hiç deneyiminiz olmasa bile rüzgar sörfü ve uçurtma sörfünü deneyebilirsiniz.

Hisarönü aynı zamanda Marmaris çevresindeki en önemli binicilik merkezlerine de sahip. Bölgeyi at sırtında keşfetmek isterseniz, burada birçok binicilik kulübü bulabilirsiniz. Bybassos Antik Kenti de Hisarönü sınırları içinde yer alıyor ve buraya özel doğa yürüyüşleri düzenleniyor.

Marmaris Uçak Bileti ile Görkemli Marmaris Kalesi’ni Gezin

Selimiye merkezine çok yakın olan Marmaris Kalesi ve kalenin içinde yer alan Marmaris Müzesi’ni mutlaka gezmelisiniz. Bu kale, Marmaris’in en popüler ve görülmeye değer tarihi mekanlarından biri. Kalenin ilk olarak M.Ö. 1044 yılında İyonlar döneminde yapıldığı ve sonrasında da Büyük İskender döneminde yenilendiği biliniyor. I. Dünya Savaşı’nda ise Marmaris Kalesi, Fransız donanması tarafından topa tutuldu ve büyük zarar gördü.

Marmaris Uçak Bileti ile Görkemli Marmaris Kalesi'ni Gezin
Marmaris Uçak Bileti ile Görkemli Marmaris Kalesi’ni Gezin

Marmaris Kalesi, 1980-1990 yılları arasında restore edildi ve 1991 yılında müze haline getirildi. Marmaris uçak bileti alarak gezeceğiniz bu etkileyici kalede toplam 18 adet oda, bir çeşme ve ark bulunuyor. Bu benzersiz kale, Marmaris’in muhteşem manzarasını gözlerinizin önüne serecek çok özel bir konuma sahip ve bu büyüleyici manzaranın harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. Kalenin içinde yer alan Marmaris Müzesi ise geçmişe unutulmaz bir yolculuk yapmanızı sağlıyor. Müze, tarihi ve kültürel açıdan sizi doyuracak büyük koleksiyonlara sahip.

Marmaris Müzesi’nin yedi farklı bölümü var, bu nedenle müzede arkeoloji ve etnografya salonlarının yanı sıra çeşitli sanat galerilerini de gezme şansı bulacaksınız. Müzenin iyi düzenlenmiş koleksiyonlarında Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait etkileyici çömlekler, cam eşyalar, sikkeler ve süs eşyaları, ayrıca Osmanlı dönemine ait dokuma işleri, kilim, mobilya, bakır mutfak gereçleri, silahlar ve süs eşyaları sergileniyor.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden Marmaris uçak bileti alarak alarak son yıllarda çok popüler olan ve Ege’nin en sevilen yerlerinden bir haline gelen Selimiye’de yeşil ve mavinin arasında unutulmaz tatil yapabilirsiniz.