Ucuz uçak bileti ile Türkiye’nin dört bir yanından 5 enfes kışlık sıcak içecek

0
2618
Türkiye'nin dört bir yanından 5 enfes kışlık sıcak içecek
Türkiye'nin dört bir yanından 5 enfes kışlık sıcak içecek

Türkiye’nin dört bir yanından muhteşem kış manzaraları yayınlanmaya ve sosyal medya şenlenmeye devam ederken, siz de bu görüntüleri keyifle takip ediyorsanız, hem kış seyahatlerini çok seviyor hem de yepyeni bir kış seyahati için kendinizi oldukça hazır hissediyor olmalısınız. Sanki koşullarınız uygun olsa ve internet üzerinden sorgulama yaparken önünüze bir ucuz uçak bileti çıksa hemen yola çıkacakmışsınız gibi… Eğer siz de bu görüşümüze katılıyor ve tam anlamıyla böyle hissediyorsanız, elinizde sıcak içeceğinizle kışı eşsiz kış manzaralarını izleyebileceğiniz bir destinasyonda geçirmeyi hayal ediyorsanız, size yalnızca seyahat rotanızı oluştururken değil, aynı zamanda seçeceğiniz kışlık içeceğiniz konusunda da yardımcı olabiliriz.

Kış hiç sıcacık bir fincan içecekle, atkılara, polarlara, yünlere sarılmadan geçer mi? Elbette hayır. Siz de hemen kışlıklarınızı hazırlayın; atkı, bere ve dev kazaklarla birlikte kışlık rotanızı oluşturmaya koyulun. Kar, yağmur, büyüleyici bir doğa, sıcacık bir ortamda camdan o muhteşem görüntüleri izleyen siz… Tabii ki bu anlar ölümsüzleştirilmeden de olmaz. Hem kokusu hem de tadıyla unutulmaz bir seyahatte, kendinizi böylesi bir kare içinde hayal edin ve hemen siz de rotanızı belirlemek üzere acele edin. Elbette en ucuz uçak bileti seçenekleri, tüm bu destinasyonlar için sizleri bekliyor olacak.

Dilerseniz, birlikte hangi destinasyonda hangi enfes tatla buluşabileceğinize göz atalım. İşte Türkiye’nin dört bir yanından 5 enfes kışlık sıcak içecek…

1- Gerçek demleme çay keyfi: Rize

Siz de sıkı bir çay tiryakisi misiniz? O halde sabah kahvaltısından gece yatana kadar kim bilir kaç kere çay demliyor ya da dışarıda gün boyu kaç bardak çay içiyorsunuzdur. Ancak elbette çayın anavatanı Rize, gerçek çay keyfini yaşayabileceğiniz yegane şehir olarak, şimdiye kadar içtiğiniz çayları bir çırpıda size unutturacak. Bundan sonra içtiğiniz her bardak çayda Rize çayının tadını, kokusunu arayacaksınız.

Çay, Rize
Çay, Rize

Yemyeşil çay tarlalarında, çayın toplanışını görebilir, bu benzersiz doğa manzarasına karşı nefis demleme çay keyfi yapma şansı bulabilirsiniz. Üstelik Rize’nin hemen her ilçesi cennet güzelliğinde birer tatil destinasyonu. Tüm bu ilçelerde butik oteller, yayla otelleri ve şehir otelleri olmak üzere konaklamak istediğiniz yere göre farklı otel seçenekleri bulabilirsiniz. Ayrıca Trabzon’a uygun uçak bileti bulduğunuz anda, Trabzon’dan otobüs ya da havalimanı transfer araçlarıyla Rize’ye kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Sizin de burnunuza kadar o enfes çay kokusu geldiyse, Rize’de nefis Karadeniz mutfağından kahvaltılıklar, öğle ve akşam yemeklerinden hemen sonra, mis kokulu Rize çayıyla birbirinden keyifli otellerde, Rize’nin doğasına karşı çay keyfi yapmak için acele edin. Uygun uçak bileti, otobüs bileti veya havalimanı transfer araçları seçeneklerini gözden geçirin.

2- Fındıklı sıcak çikolatayla tadı damağınızda kalacak bir tatil: Trabzon

Bilirsiniz; fındık da tıpkı çay gibi, Türkiye’de Karadeniz’den sorulur. Yerel halkın fındıklıklarının olduğu ve ağustos ayında toplanıp serilen fındıkların, kışın çıtır çıtır yendiği, hatta sadece kuruyemiş olarak değil, lezzetli mi lezzetli tatlılarla birlikte tüketildiği Karadeniz’de, Trabzon‘a uygun uçak bileti bulup gidebilir ve burada daha önce hiç tatmadığınız bir lezzetli tadabilirsiniz.

Sıcak çikolata, Trabzon
Sıcak çikolata, Trabzon

Trabzon’da bazı kafelerde, yoğun sıcak çikolatanın üzerine, Karadeniz’in çıtır çıtır, taptaze fındıklarını dövüp serpiştirirler ve önünüze adeta bir lezzet şöleni sunarlar. Eğer şimdiden ağzınız sulandıysa, hem Karadeniz’in en güzel illerinden biri olan Trabzon’u keşfetme fırsatı bulabilir hem de gitmişken bu benzersiz lezzeti tadabilirsiniz. Emin olun; fındıklı sıcak çikolatanın tadı damağınızda kalacak.

3- Vapurda sevgilinizle sıcacık, mis kokulu birer sahlep: İstanbul

Türkiye’nin en büyük metropolü olmasının yanında, İstanbul’da bazı geleneksel alışkanlıklar, yıllarca tutkunları tarafından sıkı bir şekilde korunuyor. Siz de İstanbul’un yoğun trafiğini Marmara’ya açılarak geride bırakıp, ulaşımınızı vapurla yaparsanız, kışın vapurda sahlep keyfi yapmak sizi de kendine müptela edebilir.

Sahlep, İstanbul
Sahlep, İstanbul

Hafif yağmurlu, hatta karlı bir günde vapurla seyahat ederken, camdan bu görkemli şehri ve denizi izleyerek, sevgilinizle birlikte sahlep keyfi yapabilir, bu romantizmi anılarınız arasına unutulmaz bir an olarak ekleyebilirsiniz. Sevgiliyle içilen sahlep mi daha tatlıdır yoksa bu manzaraya karşı vapurda içilmesinden mi böyledir; ne dersiniz? Bu benzersiz anları yaşarken, belki bunun cevabını bulabilirsiniz.

4- Tarihten gelen enfes lezzetli boza: Eskişehir

Siz de İstanbul’un meşhur Vefa bozasını duymuş olabilirsiniz. Ancak bir de bozayı Eskişehir’in tarihi bozacısında denemelisiniz. Öncelikle kışın da gelmesiyle bozacıda arada kuyruklar oluştuğunu, bazen dükkanın içerisinde birbirini tanımayan birçok kişinin birlikte cam bardaklarda o enfes bozayı yudumlarken keyifli sohbetlere daldığını, birlikte gülüp, birlikte anıları yad ettiklerini gözlemleyebilirsiniz. O an, bazı anların hiç bitmemesini istemenin, bazı güzelliklerin dünyada her ne yaşanırsa yaşansın asla yok olmayacağının garantisini yüreğinizde hissedebilirsiniz.

Boza, Eskişehir
Boza, Eskişehir

Sohbetlerin, neşenin, muhteşem manzaraların, eski dükkanların ve özellikle de bozanın hafızanızda unutulmaz anılara dönüşeceği Eskişehir’e, siz de yolunuzu mutlaka düşürün. Kışın her detay Eskişehir’de bir başka güzel…

5- Sütlü, köpüklü yoğun, benzersiz menengiç kahvesi: Elazığ

Aslında bir kahve çeşidi olmayan ama enfes bir kahve keyfi yapmanızı sağlayan bir bitkiye kahve adı verdiklerini söylesek… Eğer tüm bunlardan hiçbir anlam çıkaramadıysanız, sizi özellikle Elazığ ve çevresinde sıklıkla tüketilen, yoğun aroması ve farklı pişiriliş şekliyle, kışın bir başka keyifle içilen menengiç kahvesiyle tanıştıralım.

Menengiç kahvesi, Elazığ
Menengiç kahvesi, Elazığ

Menengiç kahvesi, aslen bir yemişten öğütülerek meydana geliyor. Pişirilişinde ise su yerine süt kullanılması, ona ayrıca bir lezzet katıyor. Ancak sunumu tamamen Türk kahvesiyle aynı şekilde gerçekleştiriliyor. Türk kahvesi fincanında, yanında lokumla elbette bu kahve (?) keyfi ikiye katlanıyor. Dilerseniz siz de Elazığ’ın birbirinden güzel kış manzaralarını seyrederken, menengiç kahvesi keyfi yapabilir, Elazığ’ın eşsiz kültürünü tanıma fırsatıyla bu keyfi ikiye katlayabilirsiniz.

Kışa tat, koku ve doku kazandıran, lezzetli mi lezzetli bu birbirinden cazip kışlık içecekleri siz de yerinde tadabilir, daha pek çok lezzetle tanışma fırsatı bulabilirsiniz. En uygun ucuz uçak bileti, otobüs bileti, otel ve havalimanı transferi gibi pek çok seyahat ürünü, Aerobilet.com.tr adresinde bulabilirsiniz. Unutulmaz anlar ve unutulmaz tatlar için siz de acele edin; tat ve koku hafızanızda bu kış için ayrı bir yer hazırlayın.