Marmara’nın Tatil Merkezi Avşa Adası

1
1503
Marmara'nın Tatil Merkezi Avşa Adası
Marmara'nın Tatil Merkezi Avşa Adası

İstanbul uçak bileti alarak her mevsim muhteşem güzelliklere şahit olacağınız, Marmara’nın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Avşa Adası, İstanbul’a çok yakın bir turistik belde olmasından dolayı hem hafta sonu tatilleri hem de bayram ve yaz tatilleri için çok popüler ve sevilen bir yer. Bu güzel tatil adasına İstanbul’dan feribotla 3 saatte ulaşabilirsiniz.

Harika plajları ve doğal ortamıyla Avşa Adası, size yoğun şehir hayatından yemyeşil doğaya bir kaçış ve huzur içinde dinlenme fırsatı sunuyor. Marmara’nın incisi olan bu cennet adada tekne turlarına katılabilir, el değmemiş doğal güzellikler içinde sonbahar yürüyüşlerine çıkabilir ve Marmara bölgesinin tatil cennetlerinden biri olan Avşa Adası ve çevresini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlarla İstanbul uçak bileti alarak Marmara bölgesinin en özel yerlerinden biri olan ve son yıllarda önemli bir tatil merkezi haline gelen Avşa Adası’nı keşfe çıkabilirsiniz.

Avşa Adası Konaklama Olanakları

Marmara’nın incisi olan Avşa Adası’nda her bütçeye uygun otel ve konaklama tesisi bulunuyor. 5 yıldızlı otellerden aile pansiyonlarına, çam ormanları arasında çadırınızı kuracağınız kamp alanlarından ağaç evlere kadar isteğinize göre bir yer bularak harika bir tatil yapabilirsiniz. Avşa Adası’nda pek çok güzel koy var ve her koyun çevresinde konaklama tesisi ve kamp alanı bulabilirsiniz.

Avşa Adası Konaklama Olanakları
Avşa Adası Konaklama Olanakları

Marmara’nın İncisi Avşa Adası’nı Keşfedin

İstanbul uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Avşa Adası, üzümleri ve şarabıyla ünlü şirin bir tatil adası. Hem Erdek’e hem de İstanbul’a olan yakınlığından dolayı çok popüler olan Avşa’yı tatilinizde doyasıya gezme şansı bulacaksınız. Muhteşem plajlarında su sporları ve eşsiz bir ada manzarası eşliğinde bisiklet turları gibi birçok farklı aktiviteyi bulabileceğiniz bu adada harika zaman geçireceksiniz. Adanın muhteşem koylarına gezi motorları ile kolayca gidebilirsiniz. Bu koylardan en ünlüleri ise Çınar Köyü, Kumburnu, Mavi Köy, Değirmen, Manastır, Kumtur ve Beyaz Saray’dır.

Ayrıca adanın içinde herhangi bir yere gitmek veya gezmek isterseniz, küçük gezi trenini de kullanabilirsiniz. Tarihi gezilerden hoşlanıyorsanız adada yer alan manastır ve şapel kalıntıları sizi etkileyecektir. Avşa Adası’nın en güzel ve sevilen biri de Altınkum Plajı. 15 dakikada ulaşabileceğiniz bu plaj, ismine uygun olarak altın renkli kumsalıyla ünlü. Sığ denizinden dolayı özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen bu güzel plajın berrak sularında doyasıya yüzebilir ve şnorkelle dalışlar yapabilirsiniz. Avşa’nın meşhur Şahin Tepesi’nin de bulunduğu Altınkum, birçok güzel restorana da ev sahipliği yapıyor.

Marmara'nın İncisi Avşa Adası’nı Keşfedin
Marmara’nın İncisi Avşa Adası’nı Keşfedin

Sonbahar aylarında tarihi çınar ağaçlarının gölgesinde bir sahil keyfi yapmak istiyorsanız Avşa’nın en büyük koyu olan Çınar Koyu da sizi bekliyor. Doğal ortamıyla çok sevilen bir yer olan Çınar Koyu’nun sessiz, sakin ortamı ve kristal güzelliğindeki denizi sizi çok etkileyecek. Burada bulunan küçük iskelelerden masmavi sulara atlayarak güzel bir gün geçirebilirsiniz. Adanın en korunaklı koyuysa Kadınlar Plajı. Bu plaj adından da anlaşılacağı gibi sadece kadınlara özel ve çevresi kapalı. Avşa merkezden Yiğitler Köyü’ne giden dolmuşlarla ulaşılabilen ve Yiğitler Köyü’nü geçtikten sonra 5 dakikalık mesafede yer alan Kadınlar Plajı, adanın bakir koylarından biri. Huzurlu atmosferi ve güzel deniziyle bu plajda harika bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Avşa Adası’nda dalış yapma fırsatı da bulacak ve suyun altında tarihi Rum ve Bizans kalıntılarını inceleyebileceksiniz. Avşa Adası’nda aynı zamanda birçok eğlence merkezi bulunuyor. Burada gündüz altın plajlarda güneşlenip gece sahile yayılmış birçok bar ve kulüpte eğlenebilirsiniz. Avşa Adası’nda güneşin batışını da izlemek de çok keyiflidir, akşam bir sahip restoranında taze deniz ürünlerinden oluşan yemeğinizi yerken denizin üstünde batan kızıl güneşin oluşturacağı manzaralara hayran kalacaksınız.

Avşa Adası Sonbahar Doğa Yürüyüşleri

Avşa Adası’ndan feribotla 20 dakikada ulaşabileceğiniz Kapıdağ Yarımadası’nın muhteşem doğal hayatının içinde yürüyüşler yaparak rahatlayabilirsiniz. Yarımadanın sadece kıyı kesimleri değil, iç bölgeleri de görülmeye değer güzellikte bakir alanlara ve huzurlu bir atmosfere sahip. Bu bölgede doğa yürüyüşü yapabileceğiniz 6 farklı rota bulunuyor, siz de kendinize en uygun rotayı seçerek tatilinizde yemyeşil doğanın içinde keyifle gezebilirsiniz.

Her mevsim ayrı güzel olan bu bölge, yaz aylarında binlerce rengarenk çiçeğin süslediği, ormanların çevreyi sardığı ortamının yanı sıra serin ve temiz havasıyla size kendine çekerken, sonbaharda ise sarı yaprakların her yeri sardığı doğasıyla kartpostal güzelliğinde manzaralar oluşturuyor.

Avşa Adası Sonbahar Doğa Yürüyüşleri
Avşa Adası Sonbahar Doğa Yürüyüşleri

Kapıdağ Yarımadası adeta doğa yürüyüşü yapmanız için özenle yaratılmış bir yer. Bir anda karşınıza çıkacak şelaleler, binlerce farklı tür çiçekle süslenmiş yollar, uçuşan kelebekler ve kuş sesleri arasında şehir yaşamının stresini hemen üstünüzden atacaksınız.

Fotoğraf çekmekten hoşlanıyorsanız Kapıdağ Yarımadası sizi büyüleyecek bir manzara zenginliğine sahip. Sadece doğa güzellikleri değil, tepelerden göreceğiniz muhteşem deniz, sahil ve gün batımı manzaraları da fotoğraflarınızı süsleyecek. Bu bölgeyi isterseniz ATV veya motor safari turlarıyla da gezme şansınız bulunuyor. Çamurlu ve engebeli yollarda ormanların içlerine doğru motorunuzu sürerken çok keyifli hissedeceksiniz.

Avşa Adası Yöresel Yemekleri

İstanbul uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Avşa Adası’nda tatmanız gereken ilk lezzet kesinlikle taze balıklar ve ada şarabıdır. Zeytin ve zeytinyağıyla da bilinen Avşa Adası’ndan şarapla birlikte birçok zeytinyağı ürünü de alabilirsiniz. Avşa Adası’nda sahili boyunca uzanan güzel restoranlar çok zengin kahvaltı menülerine sahip, burada muhteşem bir ada manzarası eşliğinde keyifli kahvaltılar yapabilirsiniz.

Avşa Adası Yöresel Yemekleri
Avşa Adası Yöresel Yemekleri

Avşa Adası Şahin Tepesi

Güzel fotoğraflarını çekeceğiniz şahin görünümlü kayalarla benzersiz bir manzaraya sahip olan Şahin Tepesi, size hem Altınkum Koyu’nun hem de Avşa Adası’nın en güzel manzaralarını sunacak.

Burada panoramik manzaranın tadını çıkarırken harika yemekler de tadabileceğiniz bir restoran da bulunuyor. Midye tava ve kalamar bu restoranda en sevilen yemekler ve Avşa Adası gezinizde mutlaka bu lezzetleri tadarak yukarıdan muhteşem manzarayı izlemenizi öneririz.

Avşa Adası Tekne Turları

Avşa ve Kapıdağ kıyılarının birbirinden güzel koylarını ve masmavi denizini Avşa Adası tatilinizde keşfedebilirsiniz. Doğal güzellikleriyle ünlü bu bölgede birçok gizli koy bulunuyor. Güzel bir tekne yolculuğuyla Avşa Adası ve Kapıdağ Yarımadası çevresinde muhteşem bir keşif gezisine çıkabilir, mola verdiğiniz her koy ve sahilde kendinizi serin sulara bırakarak doyasıya yüzebilirsiniz.

Avşa Adası Tekne Turları
Avşa Adası Tekne Turları

Aynı zamanda Avşa Adası çevresi her seviyeye uygun dalışlar yapılabilecek birçok noktaya sahip. Su altı dünyasını keşfetmek için yapacağınız tek şey kolayca bulabileceğiniz birçok dalış turundan birine katılmak.

Avşa Adası Gece Hayatı

İstanbul uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde göreceğiniz gibi Avşa’da gece hayatı oldukça renkli ve hareketli. Son yıllarda turizme yaptığı yatırımlarla gelişen Avşa Adası’nda gece hayatı sabaha kadar sürüyor ve Avşa, Marmara’nın bu anlamda en canlı adası.

Avşa Adası Gece Hayatı
Avşa Adası Gece Hayatı

İskelenin hemen yanında yer alan Avşa barlar sokağında her türlü müzik zevkine göre eğlence mekanları bulunuyor. Bunlar dışında diğer eğlence alternatifleri arasında ise sahil kesiminde hizmet veren güzel kafeler, nargile evleri ve Avşa’nın ünlü lunaparkı sayılabilir.

Avşa Adası’nın Tarihi Hazinelerini Görün

Adanın Çiftlik Mevkisi’nde denizin kenarında yapılmış ve görülmeye değer güzellikte birçok kiremit mezar bulunuyor. Yine bu bölgede bulunan Osmanlı döneminden kalma mezarlıkta ise büyük mermer levha ile kapatılmış antik bir Roma mezarı da bulunuyor.

Avşa Adası’nın Tarihi Hazinelerini Görün
Avşa Adası’nın Tarihi Hazinelerini Görün

Avşa Adası’nın Manastır Mevkisi’nde denizin içinde 4 metre derinlikte tarihi küpler bulunuyor ve bu küplerin içindeki iskeletleri çıplak gözle görme şansınız var. Yine Manastır Mevkisi ve civarında Roma ve Bizans dönemine ait olan ve denizden çıkarılan altın kral taçları ve küpe parçaları gibi birçok tarihi kalıntıyı inceleme şansı bulacaksınız.

Paşalimanı Adası Gezileri

İstanbul uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Avşa Adası’ndan Marmara Denizi’nin ikinci büyük adası olan Paşalimanı Adası’nı da kolayca ziyaret etme fırsatınız var. Balıkesir’in Erdek ilçesinde bağlı olan bu ada, sakinliği ve eşsiz doğasıyla görmeniz gereken bir yer. Adayı gezerken karşınıza çıkacak manzaralar oldukça etkileyici. Paşalimanı Adası balıkçılığa çok elverişli olması sebebiyle yerli halk geçimini balıkçılıktan sağlıyor. Aynı zamanda zeytin, elma, üzüm, karadut, erik ve incir gibi her türlü sebze ve meyve de adada yetiştiriliyor.

Paşalimanı Adası Gezileri
Paşalimanı Adası Gezileri

Paşalimanı Adası’nda şarap üretimi için ada karası üzümü yetiştiriliyor ve gezinizde bu üzümleri tatma şansı bulacaksınız. Paşalimanı Adası, huzurlu atmosferi ve doğal güzelliğiyle yılın bütün stresini atabileceğiniz çok özel bir yer. Bu güzel adanın temiz havası ve sakinliğinden dolayı Bizans ve Osmanlılar döneminde sinir hastaları burada tedavi ediliyordu.

Temiz ve berrak deniz suyu ile Paşalimanı Adası dalış yapmak için çok ideal ayrıca burada rüzgar sörfü ve yelkencilik gibi su sporları da yapabilirsiniz. Paşalimanı Adası’nı gezerken sahilde bulunan çay bahçelerinde keyif yapabilir ve muhteşem manzarayı izleyerek dinlenebilirsiniz.

Avşa Adası Türkeli Sahili

Avşa Adası’nın eski ismi olan Türkeli’ydi ve bu şirin ada Marmara Denizi’ndeki harika konumu nedeniyle her zaman aranan bir tatil merkezi oldu. Avşa Adası’nın 3 kilometreden daha uzun bir sahil şeridi bulunuyor ve burada plaj kulüpleri, su sporları merkezleri ve restoranlar sıralanıyor.

Avşa Adası Türkeli Sahili
Avşa Adası Türkeli Sahili

Tekne gezilerinin de başlangıç noktası olan Avşa Adası Türkeli Sahili, aynı zamanda şirin balıkçı restoranlarıyla da ilgi çeken çok popüler bir yer.

Otantil Türkeli ve Yiğitler Köyü Gezileri

Şarapçılıkla ünlü olan bu köyler, adanın batısında yer alan kıyı ovasının üzerinde kurulmuş. Yiğitler Köyü’nün 1,5 kilometre güneybatısında eşsiz bir manastır kalıntısı gezebilir ve üzüm bahçeleri arasında keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.

Balıkçılıkla uğraşan bu güzel köylerde muhteşem balıkçı restoranları da bulacaksınız. Gezinizde yöresel mezeler ve benzersiz bir temiz hava eşliğinde lezzetli balıkların tadına bakmayı unutmayın.

Huzurlu Marmara Adası Gezileri

İstanbul uçak bileti alarak gezebileceğiniz başka bir doğa harikası olan Marmara Adası, Avşa’ya göre çok daha sakin ve huzurlu bir yer. Bu nedenle eğlence arayanlar rotalarını Avşa’ya çevirirken sakin bir atmosferde rahatlamak isteyenler Marmara Adası’nı tercih eder.

Avşa Adası limanından feribotla kolayca ulaşabileceğiniz bu şirin ada, nemsiz havası ve harika plajlarıyla size bekliyor. Marmara Adası, Türkiye’nin en büyük ikinci adası ve Marmara’nın en büyük adası. İstanbul’a yakınlığı sayesinde çok ilgi çeken Marmara Adası, kafa dinlemek ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bir yer.

Huzurlu Marmara Adası Gezileri
Huzurlu Marmara Adası Gezileri

Zeytin ve ceviz ağaçlarıyla ünlü olan adanın huzur içinde gezebileceğiniz dört köyü bulunuyor. Bunlar arasında Çınarlı, bu güzel adadaki en hareketli köylerden biri. Yüzlerce yıl yaşındaki çınar ağaçlarıyla ünlü bu köy, aynı zamanda bir balıkçı köyü. Çınar’da bulunan birbirinden güzel sahil restoranlarında lezzetli balık ziyafetleri yapabilirsiniz.

Gezebileceğiniz başka bir köy olan Gündoğdu Köyü ise yemyeşil doğası ile dikkat çekiyor, Gündoğdu’da pansiyonlar, restoranlar ve tarihi bir postane var. Geçmişte şarap üretimi ve zeytinliklerle geçinen köy artık turizmden kazanç sağlıyor. Marmara Adası’nda denize girilecek pek çok plaj da var. Kolej Plajı, Şifalı Su, Manastır Plajı ve Çınarlı Plajı, bu gezinizde ziyaret edebileceğiniz güzel plajlardan bazıları. Buradaki plajların en önemli özelliği ise sularının çok temiz ve az tuzlu olması.

İstanbul Uçak Bileti ile Altınkum Koyu’nu Görün

Yiğitler Köyü’nün hemen bitişiğinde yer alan büyüleyici güzellikteki Altınkum Koyu, size her mevsim muhteşem doğal güzellikler sunacak bir yer. İsmini aldığı altın renkli kumlarıyla ünlü olan Altınkum Koyu’nda harika plaj kulüpleri ve kafeler var. Altınkum Koyu, Avşa Adası gezinizde mutlaka uğramanız gereken bir yer ve özellikle yaz aylarında çok hareketli.

İstanbul Uçak Bileti ile Altınkum Koyu'nu Görün
İstanbul Uçak Bileti ile Altınkum Koyu’nu Görün

Aerobilet mobil uygulamaları ve web sitesi üzerinden kolayca İstanbul uçak bileti alabilir ve size en güzel doğa manzaralarını sunacak Marmara’nın en güzel adalarından birini keyifle gezebilirsiniz.

1 YORUM

Comments are closed.