Aerobilet ile Sonbahar Festivallerine Uçun

0
572
Aerobilet ile Sonbahar Festivallerine Uçun
Aerobilet ile Sonbahar Festivallerine Uçun

Sonbahar aylarında Türkiye’nin pek çok yerinde birbirinden eğlenceli kültür, sanat, müzik ve film festivalleri düzenleniyor. Bir hafta sonu kaçamağı yaparak tadını çıkarabileceğiniz bu festivallerde dünyanın en ünlü müzisyenlerini dinleyebilir, harika söyleşilere katılabilir ve sanata doyabilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlara uçak bileti alarak eylül, ekim ve kasım aylarında düzenlenen Türkiye’nin en güzel sonbahar festivallerinin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

En Güzel Sonbahar Festivalleri

İstanbul Filmekimi

İstanbul uçak bileti alarak katılacağınız, Türkiye’nin en önemli sinema festivallerinden biri olan Filmekimi, sonbahar aylarında başlayan sinema sezonuna sizi hazırlayacak. 2002’den bu yana aralıksız olarak düzenlenen ve uluslararası düzeyde ilgi göre Filmekimi, İKSV tarafından gerçekleştiriliyor.

İstanbul Filmekimi
İstanbul Filmekimi

Pek çok ödüllü yabancı filmi izleme şansı bulabileceğiniz festival boyunca İstanbul’daki sinema salonlarında önemli yerli yapımları da izleyebilir, atölye ve söyleşilere katılabilirsiniz. Filmekimi, Ankara ve İzmir’de de bazı sinema salonlarında film gösterimleri gerçekleştiriyor.

Ankara Rock Station Festivali

Ankara uçak bileti alarak sonbahar aylarında Ankara’da müziğe doymak istiyorsanız, her yıl ekin ayında düzenlenen Ankara Rock Station Festivali’ne mutlaka katılmalısınız. Türkiye’nin en köklü müzik festivallerinden biri olan Ankara Rock Station Festivali, 1997 yılından beri aralıksız olarak düzenleniyor. Pek çok ünlü müzik grubunun ve müzisyenin sahne aldığı festivalde öğrencilere özel indirimler de sunuluyor.

Ankara Rock Station Festivali
Ankara Rock Station Festivali

İstanbul Bienali

1987 yılından beri İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), farklı kültürlerden sanatçılar ve izleyiciler için görsel sanatlar alanında İstanbul’da bir buluşma noktası oluşturmayı amaçlayan İstanbul Bienali’ni düzenliyor.

Türkiye’nin en büyük sanat etkinliklerinden biri olan İstanbul Bienali, Fransız küratör, yazar ve akademisyen Nicolas Bourriaud’un küratörlüğünde gerçekleştiriliyor. Eylül ve kasım ayları arasında 60’dan fazla dünyaca ünlü sanatçının paha biçilmez eserlerini görebileceğiniz İstanbul Bienali sergileri Pera Müzesi, Büyükada ve Tersane İstanbul’da düzenleniyor.

İstanbul Bienali
İstanbul Bienali

Bienal kapsamındaki sergiler ve  eş zamanlı organize edilen panel, konferans ve atölye çalışmaları sayesinde, hem genel izleyiciye hem de sanat öğrencilerine dünyadaki sanatsal gelişmeleri ve güncel tartışmaları izleme ve bu yolla tamamlayıcı bir eğitim olanağı sunuluyor.

Antalya Uluslararası Meze Festivali

Antalya uçak bileti alarak katılabileceğiniz, dünyanın her yerinden yemek tutkunlarını bir araya getiren ve yeni bir festival olan Antalya Uluslararası Meze Festivali, her yıl ekim ayında Antalya Akra Otel’de düzenleniyor.

Antalya Uluslararası Meze Festivali
Antalya Uluslararası Meze Festivali

Dünyaca ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleşen festival boyunca, yerel mezeler tatma ve şefleri bu lezzetleri mezeleri hazırlarken izleme şansı bulacaksınız. Antalya Uluslararası Meze Festivali boyunca atölye ve workshop çalışmalarına da katılarak dünyanın en sevilen mutfaklarından birbirinden lezzetli mezeleri yapmayı öğrenebilirsiniz.

Sinopale Film Festivali

Sinop uçak bileti alarak hem Karadeniz’in sonbahar güzelliklerini görmek hem de kültür ve sanata doymak için her yıl ekim sonunda Sinop şehrinde düzenlenen Sinopale Film Festivali’ne katılabilirsiniz.

Sinopale Film Festivali
Sinopale Film Festivali

Sinop Buluşma Merkezi, Sinop Kültür Merkezi ve Sinop Tarihi Paşa Tabyaları’nda üç ayrı mekanda gerçekleşen festivalde film gösterilerinin yanı sıra konserler, atölyeler ve yönetmenlerle söyleşiler gibi önemli etkinlikler de bulunuyor. Onlarca kısa filmi de keyifle izleyebileceğiniz Sinopale Film Festivali, Karadeniz’in en güzel kültür ve sanat festivallerinden biri.

İzmir Floralfest Wedding

İzmir uçak bileti alarak katılacağınız, evlilik ve güzel bir düğün hayali kuran gençlerin çok ilgisini çeken İzmir Floralfest Wedding, her yıl kasım ayında düzenleniyor. Ülkemizin en başarılı çiçekçileri ve gelinlik tasarımcılarının stantlar açtığı festival boyunca unutulmaz bir düğün tasarlamak için aradığınız her şeyi bulacaksınız. Kır düğünleri için birbirinden özel tasarımlar da sunulan İzmir Floralfest Wedding’nde düğün organizatörleriyle de düğününüzü keyifle planlayabilirsiniz.

İzmir Floralfest Wedding
İzmir Floralfest Wedding

Uzunya Festivali

Yaz aylarında eğlenceli bir şekilde veda etmek istiyorsanız, her yıl ekim aylarında düzenlenen İstanbul Uzunya Festivali tam size göre. İstanbul Demirciköy’de düzenlenen festival boyunca pek çok ünlü Türk müzisyenin canlı müzik performanslarını izleyip doyasıya eğlenebilirsiniz. Konserlerin tadını çıkardıktan sonra bölgenin ünlü palamut balıklarını da tatma şansı bulacaksınız. Hem müzik bir hem de bir lezzet festivali olan İstanbul Uzunya Festivali’nde balık kokoreci ve lezzetli midyelerle hazırlanmış stantlara da uğrayabilir ve bölgenin taze balıklarını tadabilirsiniz.

Antalya Retro Fest

Antalya uçak bileti alarak gezeceğiniz bu güzel şehrin birçok güzel sonbahar festivali var, bunlardan en eğlenceli olanı ise sizi 90’lı yıllara geri götürecek olan Antalya Retro Fest. 90’lı yıllara ait pek çok eşyanın sergilendiği festival alanında o döneme ait müzikler, yarışmalar, sokak oyunları ve danslar gibi pek çok eğlenceli etkinlik bulacaksınız. 90’lı yılların sevilen grup ve müzisyenlerinin de katıldığı Antalya Retro Fest, her yıl ekim ayında Red & White Beach’de gerçekleştiriliyor.

Antalya Retro Fest
Antalya Retro Fest

İstanbul Tiyatro Festivali

Her yıl kasım sonunda düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenleniyor ve uzun yıllardır aralıksız her yıl sanat sevenleri buluşturuyor. 2 hafta süren festival boyunca onlarca ülkeden gelen yapımların yanı sıra ülkemizin yerel yapımlarını da izleme şansı bulacaksınız. Dünyanın en önemli ve büyük tiyatro topluluklarının katıldığı İstanbul Tiyatro Festivali, Avrupa’nın en önemli kültür ve sanat festivallerinden biri olarak öne çıkıyor.

İstanbul Tiyatro Festivali
İstanbul Tiyatro Festivali

Kaş Caz Festivali

Türkiye’nin en yeni festivallerinden biri olan Kaş Caz Festivali, hem Akdeniz’in tarihi ve doğal güzelliklerinin tadını çıkarabileceğiniz hem de antik bir atmosferde sanata doyacağınız bir festival.

Kaş Caz Festivali
Kaş Caz Festivali

Antalya uçak bileti alarak katılabileceğiniz, yeni olmasın rağmen yerli ve yabancı turistlerin çok ilgisin çeken Kaş Caz Festivali boyunca dünyanın pek çok önemli caz müzisyeninin canlı performanslarını izlemenin yanı sıra yöresel yemek tadımları, doğa sporları etkinlikleri, doğa yürüyüşleri ve antik kent gezileriyle de sonbahar aylarınızı en güzel şekilde değerlendirebilirsiniz. Festival boyunca pek çok etkinlik ücretsiz.

İstanbul Rooftop Festivali

Sonbahar aylarında İstanbul şehrinin en güzel teraslarında hem harika manzaraların hem de birbirinden eğlenceli aktivitelerin tadını çıkaracağınız İstanbul Rooftop Festivali, her yıl onlarca yerli ve yabancı sanatçıyı konuk ediyor.

İstanbul Rooftop Festivali
İstanbul Rooftop Festivali

İstanbul’un en güzel terasına sahip 15 mekanında gerçekleştirilen İstanbul Rooftop Festivali’nde yoga çalışmalarından, söyleşilere, müzik konserlerinden dans gösterilerine kadar pek çok etkinliğe katılabilir ve muhteşem bir İstanbul manzarası eşliğinde doyasıya eğlenebilirsiniz.

Color Sky 5K Renkli Koşu

6 yıldır İstanbul, Ankara ve Bursa’da gerçekleşen ve dünya çapında ilgi gören bu eğlenceli festival, hem çok renkli hem de çok sağlıklı. Birçok sosyal sosyal sorumluluk projesinin da katıldığı Color Sky 5K Renkli Koşu’nun parkurunda her kilometrede ayrı bir renk göreceksiniz. Eğlenceli konserlerin ve dans gösterilerinin gerçekleştiği festivalde hem doyasıya eğlenebilir hem de sağlıklı bir koşu yapabilirsiniz.

Color Sky 5K Renkli Koşu
Color Sky 5K Renkli Koşu

İstanbul Coffee Festival

Türkiye’nin en yeni festivallerinden biri olan İstanbul Coffee Festivali, her yıl eylül ayında Küçükçiftlik Park’ta düzenleniyor ve kahve sevenlerin mutlaka uğraması gereken bir festival. Her yıl on binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan İstanbul Coffee Festivali’ne uluslararası kahve üreticileri, kahve makinesi üreticileri, perakendeciler, ekipman üreticileri, tüccarlar, ithalatçılar, kahve birlikleri, kavurucular, kahve barları, esnaflar ve çikolata markaları katılıyor.

İstanbul Coffee Festival
İstanbul Coffee Festival

İstanbul uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız İstanbul Coffee Festivali süresince dünyanın her yerinden gelen lezzetli kahveleri tadabilir, harika alışverişler yapabilir ve açık hava konserleriyle doyasıya eğlenebilirsiniz. Festival boyunca düzenlenen atölyeler ve seminerlerle de kahvenin dünyaya yayılışının hikayesini, dünyanın en güzel kahve çeşitlerinin özelliklerini, kahve endüstrisini ve kahvelerin farklı kavurma tekniklerini öğrenebilirsiniz.

Antalya Altın Portakal Film Festivali

1964 yılından bu yana her yıl düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri ve uluslararası bir bilinirliğe sahip. Büyük bütçeli filmlerden kısa filmlere, sanat filmlerinden belgesellere kadar pek çok kategoride filmin yarıştığı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödülleri de oldukça prestijli. Eğlenceli bir kortejle başlayan festival boyunca yönetmenlerle söyleşiler, konserler, açık hava etkinlikleri ve özel gösterimler düzenleniyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali
Antalya Altın Portakal Film Festivali

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlara alacağınız Antalya uçak bileti ile katılacağınız, her yıl ekim ayında düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, indirimli bilet fiyatlarıyla öğrencilerin de en sevdiği festivaller arasında yer alıyor. Festivale katılarak hem güzel filmler izleyebilir ve hem de Antalya’nın büyüleyici sonbahar manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.

Aerobilet Uçak Bileti ile Akbank Caz Festivali’ne Katılın

İstanbul uçak bileti alarak katılacağınız Akbank Caz Festivali, 1991 yılından beri her yıl düzenleniyor ve Türkiye’nin en saygın festivallerinden biri olarak dünya çapında ilgi görüyor. Festival kapsamındaki konserler; Ankara, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Eskişehir, Trabzon, Adana, Kars ve Kayseri gibi pek çok ilde de düzenleniyor ve yüz binlerce insanı caz müziğiyle buluşturuyor.

Aerobilet Uçak Bileti ile Akbank Caz Festivali'ne Katılın
Aerobilet Uçak Bileti ile Akbank Caz Festivali’ne Katılın

Akbank Caz Festivali’nde hem Türkiye’nin hem de dünyanın en iyi caz müzisyenlerini canlı izleme şansı bulacak, aynı zamanda genç yetenekleri de tanıyacaksınız. Konserler dışında çeşitli paneller, atölyeler, film gösterimleri, dinletiler ve sosyal sorumluluk projeleri de düzenlenen Akbank Caz Festivali boyunca harika zamanlar geçirebileceğiniz pek çok etkinlik bulabilirsiniz.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlarla uçak bileti alabilir ve sonbahar aylarında Türkiye’nin en güzel festivallerinin tadını çıkarabilirsiniz.