Fransa Uçak Bileti İle Dünyanın En Romantik Ülkelerinden Birini Gezin

0
1580
Fransa Uçak Bileti İle Dünyanın En Romantik Ülkelerinden Birini Gezin
Fransa Uçak Bileti İle Dünyanın En Romantik Ülkelerinden Birini Gezin

Fransa uçak bileti alarak masalsı kaleleri, tablo güzelliğindeki yüksek katedralleri ile romantik atmosferiyle turistler büyüleyen bir ülke olan Fransa’yı doyasıya gezebilirsiniz. Her yıl 80 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği, dünyanın en önemli tatil destinasyonlarına sahip olan Fransa, tarihi kültürüyle çağdaş stilini birleştirmeyi başarmış bir ülke.

Fransa uçak bileti alarak başlayacağınız bu unutulmaz Fransa gezinizde Paris’in eşsiz sokaklarını gezerken, Fransa’nın sembollerinden olan Eyfel Kulesi’nin önünde mola verebilir ve çevreyi saran birbirinden güzel restoranlarda Fransız yemeklerini tadabilirsiniz. Daha sonra Louvre Müzesi’ne girebilir ve dünyaca ünlü başyapıtları inceleyebilirsiniz.

Versay Sarayı’nda gezerken Fransa kültürü hakkında bilgiler alabilir veya Fransa’nın otantik köylerine ve üzüm bağlarıyla kaplı vadilerine küçük bir gezintiye çıkabilirsiniz.

Aerobilet web sitesinden uçuşları sorgulayarak Fransa geziniz için biletinizi aldıktan sonra Fransa’da sizi bekleyen ve bu benzersiz ülkede görmeniz gereken en güzel yerleri anlattığımız yazımıza göz atabilirsiniz.

Fransız Kültürü

Fransız kültürünü en iyi yansıtan şehir Paris olarak bilinir. Moda, mutfak, sanat ve mimariyle bütünlemiş olan Fransız kültürü aslında bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor.

Fransız Kültürü
Fransız Kültürü

Hem Avrupa’nın hem de Dünyanın en önemli kültür ve sanat merkezlerinden olan Paris, Fransa’nın marka şehridir. Güney Fransa şehirleri ise daha çok deniz turizmi için tercih ediliyor. Muhteşem plajları ve canlı gece hayatlarıyla ünlü Nice, Marsilya, Cannes ve Saint Tropez gibi yerler her yıl milyonlarca turisti kendine çekiyor.

Fransız modacılar dünya moda dünyasına yön verirken, Fransız edebiyatçılar ve sanatçılar da birçok alanda eserler üretiyor. Tarih boyunca insanlığı etkileyen pek çok eser vermiş olan Fransız sanatçıların eserlerini Fransa gezinizde görme şansı bulacaksınız.

Fransa’ya Nasıl Gidilir?

Aerobilet ana sayfasını ve mobil uygulamasını kullanarak kolayca Fransa uçak bileti alabilirsiniz. Vize işlemlerinizi hallettikten sonra bu güzel ülkede gezeceğiniz yerleri planlamaya hemen başlayabilirsiniz. Türkiye’den Fransa şehirlerine birçok uçuş seçeneği bulunuyor. Aerobilet, sunduğu fırsatlar ve kampanyalarla uçak biletinizi indirimli şekilde almanızı sağlıyor.

Fransa’ya Ne Zaman Gidilir?

Fransa uçak bileti almadan önce, planladığınız seyahatin tarihini doğru belirlemeniz gerekiyor. Fransa birçok iklim kuşağının etkisinde kalan bir ülkedir. Akdeniz ikliminin egemen olduğu Güney Fransa şehirlerine ilkbahar ve yaz aylarında gitmeniz, kış turizmi merkezlerinden olan Alplere aralık, ocak ve şubat aylarında gitmeniz daha iyi olacaktır. Bütün yıl yağış alan Fransa’da tatil için en güzel aylar mayıs ile başlar ve soğukların başladığı ekim ayında sona erer.

Fransa’da Gezebileceğiniz Yerler

Louvre Müzesi

Paris’te bulunan Louvre Müzesi’nin ana giriş yolu bile dünyanın en çok ziyaret edilen müzesine yakışan bir sanatsallıkla tasarlanmıştır. Girişte yer alan çevresi havuzlarla süslü cam piramidin fotoğraflarını çektikten sonra müzenin içinde sizi bekleyen başyapıtlara doğru yola çıkabilirsiniz.

Louvre Müzesi, içinde dünyanın en büyük modern sanat ve tarih koleksiyonlarını barındırıyor. Leonardo’nun Mona Lisa’sından ve Venüs de Milo’ya, Hammurabi Kralı’nın hazinelerinden Mısır mumyalarına kadar bu müzede görülecek çok fazla eser bulunuyor.

Louvre Müzesi, Paris’te en çok ziyaret edilen yerlerin başında yer alır. Dünyanın en önemli sanat eserlerini büyük bir özenle sergileyen müzeyi gezerken büyüleyici başyapıtlar arasında kaybolacaksınız.

Fransa’nın Simgesi Eyfel Kulesi

Fransa’ya gelip de Eyfel Kulesi’ni görmemek imkansızdır. Fransız Devrimi’nin 100. yıl kutlamaları için inşa edilen bu muhteşem eser aynı zamanda dünyanın en çok ziyaret edilen ücretli anıtı olarak da ünlü. 1889 yılında Gustave Eiffel tarafından yapılan Eyfel Kulesi, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret ediliyor.

Fransa’nın Simgesi Eyfel Kulesi
Fransa’nın Simgesi Eyfel Kulesi

Akşam saatlerinde rengarenk binlerce ışıkla süslenen Eyfel Kulesi, bu büyüleyici görüntüsüyle hafızalarınıza kazınacak. Evlenme teklifleri için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Eyfel Kulesi’nin çevresi birbirinden ilginç hediyelik eşya mağazalarıyla doludur. Burada hem muhteşem fotoğraflar çekecek hem de keyifli bir tatil alışverişi yapacaksınız.

Versay Sarayı

Masalsı güzelliğiyle ziyaretçileri büyüleyen Versay Sarayı, muhteşem Aynalar Salonu, süslü kraliyet daireleri ve yatak odalarında bulunan sanat eseri mobilyaları ile tam da krallara uygun bir saraydır.

Avrupa’nın en büyük saraylarından biri olarak 20.000 kişiyi barındırabilen Versay Sarayı’nın iç dekorasyonunu Charles le Brun tarafından, muhteşem bahçelerinin tasarımını ise Andre Le Notre tarafından yapılmıştır.

Versay Sarayı
Versay Sarayı

Versay Sarayı’nın ilk binası 1661 yılında yapıldı ve daha sonra değişik zamanlarda genişletildi. Saray, günümüzde müze olarak kullanılıyor ve dünyanın dört bir yanından gelen yüz binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

Sarayın görülmeye değer güzellikteki bahçesi, özel tasarlanmış çimleri ve kendine özgü peyzajla sizi büyüleyecek. Bütün ihtişamıyla Versay Sarayı, monarşinin bir sembolü olarak özenle korunuyor ve Fransa’daki en önemli turistik yerlerden biri olarak değerlendiriliyor.

Chartres Katedrali

Fransa’nın en önemli simgesel yapılarından biri olan Chartres Katedrali, Paris’in 80 kilometre uzağında yer alır ve 1194 yılında yapılmıştır.

Gotik, Romanesk, Flamboyant ve Fransız mimarisinin en güzel örneği olarak gösterilen katedral, yüksek kuleler ve görkemli heykeller ile özenle süslenmiş bir yerdir. 12. ve 13. yüzyıllardan kalma vitray pencereler, Chartres Katedrali’nin Fransız Gotik sanatının en önemli simgelerinden biri olduğunu gösteriyor.

Chartres Katedrali
Chartres Katedrali

1979’da UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yerini alan bu ünlü katedral Fransız mimarisinin başyapıtı olarak Fransa gezinizde sizi bekliyor.

Bol bol fotoğrafını çekeceğiniz ve size unutulmaz bir görsel şölen sunacak Chartres Katedrali’ni Fransa uçak bileti alarak tatilinizde gezebilirsiniz.

Mont Saint Michel Manastırı

Breton ve Normandiya arasındaki sınırda, Orta Çağ mimarisinin en güzel örneklerinden birini sergileyen efsanevi bir manastır olan Mont Saint Michel Manastırı bulunuyor.

1979 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan manastır ve Yüz Yıl Savaşları sırasında İngilizlere karşı Fransız kahramanlık direnişinin simgesi olmuştur.

Gelgitlerle kapanıp açılan bir yolu bulunan adanın tepesinde yer alan manastırın dev duvarları, 11. yüzyıldan kalma muhteşem bir Orta Çağ köyünü de kapsamaktadır.

Mont Saint Michel Manastırı
Mont Saint Michel Manastırı

Araziden sadece 600 metre uzakta bulunan eşsiz konumuyla Mont Saint Michel Manastırı, gelgit sırasında ziyaretçiler için kolayca ulaşılabilir hale gelir. Louis XI hükümdarlığı sırasında bir hapishaneye olarak da kullanılan bu yer günümüzde Fransa’nın en çok ziyaret edilen turistik yerlerinden biridir.

Masallardan fırlamış gibi görünen bir tepede duran Mont Saint Michel Manastırı ve çevresini aran Orta Çağ köyü sizi bambaşka bir döneme götürecek ve unutulmaz anlar yaşatacak.

Notre Dame Katedrali

Fransa uçak bileti alarak gezebileceğiniz dünyaca ünlü bir yer de Paris’te bulunan Notre Dame Katedrali’dir. Victor Hugo’nun 1831 yılında “Notre Dame’ın Kamburu” adlı romanının yayınlanmasından sonra giderek daha popüler hale gelen katedral, bugün Paris’in en önemli simgelerinden birisidir.

Notre Dame Katedrali
Notre Dame Katedrali

Bu katedral büyük görkemli kemerler, süslü kuleler, gül renkli vitray pencereler ve en önemlisi Gotik özünü ortaya çıkaran ürkütücü heykeller ile Paris’in güzelliğinin önemli bir parçasıdır. Notre Dame Katedrali, Fransa gezilerinin vazgeçilmez duraklarından biridir.

Loire Vadisi

Loire Nehri, vadinin tepeleri boyunca ilerlerken ziyaretçilere rahatlatıcı bir görsel şölen sunuyor. Yeryüzündeki cennet olarak adlandırılan bu benzersiz manzara fotoğraflarınızı süsleyecek. Rengarenk çiçeklerle süslü Loire Vadisi aynı zamanda üzüm bağlarıyla çevrili ve her iki tarafında da 1.000’den fazla büyüleyici detayla dolu.

Loire Vadisi
Loire Vadisi

280 kilometre uzunluğunda olan Loire Vadisi doğal güzelliklerinden dolayı UNESCO Dünya Miras Listesi’ne de alınmıştır.

Orsay Müzesi

Fransa’nın en etkileyici müzesi olarak Louvre Müzesi görülse de Paris’te bulunan Orsay Müzesi de en az Louvre kadar etkileyicidir.

Seine Nehri’nin sol kıyısında yer alan ve eski bir tren istasyonunda bulunan müze, ünlü Fransız sanatçılara ait tablolar ve heykellere ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte müze, empresyonistlerin ve post-empresyonistlerin önemli eserlerine de sahiptir.

Orsay Müzesi
Orsay Müzesi

Dünyada Monet, Cezanne, Degas ve Renoir gibi ressamların geniş sanat eseri koleksiyonuna şahit olabileceğiniz bir yer yoktur. Orsay Müzesi, kültürel anlamda sizi çok etkileyecek sanat eserleriyle dolu bir yerdir ve Fransa gezinizde burayı mutlaka görmenizi öneririz.

Nimes Arenası

Dünyadaki belki de en iyi korunmuş Roma tiyatrolarından biri olan Nimes Arenası, Fransa’da mutlaka gezmeniz gereken bir yer. Bu arena Nimes şehrinin 2000 yıl boyunca en önemli simgesi olmuştur ve günümüzde de ziyaretçi akınına uğruyor.

Nimes Arenası
Nimes Arenası

Roma Dönemi mühendisliğinin en güzel örneklerinden olan Nimes Arenası, bugün hala popüler konserler ve tiyatro gösterileri için kullanılmaya devam ediyor.

Paris Zafer Takı

Paris Zafer Takı kendi türünde dünyanın en büyük anıtı olarak anılıyor. Hem eski hem de yeni Paris’i birbirine bağlayarak Zafer Takı, muhteşem görüntüsüyle dünyada ziyaretçilerin en çok fotoğrafını çektiği anıtlardan biridir.

Charles de Gaulle Meydanı’nın ortasında, Şanzelize Caddesi’nin batı kısmında yer alan Zafer Takı’nın boyu 45, eni 22 ve yüksekliği 49 metredir. Fransız sanatsal çeşitliliği Zafer Takı’nın her iki tarafındaki sütunları süsleyen etkileyici kabartmalarla kendini gösterir.

Paris Zafer Takı
Paris Zafer Takı

Napolyon’un en büyük zaferleri, 1. Fransız İmparatorluğu, Fransız Devrimi boyunca görev yapan yaklaşık 660 generali ve Fransa’nın askeri tarihi Zafer Takı’nda sergileniyor.

Zafer Takı kemerinin altında Fransa’nın meçhul askerinin mezarı bulunur ve tepedeki teras yolu Paris’in panoramik manzarasını ziyaretçilere sunar. Zafer Takı, Paris’in en çok ziyaret edilen yerlerinden biridir.

Lourdes Meryem Ana İbadethanesi

Her yıl milyonlarca Hıristiyan topluluğu Lourdes Meryem Ana İbadethanesi’nde toplanıyor. Burada bulunan mağaraların sularının şifalı olduğuna ve ölümcül hastalıkları tedavi ettiğine inanılıyor ve bu mağaralarda tam 17 tane doğal havuz bulunuyor.

Pireneler’in eteklerinde sakin bir pazar kasabası olan Lourdes, Meryem Ana İbadethanesi’nin düzenli ziyaretçisi olan hacılardan birinin Meryem Ana’nın burada sık sık göründüğü haberini yayması üzerine büyük bir hac yerine dönüşmüştür. Bugün bu küçük şehirde bulunan otel sayısı, Fransa şehirleri arasında ikinci yoğunluktadır.

Pompidou Merkezi

Pompidou Merkezi, Paris merkezinde bulunan ve 1977’de Fransa’nın eski Cumhurbaşkanı George Pompidou’nun ismi verilen oldukça ilginç bir mimariye sahip bir yapıdır.

Çeşitli şekil ve renklerde yüksek teknoloji ürünü tüplerle, kutularla ve kablolarla süslü dış cephesiyle ziyaretçilerin çok ilgisini çeken bir yer olan Pompidou Merkezi, görülmeye değer bir yer.

Pompidou Merkezi
Pompidou Merkezi

Pompidou Merkezi, benzersiz sanatsal tasarımının yanında aynı zamanda bir halk kütüphanesidir. Bu yer aynı zamanda akustik ve müzikal araştırmalar merkezi olarak da hizmet veriyor.  Pompidou Merkezi’nin asıl amacı, yerel halk ve turistler için Fransa’nın canlı, coşkulu sanat ve kültür ortamını hissetmelerini sağlayacak bir alan sunmaktır.

Şampanya Rotası

Fransa’daki ünlü Şampanya Rotası, şarapları ve şampanyaları ile dünya çapında ünlü bölgenin doğal yapısını ziyaretçilere tanıtır. Bu benzersiz rota, içinde doğal güzellikleri, huzur bir vahayı, üzüm bahçelerini ve dünyaca ünlü şaraplar üreten 5 köyü kapsayan tarihi bir miras sunuyor.

Şampanya Rotası, bölgedeki sevimli köyler, üzüm bağları ve zarif şampanya evleri boyunca dolambaçlı bir yoldan geçmektedir. Burada yerel halk size şaraplarını sunmak ve bu lezzetleri sizin de tatmanız için sabırsızlıkla beklemektedir. Bu gezinizde Fransa’nın muhteşem şaraplarını tadabilir, üzüm bağları arasında kaybolabilir ve mum ışığı eşliğinde lezzetli Fransız yemeklerinin tadına bakabilirsiniz.

Şampanya Rotası
Şampanya Rotası

Fransa uçak bileti alırken Aerobilet avantajlarından faydalanabilirsiniz. Dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden biri olan Fransa’da sizi bekleyen muhteşem yerleri keşfetmek için Fransa uçak bileti almanız yeterli. Aerobilet indirimlerinden yararlanmak ve ucuz uçak bileti bulmak için Aerobilet mobil uygulamasını indirin ve fiyat alarmını kurmayı unutmayın.