Yunanistan Uçak Bileti ile Dünyanın Tatil Cennetini Keşfedin

0
1869
Yunanistan Uçak Bileti İle Dünyanın Tatil Cennetini Keşfedin
Yunanistan Uçak Bileti İle Dünyanın Tatil Cennetini Keşfedin

Yunanistan uçak bileti toprakları antik mitolojiyle süslenmiş Yunanistan’ın muhteşem tarihi yerlerini, masmavi plajlarını ve dünyaca ünlü tatil adalarını keşfedeceksiniz.

Arkeoloji, tarih, sanat ve felsefeyi seviyorsanız bu büyüleyici ülkede görülecek çok fazla şey var. Yunanistan, çevresi harika bir deniz manzarasıyla çevrili ve zarif beyaz binalarla kaplı kartpostal güzelliğinde pek çok turistik adaya sahiptir. Bu yazımızda Yunanistan’ın tarihi yerlerini, ilgi çekici müzeleri ve güzel kıyı kasabalarını keşfederken bu güzel ülkede harika zaman geçireceksiniz.

Yunanistan binlerce yıllık bir kültüre sahiptir. Antik çağlardan beri dünyayı etkileyen pek çok felsefeci, yazar ve düşünür çıkarmış olan Yunanistan, günümüzde milyonlarca insanın tatil için tercih ettiği yerlerden biri. Özellikle Yunan adaları, yaz aylarında yat turizmi açısından en önemli duraklardır.

Yunanistan, özenle korunmuş tarihi yerlerinin çokluğuyla, doğal güzellikleriyle ve dünyada çok sevilen mutfağıyla unutulmaz bir tatil geçirebileceğiniz bir yer.

Atina gibi tarih ve kültür kokan bir şehirlerden, deniz kenarındaki küçük köylerin doğal güzelliklerine kadar Yunanistan, dünyanın en büyük açık hava müzelerinden birisidir.

 Yunanistan uçak bileti sayfamızı inceledikten sonra her yıl milyonlarca insanı kendine çeken bu eşsiz ülkede gezebileceğiniz yerleri inceleyebilirsiniz.

Yunanistan’a Nasıl Gidilir?

Aerobilet ana sayfasından ya da mobil uygulamasından kolayca Yunanistan uçak bileti alarak, Türkiye’den direk bir uçuşla Yunanistan’a gidebilirsiniz. Yunanistan AB üyesi olduğu için Schengen Vizesi alarak bu tatil cennetini gezme şansınız bulunuyor. Türkiye’den Yunanistan’a birçok uçuş seçeneği var. Aerobilet sunduğu fırsatlar ve kampanyalarla uçak biletinizi indirimli şekilde almanızı sağlıyor.

Yunanistan’a Ne Zaman Gidilir?

Yunanistan uçak bileti almadan önce bu seyahatiniz için en doğru zamanı seçmek önemlidir. Yunanistan, Akdeniz iklim kuşağının etkisinde bir ülkedir. Yunanistan gezileri için en uygun zamanlar yaz, ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Özellikleri yazları milyonlarca turistin akın ettiği Yunanistan plajlarının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Yunanistan’da Gezilecek Yerler

Akropolis Turu’na Katılın

Görülmeye değer güzelliğiyle Akropolis, Yunanistan’ın başkenti Atina’nın siluetine hakim bir konumda yer alıyor.

Yunanistan gezinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında gelen Akropolis, Atina’nın en önemli tarihi yerlerinden biridir. Işıltılı mermerlerden yapılmış olan kompleks, aynı zamanda Atina’nın tanrıçası olan ünlü Athena heykelinin yeridir.

Akropolis Turu’na Katılın
Akropolis Turu’na Katılın

Akropolis’te gezebileceğiniz en önemli yerlerden biri de Athena’ya adanmış Partenon Tapınağı’dır. M.Ö. 5. yüzyılda Atina akropolüne inşa edilen Partenon, antik çağlardan günümüze kalan yapılar arasında en ünlüsüdür ve Yunan mimarisinin en büyük eseri olarak kabul edilir. Partenon aynı zamanda Antik Yunan’ın ve Atina demokrasisinin de sembolüdür.

Akropolis gezinizde antik mimarinin en güzel örneklerini sunan göz kamaştırıcı Dorik sütunlara ve muhteşem tapınaklara hayran kalacaksınız. Akropolis’te karşınıza çıkacak benzersiz Atina manzarası sizi büyüleyecek güzellikte.

Santorini Adası’nı Gezin

Dünyaca ünlü bir Yunan adası olan Santorini, yeryüzündeki en güzel yerlerden biri olarak bilinir. Bu tatil adası aynı zamanda tam bir balayı cennetidir. Santorini Adası, sıcak Yunan güneşinin altında ihtişamla parlayan bembeyaz evleri, masmavi denizi ve tarihi kiliseleriyle pek çok görülmeye değer güzellik barındırıyor.

Santorini Adası’nı Gezin
Santorini Adası’nı Gezin

Yunanistan’ın en güzel manzaralarını size sunacak olan Santorini Adası, yeşil ve mavinin birleştiği kumsallarında keyifle güneşlenip bol bol yüzebileceğiniz bir yer.

Epidaurus Antik Tiyatrosu’nu Görün

Yunanistan uçak bileti alarak dünyadaki sağlam kalmış en güzel ve büyük tarihi tiyatrolardan birisi olan Epidaurus Antik Tiyatrosu’nu gezebilirsiniz.

M.Ö. 4. yüzyılda 15.000 kişilik inşa edilmiş olan Epidaurus Antik Tiyatrosu’nda aynı zamanda ünlü tıp tanrısı Asklepios’a adanmış bir tören alanı da bulunuyor.

Epidaurus Antik Tiyatrosu
Epidaurus Antik Tiyatrosu

Sizi büyüleyecek güzelliğiyle bol bol fotoğrafını çekeceğiniz Epidaurus Antik Tiyatrosu, Yunanistan’ın tarihi güzelliklerinin başında geliyor. Antik tiyatronun taş basamaklarda oturabilir ve antik çağları hayal edebilirsiniz.

Meteora Manastırlarını Keşfedin

Yunanistan’ın en görkemli dini yerlerinden biri olan Meteora bölgesi birbirinden güzel manastırlarıyla ünlü bir yer. Yüksek bir tepede bulunan Meteora, gezebileceğiniz 6 adet muhteşem manastırı barındırıyor.

Meteora Manastırlarını Keşfedin
Meteora Manastırlarını Keşfedin

Her biri dev kayaların üzerine inşa edilmiş, benzersiz güzellikleriyle sizi çok etkileyecek olan Kutsal Üçleme Manastırı, Büyük Meteora Manastırı, Varlaam Manastırı, St. Stephan Manastırı, Rousanou Manastırı ve Aziz Nicholas Anapausis Manastırı burada gezebileceğiniz en güzel manastırlardır.

Meteora manastırları dini süslemeler ve yekpare sütunlarla doludur. Aynı zamanda bu bölge UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alıyor. Burada görebileceğiniz kayalar üstüne inşa edilmiş manastırlar güzel manzaralarını size sunacak ve Yunanistan gezinize unutulmaz hale getirecektir.

Balos Plajı’nda Rahatlayın

Yunanistan deniz, kum ve güneşle anılan bir tatil cennetidir. Girit Adası’ndaki kartpostal güzelliğindeki Gramvousa Yarımadası’nda yer alan efsanevi Balos Plajı, rahatlamak ve sörf yapmak için Yunanistan’da bulabileceğiniz en güzel yerlerden biridir.

Balos Plajında Rahatlayın
Balos Plajında Rahatlayın

Balos Plajı, masmavi sulara açılan eşsiz lagünlerden oluşuyor. Burada yüzerken ve dalışlar yaparken muhteşem bir su altı dünyasına şahit olacaksınız, çevrenizi saracak balıklar ve kabuklu deniz hayvanlarıyla harika bir gün geçirebilirsiniz.

Olimpos Dağı’na Tırmanın

Yunanistan’da bulunan Olimpos Dağı muhtemelen dünyanın en ünlü dağlarından biridir ve Yunan mitolojisinde önemli bir yeri vardır. Bu efsanevi dağı Yunanistan gezinizde mutlaka görmenizi öneririz.

Olimpos Dağına Tırmanın
Olimpos Dağına Tırmanın

Olimpos Dağı, Yunan mitolojisinde Tanrı Zeus’un tahtında oturduğu yer olarak bilinir. Aynı zamanda burası Hades’in yeraltı dünyasını yönettiği yerdir. Olimpos Dağı’na rehberler eşliğinde günlük turlar düzenleniyor, bu turlara katılarak hem dünyanın en ünlü dağlarından birini gezebilir hem de muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

Athos Dağı’ndaki Meryem Ana Bahçesini Görün

Yunan tarihinde önemli bir yer olarak kabul edilen Athos Dağı’na yapılan turlarla bölgenin mükemmel manzarasını izleyebilir ve burada yer alan tarihi manastırları gezebilirsiniz.

Halkidiki Yarımadası üzerinde bulunan Athos Dağı’nın doğal yamaçlarını çevreleyen 20 manastır evi var ve burası aynı zamanda Doğu Hristiyan Ortodoks inancında hac ziyareti için İsrail’in ardından ikinci en önemli dini bölgedir.

Doğu Ortodoksluğu için en büyük ve en önemli manastır bölgesi olan bu yer “Meryem Ana’nın bahçesi” olarak da biliniyor. Burada gezeceğiniz manastırlar yüzlerce yıldır aynı düzen içinde çalışıyor ve bu da onları dünyadaki en eski manastır toplumu yapmıştır. Manastırlardaki tarihi dokuya hayran kalacaksınız. Bölgeyi yöneten eski yasalar nedeniyle, manastır alanlarına sadece erkek ziyaretçiler girebilir.

Plastira Gölü’nde Kanoyla Gezin

Yunanistan gezinizde görebileceğiniz Plastira Gölü, doğal güzellikleri ile ünlü oldukça farklı bir göldür. Bu gölü farklı kılan şey tamamen insan yapımı olmasıdır.

Plastira Gölü'nde Kanoyla Gezin
Plastira Gölü’nde Kanoyla Gezin

Plastira Gölü’nün çevresi muhteşem meşe ve kestane ağaçlarıyla çevrilidir. Turistler burada doğa yürüyüşleri yapabilir, gölde kanoyla gezebilir veya isterlerse rafting yapabilirler. Aynı zamanda Plastira Gölü çevresinde bölgeyi keşfedebileceğiniz at safarileri düzenleniyor.

Yunanistan’ın Larditsa bölgesinde yer alan Plastira Gölü’nde doğal güzellikler arasında benzersiz maceralar yaşayabilirsiniz.

Delphi’yi Ziyaret Edin

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Delphi, Yunanistan’da en çok ziyaret edilen yerlerden biridir.

Delphi, Parnassos Dağı eteklerinde yer alır. Burası şifa, müzik, ışık ve kehanet tanrısı Apollon’un görkemli tapınağıyla bilinir. Antik dönemlerde burası Apollon’a tapınmaya gelen ziyaretçilerle dolup taşan kutsal bir alandı. Delphi’de gezerken antik tapınaklar, etkileyici bir stadyum, antik tiyatro ve pek çok tarihi eser göreceksiniz.

Melissani Mağarası’nın Sularında Yüzün

Benzersiz güzelliğiyle milyonlarca turisti kendine çeken Melissani Mağarası, Karavomilo’nun yakınında bulunan ve benzersiz yapısıyla bilinen sarp bir mağaradır. Melissani Mağarası, yaklaşık 4 kilometre uzunluğundadır ve yüzyıllar boyunca yumuşak kayaları aşındıran sular tarafında oluşturulmuştur. Mağaranın içinde, 1951 yılında keşfedilen yeraltı gölü yer alıyor, Melissani Gölü adı verilen bu göl, mağara kadar ünlü ve ilgi çekici bir yerdir.

Melissani Mağarası'nın Sularında Yüzün
Melissani Mağarası’nın Sularında Yüzün

Bir tünel üzerinden mağaraya inip mağarayı gezdikten sonra Melissani Gölü’nde tekneyle gezinti yapabilir ve kendinizi bu yeraltı gölünün serin sularına bırakarak muhteşem bir yüzme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Ünlü Akropolis Müzesi’ni Gezin

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın en çok turist çeken yerlerinden biri olan ve 2009 yılında hizmete başlayan Akropolis Müzesi’nde Yunanistan’ın en ünlü eserlerinden bazılarını görebilirsiniz.

Ünlü Akropolis Müzesi'ni Gezin
Ünlü Akropolis Müzesi’ni Gezin

Müzenin bina tasarımı da oldukça dikkat çekicidir ve sizi etkileyecektir. Rehber eşliğinde gezebileceğiniz Akropolis Müzesi aynı zamanda Atina’nın muhteşem manzarasını size sunacak ters kafeleriyle de ünlü. Birbirinden özel tarihi eserleri inceledikten sonra bu teras kafede yorgunluk kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Hephaestus Tapınağı’nın Güzelliğini İzleyin

Atina’nın en büyüleyici semtlerinden olan Thissio’da bulunan Hephaestus Tapınağı, Yunanistan gezinizin en önemli duraklarından biri olacaktır. Yunanistan’daki tüm tapınaklarda olduğu gibi bu tapınak da Hephaestus ve Athena gibi Yunan tanrı ve tanrıçalarına adanmıştır.

Hephaestus Tapınağı, M.Ö. 450 yılında inşa edilmiştir ve Agoreao Koronos Tepesi’nin üzerinde yer alır. Bu tepeden ihtişamlı Atina manzarası gözlerinizin önüne serilecek.

Hephaestus Tapınağı'nın Güzelliğini İzleyin
Hephaestus Tapınağı’nın Güzelliğini İzleyin

Hephaestus Tapınağı’nın muhteşem güzellikteki sütunları Pentelic ve Parian mermerleri ile yapılmıştır. Bu görkemli tapınak turistlerin en çok fotoğrafını çektiği yerlerden biridir. Yunanistan’ın tarihsel olarak en önemli tapınaklarından biri olduğu söylenen Hephaestus Tapınağı’nı gezerken eşsiz frizler ve heykellerle karşılaşacaksınız.

Korint Kanalı’nı Görün

Mimarisinin benzersizliğiyle ziyaretçileri çok etkileyen, Yunan mimarisinin ve mühendisliğin en muhteşem başarılarından biri olan Korint Kanalı, Antik Roma İmparatoru Neron tarafından inşa edilmeye başlandı ama 19. yüzyılın sonlarına doğru Fransızlar tarafından bitirilebildi.

Korint Kanalı bir kaya kesimi içine dilimlenmiş ve 90 metreye kadar yükselen kenarlarıyla 6 kilometre boyunca uzanan devasa bir yapıdır. Kanal hala çalışır durumdadır ve bu tarihi kanalı gezerken seyahat eden gemileri görebilirsiniz.

Korint Kanalı'nı Görün
Korint Kanalı’nı Görün

Macera seviyorsanız kanaldaki başlıca cazibe merkezlerinden biri olan “Bungee Jumping” etkinliklerine katılabilirsiniz. Oldukça yüksek bir alandan yapılan bu atlayışlar aynı zamanda kanalın tüm ihtişamını anlamak için de eşsiz bir yoldur.

Antik Miken’de Efsaneler Arasında Yürüyün

Antik Miken, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor ve aynı zamanda koruma altında bir sit alanıdır.  Burası Homeros’un dünyaca ünlü destanları olan İlyada ve Odysseia’da geçmektedir. Homeros, Miken’in Zeus ve Danae’nin oğlu olan Perseus tarafından yaptırıldığını ve Atreus Kraliyet Evi’ne ait olduğunu iddia etmiştir.

M.Ö. 6. yüzyılda kurulan Miken’de gezeceğiniz muhteşem yerler arasında büyüleyici Aslan Kapısı ve kraliyet mezarlığı bulunuyor. Ayrıca Agamemnon Sarayı, büyük antik mahkeme salonu ve pek çok ünlü eserler içeren küçük evleri de gezebilirsiniz.

Ünlü Psarou Plajı’nda Güneşlenin

Yunanistan’da denizin tadını çıkarabileceğiniz en güzel yerlerden biri Mikonos’ta yer alan ve Yunanistan’ın en ünlü yerlerinden biri olan Psarou Plajı’dır.  Bu güzel plaj tertemiz, berrak denizi ve mavi şezlonglarıyla ünlüdür.

Bütün gün altın kumsalında güneşlenerek serin sularında yüzebileceğiniz Psarou Plajı’nda her gece de harika plaj partileri düzenleniyor.

Ünlü Psarou Plajı'nda Güneşlenin
Ünlü Psarou Plajı’nda Güneşlenin

Plajın çevresi güzel zaman geçirebileceğiniz barlar ve restoranlarla çevrilidir. Sahil restoranlarında karşınızda büyüleyici bir deniz manzarası eşliğinde Yunan yemeklerini tadabilir ya da barlarda sabaha kadar dans edip gönlünüzce eğlenebilirsiniz.

Yunanistan’ın dünyaca ünlü tüm tarihi eserlerini görmek ve altın kumlarla kaplı masmavi plajlarının tadını çıkarmak için Aerobilet ana sayfasından ya da mobil uygulamasından bir Yunanistan uçak bileti almanız yeterlidir.